Inlägg

Inlägg som lord_dubbdäck har skrivit i forumet
Av lord_dubbdäck
Av lord_dubbdäck

46/81 ord idag .... 104/105 poäng för dagens utmaning. Frustrerande men det är tvärstopp. Det som frustrerar mig är att det finns med så många ord som man inte ens hört förr

Annars tycker jag det är en rolig utmaning att pilla med på rasterna på jobbet

Av lord_dubbdäck

#Rabbel #20240208
19/38 ord
https://rabbel.se

Haha hälften i alla fall, men shit det här är klurigt alltså

Av lord_dubbdäck

HardSoft här i Gävle, låg centralt precis vid stortorget. Där handlade jag både grafikkort, hårddiskar och fläktar.

Köpte ett Voodoo 3 3000 där, fick det som bulk, dvs kortet i en ESD påse och en CD med drivrutiner.

Av lord_dubbdäck

Kan inte ha sånna skyltar på jobbet, det är trälucka på diskmaskinerna. Och det är faktiskt dumt, ofta blir det blandat rent och smutsigt i maskinerna

Hemma finns inte behovet

Av lord_dubbdäck

Detta var ju klurigt. Svårt att gissa, det kan ju finnas flera olika sammanhang som skiljer dem

Av lord_dubbdäck

Haha klarade inte ens första sidan på "Self assessment"

Av lord_dubbdäck

Jag har blivit hackad 2 gånger skulle jag säga.

En gång var för mer än 15 år sen. De tog sig in på min e-post, och genom det även in på mitt World of Warcraft konto. De sålde all utrustning och skickade iväg allt guld, och var sen ute och mineade med speedhack så att mitt konto blev bannat. Men jag fick tillbaks allt efter några dagar efter ett snack med supporten. Jag fick använda flera antivirus innan ett av dem hittade nått skumt på min dator, som visade sig vara en keylogger. Men det antiviruset kunde inte ta bort det, så fick leta upp ett separat verktyg för det. Troligen hade jag laddat ner nått jag inte borde, som hade ett keylogger virus i sig. 2FA på mitt Blizzard-konto efter det.... Och jag laddar inte ner skumma keygens / piratade program länge.

För en 7 år sen kanske så tog sig nån in i min Spotify, och lyssnade på fransk hip-hop/rap i webspelaren i chrome. Jag har faktiskt inte en aning hur de kom in. Jag hade ingen keylogger på nån enhet. Jag fick byta lösenord och trycka på "logga ut alla enheter" flera gånger innan personen till slut inte kom in längre.

Råkade även ut för en modemkapare på den tiden det begav sig. Tidigt 00-tal kanske. Min fick ju allt som oftast upp dialogrutor om "active-x" controller då när man surfade. Klickade fel på en sån i farten när jag letade cd-keys på nån skum sida, och så var det kört. De ville ha flera hundra kr för ett samtal på några sekunder. Stängde ju av modemet snabbt som sjutton när jag fattade vad som hände, men det han precis koppla upp samtalet tyvärr. De makulerade fakturan direkt däremot när vi bestred den.

Av lord_dubbdäck

Finns väl sätt att kringgå hårdvarukraven och kraven på TPM och Secure Boot tror jag. Men fråga mig inte hur.

Men frågan som jag har är: Varför vill du köra Win 11 på en så pass gammal maskin? Känns som den är alldeles för långsam för att använda i dagens läge.

Av lord_dubbdäck
Av lord_dubbdäck

Det vita är lim för att hålla saker på plats. Snabbkoll på bilderna så ser jag inget uppenbart fel

Var försiktig när du tar isär nätagg, de kan innehålla farlig spänning även efter du kopplat ur dem från väggen

Av lord_dubbdäck

Jag har lagt in mitt betalkort bara, inget bankkonto

Av lord_dubbdäck

Backar upp alla privata foton och videos, dokument, och lite annat emotionellt till backblaze från min TrueNAS. Cirkus 300gb har jag för mig. Uppdateras en fil på NASen så sparas den gamla versionen en tid innan den försvinner. Allt krypteras lokalt hos mig innan det skickas upp på molnet. Allt sker automatiskt.

Jag har även en andra backup på samma sak, duplicerat på två olika HDDs som jag manuellt stoppar i en dock och kopierar till med ojämna mellanrum. De diskarna ligger normalt sett inte hemma hos mig, alltså off-site.

Min Proxmox backupas till min NAS, men inte till backblaze eller off-site hdd. Borde ta tag i att säkra upp det, men har inte kommit dit ännu.

Av lord_dubbdäck

Jag arbetade inte under IT-bubblan, jag var tonåring då och gick på högstadiet / gymnasiet.

MEN, under IT-bubblan så var jag och en kompis totalt uppslukade i att göra hemsidor. Måste vart runt -96 till -98 nån gång. Satt och sökte på nätet hur man gjorde saker, och knackade HTML i Notepad, och stal häftiga bilder och GIFar till höger och vänster. Vi hade sjukt kul, minns att vi emellanåt satt och skrattade så att vi blev tårögda. Nu minns jag knappt vad vi hade på hemsidan. På den tiden var det inte förenat med någon direkt legal fara att fildela, så vi hade lagt upp några väl valda MP3or också, för det var ju det heta på den tiden. Men det ledde till att webhotellet raderade vår hemsida, eftersom de ändrade sin policy angående sånt. Och av nån anledning hade vi inga backuper, så hela sidan försvann för evigt.

Det roliga var att vår lilla sida fick en del besökare däremot. Var till och med några "randoms" i skolan som kom fram och frågade om jag var "xxx" som hade hemsidan, och berättade att de tyckte den var sjukt häftig. Då var man stolt!

Blev även lite andra sidor man gjorde, fan-sidor för våra favoritband och en sida till Quake-klanen vi hade, osv.

Allt såklart på 56k modem.

För min del rann det ut ut i sanden och jag arbetar med annat nu. Jag har ingen kontkt med den kompisen längre, men så vitt jag vet är han web-utvecklare sen länge.

Av lord_dubbdäck

Enligt Tele2 / Comviq så ska det vara 5G täckning både där jag bor och där jag arbetar. Det är det inte alls vad jag har märkt. Inte för att jag använder jättemycket mobildata, så jag ser inget större problem i det.

Av lord_dubbdäck

SMS funkar för mig i alla fall med 2G avstängt. Har tyvärr inte optionen att stänga av 3G

Av lord_dubbdäck
Skrivet av rwkk:

Under covid hade jag såklart Covid 5g Mast (eller liknande, glömde namnet) och Sars 2.4

Nu är det "Luft" och "Luft5" men i mitt modersmål.

Är det ett annat ord för luft på skånska?

Av lord_dubbdäck

Av lord_dubbdäck

0kr

Ingår i avgiften i min BRF. Gavlenet 500/100.

Av lord_dubbdäck

Funkar det som du stänger av DOCP så att minnena körs i lägre hastighet?

Har för mig att första generation Ryzen är kinkig med minnen när man kör mer än 2 stickor