Inlägg

Inlägg som Bango79 har skrivit i forumet
Av Bango79
Skrivet av Danne:

Dvs en Spelmaskin kombinerad med media möjlighet.
Synd att det blev bajs med locket och kablarna till grafikkorten.

Ja den lösningen är inte den snyggaste!! Men jag har ett nytt projekt på gång som kommer bli snyggare

Av Bango79
Skrivet av Romian:

Blev ju rätt nice måste jag säga. Sitter man i soffa som bilden visar ser det ju riktigt bra ut. Antar att de är rätt maxat att lira BF3 på projektorn? ;>

Ja som sagt, kylaren på sidan och fläktarna på locket syns inte när den står i bänken. Ja det är riktigt maxat att lira BF3 på 104" bioduk till 7.2 ljudsystem.

Av Bango79
Skrivet av miccke_13:

jag tror att du skulle få plats med allt utan problem i Fractal design chassit som du blev tipsad om ovan Det som du får "modda" är vart du har hårddisken/diskarna då du behöver ta bort hdd burarna för att få plats med graffekorten. det finns ju även plats för en blueray spelare förutsatt att det är en slim modell. Tror du kan lösa problemet med hårddiskarna!

Jag har kollat på det chassit och det är intressant, men jag får nog inte plats med vattenkylaren i den heller!! Kanske på sidan om man plockar på kortläsaren som tar lite plats just vid det 120mm hålet!!

Har ett annat stort chassi på gång som kan funka.

Av Bango79

Köp en ny hårddisk och ominstallera os!!

Av Bango79

Helt klart nödvändigt med 660ti i SLI då bilden på 3D-film blev mycket bättre.

Av Bango79

Och så är det väldigt många här som inte fattar att grafikkorten tar plats!! Jag har inte hittat nåt chassi som kan ta den längden på korten!! Dom chassierna jag blev tipsade om längre upp i tråden funkar inte!! Båda är bra på höjden, men inte på längden. Den ena var knappt 35cm djup, korten är 24,2. Det blir tio kvar!! Kan inte ha nån Blu-ray eller hårddisk där!! Det andra chassit var typ 43 djup, vilket är jättebra, men då har dom jävlarna satt ett 5.25 i mitten för typ Blu-ray spelare!! Och då går korten i spelaren!!
I det chassit jag har byggt i nu så får allt plats, förutom vattenkylaren som fick bli på utsidan!! Och inte fan stör det mig och den kyler bra som fan där den sitter. Sen fick sladdarna gå på utsidan då jag tyckte det var dumt att bygga om korten så garantin går åt helvete!! Men vad gör det, syns ju inte när den står i bänken och prestera duktigt, och håller sig sval.

Av Bango79

Det ända som är "förstört" är locket!! Och ett sånt fixar man på en halvtimme.

Av Bango79

Var inte meningen ifrån första början att det skulle bli så stora grejer i det lilla chassit, men som vanligt när man bygger så spårar det alltid ur lite. Ska byta chassi så fort jag hittar ett lämpligt!!

Av Bango79
Skrivet av Extremaz:

Varför inte bara ta ett lite större chassi eller modda ihop det lite bättre? Tycker inte det va så snyggt, men visst du har ju "fått in" rätt mycket prestanda i det lilla men det ser ju ut som en påse skit XD

Har inte hittat det större chassit jag vill ha än! Eller jo, men det kostar fan 8000:- och det är rätt mycket för ett chassi tycker jag. Tycker inte att kylaren stör då den står i en bänk!

God Jul Butter..

Av Bango79
Skrivet av Raffe:

Härligt när din htpc är kraftigare än min mainrigg... Nejmen får uppgradera i framtiden så inte lätt att vara student mat är dyrt

Ja lägg inte pengar på en massa datorprylar om du är student! Utbildningen först, sen när du har jobb så kan du bygga dig en värsting som slår min.

Av Bango79
Skrivet av Mickesven:

ruskigt kompakt bygge måste jag säga! synd på radiatorn dock :/

edit: hur i helskotta kan detta galleriet ha 1.8p ?!?!

Tack tack. ja det är synd med kylaren. Om jag hittar ett större HTPC chassi så kommer den att byggas in.
Folk kanske inte gillar sådana här byggen? Jag är nöjd i alla fall. Hoppas att bildern ger några idéer till andra byggare.

Av Bango79
Skrivet av punchline82:

Fan jag får 2000p mer än dej i graphics score med 2x 7970. Borde jag inte få mer ?

EVGA GeForce GTX 660Ti är ett grymt kort. Hade ett AMD ifrån början, men var inte nöjd med var den presterade så det kortet åkte ur och Evga köptes. Sen blev det ett till av nån dum anledning!!

Av Bango79

Vid "vanlig" anvädning av datorn, typ surfa, youtube och sånt så ligger processorn runt 26-28 grader! När jag har spelat BF3 i två-tre timmar så har max tempen varit på 65 grader, men den brukar ligga runt 55grader! Alla fläktar går i stort sett alltid på lägsta farten då allt kyler som det ska! Ja jag har varit vädigt noga med måtten på grejerna för att allt ska passa. Ville ju ha så stora grejer som möjligt i chassit. Ända nackdelen var dock att vattenkylaren kom på utsiden och strömsladdarna till grafikkorten! Anledningen till fyra små fläktar är att jag tyckte dom passade bättre vid varje sida om korten än en stor över bägge! Hade ju strösladdarna att ta hänsyn till oxå, och då hade en står fläkt kommit över nätagregatet och inte gjort så stor nytta.

Av Bango79

HTPC-bygge med prestanda!!

Jag har alltid varit intresserad av film och spela BF spelen, och det bästa är ju om man kan göra det på bioduken med 7.2 ljud. Så jag kollade upp olika HTPC chassi som var lämpliga att bygga i. Hittade ett chassi på blocket, vilket jag inte vet tillverkaren på. Första bygget i chassit blev med lite enklare grejer till att börja med då jag inte visste vad jag letade efter!! Köpte det mesta på Tradera. Ett moderkort ifrån Asus med AM2+. 4GB Corsair ramminne. Samsung hd 200GB. En WD hd 1TB. Nätagregat på 450w. Grafikkort ifrån AMD HD 5550. AMD Athion 64 x2 6000+ 3.0GHz.
Den funkade bra att kolla enklare film på och BF spelen fixade den på den lägsta grafiken. Kuul!!! Så då började jag om, ur med alla grejerna och i med nya.

Ett moderkort ifrån ASUS SABERTOOTH Z77 med i7-3770K processor. Två stycken Evga GeForce GTX660Ti grafikkort. (dom fick max vara 24.1 cm långa!) En 120 GB Corsair SSD Force 3-hårddisk. En WD hd 500GB. En WD hd 1TB. Ett nätagregat ifrån Corsair Builder Series CX, 750 Watt. Ramminne ifrån Corsair Vengeance 16GB 1600Mhz DDR3. Kylning av Antec KÜHLER H2O 620.
Nu kan jag kolla på Blu-ray filmer, till och med två samtidigt utan att bilden bråkar! Och jag kan spela BF3 på ultra utan problem.

HTPC-bygge med prestanda!!