Inlägg

Inlägg som yargnitz har skrivit i forumet
Av yargnitz

Lite inte så mycket på vad tillverkarna säger. Nexus fläktar är tysta, iaf deras 120mm. Addas ska också vara bra. Har inte så mycket erfarenhet av Ystech om jag ska vara ärlig, men de har iaf OEMtillverkat en hel del fläktar till nätaggregat.

Av yargnitz

Det beror egentligen på vad du prioriterar. Tror knappast att du behöver ett såpass stort chassi. Nätaggregatet räcker till för systemet som du ska ha i tror jag, men varför köpa ett så stort chassi? För de pengarna hade jag nog hellre köpt ett Antec 3000B och ett schysst nätagg för pengarna som blir över. Tex något FSP med 120mm fläkt.

Av yargnitz

Eritarka: Beror ju på vad du har nu och sätter i sen. Men om du byter ut kylarna på grafikkortet, skaffar en tyst processorkylare och tysta chassiflätkar så borde det bli det, men hoppas inte på för mycket :).

Av yargnitz

Eriatarka: Ja det stämmer. Men det gör inte automatiskt att det blir tyst. Dessutom är dämpningen i lian-lis chassin inte så jättebra vad jag hört(den är väldigt tunn bla). Grafikkorten kommer att låta en hel del. Dessutom så är chassifläktarna relativt kraftfulla(bra för tempen, dålig för ljudnivån). Vad man sen anser är tillräckligt tyst är ju högst subjektivt.

Av yargnitz

Tycker trådskaparens fråga var lite dum. Men skaffa dammfilter och gör rent det regelbundet så kommer dammmängden i din dator minska drastiskt. Jag har dock märkt samma fenomen på min, att det lilla damm som kommer in i datorn samlas på processorkylaren, men det är inte så konstigt egentligen. Den enda fläkten som liksom drar in luft i min dator :).

Av yargnitz

Att ha nätaggregatet direkt i 5.25buren verkar ju mindre bra ur elsäkerhetssynpunkt, men det kanske är det enda alternativet. Men varför använder du inte nätaggregatet som följde med chassit? Hursomhelst helt otroligt om codegenagget klarar att starta ditt system. Det gick inte öht med mitt system(se sign) när jag provade. När jag provade hade jag dock bara 2 hdds i mot 3 nu.

Av yargnitz

Det borde knappast vara några problem. Däremot kan det bli lite högljutt, men det kanske du inte har något emot?

Av yargnitz

Till trådskaparen: Du verkar redan nu ha rätt så bra delar att sätta in i ett chassi. Kan rekommendera acousticaset som nämnt ovan efter som att jag själv har det. Skulle vilja säga att det är mycket bra för att bygga en tyst dator i. Men man bör ju såga bort fläktgallren i det om man vill bli av med så mycket turbulensljud som möjligt. För ett tag sen provade jag att köra min Samsung P80(snäppet svalare än seagate 'cuda 7200.7) i en gummiupphängning i en 5.25plats. TIll min fasa blev dock hårddisken 47C vilket är lite i högsta laget :/. Hursomhelst så blev hårddisken tystare i läs men man hörde den tydligare i idle. Fast å andra sidan snurrar den enda chassifläkten i mitt chassi på i 600rpm för tystnadens skull vilket förklarar den något höga tempen. Men i den vanliga hddburen ligger alla mina hdds under 40c. Gummiplupparna i acousticase chassit minskar sökljudet en hel del, men inte helt, fast när hårddiskarna läser så är de i stort sett ljudlösa i mitt chassi, och de är det som låter mest nu i min dator. Ett större problem är ju att skaffa ett tyst nätagg. Tror mycket väl att det går att köra passivt i ett acousticase, men å andras idan kostar passiva agg lite för mycket för att du inte ska spräcka din gräns på 2000kr. Chill innovation har jag hört en del goda ord om, och är det dåligt så är det ju iaf billigt :). Själv kör jag ett Tagan vilket är rätt så tyst faktiskt. Det låter i alla fall mindre än min Zalman 7000A-cu på 5V.

Av yargnitz

Gran turismo 2 har jag inte tröttnat på ännu :).

Av yargnitz

Alla förutom addan och nexusen som nämnts i den här tråden kan man stryka såvida man vill ha en "tyst" dator. Har personligen efarenhet av everflowen som är specad till 18dB, och det är bullshit. Den låter snarare 25dB plus. Inte så troligt att en 120mm fläkt som snurrar i 1600rpm skulle låta 18 db. Jag kör dock min i 600rpm vilket gör att ljudnivån blir acceptabel. Skulle gissa att jag matar den med ~5.5v då, för den startar inte på 5v.

Av yargnitz

Johda: De jämför det med ett kraftfullare agg, men bara upp till 336 watt output. Visst har seasonicet en rätt så bra effektivitetskurva, men jag tycker fortfarande att det är missvisande.

Av yargnitz

Samsung P80 är som sagt både tysta och svala. Mellan min seagate barracuda 7200.7(200gb/s-ata) och min Samsung Spinnpoint P80(160gb/s-ata) så skiljer det sig två grader till samsungens fördel. Samsungen är dessutom tystare i idle, men lite mer högljudd när den söker. Men å andra sidan går det att ställa in AAM på Samsungen vilket inte går på Seagaten :).

Av yargnitz

Beror ju på vad det är för låda. Men rent instinktivt skulle jag nog säga nej. Du får mäta i lådan helt enkelt och se om ett atxagg får plats.

Av yargnitz

Chrille112: Snajdigt, men låter inte fläkten till nätagget rätt så mycket?

Av yargnitz

ColtrasteN: haha :p, tur för dig. Mest med äldre agg det går att köra utan fläkt såvida man inte sätter fast kondesatorerna på en kylfläns.

Av yargnitz

Prova att köra utan, det kan gå, men skyll inte på mig om du får ett pajjat nätagg :). Men Ska du köra med en väldigt lågsam så bör du göra ett separat insug till nätaggregatet så att det får luft direkt utifrån lådan.

Av yargnitz

Kul för din din lilla amatör :). Hoppas du blir nöjd med chassit och att vi snart får se någon kul modd av det. Men ska jag vara ärlig så var det här faktiskt en rätt så onödig tråd :p.

Av yargnitz

Kul att du är nöjd med chassit :). Men den där effektivitetskurvan du precis visade upp tycker jag är väldigt missvisande. För övrigt så är AC Silentium knappast så tyst som man kan få det med luft. Kolla bara in SPCRs recension så förstår du :).

Av yargnitz

Stiligt ptz0n :).

Av yargnitz

Värst vad du skapade trådar om trasiga grejer idag då :). Men är det möjligtvis någon som snott ditt konto, varför skulle du annars skriva "Patrik är en bajs."?