Inlägg

Inlägg som lord_dubbdäck har skrivit i forumet
Av lord_dubbdäck
Av lord_dubbdäck

#Rabbel #20240914
42/49 ord, 64 poäng
https://rabbel.se

Går inte längre än så. Försökte med korsdordslexikon till och med, men det hittade jag inte ens nått mer ord med. Bah!

Av lord_dubbdäck

Sannolikheten att nån hackat dina konton bara för att få dina spelkaraktärer att göra mindre skada ser jag som i princip noll. Men det finns ju en gemensam nämnare mellan de spelen ....

Av lord_dubbdäck
Av lord_dubbdäck

#Rabbel #20240913
20/29 ord, 22 poäng
https://rabbel.se

Helt fast... hur sjutton hittar ni fler ord?

Av lord_dubbdäck

Den med kylpastan tyckte jag var lite av en slamkrypare, haha. Sen kommer jag inte ihåg vilken mer jag missade på

Av lord_dubbdäck

ARP storm var för mig ett nytt begrepp. Nu kör jag typ standard config i Proxmox och OPNsense och jag har kört i princip samma setup med en annan switch tididigare, men det kanske är nått där ändå som kan orsaka problem. Ska ta och läsa på lite!

Tack för tipset!

Edit: Rullar ju igenom lite ARP requests, ibland är det uppehåll och ibland flera i sekunden. Men kan inte tycka mig se nån "storm". Men det kanske vid vissa tillfällen är nått som går bananas. Svårt att lyckas tajma in att fånga det bara...

Av lord_dubbdäck

Så det slutade med att jag RMA:ade switchen, eftersom den fortsatte krångla och mer frekvent. Till slut mer än en gång i veckan.

Fick en ny och nätverket har gått bra ett par veckor, men nu inatt gick nätverket ner i nästan en timme kan jag se i loggarna. Får se om det händer igen. I sånna fall blir det nog att försöka begära återköp och hitta nått annat. Misstänker att det är så att de chip som håller i de fysiska länkarna fortsätter gå. så därför lyser och blinkar lamporna, men att chippet som sköter arp och switchar data kraschar.

Men en fråga... Finns det nåt annat som skulle kunna orsaka att switchen ballar ur? Typ att nån enhet skickar skräpdata eller nått?

Av lord_dubbdäck

Hemsk situation! Kanske finns det nån auktionsfirma eller antikvitetshandlare ni kan vända er till?

Av lord_dubbdäck

Det var sämre än jag trodde att jag skulle fixa.

Av lord_dubbdäck

Nåväl, vad är väl ändå en bal på slottet?

Av lord_dubbdäck
Skrivet av PRKL:

"Samsung skriver att om laddaren inte är jordad på rätt sätt och användaren håller telefonen medan den laddar, så kan ström läcka genom aluminiumhöljet och påverka anodiseringen som håller färgen på plats."

Rätta mig om jag har fel, finns inga telefonladdare som är jordade. Dom är dubbelisolerade.

Skrivet av medbor:

Ingen mobilladdare jag haft senaste decenniet har varit jordad, håller med!

Är nog klumpigt uttryckt av en PR person som inte förstod ingenjörernas förklaring ordentligt. De syftar nog på att isoleringen mellan primär och sekundär i laddaren inte är så bra som den borde, så att det blir lite läckströmmar.

Och så är säkert höljet på telefonen kopplade till metallhöljet på USB-C kontakten, som i sin tur är kopplat till GND i laddaren. Så då kan läckströmmarna gå den vägen.

Nu är jag inte nån kemist, men anodisering av aluminium är väl en elektrokemisk process, så att krypströmmar kan påverka det låter väl inte helt orimligt.

Av lord_dubbdäck
Skrivet av toomuchtech:

55% låter väldigt lågt, har du valt det eller defaultade den till det?

Det är så det är, verkar inte gå att ändra. Men jag har inte brytt mig så mycket att gräva i det.

Av lord_dubbdäck
Skrivet av jorgen69:

<Uppladdad bildlänk>

Detta har jag kört med en lång tid, bör fungera med dom flesta laptops.

Har nått liknande på min Lenovo på jobbet, men inte lika färggrant haha. Håller batteriet på ca 55%. Ska jag iväg och ha med mig datorn får jag se till att ladda upp det till 100% innan.

Av lord_dubbdäck

Ja jag har en Huawei/Honor Band 6. Mer en aktivitetsklocka än en riktig smartklocka. Batteritid ~2 veckor, och liten och lätt. Smidigt att kunna se vem som ringer, kunna läsa meddelanden, styra musik, kolla väder, osv utan att behöva ta upp telefonen.

Frugan köpte en riktig smartklocka åt mig i present här om året, men är inte särskilt förtjust i den. Stor, tung, usel batteritid och jag känner inte den tillför nån mer funktion som jag saknar. Den ser bättre ut i alla fall.

Av lord_dubbdäck
Skrivet av Aphex:

Nej, allt hämtas innan uppgraderingen körs, däremot är det viktigt att du följer instruktionerna så att allting startar upp som det ska efteråt https://pve.proxmox.com/wiki/Upgrade_from_7_to_8 och att du kör checklist-scriptet https://pve.proxmox.com/wiki/Upgrade_from_7_to_8#Continuously... innan du börjar.

Det är även en bra ide att ha skärm / tbord inkopplad till datorn ifall något skulle gå åt skogen.

Viktigast 7 > 8 är att du får en ny kernel där namnstandarden för nätverkskort har ändrats, så beroende på hur du konfigurerat idag kan du behöva anpassa för det:
https://pve.proxmox.com/wiki/Upgrade_from_7_to_8#Network_Inte...
https://www.reddit.com/r/Proxmox/comments/1cd1quu/proxmox_ve_...

Skrivet av ker:

Jag lät mina VMs snurra under uppgraderingen tills det var dags att boota om.

Precis som Aphex skriver så har en del ändringar skett mellan 7 och 8 så en del konfiguration kan behöva göras.

Jag stötte även på att uppgraderingen hade ändrat på QEMU/KVM CPU type för alla mina VMs och defaultat dessa till "kvm64" som gjorde att prestandan gick ned rejält. Så det kan vara värt att dubbelkolla det efter uppgraderingen.

Sådär, då var det gjort. Jag drog mig länge för att göra det eftersom jag var orolig för krångel. Men det var helt odramatiskt. "Utifall att" så körde jag scriptet från Reddit-tråden för att behålla NIC namnen, men jag vet inte om det var nödvändigt. Som det verkar så är det mest vissa Intel multi-gig NICs som drabbas? Men i alla fall, sen var det bara att följa instruktionerna. pve7to8 scriptet tyckte att jag hade fel version av Grub, så jag fick fixa det, och scriptet sa till och med hur om man är osäker. Men annars inga problem alls.

Skriver uppdatering framför allt för att tacka er som svarade, men även för att eventuellt andra som har samma funderingar kanske kan hitta svar.

Av lord_dubbdäck

Bostadsrätt. Fiber 500/100 från Gavlenet ingår i avgiften. Även kabel-TV från Tele2 ingår. Bara basutbudet tror jag.

Finns även möjlighet att betala för internet från Tele2 via coaxen, varför man nu skulle göra det.... Men tror faktiskt de som bodde här innan gjorde det...!

Av lord_dubbdäck

Jag har svårt att se användningsområde för en privatperson för en sån apparat. De är ju till för att prova elanläggningar i första hand, och det får ju inte privatpersoner hålla på med ...

Möjligen om man har nån skarvsladd eller elmotor som man vill prova.

Av lord_dubbdäck

Med isolationsprovare antar jag du menar isolationsresistans? Alltså en "megger"?

Tror det är svårt att sälja sånna begagnade instrument som privatperson. Elfirmor köper nog nytt. Men å andra sidan, jag har ju sett ställverk till salu på blocket så, man vet aldrig.

Var du kan sälja är väl det vanliga, Blocket eller Tradera.

Fråga: Va är det för märke / modell?

Av lord_dubbdäck

Nåja, rätt bra ändå. Missade på krypteringen av zwave och på standarden som zigbee följer