Inlägg

Inlägg som Fear har skrivit i forumet
Av Fear

Hjälp !!!! Windows live mail 2012

Jag har sparat alla mail från windows live mail 2012 inkl konto filen eftersom jag var tvungen att formatera. Och nu till min förvåning så finns den inte att ladda ner från microsoft Hjälp mig!!!!! Får panik jag har allt viktigt på min mail som jag måste få tillbaka.
Min farsa har samma program på sin, kan jag ta det kopiera den mappen o lägga den på min dator o sen öppna den och exportera min konto fil och mailen måntro??
Eller hur gör jag nu. Jag som verkligen vill ha den där jag e van den o vill fortsätta använda den. För enligt microsoft kommer den att fortsätta funka.

Av Fear

okej ja det är bara det att jag vill ta bort office 2013 jag har för den e kass o fungerar inte alls så jag får inte bort den genom windows vanliga därför skall jag tvinga bort den genom Revo istället. Och MUI är inget såråkpaket så det försvinner från mitt windows 7 då hoppas jag

Av Fear

Microsoft access MUI (swedish 2013)

Jag skall avinstallera Office 2013 med hjälp av Revo uninstaller för det funkar inte på annat sätt genom windows eget lägg till ta bort program tyvärr.
När jag skall uninstall office 2013 så kommer en ruta upp där det står att Microsoft access MUI (swedish 2013) ligger i samma katalog som mitt microsoft office 2013. Kan jag ta bort detta utan att nåt konstigt händer eller vad?

Av Fear

aha får testa lite av varje då

Av Fear

Har haft samma grejjer i flera år o det är inte föränns nu på senaste veckorna det har börjat krångla så här. Jag har bara musen och en usb hubb inkopplad alltjämt och på usbhubben är det bara skrivaren inkopplad och den e ju mest avstängd. Har aldrig haft detta problem tidigare. Skall jag testa och avinstallera drivrutinerna för usb och tanka hem nya från deras hemsida?

Av Fear

usb portarna slutar fungera

Jag har ett irriterande problem är att mina faktiskt alla usb portar på min dator faller bort slutar fungera titt som tätt. Om jag startar om datorn då fungerar alla usb portar ett tag kanske några timmar eller halv dag eller så. Sen e det lika igen det låter ju pling när man stoppar in usb sticka eller disken så det hörs att den är isatt men det kommer inte upp nåt på den här datorn nån ny enhet. Bara o starta om datorn då så funkar dom alla en stund igen. Vad kan vara för fel det är ett Gigabyte moderkort? Har inte vart så här tidigare har blitt nu på sista tiden.

Av Fear

bra enkla backup program

Vet inte men verkar inte alls funka med systemavbildning i windows som jag testat, skulle behöva göra det senast nu men den hittar ingen sådan fast jag har en liggandes på en extern disk.
Finns det några andra tillförlitliga program enkla o lätta att använda o göra systemavbildningar med så man är på säkra sidan? Hellst gratis program om det finns.

Av Fear

Nu kom jag på det vad jag missade, det var nämligen så att jag valde CDROM som det fanns o välja men längre ner fanns det en TSSTcorp CDDVDW, testade den o vipps så funkade det
Hmmm har helt glömt bort att det var min CD läsare. Men tack för alla tips o hjälp ändå men kan kanske hjälpa nån annan ändå......

Av Fear
Skrivet av Mac83:

Vad är det för moderkort du har?
Det är som du säger en knapp du behöver trycka på för att starta från skivan och det varierar lite beroende på tillverkare av moderkort vilken knapp det är och eventuellt en inställning i bios.

Se inlägget ovan, f12 är bootmeny och bios inställt. Har gigabyte moderkort. Men frågan det om EFI grejjen

Av Fear
Skrivet av iMatter:

Eller så är BIOS ställt på UEFI, alt, secure boot. Inget händer när man trycker F11, F12, bootmenu osv? UEFI har egen bootmenu under boot-sektionen.

F12 t.ex funkar bootmeny den står på Hard disk o jag väljer CD-ROM, men sen nästa gång så har den likförbaskat ställt sig på Hard disk. Har även ställt i bios boot på CD-ROM som first boot. Hmmm kollade nyss och det finns nåt som heter EFI CD/DVD BOOT OPTION och den står på auto. Finns NON EFI , EFI , AUTO att välja mellan. Konstigt har då inte rört det där nån gång.

Av Fear
Skrivet av UMJ:

De låter snarare som att din CDläsare är sönder och inte längre läser dina optiska skivor.

Om du har en USB sticka kan du ladda ner verktyget från microsoft och göra så du läser av den från en USB sticka istället från här.
https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10

Jodå läsaren kan ju öppna innehållet i Windows så borde väl funka

Av Fear

Blir galen windows bootar inte från skivan

Jag skall göra en ny installation eventuellt av Win 7 och jag har gjort sånt förr. Jag har gått in i bios o ändrat att den skall boota med cdrom först men likförbaskat så bootar den inte med windows skivan så jag kan komma in och radera formatera och lägga in ny windows. Vad missar jag egentligen? Den vill bara få fram att starta windows normalt blabla bara för jag håller på och startar om hela tiden. Jag vet att man brukar trycka ner nån tangent just när den läser in operativ system i svart ruta men då kommer det upp står bara om jag vill startreparera och ibland windows 7 och jag kan trycka TABB för meny men jag gör det o jag får inte upp nån mer meny med verkrtyg utan måste välja starta datorn normalt.
Vet att det inte är fel på skivan för jag har använt den förr tidigare. Men nåt missar jag eller gör fel kanske !!!!! Man gör ju inte detta varje dag numera kan man säga.

Av Fear
Skrivet av OldComputer:

@Fear: Det du måste göra först är en rå avbild av dina diskar som kommer att beröras av återställningen - annars är du körd om något går fel. Anledningen är att Windows har systemet och användaren blandad till skillnad från Linux där du är helt separerad från systemet.

Om ditt system och dina privata filer ligger på samma fysiska disk, antingen som en partition eller flera så räcker den disken. Har du dina privata filer på en fysiskt separat disk så måste du ha en avbild av samtliga diskar som är inblandade. Detta för att kunna garantera att du åtminstone kan återställa till det läge som är nu. En sådan avbild är varje fysisk disk sektor för sektor som är helt oberoende av antalet partitioner eller vilket filsystem som används. Helt enkelt en fil som är hela disken inklusive partitionstabellen och oanvänt utrymme. Filen kommer att bli exakt samma storlek som hela den fysiska disken är.

Enklast är att boota från en Linux-Live ISO på skiva eller USB och därifrån spara en bild av disken (Att göra en avbild av samma system som är bootat är inte att rekommendera, och brukar ge problem). Om du vill vara lite slarvigare kan du prova att kopiera ut allt från din användare och se om det redan nu går att spara säkerhetskopior av din e-post etc. Sedan installerar du om systemet och provar återställa dina privata filer och ser om du kan läsa tillbaka e-posten. Men risken är att du inte kommer kunna använda all information. I Princip allt av dina vanliga dokument, bilder etc är ganska säkert att återställa den här vägen om du kan ha en kopia på en fysiskt separat disk eller USB-sticka. Men vissa speciella saker som exempelvis användarprofiler, historik, lösenord och e-post måste man först säkerhetskopiera till till filer avsedda för återställning, då viss information finns i filer, annat i registret och vissa direkt i programmens kod.

Utifrån ditt svar så, ja du kommer antagligen kunna kopiera ut din mapp och alla andra också mer eller mindre, vet att det finns några som är lite bråkiga, därför är det bästa sättet att använda en avbild av disken och sedan göra det från en annan dator eller annan upstart så att filerna inte är låsta. Vad exakt Windows säkerhetskopieringsprogram kopierar vet jag inte men det finns en risk att det bara är dina filer och då riskerar du att dina inställningar går förlorade just för att dom finns i registret eller i speciella systemfiler.

Det är därför jag pekar på avbilden av disken hela tiden - då har du nämligen möjligheten att börja om från det läge som är nu. Och som sagt - det måste vara en avbild som är hela disken från första till sista sektorn, dvs allt, även oanvänt utrymme.

Jag har på alla sätt o vis försökt få windows att hitta min systemavbildning som jag har liggandes på en extern hårddisk. Jag gjorde en säkerhetskopiering i december och den ligger där helt o hållen. Men likförbaskat när jag startar systemåterställning för systemavbild så är det som att det inte finna alls. Det går inte att bläddra till disken o välja den heller. Men ändå när jag startar systemavbildning i windows o har externa disken igång så säger den att det finns hittades en säkerhetskopia på den disken. Men vad gör jag för fel eller man kan ju inte göra nåt fel.
Vill även säga att min pappa gör likadan systemavbildning 1 gång per månad o jag var dit o testade o det var samma på hans dator hans egen systemavbildning hittas inte heller o han har den liggandes på en extern disk också. Kan man inte lita på windows egen systemkopiering eller vad är detta?

Av Fear
Skrivet av Udihow:

Vad ska du använda det till?

När jag för över till en ny installation kopierar jag bara hela mappen. Lösenorden får du dock skriva in på nytt.

aha okeeeyyy så det funkar att bara ta hela mappen o sen bara klistra in den på samma ställe som den ligger sen efter nyinstallation? Tur att jag kopierat den redan o lagt på usb som backup

Av Fear
Skrivet av Udihow:

Du hittar allt i:
X:\Users\X\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail

Ja tack har hittat det men vilken är själva konto filen o dess inställningar? Mailen ser jag och kontakter

Av Fear

Windows live mail ligger på datorn inte via webben så där kommer jag inte åt den

Av Fear

Windows Live Mail behöver spara inställningar mm

Jag behöver tips om hur jag skall spara e-post medelanden, kontakter och själva e postkontot i Windows live mail så jag får allting tillbaka sen. Nu är det så här att det blivit knas så jag kommer inte in på programmet som vanligt i windows och kan desvärre inte exportera/importera via själva programmet. Utan behöver komma åt alla dessa 3 via systemet på nåt sätt. Vet att det ligger under användare och appdata men vilka filer är det som tillhandahåller dessa och hur sparar jag dom?

Av Fear

Ja den systemavbildning jag har gjort som alltid är på en SSD disk o det är ingen partion utan jag har kört senaste åren Windows system på en ensam SSD disk. Och avbilden jag har är på enbart systemet rakt av hela SSD disken o den ligger på en extern disk jag gör sån backup på men den backupen är 1 månad gammal. Ock allt som hänt i mailen o diverse saker är det väl bäst jag sparar det nu innan jag gör tebax en månads äldre avbild för allt är mellan lär ju försvinna annars. Så får jag komplettea filerna manuellt efter backupen är lagt dit.

Av Fear
Skrivet av OldComputer:

@Fear: Det första jag skulle göra i det fallet är en rå avbild av hela (fysiska) disken så att du kan återställa den till det läge den är i nu. Annars är det risk att du sumpar chansen. I princip ska man alltid ha en backup på en backup, Annars är det risk att man klantar sig just här.

Den stora skillnaden mellan Linux och Windows här är att Linux kör systemet helt separat från användarna och det är din användarmapp som är dina inställningar och enbart en enskild textfil (/etc/passwd) i systemet som identifierar ditt användarkonto. Havererar ditt konto så är det bara att plocka ut dina privata filer + dina dolda setupfiler och sedan skapa om ditt konto alternativt redigera filen /etc/passwd. I bland räcker det med att ta bort dom dolda setup-filerna till det program som bråkar i din användarmapp.

Skillnaden i Windows är att det är registret samt Windows setupfiler som även har vissa av dina privata inställningar vilket gör att även om dina filer är på en separat disk så måste du ta tillbaka kopplingen mellan exempelvis dina inställningar på skrivbordet och ditt e-postprogram. Kruxet här är att det ofta går om du kan redigera registet, setupfilerna och har en säkerhetskopia av dina mail att läsa in. Vanligen finns det program av olika kvalitet som klarar av detta mer eller mindre. Det svåra här är att man måste veta exakt vad som är fel för att man inte ska rätta fel problem helt enkelt. Vanligen brukar dessa fel bero på att något har ändrat kopplingen till någon fil eller mapp och då havererar hela din användare.

Det är tyvärr omöjligt för mig att avgöra var felet är. Så det säkraste du kan göra är som sagt en avbild (helst flera) av disken och sedan försöka köra olika typer av återställningar och hoppas på att din mail är kvar alternativt försöka plocka ut den med en backup och sedan återställa. Då kan du åtminstone gå tillbaka till den situation som är nu och försöka igen om du misslyckas.

Beroende på hur systemet och dina filer är separerade på olika partitioner eller om det är fysiskt separata diskar så måste du tänka till här då du behöver både en rå avbild av systemet och av dina privata filer, då båda kan riskera att ändras beroende på vad du försöker göra.

Okej jag kollade men fann ingen återställning punkt heller. Men skall jag kopiera av från profil users mappen rakt av i disk c o lägga på min externa disk eller skall jag köra en systemavbildning av disk c alltså även om jag kör den backupen från temp profilen får jag med min gamla då oxå? Jag använder Windows egen säkerhetskopiering jämt. När det gäller mailen som jag har Windows live mail o den ligger ju under mappen i användare mappen Lasse men dolda filer vet jag sen förr. Kan jag kopiera mappen hela Lasse o lägga annan disk då får jag väl mailen med l dess filer o alla annat även om det är dolda filer eller hur. Kan ju både kopiera mappen Lasse o sen göra en systemavbildning också eller hur?

Av Fear
Skrivet av OldComputer:

@Fear: Låter som att registret eller liknande har havererat eller att några inställningsfiler är korrupta. Om du kan se allt från din vanliga privata mapp så kopiera ut allt till en separat disk på lämplig storlek och installera sedan om datorn. Brukar oftast gå fortare att installera om och sedan göra dom små inställningarna som behövs för att få sin personliga profil än det tar att gå igenom hela systemet för att återställa. Dessutom brukar en ändring här och där ge nya fel på andra platser och det kan till och med innebära att dina privata filer blir oläsbara även i en ny installation då du har fel användar-id. Har själv råkat ut för detta och då måste man läsa av disken från en Linux-dist och binärredigera i en hexeditor.

Att återställa till en tidigare punkt kan fungera men kan även orsaka mer skada än nytta samt även råka ändra ditt användar-id så det gäller att veta vad man gör. Kan även vara ett virus som har ställt till det och då kan det vara kvar även efter en återställningspunkt.

Jag kör som regel alltid privata filer delade från systemet vilket innebär att om mitt konto havererar eller något annat ställer till det så återställer jag bara systemet till den bild jag vill ha ungefär som en återställningspartition på färdiga datorer, skillnaden här är att mina privata filer inte rörs av det. Eller lätt kan återställas från en backup när det behövs.

Jag har ju t.ex windows live mailen med alla mina mail o sånt. Jag har en windows på en egen partion systemet alltså. Allt det andra ligger på andcra diskar. Kör bara systemet på en egen disk en gaska ny ssd disk ca 1 år gammal bara. Men mailen o det vil jag ha och det är trist med alla inställningar o sånt. Men jag har en backup liggande på en extern disk en systemavbildning men tyvärrär den inte jättefärsk det är minst par månader gammal så man har ju hunnit lagt till lite nytt sen dess. Mest jobbiga e ju alla mail jag har i windows live mailen och alla diverse program på skrivbordet alltså länkar o sånt. Allt det måste man ju sätta sig o göra om igen ominstallera om jag nu inte tar den där systemavbildningen då. Men har för mig att det går att kopiera under användar id mappen Lasse hitta windows live mailen där och mail kontot och spara det för att sen importera. Men hur kommer jag in i min windows live mail nu när jag inte ser allt på skrivbordet?