Inlägg

Inlägg som Segimer har skrivit i forumet
Av Segimer
Skrivet av Pye:

lool kristdemokraterna på sistone har väl verkat lite oseriösa men missnöjesparti? miljöpartiet? nja du

En av orsakerna till krisdemokraternas grundande ska ha varit missnöjet mot minskad kristendomsundervisning, så visst är de ett missnöjesparti i den bemärkelsen att ett särskilt problem (minskat inflytande för kristendomen) motiverat bildandet.

Sedan kan en viss fråga vara mer eller mindre lämpad att bygga ett politiskt parti utifrån, om man ser sådana grundidéer som miljökamp, fosterländskhet/invandringsmotstånd eller försvar av kristna värden (som ligger till grund för Mp, SD och KD) så har jag inte svårt att se hur de som lockas av frågorna även kan enas i många andra i livet centrala frågor utifrån en gemensam ideologi. Man kan kalla sig ekologist, nationalist eller kristdemokrat och har genom argumentation utgående från kärnfrågan (eller det komplex den frågan är del av) möjlighet att uppnå enighet i många olika politiska frågor.

Jag ser inte samma möjligheter för ett parti som uppställer nätfrihet (eller vad det nu är) som huvudfråga, vad är en piratpartistisk åsikt om skol-, försvars- eller jordbrukspolitiken, en åsikt som varken leder till total splittring mellan alla de som ställer upp på partiets centrala åsikt eller helt viker från det centrala. Motstånd mot långtgående begränsning och övervakning av internet är nog något många kan enas om men som de flesta inte lägger enorm vikt vid, det finns en hård kärna av aktivister för vilka dessa nätfrågor har en enorm betydelse, men den stora massan hyser inget större engagemang i frågan och jag tror att den drivs bättre i andra former än ett parti.

Spann iväg från inlägget jag citerade så läs det inte som ett direkt svar.

Av Segimer
Skrivet av CoZalon:

Hårdvaran ja, osx nej. Spel som HoN, cod och allt steambaserat verkar vara fantastiskt dåligt kodat. Enda alternativet är att installera windows och förstöra poängen med en Macbook ^^
Även om det faktiskt gick att kyla blir datorn 100 grader på 3 minuter. Air är så sämst konstruerad, design före funktion är något jag avskyr.

Men designen är en del av funktionen, jag köpte en macbook air för att ha en dator som enkelt går att stoppa ner i väskan utan att ta mer plats än ett kollegieblock och som främst ska användas till att skriva och surfa på, då är jag beredd att offra kylförmåga och prestanda eftersom bättre funktion beträffande de egenskaperna troligen skulle ge en större dator.

Så själv tycker jag tvärt om att konstruktionen är utmärkt.

Av Segimer

Ett försök att undandra sig arga spelares hat, men då det knappast ligger i utgivarnas intresse att spelen vidareförsäljs så kan man väl inte räkna med att det kommer att bli så vanligt?

Det är en besvärlig situation som uppstår gällande bagagnathandel med mjukvarulicenser och annat som inte försämras på samma sätt som som mer fysiska saker (typ en spade, eller en spelkonsoll), när den bagagnade varan i väsentliga delar är oförändrad gentemot den obegagnade så blir det svårare för utgivaren att motivera till nyköp, visst är många tillräckligt intresserade av obläddrade häften och hela fodral för att det ska ett mindre problem.

Av Segimer

Upplever samma sak, jobbigt när man skriver lösenordet utan att titta så noga och datorn inte registrerar de första tecknen.

Av Segimer

Har en Microsoft Intellimouse med kula och scrollhjul.
Vet inte riktigt hur gammal den är men den användes ursprungligen till mina föräldrars första dator som införskaffades någon gång kring årtusendets början.
Den känns gedigen och den fungerar, så varför inte?

Av Segimer
Skrivet av Itchy Trojan:

Kanske kånkat, sådant som händer med sidor ingen vet något om. nästa gång kan jag rekommedera inet och webhallen

Angående grafikkortet, så bör det inte vara några problem att skicka in det hos företaget som gjort det, om garantin fortfarande finns kvar

Skrivet av quattro-2.6:

Om den är köpt något år sedan så är det nog lättare att köpa nytt, troligen är ett likvärdig billigt idag.. 500kr?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av thomas_skane:

Du kan försöka få kontakt med tillverkaren om du fortfarande har garanti

Skrivet av Strukt:

Kontakta tillverkaren om du fortfarande har garanti.

Garanti bör finnas men jag ordnade det själv, rensade CMOS innan jag gav mig på att kontakta tillverkaren och det verkar ha löst problemet.

Av Segimer

Pcgaming.se

Hej!

Min bror köpte en dator från detta företag för något år sedan, dessvärre bestämde sig nämnda dators grafikkort i går för att ge upp.
I morse när jag skulle kontakta företaget för att få det åtgärdat så låg deras sida nere för underhåll (vilket den enligt informationen gjort sedan den tjugonde).
Min oro minskades inte av att de senaste omdömena på prisjakt tog upp att det inte gått att få kontakt med företaget.

Är det någon annan som haft med dem att göra och kan skänka klarhet i vad man kan vänta sig?

Av Segimer
Skrivet av Deathdancer:

Tillverkarna av slutna WC-system rekommenderar oftast att radiatorn suger in luft i lådan, för att detta inte ska hända.

Inte för att vara sådan men slutet "WC-system"?
Jag vill inte riktigt föreställa mig det i datorn.

Av Segimer
Skrivet av Devil May Cry:

Jag förstår inte hur man _inte_ kan strida mot sina moraliska och mänskliga faktorer när man griper människor för något sådant när dem uppenbarligen inte är spioner på något sätt, utan oskyldiga.

Påminner lite om DRM skyddet från ubisoft, piraterna såg inte skymten av det medan dem som faktiskt köpte spelet fick DRM på datorn. Riktiga spioner/"terrorister" står knappast och knäpper kort i det öppna utan klarar sig medan normala människor får fängelse.

Men de är ju just spioner om de nu gjort sig skyldiga till spioneri. Detta helt oavsett att de inte har något ont uppsåt mot Grekland.

Det känns också som en jobbig situation om känslig information om militären sprids i ett datorspel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Segimer
Skrivet av Jalle64:

Jag säger (skriver) bara SONY!

Och jag skriver bara "idioter".

Har visserligen inget minne av hur smidigt det var när DVD var nytt men jag trodde i min enfald att det här med bluray skulle förlöpa problemfritt bara man införskaffade en bluray-läsare, standarder ni vet. Men men, det visar bara på vikten av goda efterforskningar.

Av Segimer
Skrivet av Jalle64:

Ett senare PowerDVD bör med lätthet klara detta typ 10:an eller 11:an. Nej, det går inte med VLC iaf inte de versioner jag testat. Beror på DRM.

Det tycker jag är rätt underligt, det brukar inte direkt vara några problem att ladda ner och spela upp det man vill se, däremot blir det väldigt omständigt då man inte bara måste köpa en skiva och läsare utan även köpa särskild programvara.

Av Segimer
Skrivet av Aristotele:

Hmm och trolig väntetid? Någon som har erfarenhet av nikon service? Tar det veckor så är det nästan så jag hellre tar smällen och köper en ny... hade ju tänkt fota en hel del kommande vecka dessutom. Fast det känns ju onekligen lite surt.

Jag lämnade in min D90 på två garantireparationer hos Nikon i Stockholm under vintern 2010, tog fram reparationsföljesedlarna nu och kollade datumen.
Ena gången var det slutarenheten och lite annat som byttes, vilket gick på sex dagar. Andra gången byttes mattskivan, det gick på en vecka.
Var ju dock två år sedan och inte i semestertider.

Av Segimer
Skrivet av Tandborste:

Har en Samsung BD-läsare http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/106760-samsung_intern... funkar skit bra. Rätt snygg oxå för den delen. Sen kan du ju ställa hastighten själv med ett Nero program, typ drive speed eller nåt sånt (: Kör det på min HTPC, funkar finemang!

Skrivet av SUMITOMO:

Har samma Samsung som ovan och kan också rekommendera den starkt!

Tack för förslaget, det kanske blir en sådan då.

Av Segimer

Jag tar mig friheten att lyfta den här tråden.
Det är så att jag hade tänkt köpa en bluray-läsare till min dator, men jag vet inte vilken modell jag ska köpa.

Är det någon som har tips att ge om en tyst och funktionsduglig?

Av Segimer

Jag förstår att det är lätt att prioritera själva datorn när man har en begränsad budget. Men samtidigt så är det ju just kringutrustningen som har potential att leva kvar längst, en dator som vid inköpet har utmärkt prestanda och är av aldrig så bra kvalité blir på några år hopplöst obsolet, medan mitt skrivbord från början av 1900-talet fyller sitt syfte lika bra idag som det gjorde då.

Det är väl grejen med konsumtionssamhället, att köpa (ibland kostsamma) saker som ändå snart behöver ersättas, inte undra på att det kan bli dyrt att leva.

Av Segimer

Jag tycker att inställningarna var bra de gånger jag spelade där, men tyvärr har servern stått tom de gånger jag spelat på sistone.
Får se om jag vågar ge mig in i striden under helgen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Segimer
Skrivet av GuiceU:

untzuntzuntz

http://buildwithchrome.com/build/CM4J

Lite schysst med ett hål i taket sådär! (Fick snåla som faaaaan med bitarna på taket då dom nästan var slut.)

Ja, det är väl inte fel med lite extra ljusinsläpp.:P

Känner igen problemet med att bitarna sinade (taket slukade verkligen lego för mig).

Av Segimer

buildwithchrome.com/build/BrMZ
Det hade potential tyckte jag, då tog bitarna och orken plötsligt slut.:(

buildwithchrome.com/build/Bsaj
Jag passade på att annektera på lite land för Sveriges räkning, bara att vänta på en medalj från kungen nu.;)

Av Segimer
Skrivet av ecu971:

Hade dock varit spännande o veta om orginaldiskarna

Undra hur mycket bult/flashminnen som strömmande in på cdon egentligen.

Ja, det var lite av den anledningen som jag följde tråden, var det sekunda diskar från WD som kommit på avvägar på väg till destruktion eller bultar och muttrar i blandade dimensioner?

Trevligt att ersättningsprodukten inte något namnlöst hopplock som diskarna de annonserade ut, det måste väl ändå glädja er som köpt?

Av Segimer
Skrivet av Rawet:

Ballt..

Apple kör liknande design på sin fläkt i nya retina MBP'n..

Kanske Apple har köpt licensen av dessa? (iofs kanske fläktutförandet inte har nått med teknologin och göra iofs..)

Som du själv skriver så är det inte radialfläktsutförandet som är huvudnumret utan att man har en roterande kylfläns och hur man löst värmeöverföringen till denna.

Skickades från m.sweclockers.com