Inlägg

Inlägg som Jaco8 har skrivit i forumet
Av Jaco8
Skrivet av Mizccc:

Kan inte hålla med mer. Många saker i en bil gör sig betydligt bättre i "fysisk" form.

Jag har själv vart millimeter ifrån att frontalkrocka med en lastbil när en nyare VW Golf (Jobbil) tyckte jag låg för nära kanten av vägen på en smal landsväg och den från ingenstans börjar styra upp mot mitten av vägen när jag fick möte. Tur att jag höll hårt i ratten vid det tillfället.

Kört med lane assist funktionen i Audi A6 och svär åt den typ varje gång. Den funktionen borde inte vara aktiverad som standard när den inte fungerar tillförlitligt. Jag ser inga problem att den finns men den är på tok för aggressiv och borde enligt mig bara lösa ut om man faktiskt håller på att höra av vägen och inte ligger 2 cm 'fel' i vägbanan.

Sen också det psykologiska aspekten kommer in med att man inte längre litar på bilen. Den lever sitt egna liv så att säga. Föraren borde alltid få känna sig i kontroll så länge ingen fara för kollision finns.

Nån annan som tänkt på vad som händer när dagens nya bilar närmar sig 20 år, kommer systemen hålla? Vet ju hur sensorer kan glappa på gamla bilar. Inte så gött om radar sensorerna börjar få glappkontakt direkt.

Av Jaco8

Jag har en pixel 6a och gick från 3a. En skillnad till det sämre är att batteritiden är märkbart kortare. Ibland klarar sig inte 6a en hel dag.

Sen, jag tycker verkligen du borde gå och hålla den i handen och prova, om dessa telefoner i övrigt är snarlika(?). Jag tycker att 6a:n är väldigt oergonomiskt jämfört med allt jag hållit i i innan. Tyngdpunkten ligger fel och den är hal.

Men allt som allt en sjukt prisvärd telefon.

Av Jaco8
Skrivet av reaperishere:

Har aldrig förstått varför man köper en chromebook när man oftast får en bättre "normal" laptop för samma pris som är bättre på alla sätt.

Chrombooks är bekvämt och för många räcker det gott. Dator som dator tänker man nog, så länge den känns snabb och har bra batteritid. I Chromebooks begynnelse var väl det flesta modeller mer eller mindre skrot från början, lite som netbooks. Det fanns bara en prisklass: billig billig billig. Många modeller körde arm vilket gav ytterligare begränsningar för program och linux stöd. Nu är väl lägstanivån som tur är ganska mycket högre. Men Chrombooks förknippas fortfarande med att vara billiga och dåligt byggda, som inte är en exakt sanning längre.

Idag finns high-end Chromebooks att köpa, om än litet utbud om man jämför normal laptop. Men det känns också något sätt mer exklusivt eller hur man ska säga. Lite som att Apple endast har 2-3 modeller av iPhone så har varje datortillverkar ett fåtal/enstaka modeller av Chromebooks. Det här är utmärkta datorer och det är inte alls säkert att en normal dator är bättre på alla sätt Men det är en definitionsfråga.

Jag köpte en mid/high-end som rullar efter 5 år. Känns som att hårdvaran lätt skulle hålla måttet 5 år till. Visst, jag hade kunnat köpa en bättre "normal" laptop, men då blir frågan, vad är det som räknas som bättre egentligen? Vetefan om den fortfarande varit så här pigg med en och samma Windows-installation.

Men det relativt tidiga slutet på mjukvaruuppdateringarna är absolut den största nackdelen för Chromebooks. Eller ja, om man nu inte är beroende av specifika Windowsprogram, men då ser iallafall jag det inte som jämförbart från första början.

Auto Update Policy här kan man titta hur länge släppta enheter stöds. Kanske borde ha gjorts av de som köper in datorer till skolorna ifall de är tänkta att användas under en längre tid. Efter detta går det att installera Linux om man fortfarande vill hålla hårdvaran vid liv, men det lär väl knappast ske i någon större utsträckning.

Av Jaco8
Skrivet av Murvar:

Själv blev jag klar med exjobbet i januari och har nu arbetat två månader. Förra veckan fick jag min examensansökan avslagen då de inte vill tillgodoräkna två kurser för sammanlagt 15 HP. De hade rimliga anledningar men jag fick för ett år sedan bekräftat att det inte skulle vara några problem med kurserna jag läst. Orkar inte ens bli sur. Chefen tog det bra tack o lov, blir att läsa sommarkurser för att lösa det här. Planen var att ta examen ett halvår tidigt men nu kommer jag vara sen instället.

Usch vad segt att höra. Men bra att det kommer att lösa sig trots besväret.

Sen så är ett 'halvår sent' och i mitt fall ett år sent bara en mental snubbelgång egentligen. Men likaväl stör den mig. Jag är knappast sen som började studera direkt efter gymnasiet. Men ändå känns det bittert av någon anledning.

Intalar mig själv just nu att det inte är så stor skillnad i livet som jag lever nu och om ett år med heltidsjobb. Tror det är båda sant och falskt beroende på vad man kollar på. Hur har det varit för dig?

Av Jaco8

Gör mitt exjobb just nu och det rullar på bra (ännu).

Jag har dock en obligatorisk kurs kvar att tenta av för att plocka ut examen till sommaren. Jag skrev den tentan idag och hoppades kunna skrapa ihop poängen för godkänt.

Men njäee det visade sig vara svårt, när man inte lagt så många timmar på att nöta in lösningsgångarna. Så det känns lite segt just nu.

AAag#"!¤!"# varför måste man snubbla på målsnöret för?

Intalade mig själv om att inte lägga så mycket tid inför den. Dels för att prioritera exjobbet och dels för att inte bli besviken om det skulle skita sig. Men ändå sitter jag här ganska besviken. Fan då. Och jag funderar på varför.

En anledning är nog kursen i fråga. Jag känner att jag kan innehållet såpass att det borde gå att tenta av. Men av någon anledning är det svårt med just den här tentan.

Har totalt blivit omtenta i 5 kurser (jag räknade efter nu) på det 5-åriga programmet. Och så plus denna. Det har aldrig varit samma mentala block på vare sig de tidigare omtentorna eller ordinarie tentorna.

En annan anledning är att jag känner att det blir extra segt för att jag pausade utbildningen en termin, vilket i praktiken blev 1 år. Så frustrationen är nog bara känslan av att det drar ut ännu mer på tiden. Vill så gärna sätta en fet grön bock på allt och ta nästa steg i livet

Är redan nu gladare efter ha skrivit ner allt det här, brukar inte sura så länge. Men är det någon här med visdom i temat? Hur burkar ni hantera känslan av att "vara fast" i något som man mentalt känner sig klar med? Det är alltid givande att höra andras berättelser.

Av Jaco8

Jag köpte pixel 6a på black friday för 3 tusen. Gick från pixel 3a. En skillnad till det sämre är att batteritiden är märkbart kortare. Ibland klarar den inte en hel dag. Jag tycker också den är oergonomiskt. Oskön att hålla i eller hur man ska förklara det. Tyngdpunkten ligger fel och den är hal. Men det är nog sant för många av dagens telefonmodeller, när de blivit så avlånga. Nexus 6 någon?

Men ja för 3 tusen är dessa saker inget att hänga upp sig på.

Av Jaco8

"Hur hittar DU din riktning i livet?"
Jag vet inte. Finns det bara en given riktning?

"Hur håller man lågan uppe?"
Aerobisk träning. Positiva människor. God mat. Musik.

"Vad gör du för att känna tryggheten i att veta att du är på rätt väg?"
Om jag är glad och vardagen fungerar så är det mer än nog för mig. Kör jag på en okänd väg vet jag inte vad som finns bortom horisonten. Så jag fokuserar inte på vägen i sig utan snarare vilka jag kör bilen med. Jag stannar och vilar när jag är trött, stannar och ser mig omkring eller kör en omväg om jag råkar hitta något annat intressant längs vägen. Vem vet, kanske kör jag då aldrig tillbaka till den tidigare vägen.

"Hur skapar du en framtidstro för ditt eget liv?"
Tacksamhet till det jag har nu. Försöker aktivt undvika negativa tankar och hjärnspöken så gott det går som annars lätt sätter krokben på en själv. Undviker eller minskar tiden med negativa människor och de som inte bidrar till just mitt liv.

"Göra ett pinterestalbum som skildrar mitt drömliv?"
Njae, du kan ju grubbla på vad som är ditt drömliv i flera år utan att komma fram till nånting alls, eller hur? Vad händer om det drömlivet du målar upp nu inte alls var det du ville ha? Och drömliven många stolt visar upp på sociala medier ser inte jag som på riktigt. Så det bästa är att inte titta där alls, åtminstone inte för den sakens skull.

Jag tycker det är bättre att bara sätta sig i "livsbilen" och bara åka någonstans, och se vad du hittar. Det är just det som jag finner spännande med livet. Kanske studera på annan ort som @talonmas förslog.

Av Jaco8
Skrivet av pv2b:

Jag kan ha missat utvecklingen, senast jag kollade på ChromeOS så var det i princip bara att man kunde köra en webbläsare och köra program som är godkända av Google via Chrome Store.

Om man numera kan installera valfria program på ChromeOS är det ju en bra grej som jag missat.

Åkej! Nej utan nuförtiden är ChromeOS en rätt trevligt upplevelse. Som exempel så kör jag Matlab på min Chromebook. Det fungerar utmärkt. Chrome store och de få applikationer som fanns för ChromeOS är mer eller mindre förlegat idag. De finns kvar men inget som är i fokus.

https://chromeos.dev/en/linux
går att läsa mer om Linux i ChromeOS om någon råkade bli nyfiken

Av Jaco8
Skrivet av klein:

Så länge inte Chrome OS bli något stängt skit. Där man inte får använda hårdvaran man har köpt som man vill. Kör hellre Ubuntu än Chrome OS. Har 2 st Chromebook, visst bra på muggen datorn.. Men väldig begränsat OS ..

Skrivet av pv2b:

Chrome OS är redan stängt skit?

Har ju sina fördelar, det är en fantastisk dator för t.ex. en skola där man vill ha minimalt med strul och driftkostnader hos elevernas datorer.

Men det är inget jag någonsin skulle frivilligt köra på en egen dator i mitt hem.

Stängt och begränsat? Det kanske är värt att nämna på vilket sätt. För majoriteten av människor skulle jag påstå att det knappast är begränsat. Men visst godtycklig Linux power user kan se ChromeOS som begränsat för det inte går att ändra på varenda liten detalj i gränssnittet och liknade. Övriga begränsningar handlar väl i dagsläget om kompatiblitet i hur Linux körs och interagerar med ChromeOS. Begränsningarna görs för att mig veterligen så fokuserar Google mycket kring säkerheten där. Hoppas att Google fortsätter att hålla det så öppet och flexibelt. Det skulle vara supertrist om de låste ner det. Nu kan vem som helst vara i developer mode och ändra det mesta. Jag vet inte vad man kan och inte kan, men ärligt nu, vet ni? Har ni lekt runt med det?

Utöver i skolorna är Chromebooks populärt hos Google själva. Första Pixelbooken togs väl fram i princip bara för utvecklarna själva. Visst alla kunde köpa den är, men vem vill lägga de pengarna för en browser.

Skrivet av pv2b:

Steam för Chrome OS inc
(ChromeOS är ju bara en nedlåst Linuxdist, så det är inte särskilt långsökt)

Vad menar du? Steam kan du installera redan idag. Hur väl spel fungerar vet jag inget om, är det kanske det du menar?

Av Jaco8
Skrivet av Zyriak:

Hade glömt bort Chromebooks existens, tycker man hört väldigt lite om dom. Tidigare såg man ju lite reklam och var en del artiklar att skolor köpte dom etc. Frågan hur populära dom är?

Skrivet av Kulturman:

Undrar jag också. Jag har hållit på med många obskyra datorer. BeBox, Next, Silicon Graphic Alpha Station, Archimedes med Risc OS, Sun. T.om Data General. Men tror aldrig jag ens sett en Chromebook.

Men jag hoppas ARM-baserade Chromebooks kan bli ett alternativ till Windows och Intel.

Åker ni ut till högstadieskolor/gymnasieskolor så kryllar det utav Chromebooks. Utöver det vete fasen. Modellutbudet har inte varit jättebra i Sverige, jämfört med USA där alla tillverkares modeller alltid finns och till ett attraktivare pris. Utbudet har varit särskilt dåligt i midrange/highrange. Vet inte hur det ser ut nuförtiden, men på prisjakt finns det 7 modeller med 16 GB RAM just nu, så det kanske säger något. Sen ska det väl tilläggas att tillverkarna har färre Chromebook-modeller generellt sett, så det blir väl naturligt med färre alternativ helt enkelt.

Jag har en Chromebook (midrangemodell) som högskolestudent, och klarar mig förvånansvärt bra. Men har aldrig stött på någon annan med Chromebook under mina 4,5 år där. Nämner jag, eller när någon ser att jag har en Chromebook så ger det antingen reaktionen "det är ju ingen riktig dator, kan du ens göra något?", eller "vad är det?". Hur ska man egentligen förklara hela ChromeOS-konceptet för någon som använt en Windows-dator hela sitt liv? Speciellt när hela ekosystemet förändrats bara de senaste 2-3 åren, med Play-butiken och Linux-support. I början var ju ChromeOS bara en browser, så var väl inte mycket till OS egentligen. Nu ser det inte riktigt ut på samma sätt.

Skrivet av nick-li:

Chromebooks som koncept är intressant men jag skulle föredra att man hade möjligheten att installera Linux (eller annan) på den så man kunde ha en liten lätt dator för enkla saker eller om allt annat skiter sig.

Det går finfint att installera egen Linux-dist för den som vill, men då finns ju även modeller av datorer med Windows förinstallerat som man kan köpa, vilket ger väääldigt mycket större hårdvaruutbud att vraka i. Vill man ha Linux-applikationer på en Chromebook kan man köra det i "Linux on Chrome OS" som ibland kallas Crostini. Det är en sandbox i i ChromeOS som kör ubuntu. Du kanske vet allt det redan men skriver ut det i alla fall för det är långt från alla som vet. Ett tag fanns det inte tillgängligt till alla modeller, kan vara värt att kolla upp innan man köper något. Det fungerar i min erfarenhet bra, som mest trubbel lite glitchande grafik. Om inte annnat är det är mycket bra nybörjaralternativ till Linux och skiter sig allt så finns en rest och en restore-funktion gör precis vad de låter som

Av Jaco8

Sitter med en Pixel 3a XL. Går eller gick i alla fall att köpa från tyska Google store med DHL expressleverans. Var köpte du din 5:a?

Alltså batteritiden är så sjukt bra med Googles lurar. Kanske är den långsammare SoC:en och rent android som gör det?

Min drömtelefon hade varit en ny Pixel-version av gamla Nexus-6. Jösses, snacka om en smartphone som var före sin tid. Tar fram den ur byrålådan ibland och får alltid ett fånigt leende på läpparna. 6 tum med 16:9 skräm med kurvad baksida är en otrolig kombo. Ligger hur bra som helst i handen. Äkta steriohögtalare och centrerad kamera. Stort batteri. Ja ni fattar.

Tycker inte telefoner är så längre. Allt handlar om specs. Och bara boxiga designer nu. Lär inte bli bättre nu iom senaste Iphonen heller.

Jaja. Nog med detta "Det-var-bättre-förr"-rage nu!

Av Jaco8

Kul trådstart!

Har inga direkta tips. Håller med Galadhnen om att läsa något du tycker är kul.

Så därför ställer jag nu frågan, vad gör en bra bok?

Har insett att av det lilla jag har läst att skönlitteratur som utspelar sig i Sverige överlag är mer relaterbar. Av de böckerna jag läst på gymnasiet så minns jag de i svenskan bättre än de i engelskan, trots att vi skrev "book reports" i engelskan. Och visst har språket en viss betydelse också. Men när jag kan relatera till, platser, karaktärer, saker, handling o.s.v. så blir det en bra bok, oavsett om den egentligen är dålig.

Kanske blev lite flummigt, men tror att det är därför bokrekommendationer inte alltid fungerar så bra. Så därför blev jag glad av att se denna tråden, eftersom det är mer sannolikt att boktipsen här är böcker som jag kommer att kunna relatera till i högre utsträckning än mammas, reddits och kanske till och med bibliotekariens..

Av Jaco8
Skrivet av wuseman:

Vad menar du med: "- Inget Linux usb-stöd "?

Klart det finns stöd för detta.

Helt fel formulerat av mig.

Vet att det funnits stöd för lagringsenheter och telefoner länge nu.

Vad som inte funkat för mig är seriellanslutningar av olika mikrokontrollers. Håller iofs inte på med dessa särskilt ofta på språng. Var i april senast. Ser ju dock ut som att version 84 som släpptes i slutet på juli fixade detta.

https://www.aboutchromebooks.com/news/these-three-linux-featu...

Av Jaco8
Skrivet av Elektron:

Det var ett exempel. Du kan få två till. Universitetet hade i en kurs utvecklat ett eget program som skulle användas, ej körbart på chrome os. Lösning kör virtuellt om din skola stödjer det eller om du har en desktop hemma. Exempel två, kör ett program, läraren demostrerar en funktion, för denna funktion tryck på delete, chrombooken jag ägde hade inte den tangenten.

Så på vilket sätt är det smidigare att arbeta utifrån en chromebook än en windows laptop anser du?

Att hålla på krångla med virtuella lösningar tar tid, tid som kan läggas på studier istället.

Allt beror ju dock på vilka kurser som skall läsas, har man tur så kan det ju gå fin fint med chrome os.

Mm tråkigt med specialprogrammen, har hänt mig också. Och nä virtuellt är krångel, då är det lättare att hugga en stationär antingen i skolan eller hemma. Eller jobba tillsammans med en kursare.

Men ja när allt väl rullar så är det främst det avskalade som tilltalar mig. Inget tjafs som håller på i bakgrunden, ingen kontrollpanel eller windows settings att rota i, slippa windows update. Det ger längre batteritid och mindre saker som kan orsaka stress.

Gillar även chrome-tangentbordet, ser mycket mer cleant ut. Använder snabbknapparna hela tiden. Apropå det så är alt+backspace = delete på chromebooks

Med detta sagt, så säger inte att chromebooks är varken bra eller bäst, många modeller är ju helt ärligt rätt värdelösa hårdvarumässigt. Delar bara inte bilden du målade upp i ditt första inlägg.

Av Jaco8
Skrivet av Elektron:

Tagga ner lite.
Acer R13 hade jag
https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...
Sålde den för tre månader sedan.

En windows laptop är mer kompetent, chromebook blir mer som ett komplement till ens befintliga dator. Valde därför att spara windows datorn eftersom jag stötte på mindre begränsningar med windows än chrome os.

Skrivet av Elektron:

Jag sålde datorn för 3 månader sedan, det var då viaplay inte fungerade. Jag tröttna på datorn. Hade redan ersatt skoldatorn med en windowslaptop, när chromebooken inte ens klarade att spela film från viaplay så hade jag inte så mycket användning kvar för den.

Så ja inläggen är gamla men problematiken var kvar 5 år senare.

I see. Men hade du istället sagt "köp inte en Chromebook med arm-processor", ja då hade jag varit lugn. Kanske hänger upp mig på detaljer, men tydligen gör det skillnad i kompatibilitet. Silverlight som inte har stöd för arm då kanske?

Av Jaco8
Skrivet av Elektron:

Jag vet inte men kommer ihåg att jag googlade för att reda ut det och fick svar som
"som jag förstått det beror på att Viaplay till PC använder en Microsoft-plug-in som heter Silverlight. Silverlight är inte tillgänglig till Chrome OS "
http://everythinggolf.se/forum/viewtopic.php?t=7609

Och nu kikade jag på den länken. Har du inte tänkt på dessa inlägg är 5 år gamla?

Viaplay nog bytt spelare sedan dess och detta någon gång efter Elektron sålt sin Chromebook, när nu detta kan tänkas ha varit...

Av Jaco8

Men hallå vad har hänt i den här tråden egentligen? Nej ni era "boomers"(glimten i ögat), nu får vi ta och klargöra ett och annat...

Jag har rullat chromebook i 5 år. Visst, för 5 år sedan så köper jag vad ni säger. Men det har hänt sjukt mycket i Chromeos bara det senaste året, och uppdateringar kommer var och varannan dag med ny funktionalitet.

Skrivet av wuseman:

Chromebook är ett bra val.

+ Pris
+ Säkerhet
+ Möjlighet att köra android appar från playstore
+ Bygger på Gentoo i grund, snabbt och stabilt.

- Något begränsat om du inte har lust att vara i Developer mode

Varför måste du vara i Developer mode? Behövdes ju förr för att komma åt Crostini, som då endast fanns tillgängligt via Chrome. Numer gör du det direkt i settings, och terminalen öppnas precis som om det vore del av OS:et. Fortfarande Beta, men jag har kört applikationer såsom, MATLAB, Comsol, Kdenlive utan problem, och det blir ju inte direkt sämre med tiden.

Utökar i hursomhelst listan med:
+ Inte windows
- Det är Google
- Inget Linux usb-stöd
- Ofta eMMC, och snålt med utrymme
- Rätt snålt modellutbud i Sverige (kanske finns mer nu med Amazon?)

Skrivet av ReMemberMe:

Tack för svar, stämmer rätt bra överens med den bilden jag fått av Chromebooks i allmänhet. Råkar du ha koll på någon modell som är att rekommendera? Vilken hårdvara "behövs" i en Chromebook för att den ska upplevas vara snabb och rapp?

Precis, Chromebooks får välförtjänt skit för att vara dåligt byggda och ha klen hårdvara. Men det är inte nödvändigtvis så längre.
Jag har denna HP x360. Det finns kapabel hårdvara. Har sett att Chromebooks med nya Ryzen och även Cortex är på ingående.

Med det sagt skulle säga minst 8 GB ram men gärna 16 GB om det finns det valet (gäller vilken ny dator som helst). Sen kolla endast på de Chromebooks med minst intel core eller motsvarande.

Skrivet av Elektron:

Köp inte en chromebook. Köpte själv en chromebook, dröjde inte länge innan jag ersatte den med en windows laptop. Problemet med chromebook är när du behöver en funktion eller program som inte fungerar på chrome os. Det finns billiga och bra windows laptops också.

Sedan verkar google minska stödet för chrome os
https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.729243/da-forsvinner-apparn...

Har nu sålt min chromebook droppen var när viaplay inte fungerade varken som app eller via webbläsaren.

Windowslaptopen jag köpte gick på ca 3200kr, aluminium chassi, ryzen cpu, bakgrundsbelyst tagentbord, 14" ips skärm. Så det går hitta riktigt billiga windows laptop om man letar lite extra.

Det är skitsnack att inte Viaplay fungerar. Var det möjligtvis en arm-processor i den?

Applikationer som är native Chrome OS har i princip aldrig existerat. Chrome OS är en webbläsare med all funktionalitet det ger. Google har byggt in native Linux container som numera kan köra i princip allt du kan köra på Linux.

Med detta sagt, japp det finns även billiga windows-laptops. All får välja fritt, tråkigt att du inte gillade Chromebook-upplevelsen. Men men, smaken är ju som baken.

Skrivet av ReMemberMe:

Ajdå, det lät ju inte bra. Men hur kommer det sig att tjänster som Viaplay inte fungerar - som man kör via webbläsaren (chrome)?

Viaplay fungerar utmärkt i Chrome OS.

Skrivet av Elektron:

Jag vet inte men kommer ihåg att jag googlade för att reda ut det och fick svar som
"som jag förstått det beror på att Viaplay till PC använder en Microsoft-plug-in som heter Silverlight. Silverlight är inte tillgänglig till Chrome OS "
http://everythinggolf.se/forum/viewtopic.php?t=7609

Känner igen detta, tror att det möjligen är arm-processorer som inte har stöd för detta, men är inte säker.

Skrivet av CubaCola:

har 2st chromebooks, båda med "riktiga" intel-cpuer.
Båda har fungerat klanderfritt, och dessa används flitigt i familjen. Båda är otroligt rappa och all bara flyter på.
Är sjukt nöjd.
Har även testat att intallera linux på ena chromebooken, och även det fungerade klanderfritt.

Har även testat android, men det var inget bra. Hade inget stöd för blutooth när jag testade det.

Håller med om att upplevelsen av android-apparna är sisådär. Till och med sämre än linux oftast, men inte så konstigt när play-apparna är byggda för smartphones/tablets. Finns det bra desktop-anpassing i apparna tycker jag upplevelsen genast blir bättre.

Av Jaco8

@IKEA Billy Bokhylla: Konkurrens från AMD på senaste, Apple överger Intel i laptops.

Framtiden verkar vara ARM. Mer användningsområden för grafikkort dyker upp, senaste är väl mining. Tror AI kommmer behöva mycket beräkningar som är lämpligt att utföra på GPU:er.

Sen är det ju ingen som förstår sig på ekonomi helt, allt är bara bra eller dålig spekulation Om det bra eller dåligt vet man långt senare.

Av Jaco8

Krossade min XL förra helgen så att skärmen dog.

Så utan att behöva krångla beställde jag en ny med detta knepet.

Fungerar fortfarande utmärkt och fick den onsdagen efter att ha lagt ordern sent söndag (skickades tisdagen).

Av Jaco8

@SaltyLiquorice Det gör du helt rätt i!