Inlägg

Inlägg som svantessonn har skrivit i forumet
Av svantessonn
Skrivet av Pitr-:

Tänk på att UniFi mesh endast fungerar mellan UniFi-enheter, så du kan inte "mesh":a en UniFi accesspunkt med wifi:t i din 5G-router. För att det ska fungera behöver du stänga av wifi i 5G-routern och i stället ansluta en UniFi accesspunkt till routern och konfigurera denna. Därefter strömsätter du den sekundära UniFi accesspunkten som ska köra trådlös mesh-anslutning och adopterar denna när den pratar ihop sig med den primära UniFi accesspunkten.

Där var felet, en till puck och nu fungerar det. Tack!

Av svantessonn

Vi håller på att flytta kontoret och har satt in en 5g router men signalen täcker inte hela lokalen. Så jag försökte koppla in en AP i mesh men lyckas inte få rätt på det. Alla guider jag hittar för detta är med ett äldre gränssnitt på unifi network och jag hittar inte hur jag ska gå till väga med det nya.
Är där någon som sitter på denna informationen?

Av svantessonn
Skrivet av joeldeluxe:

Annars har Unifi Express controller inbyggt?

Vad är för/nackdelar med den jämfört med UXG?

Av svantessonn
Skrivet av zarkov:

Controllern behövs bara för att göra ändringar, bryr man sig inte om statistik är det inga problem att köra igång den när den behövs och slå av den där emellan.

Skrivet av Pitr-:

Samt för eventuellt gästnät med hotspot-portal lösning, i stället för en sådan med enkel WPA2/WPA3-autentisering dvs. Definitivt overkill för de flesta, men det är rätt nice med ett nät där gästerna blir utkastade efter x timmar eller dagar och kräver återautentisering, om man nu inte går så långt som att printa ut vouchers hehe

Då är jag med men isåfall känner jag att det är något som får införskaffas senare 😃

Av svantessonn
Skrivet av iller:

Har du redan en maskin du skall köra kontrollern på?
Beroende på svaret kanske du behöver en cloud key.

Är cloud key nödvändig? Räcker det inte att köra mjukvaran på en pc?

Av svantessonn

Jag har precis flyttat till nybyggd 1,5 plans villa på 135kvm och tänkte bygga ihop ett ubiquiti nätverk.
Vad tror ni om denna kombinationen?
UniFi UXG lite
UniFi switch 8 lite
UniFi U6+ AP

Är där något annat man bör köpa?

Av svantessonn

Förbeställa iPhone

Gokväll, tänkte förbeställa mig en iPhone 11 Pro men där står att leveransdatum skulle bli 30e sep till 7e okt vilket känns lite tråkigt att få den 1-2 veckor efter lansering.
Någon som har erfarenhet av detta som kan säga om man borde vänta och köpa i affär den 20e eller man ska förbeställa hos någon återförsäljare?

Beror de sena leveransdatumet på att Apple tar höjd för sena leveranser bara eller är det så många som beställt innan mig att de har problem att få fram så många telefoner nu i början?

Hoppas någon har tidigare erfarenhet av detta eller sitter i samma sits som mig nu.

Av svantessonn

@mini-ryttge: Den ser tyvärr inte ut så inuti när man öppnat upp den, där finns endast USB 3.0, ingen omvandlare till SATA utan isåfall måste jag byta kretskortet vilket jag inte har kunskap till. Kan det finnas någon annan möjlighet?

http://www.legitreviews.com/images/reviews/1951/passport-2tb-ins...

Av svantessonn
Skrivet av mini-ryttge:

Den lär förmodligen vara formaterad med HFS som inte windows kan läsa.

Om du kopplar in den i i din windows burk och trycker ctrl+r och skriver diskmgmt.msc hitta den någon disk där?

I din mac kan du koppla in den och öppna ett terminalfönster och skriva diskutil list för att se alla diskar mountade och omountade.

Hittar ingen av dem en disk får du nog snällt testa att skruva isär den och koppla in hårddisken i en dator och felsöka.

Du verkar vara rätt duktig på det här, så har du tid får du gärna fortsätta hjälpa mig felsöka!
Såhär ser det ut på macen när jag gjorde som du sa. Jag har en SSD i macen på 180GB och min externa är på 500GB så som jag ser det så hittades den inte?

http://i.imgur.com/gbnkm0T.png

Av svantessonn

Gammal extern HDD startar inte

Hej!
Letade upp min gamla externa HDD för jag ville se vad som fanns på den, men när jag kopplar in den till min mac så står där bara att jag ska koppla ur USB-enheten för den drar för mycket ström.
Den har alltid fungerat innan i min mac, men så jag testade i en samsung laptop och där kände den inte ens av att där satt något i porten.

Om man känner på HDDn så startar inte skivan upp så något är galet med den, är en USB 3.0 med endast en USB anslutning så ingen SATA eller liknande.

Tacksam för all hjälp eller tips jag kan få.

Av svantessonn
Skrivet av panpo98:

Ta bort partitionen också när du kommer dit. Måste göra det också vid fler fel där det inte räckte att bara formatera och installera om.

Och koppla ur saker. Ni får hoppas att det inte är mus/tangentbord som dator slösa tid på.

Vi har även tagit bort partitionerna vid de läget.
Har kopplat bort allt från baksidan nu men de fungerar ändå inte. Vad kan man koppla bort i datorn? För som jag ser det så behövs allt som sitter i

Av svantessonn
Skrivet av Jalle64:

Testat att rensa/omformatera hdd:n innan installation? Ta bort alla partitioner på den också!

Vi formaterade hårddisken där under installationen när man ska välja vilken partition man ska lägga Windows på.

Skrivet av panpo98:

Hur länge väntade ni?
Med Vista och Win 7 var vissa tvungna att vänta i 40 min på nåt ställe. Antagligen pga att datorn kollade upp något dom kopplat som den inte begrep vad de var. Testa därför att koppla ur kablar och delar som inte behövs under installationen ute/inne i chassit.

Vi har låtit den stå igång i ca 10min och det kommer ingenting, men ja då är de väl bara att fortsätta vänta..

Av svantessonn

Kan inte installera något OS

Hej!
Sitter hos en kompis nu och vi får inte igång hans dator. Det hela började med att han inte kunde logga in (då hade han windows 7) utan han fick fram en ruta där det stod "Tjänsten User Profile Service misslyckades med inloggningen Det går inte att läsa in användarprofilen". Så då satte vi hårddisken i en docka och sparade alla bilder etc.

Sen skulle vi installera windows 8 på datorn istället och den klarar att läsa in alla filer sen när datorn ska startas om så under uppstarten blir det bara svart, det kommer inte fram om att man ska ställa in användarprofilen. Någon som vet vad felet kan vara?

Jag har laddat bios deufalt, jag har testat göra om de flera gånger, har testat hårddiskläget på både AHCI och IDE, har även gjort ett minnes test och där var inget fel på minnena.
Jag vet in att USB-minnet fungerar.

Snabba svar uppskattas

Av svantessonn

Om någon mod ser detta får ni gärna ta bort tråden för att det var tydligen värme problem. Jag la in modemet i kylen 15 min sen fungerade de utmärkt igen.

Av svantessonn

Får inget internet D-LINK 320B

Tjena Fragbite!
Har en D-Link 320B som modem och jag tycker att den bara har krånglat ända sen jag köpte den. Om strömmen går så måste man installera om den för att få den till att fungera och om man gör något som kräver en hel del närverk så bara slutar den att fungera.

Nu har jag tröttnat på detta och skulle vilja ha er hjälp. Strömmen gick innan idag av okänd anledning så jag försökte installera om den men då stod de att "socket not ready please check if the network is ready". Alla lampor som ska lysa lyser på den och jag vet om att det ska fungera egentligen för detta har hänt innan men då brukar jag låta den vara avstängd i ca 12 timmar sen fungerar de igen.
Jag skulle inte tro att den är för varm eftersom den har stått avstängd nu i 4 timmar men de fungerar ändå inte.

Tacksam för svar om vad felet kan vara och vad jag kan göra för att lösa de!

Av svantessonn
Skrivet av Tanis:

1) Kolla så du har korrekt DNS inställd i NASen. Vet du inte vilken DNS din operatör har - använd Googles 8.8.8.8 resp 8.8.4.4
2) Lagt på senaste FW-uppgraderingen på NASen?
3) Kontakta Netgears support

Hur lägger jag in en DNS?
Jag har letat efter uppdateringar men jag använder den senaste så det blir nog att kontakta supporten.

Av svantessonn
Skrivet av StabTheDrama:

Vad står det när du klickar på frågetecknet efter "Ej klar". Där borde du få en detaljerad beskrivning om vad som krävs som du inte uppfyllt.
Vad står det under "Avancerade inställningar".

Enligt det du visat hittils har du slagit en switch till "on", vad tror du vi får ut för information som inte du får?

Här är all information som jag också har fått.. Tänkte att någon kanske hade haft samma problem

http://fuskbugg.se/file/nfDQmq/nasen.PNG

Skrivet av Tanis:

1) Installerar klienten. Skapar ett konto.
2) Aktiverar tjänsten i NASens gränssnitt. Konfigurerar därefter den att accepetera kontot du skapat i steg 1.
3) Ansluter till NASen från Internet.

Vilket steg är du i?

Jag har gjort 1an, det är när jag ska aktivera tjänsten i NASens gränssnitt som jag får det felet som du kan se på bilden här ovan

Av svantessonn
Skrivet av Tanis:

Skulle tro att fjärråtkomst endast funkar från "utsidan" av ditt LAN /Internet. Testar du därifrån?

Läst ReadyNAS Remote manualen?

Men jag måste ju lägga till mitt fjärråtkomst konto när jag är på mitt internet så jag har kontakt med min NAS men det fungerar inte..

Av svantessonn
Skrivet av Tanis:

Egna konton är att föredra. Se manualen i kapitel 4

Manualen + tex http://www.youtube.com/watch?v=iEBqP-m2404

Tack så mycket för hjälpen!
Har fått ett problem bara.. När jag ska aktivera min fjärråtkomst så ser det ut såhär

http://fuskbugg.se/file/vRQZkM/nas.PNG

Av svantessonn

Inställningar av NAS

För ungefär 3 månader sen hade komplett en bra deal på en NAS så jag beställde hem den i tron av att det bara skulle vara att koppla in och allt skulle fungera precis så som jag ville men jag hade fel.

Det är en Netgear ReadyNas NV+ V2. När jag loggar in på den så använder jag det kontot som var standard dvs "admin" men om mina andra familjemedlemmar vill använda den, ska alla använda "admin" då? Kan inte alla ha varsin inloggning där dom lägger sina saker så ingen annan kan komma åt dom?

Sen i reklamfilmen så kunde man komma åt den från var som helst i världen bara man hade internet uppkoppling men jag förstår verkligen inte hur man gör allt detta så finns här någon kunnig inom ämnet som har lite tid över att förklara för mig hur jag ska gå till väga?

Jag har googlat och sökt på youtube men när man inte hittar det man letar efter och man inte kommer någonstans så tröttnar man ganska snabbt.

Men jag är tacksam för all hjälp jag kan få.
Tack på förhand.

Skickades från m.sweclockers.com