Inlägg

Inlägg som MrTowle har skrivit i forumet
Av MrTowle
Skrivet av Erik_T:

Den ovanan är ju riktigt absurd. Förlovar man sig så innebär det ju, defintionsmässigt, att man avser att gifta sig senare.

Ja, jag tänker att frågan är ju "Vill du gifta dig med mig?" och inte "Vill du förlova dig?".

Stort tack för alla svar! Otroligt spännande att läsa allas erfarenheter.

Jag gillar förslaget som några har nämnt att fria med något annat än just förlovningsringen. Vi har nämligen en liten passande historia som man skulle kunna spinna vidare på...

Vi var ute och gick, vi stannade vid en strandkant. Kvällen var helt stilla och solen var på väg ner, stämningen var lite romantisk. Jag märkte då att jag har något i innerfickan, jag tar fram innehållet för att visa tjejen. Samtidigt ser jag hur hon fryser till av panik då hon trodde att jag skulle fria. Det tills hon ser att det är en liten kompass! ... Jag tänkte ju att det var lite komiskt att jag hade en liten kompass i fickan... ack vad saker kan tolkas fel xD

Efter det så har jag sagt att jag aldrig kommer fria efter den upplevelsen. Men efter ett antal "pikar" att det hade varit trevligt att göra det, så tänker jag att göra försök!

Av MrTowle
Skrivet av Mindfighter:

Båda har förlovningsring efter förlovningen, i sverige är det enklare ringar utan stenar o.s.v., när man sen gifter sig så får kvinnan även en vigselring (och har kvar förlovningsringen) som då kan ha stenar o.s.v.

Den gigantiska diamantringen vid förlovning är en anglosaxisk tradition (usa...) och där ska man då ha ring när man friar att överlämna direkt. Här friar man och sen går man och shoppar ringar (vid positivt svar på frieriet då, vid negativt svar dricker man sig redlöst berusad och gråter ut hos en vän... )

Vid vigseln är det förlovningsringen som mannen får (igen..., men då kallas den sen vigselring ;-). Man brukar gravera in förlovningsdatum i den när man förlovar sig och sen komplettera med att gravera in vigseldatum innan man då får den igen sen. (för att man inte ska glömma bort datumen )

Sen kan man förstås göra som man vill och skapa sina egna traditioner om man så vill.

Lycka till!

Återigen påvisar Sweclockers sin breda kompetens. Man blir aldrig besviken!

Stort tack! Det var ungefär den bilden jag hade. Det med datumen är nog väldigt smart!

Men i regel så har man inte damens vigselring när man ställer frågan då alltså? Ser det som en fin gest att ge en ring direkt när man ställer frågan.

Av MrTowle

@Laxpudding: Stort tack! Det du nämner gällande filterna kände jag inte till. Jag ska försöka se om jag kan få en bättre uppfattning om dessa egenheter i en butik.

Av MrTowle

Förlovningsring, hur fungerar det?

Kanske helt fel forum! Men det är få forums kompetens som jag litar på i lika hög grad som Sweclockers!

Jag hade tänkt att fria till min underbara sambo. Jag är dock helt novis på hur det hela fungerar och jag vill helst inte fråga familj och vänner eller liknande innan jag har ställt frågan.

Hur fungerar det?

Man har ju i regel en förlovningsring och sen en vigselring? Har tjejen en enklare förlovningsring och sen en med lite mer utsmyckning som vigselring? Har killen enbart en vigselring, eller har även han två ringar?

Vi har sedan tidigare lite löst pratat om vilken typ av ring man hade velat ha om dagen hade kommit. Så jag har som tur lite kött på benen gällande matrial och stil.

Stort tack på förhand!

Av MrTowle

@Laxpudding: Tack för ditt svar! Jag anade nästan det. Det blir att ha lite is i magen till Black-Friday.

Det jag dock inte blir riktigt klok på är valet, OLED eller QLED! Det finns otroligt många artiklar och Youtube videos som beskriver för och nackdelar med de olika valen, och desto mer man undersöker det desto svårare blir valet.

Just nu lutar det mot en QLED med riktigt bra FALD för att få svärtan. Jag vill kunna se nästa Interstellar eller liknande och få liknande upplevelse som OLED. Fast att den passar i mitt vardagsrum med stora fönster.

Tror du 2020 Q90T klarar det eller är Sony modellen jag skrev ett bättre alternativ? Eller kommer jag bli besviken? Har kollat en del på en väns LG Oled 65" C9 som är fantastiskt bra, men han kan få det helt mörkt vilket jag inte kan!

Av MrTowle

Bäst allround TV under 20 000:- Qled / Oled / Förvirrad själ

Hej! Ännu en TV-tråd. Men jag måste säga, det är inte lätt att välja en ny TV år 2020 (first world problem).

Om man kollar på alternativen i 65", ca 20 000:- klassen och något neråt så har vi följande:

Samsung QLED
2019 hade valet enkelt gått till 65" Q90T
2020 års 65" Q90T ligger dock på 25 000:-
Fördelar/nackdelar:
Perfekt i rum med stora fönster där det är svårare att få helt mörkt. Men något sämre svärta, men kan jag fortfarande se Interstellar och dregla som man gör med en Oled?

LG OLED
2019 enkelt val. LG OLED 65" C9
2020 ? 65" CX ligger på 25 000:- och B8:ans långsiktiga kvalitet är kanske oklar? (inga motiv för mina antaganden)
Fördelar/nackdelar
Perfekt svärta och en otrolig upplevelse i mörka rum. Men hur bra fungerar det i ett modernt hus med stora fönster?

Övriga
Sony "QLED":
Fantastisk bild kontra pris med deras 65" X950H (antar att det är den som heter KD-65XH9505 i Sverige). Men samma problematik som med Samsung. Svärtan?

Andra OLED?

Beklagar min oklara / osammanhängande tråd. Men den är väl ungefär lika oklar som 2020 års TV-utbud!

Frågan?
Vad ska man välja? @Sweclockers, vi behöver en uppdatering av er fantastiska guide för 2019 TV-modeller

Av MrTowle
Skrivet av Kberg:

Bor i en tvåa på 63 kvadrat. Min roborock s5 är nog bland det bästa köp jag gjort.

Haha har samma kvadrat och dammsugare. Kan inget annat än att hålla med!

Det enda man behöver tänka på är att ta bort strumpor och småsladdar från golvet... effekten för mig blev att man faktiskt tar undan sånt direkt istället för att ha massa kläder på golvet. Blev en ++ situation

Av MrTowle
Skrivet av PierreB:

Nu har du haft 34 ett tag. Blev det så bra som du hoppades?
Lyckats få dit 27" som komplement?

Jag har faktiskt valt att köra endast 34" skärmen. Det ser mer "clean" ut och ville testa om det fungerar bra!

För arbete:
Överlag så är jag supernöjd. När jag jobbar så fungerar det alldeles utmärkt, behöver inte vrida lika mycket på huvudet som jag behövde innan med två 27" skärmar men jag har fortfarande produktiviteten av två skärmar (med något mindre arbetsyta såklart).

För spel
För spel fungerar det också väldigt bra. Var inte så mycket fler pixlar än min tidigare 2560x1440 skärm så gamla bettan i signaturen levererar även med den nya skärmen. Den enda nackdelen jag har sett hitills är att jag inte riktigt har någon yta att ha youtube / film på när jag spelar, fördelen med detta är däremot att jag är mer fokuserad när jag spelar...

Övrigt / Ergonomi
Utöver det så jag nu beställt en gasarm för skärmen. Stativet som följer med skärmen är höj, sänk och tilt/svivel bar, men beroende på hur jag sitter i stolen och vad jag gör så vill jag ibland flytta skärmen närmare eller längre ifrån mig. Därav blev det en gasarm.

Har snyggat till nördstationen / arbetsplatsen en del med kabeldragning, laminerade skrivbordet, satt dit en växt osv så tänkte göra ett litet galleri när gasarmen är på plats

Av MrTowle

Säljer dem till en som skrev PM som kunde hämta den. För att slippa skicka osv. Tack för intresset alla Ha en go vecka!

Av MrTowle
Skrivet av ResarXam:

@MrTowle: ett tips linda ner den par handukar och fyll med tidning paper samt ett varv av buubelplast runt om om man inte ha kvar formen

Ja emballage har jag kvar. Problemet var att jag inte hittar skärmfoten

Av MrTowle

Hej, Skulle packa ner skärmen i orginallådan och upptäckte då att jag inte hittar skärmfoten. Har kört med ett skärmstativ för 2x 27" skärmar och var helt säker på att jag hade lagt skärmfoten i säkert förvar... Men ack så fel jag hade.

Jag beklagar för detta. Jag hoppas ändå att någon kanske är intresserad? Slänger med skärmstativet från igloo på köpet.

Mvh
JN

Av MrTowle

@erikburk: Hej, skicket är bra. Fick ett bud på 2200:-

Av MrTowle

Acer XB270HU 144Hz, IPS, G-Sync

Hej,

Jag säljer min underbara Acer XB270HU då jag har införskaffat en ultrabred historia.

Mer info finns under följande länk:

https://www.inet.se/produkt/2205376/acer-27-predator-xb270hu-...

Tänker mig runt 2500. Finns i Växjö men kan skickas om köparen står för frakt.

Mvh
Jesper

Läs hela annonsen här

Av MrTowle
Skrivet av Shudnawz:

@MrTowle:
Ah, dåså.
Ja, jag hade också hellre tagit LGn, men alas... Men min Acer 34" Nitro XV340CKP får helt enkelt duga.
Sen sparade jag ju 3500 kr också, som jag kan lägga på nytt grafikkort nu när det visar sig att jag knappt kommer över 70 fps i Assassin's Creed: Odyssey längre. =P

Attans frågan är hur länge mitt 1070 håller spelar iof mest wow classic 😝

Av MrTowle

@Shudnawz:

Kör min privata idag då jag har så mycket uppkopplat. Fungerar bra då jag kör VDI för corp appl. osv

Av MrTowle

@PierreB @andra94:

Det blev en 34" ultrawide https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingskarm/lg-34gk950g/10...

Rätt dyr men efter en hel del läsande så tror jag att det är ett bra val för både spel och jobb. Känner att 34" är lagom, är rädd för att en 49" blir lite väl brett.

Har en tanke på att sätta 27" skärmen övanför för youtube osv.

Av MrTowle
Skrivet av PierreB:

För mig blev det 2 27" 1440p skärmar.
En LG 27'' UltraGear 27GL850 och en Voxicon D27QO med höj och sänkbar gasarm

Jag har provat 34" och 49" men problemet är fortfarande att jag behöver en dedikerad skärm för irc, netflix, twitch etc. Det blir aldrig bra att köra allt på en 34" eller större.
Jag vill iallafall ha spelet i mitten och forfarande bra storlek för film, serie eller vad det nu kan vara på sidan. med en 34" eller större tycker jag inte att det blev tillräckligt med bild på sidan av för det sekundära.

Det är min helt personliga åsikt såklart.

Det är just detta som är mitt dilemma med Ultra Wide. Det som ändå gör mig sugen på en UW är att det verkar vara en cool upplevelse.

Ett alternativ är att köra en 34" 21:9 och en annan skärm ovanför?

Av MrTowle
Skrivet av Findecanor:

Någon gång har jag sett en ultrabred skärm med två ingångar och som kan dela upp skärmen mellan de två. Men jag tror att det är ganska ovanligt.

Ja, Samsungs 49" https://www.samsung.com/se/monitors/c49rg9/ har den möjligheten. Du kan ansluta två kablar till samma dator och sedan dela upp respektive input i antingen 16:9 + 16:9 eller 21:9 + 11:9. Nackdelen är att när man aktiverar PBP så försvinner Freesync och en massa andra funktioner.

Av MrTowle

Ultrawide eller Dual monitor setup?

Hej,

Jag går i tankar om att ändra min skärm ”setup”. Jag har idag två 27" skärmar, en 27” 1440p / 144Hz / IPS och en sämre 27” 1080p TN. Båda skärmarna sitter på ett skärmstativ som jag tyvärr inte heller är helt nöjd med då det inte är höj och sänkbart (i alla fall inte utan att skruva osv).

Jag använder idag datorn för spel och arbete.

Mina två alternativ som jag ser är följande:
Alternativ 1: 2x 27” 1440p
Alternativ 1 är att ersätta min sämre 27” 1080p TN med en 27” 1440p IPS/VA. Samt köpa ett nytt gasdrivet skärmstativ för att få höj och sänk funktionalitet.
+ Enkelt att dela upp skärmarna
+ Billigare
- Blir förmodligen 2 olika skärmar vilket kan störa ögat

Alternativ 2: 1x 43” Ultra Wide eller 1x 49” Ultra Wide
Alternativ 2 är att ersätta allt med en stor ultrabred skärm.
Har kollat på samsungs 49” och Philips 43”.
+ Blir snyggt! Uniform setup
+ Ingen kant i mitten
- Blir dyrare än alternativ 1
- Kanske inte möjligt att hantera fullskärmsapplikationer uppdelat?

Dilemmat:
Mitt dilemma är att jag egentligen att jag kör en del fullscreen applikationer.
Ex. Jag vill alltså köra ett spel i fullskärm 21:9 och resterande av skärmen dedikerat till webbläsare osv.
Ex. Jag vill köra RDP i 16:9 och annat ex. kommunikationsverktyg på andra delen.

Som jag förstår det så kan man endast dela upp ultrabreda skärmar virtuellt där fullscreen inte fungerar. Det finns alltså ingen möjlighet att få två separata skärmar i ett?
Tack på förhand!

Av MrTowle

@CyberNerd: Windows 7 Enterprise och Education går "End-Of-Life" 14 januari 2020. Den stora säkerhetsrisken därefter är att det inte kommer några fler säkerhetsuppdateringar, så om några säkerhetshåll upptäcks i Windows 7 därefter så sitter man direkt på en ganska osäker klientplattform.

Lösningarna som många har kört tidigare när man inte har kunnat lämna ett gammalt operativsystem av kompabilitetsskäl är bland annat:

- Isolera enheterna med de gamla operativsystemet. På ett eget nät oftast ej åtkomligt utifrån.
- Köra Trend Micro virtual patching. Vilket täpper igen kända säkerhetshål. (finns säkert fler som gör samma sak)