Inlägg

Inlägg som vinylens har skrivit i forumet
Av vinylens
Skrivet av difi:

Hej! Har precis hämtat ut en MG 4 standard range, dvs den som går att leasea för 3000sek/månad.

Vad jag kan läsa mig till så ska den ha 3-fas laddning men jag kan bara få den att gå på 16A via en fas, dvs 3,5kw.

Hade BMW i3s innan och den laddade med alla faser. Har inte ändrat något alls i boxen som för övrigt är en Zaptec go. Hjälp och tips mottages gärna.

Skulle kolla med någon annan laddare/kabel och se om du får samma dåliga laddning får du det måste det vara fel på bilen eller så stödjer den inte det fast det står att den ska göra det.

Edit: Vad jag kan se på deras sida så har standard bara 6,6Kw max men luxury varianten har 11KW
Var ett jäkla jobb att hitta på deras sida.
https://www.mgmotor.eu/sv-SE/model/mg4

Av vinylens
Skrivet av mastrovious:

Du ska ju blinka vänster om du avser att ta ex tredje avfarten ur rondellen. Men oavsett vad när du väl är inne i en rondell ska du alltid blinka ut.

Men ja, helt off topic 😄

Skrivet av MP-Jan:

Man BÖR blinka vänster om man ska svänga vänster i en rondell, men man SKA alltid blinka höger när man ska svänga höger. 🙂

https://youtu.be/YEqPNO1_Wj4?si=F0gQRkpCWbVtbsVJ

Blinkar som en Tesla-ninja vid 2.39. 😁

Skrivet av ztenlund:

Mja... Jag fick mycket riktigt lära mig som du skriver, att man förutom att blinka ut även ska blinka vänster in om man ska vänster. Det har dock varierat över tid vad gäller detta och nuvarande linje verkar vara att man inte behöver göra det, då detta inte har stått uttryckt utan mer varit en tolkning. Däremot är det fritt att göra det och jag brukar fortfarande göra det framförallt i mindre cirkulationsplatser där det tillför något (i stora går det ofta inte att se nog bra, så där). I Storbritannien verkar de dock köra hårt på att man ska blinka även in i cirkulationsplatser (fast det blir förstås tvärtom med väsntertrafik).

Oavsett så är Teslas lösning dumheter och det handlar inte heller om att det är bättre, utan om att spara pengar. Ferrari har förvisso gjort samma sak, även om de har en (vad jag vet riktig) knapp på varje sida istället för båda på samma, men där försöker de väl påstå att det är mer racing eller något att ha allt på ratten... Det hela är dummare än Citroën som i äldre hade en typ av samlingar av kontroller bredvid ratten där det var en knapp för blinkers (vänster - inget - höger). Se t ex GSA för att se vad jag menar. Ännu roligare blir väl Teslas lösning när de stänger av sig när man inte vill, vilket ofta händer med blinkers när man får svänga åt ena och sedan andra hållet (händer även vid högersväng i en del större cirkulationsplatser).

Antar att ni alla talar om cirkulationsplats och nej det finns inget om att man ska Blinka vänster bara något påfund av någon som inte fyller någon funktion. Blinkar inte bilen får man räkna med att den ska fortsätta köra i rondellen, men ska den lämna rondellen eller byta fält i rondellen då ska man blinka.
Transportstyrelsen har en väldigt bra Video om detta på deras sida.
https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Trafikregler/G...

Har sett så många som blinkar vänster i rondell och sedan kör ut, utan att ändra till att blinka åt höger.
Blinkar dom inte då har jag lärt mig att dom ska fortsätta köra i rondellen och blinkar dom då vet jag att dom ska lämna rondellen/byta körfält.

Det är väldigt många med Tesla som inte blinkar ut ur rondeller nu vet jag inte hur många modeller som inte har blinkersspak och om det är därför dom missar. Vist ändra till om det blir bättre utan vilket det inte blir visa saker blir inte bättre av att ändras.
USA har dom inte rondeller så Tesla behöver inte tänka på det då mest tänker på vad dom har för typ av för trafik där.
I Europa finns det massor av rondeller och är mycket smidigare om folk vet hur man kör i dom och använder blinkers på rätt sätt.

Av vinylens
Av vinylens
Av vinylens
Skrivet av VitSnickersGlass:

Stor skillnad på upprepning och upprepning. Dåligt argument...

Tröttnade på D4 rätt fort. Men har 2000h+ i PUBG. Förenklar man PUBG till "Du droppar på en ö, lootar, försöker vara sist kvar" så låter det väldigt repetitivt också.

End-game i D4 är bara upprepning utan att man får något för det, hade det varit mer intressant loot och lättare att ändra build och spara items hade det varit en annan grej. Mer intressanta dungeons, inte samma objektiv och samma boss.

Lite det jag menade jag har bara 117h timmar Pubg för jag tyckte det var samma sak hela tiden.
När det gäller Diablo har jag tusentals timmar från första och framåt jag har över 1000 timmar till och med på Immortal och nej jag har inte lagt in massa pengar i det lagt in totalt 3 Sesaonpass så ca 170:- för det var i början dom var billigare då.

Det är vissa unika saker man jagar fast dom är lite för unika i D4 mot D2 då man inte använder det i D3 på samma sätt.

Av vinylens
Skrivet av KristofferOhrn:

Hej

Jag provade Diablo på mobilen tidigare i år men tröttnade ganska fort då det kändes som man bara upprepade allt hela tiden. Skulle ni säga att det är stor skillnad på Diablo IV?

Finns det något spel där du inte upprepar det man gör?

Av vinylens
Skrivet av keyser:

Hittade ett par mysterie-diskanter på loppis för 20 kr. Nu ska jag bara reda ut vad det faktiskt är för något.
<Uppladdad bildlänk>

Skulle kunna vara ett gammal modell av Monacor brukar stå på magneten vad det är för något.
Glöm inte att sätta ett motstånd/resistor innan du använder det så du inte bränner upp spolen i.

Av vinylens
Av vinylens
Skrivet av ZyntaX:

Välkommen till riskokar sekten!
Jag kör med vanliga ICA jasminris. Bättre att köra Royal Umbrella?

Vad du kör för ris beror på vilken typ av ris du tycker om.
Själv kör jag med Basmati Long grain, längre ris och är inte så kladdiga/klistriga som jasmin ris.

Av vinylens
Av vinylens
Skrivet av EnJoker:

Står mellan att köpa en 75” eller 85” Neo QLED att ha i vardagsrummet i relativt smalt rum (tv-väggen ca 4.5m) med tittavstånd på ca 2,9m med två soffor som ger vinklad vy mot tvn.

Jag har testat en projektor på ~90” innan på samma vägg och tyckte det var mycket trevlig storlek att titta på, dock utan duk så den syntes ju inte på samma vis när den inte användes. TVn kommer ju dock vara en stor svart skärm på väggen och ta mycket plats när den inte används. Därtill är sambon helt bestämd på att 85” är för stort efter att vi tejpat upp och vill helst ha 75”, men låter mig ta beslutet.

Så jag är väldigt kluven här. För att göra det ännu svårare är den aktuella 85”aren snäppet vassare modell, vilket gör att jag är mer sugen på den just därför. Hade det varit samma modell hade jag nog gått på 75”aren.

Så, är det någon som varit i liknande situation och vad kom ni fram till? Eller är det någon som köpt en TV och i efterhand kommit fram till att den blev för stor och blaffig?

När du tänker på en 85 tummare måste jag fråga bort du i lägenhet?
Då blir följdfrågan går den in i hiss om du har det eller upp för trapporna?
Har varit med om 2 gånger senaste månaden när jag skulle installera det hos folk och då går den inte upp för trapporna eller in i hissen så dom kunderna kunde inte ha så stora tv.
Bor du i hus så är det säkert inga problem om du inte har några konstiga svängar eller så in i huset, där jag varit med om att dom vill ha en 98 tummare installerat men den gick inte få in den i huset till det ställe dom ville ha den.

Av vinylens
Skrivet av sINsen:

Har ingen vidare gear, men legion och helltide klarar jag, i helltide förutsätter de att de inte är packs på 15 pers inkl eliter, men småpacks osv är inga problem, inte heller legion, får börja där o få lite gear innan ja går på dungeons

Spela i grupp med någon så blir det lättare i början på tier 4.

Av vinylens

Ännu en bra video om Chargefinder efter uppdateringen av appen.
https://www.youtube.com/watch?v=0bTdqjs8BfQ

Av vinylens
Av vinylens
Skrivet av Ninotramp:

Juli ingen rolig månad för oss solcellsägare. 5 år break even kan nog folk glömma. Snarare 15 år med dagens solcellspriser

Har man räknat på att tjäna igen pengarna på 5 år på solpaneler då har man satsat fel.
Så som elpriset var förra året kommer nog inte att ske igen, Juli månad i år var mer en normal månad.

Av vinylens

Lite annan info angående bränder på båtar.
https://www.sjofartstidningen.se/forskarna-avslojar-elbilsmyt...

Av vinylens
Av vinylens
Skrivet av Ninotramp:

Hur många spelar nu fast ni tycker det är tråkigt?

Är bara level 57 och tycker det är kul än räknade med att vara lite högre men har haft fullt upp med annat i helgen.
Nu är man iväg på en liten trip så blir inget spelande förens tisdag kväll eller onsdag.
Så spelar man casual som jag så kommer spelet vara kul länge men det tar längre tid att levla nu.

Av vinylens
Av vinylens
Skrivet av lasseedsvik:

Som Barbarian och spammar 'Lunging Strike' som en kanin på amfetamin...

Vilka 2 (?) codex ska man ha?

Antar att man kan bara ha 2.... tror jag slog på några till på andra gear-bitar men de var gråa så jag antar att de var inaktiva?

du kan ha en codex på varje item du har på dig.