Inlägg

Inlägg som MrTowle har skrivit i forumet
Av MrTowle
Skrivet av Brekker:

Köp en Ubiquiti AP AC Lite och koppla upp den mot din nuvarande router, du få klockrent WiFi för ett rimligt pris.

Jag har en ASUS RT-AC66U och funderar på att komplettera med Access Pointen som du länkar ovan.

Det är en ny lägenhet där det sitter en fiberswitch och patchpanel i en garderob. Patchpanelen går till massa nätverksuttag som finns lite överallt i lägenheten.

Min tanke är att enbart ansluta AP:n till något av nätverksuttagen, men det fungerar väl inte utan PoE stöd? Det kanske finns PoE adaptrar?

Av MrTowle

Hur är det om man har stadsnät.. spelar det mindre roll vilka man väljer av Bahnhof, Bredband2, Telia osv?

Om vi enbart pratar nätverksstabilitet osv.

Av MrTowle

Som några andra har sagt, testa på någon ny aktivitet. Det finns otroligt mycket nybörjarkurser i inom allt möjligt. Där kan du både träffa nya vänner/kontakter/kärlek osv och du får en ny upplevelse på köpet.

Lite tips:
- Klätterkurs (inomhus)
- Tennis
- Bugg (dans)
- Padel (blandning mellan tennis och squash)
- Badminton

PS. Våga testa något som du aldrig tidigare skulle se dig själv göra. Som någon annan skrev, att slutföra en utmaning är en fantastisk känsla!

Av MrTowle

Sangria är oftast populärt! Kan både göras som vitvins och vanlig.

Som underhållning så är charader alltid kul! ..Och bjud på er själva.. hellre en pajas än en tråkmåns!

Av MrTowle

@zogez: Tror iof inte att chassi-valet gör någon skillnad på rumstemperaturen. Det är fortfarande samma värmeutveckling som onekligen kommer ut ur chassit och in i rummet.

Av MrTowle

Frågan är hur de löser frågan när det är ett flertal personer i ett hushåll med inkomst. Tidigare så var det 195:- per hushåll...

Exempelvis när jag mellanlandade hos morsan och farsan så hade det med det nya systemet blivit totalt 195 + 195 + (ca 150ish) i månaden. Det är vad det idag kostar per kvartal....

Har ni hört något hur de ska lösa frågan med flera inkomsttagare i samma hushåll?

Av MrTowle
Skrivet av Loxi:

Du har en bra dator, varför uppgradera för ett spel som inte är optimerat nånstans och laggar oavsett?

Jag vet inte exakt vad som krävs för 100+ fps i PUBG, men spelet är early access och har extremt mycket lagg, att ha 100+ fps hela tiden är väldigt svårt om inte omöjligt då det svajar enormt.
Kör på lägsta inställningar och view distance på ultra istället, spelet blir inte bättre för att det har bättre grafik, snarare tvärt om, man ser mer utan alla grafiska detaljer.

I spawn med alla människor så brukar jag ha 75-90 fps med ett 1080ti/7700K (1440p) med allting på low förutom view distance.
Det svajar enormt med fps och du kan gå från att ha 144 fps (tror det är cap) när du tittar på en bensindunk, till att ha 100 nästa sekund när du kollar upp.

Har du en G-sync skärm?
Kanske är värt ett köp om du inte har det, då skärmen ger mer flyt.
Åk till en butik och testa det om du har möjlighet.

Sänk inställningarna och spara pengar

Som Loxi skriver så är en G-Sync skärm ett riktigt bra alternativ då det blir mycket "mjukare" att lira.. framförallt när FPS:en hoppar runt som en duracellkanin!

Stora open world spel med många objekt är mer CPU intensivt än GPU intensivt. Exempelvis Arma så är processorn viktigare än grafikkortet.

Av MrTowle

Uppgradera RAM:et är ju det billigaste och troligen det som gör mest skillnad för din rigg. Tyvärr så är PUBG inte helt optimerat så det hjälper inte alltid att trycka in ett bättre grafikkort osv.

Men det blir bättre hela tiden.. när jag började lira så gick det inte att spela i upplösningar över 1080p. Nu fungerar det alldeles utmärkt då jag själv lirar i 1440p.

Jag hoppas däremot att den nya Nvidia-drivern ska göra det ännu mer smooth

Av MrTowle
Skrivet av serafim:

Jag kunde ju läst hela inlägget och sett vad som var felet. Ett
sånt här kanske. Lite annorlunda både i färg och material.
Såg ganska bra ut hemma hos en kompis.
Dyrt tyckte jag då men nu är det extrapris.
Finns en mindre och billigare också.

Riktigt snyggt, tack! En sån får det bli

Jag har funderat på utan också då jag egentligen är ganska lätt och så.. men "better safe than sorry".. (yes är ganska pedant).

Tack till alla andra förslag i tråden

Edit: Köpte den "lilla" för övrig. 600:- är ändå rimligt.

Av MrTowle

De är ju tyvärr transparenta som det på Ikea... vilket ser lite tråkigt ut.

Av MrTowle
Skrivet av cfwin:

@DaBone: Kanske ännu bättre att försöka lacka undersidan av ett genomskinligt IKEA underlag? Färgen skulle skyddas från hjulspår och samtidigt "lysa" (mörkt) igenom till ovansidan

Det ska jag testa! Ska man köpa sprejfärg eller liknande?

Av MrTowle
Skrivet av ågren:

Jo, men varför skulle man göra det? Jag gillar dessutom att stolen står still, vill jag hämta något reser jag på mig och hämtar det och jag har nog aldrig hört talas om någon som rullar iväg på sin stol.

Golvskyddet du själv länkar till är ett par decimeter längre/bredare så det finns inte direkt mycket yta att rulla på oavsett.

Skickades från m.sweclockers.com

Det kan låta lite speciellt.. men jag rullar lite fram och tillbaka lite då och då för att ändra position mot skrivbordet. hehe

Av MrTowle

@ågren: Rullar stolen inte lite trögt på den?

Av MrTowle

Golvskydd till skrivbordsstol (svart)

Jag har länge letat efter en ersättare till mitt Ikea golvskydd (http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/44881100/). Det fungerar alldeles utmärkt men jag hade gärna haft det i en annan färg än transparent plast.

De jag hittar ser väldigt bra ut. Dock så är det svårt att hitta en för lägre än 1000:-... något som är svårt att motivera vid jämförelse av Ikeas.

Exempel på intressanta men dyra produkter:
http://shop.ergona.se/ergonomiprodukter/arbetsplatsmattor/mat...
https://www.runelandhs.se/kontorsinredning/kontorsstolar/stol... (lurvig matta verkar mysigt)

Är det någon som vet vart man kan få tag i en liknande Ikeas matta fast grå eller svart?

Tack på förhand!

Av MrTowle

Morsan och farsan lät mig bo gratis hemma medan jag sparade till kontantinsatsen till min bostadsrätt.
Något som jag uppskattar enormt mycket.

Av MrTowle
Skrivet av mrqaffe:

Tänk på att du inte bör försöka med lasyr om det inte är träfaner på dem för det blir inte bra på andra underlag.

Ja, jag tror att det inte är det. Det är ett par Dynavoice Definition df-5. Vet du/någon någon snygg dekorplast som är vitlaserad ek? Känns som det enklaste och snyggaste alternativet.

Av MrTowle

Jag går i samma tankar då jag har ett par golvhögtalare i ek, men hade velat vitlasera dem. Lutar dock mot att köra en snygg dekorplast.

Av MrTowle

Min personliga åsikt är att man bör enbart låna till bostad, bil och studier.

Att ta lån till resa och konsumtion känns som ett väldigt kortsiktigt tänk. Det är en riktigt go känsla när man har sparat till en resa och äntligen åker iväg.

Av MrTowle

De som är lite av en "Ove Sundberg" som alltid ska vara med på alla rundor. Men när de sedan är hens tur att ta nästa runda så ska hen inte dricka mer ... de är lite frustrerande.

PS. händer alldeles för ofta för att nämna en specifik händelse..

Av MrTowle
Skrivet av Albus:

Noterat. Vad tror du om den jag länkade ovan?

Den har ju helt ok specs! Vilket är bra Kolla om det finns några professionella recessioner, om de känns bra så är det ju bara att knappa hem den

Enligt följande recension så verkar den som ett relativt bra alternativ! https://pcmonitors.info/reviews/samsung-c24fg70/