Inlägg

Inlägg som omghax har skrivit i forumet
Av omghax
Skrivet av Aleshi:

Kaveri ska skeppas mot slutet av året. AMDs roadmaps är alltid optimistiska och visar roadmaps när något är klart. Inte när det hunnit tillverkas upp i volym och skickats till OEM som hunnit bygga datorer så att det är redo för lansering.

Räkna med tillgänglighet Q1 2014.

Jo det har du helt rätt i, om man blickar bakåt på hur det brukar se ut med AMD's tidsplaner så skulle jag inte bli förvånad om vi ser Kaveri till desktops först mot sommaren nästa år. Men jag känner fortfarande att förbättringarna är för små för att vilja hoppa på platformen i denna sista upplaga.

Av omghax

Det ser ut att vara en helt okej processor men hela lanseringen känns döfödd innan dom ens letat ut i butikerna. Med Kaveri runt hörnet och en helt ny plattform i och med det kan jag inte känna annat än att Richland är en återvändsgränd.

AMD ligger tydligt före Intel när det kommer till integrerad grafik, men samtidigt når det aldrig riktigt fram till en punkt där man kan säga att det är bra nog för att överge ett externt grafikkort, även för lite lättare spelande. Om man är ute efter en billig burk att spela lite på emellanåt är det i så fall mer lockande med kombinationen Pentium G2020 + HD7770 som man kan plocka upp för mer eller mindre samma pengar. Då slipper man även handplocka minnen och nöja sig med ett par billigare stickor för någon hundralapp mindre.

För mig känns det som att Dual Graphics måste fungera på ett tillfredställande sätt för att platformen ska kunna nå sin fulla potential. På så sätt kan man alltid stoppa i ett billigare grafikkort och få lite exta "umpf" i spel utan att ha betalt för en integrerad grafikkrets som man inte använder.

Av omghax

Hade nästan gett upp hoppet.

Av omghax

Köp en CPU.
OCa den.
Svär över att ha fått dåligt kisel.
Volt=999.
Ring Intel.
Få en andra chans.

Kan mycket väl var värt 200kr...

Av omghax

Låter spontant som att butiken själva hittat på namnen i brist på officiell info

Av omghax

Ja, jag såg också folk spekulera i kring hurvida det är en A6-3650(?) där grafikdelen är defekt/avstängd.

Det enda som inte går ihop för mig spontant är att processorn bibehåller sin TDP på 100W trots att den inte har någon grafikdel. Man tycker ju att det borde ha gått ner lite från "vanliga" A6-3650.

Av omghax

Athlon2 X4 631 - Llano utan GPU

Med bulldozers tråkiga siffror ute och en asmatisk PIIx2 på skrivbordet så snubblade jag in på denna CPU:

AMD Athlon X4 631

Det är alltså en 32nm Llano utan GPU. Är det någon här som vet/hört nått om den? Har försökt söka lite men kan inte hitta något utförligt test från pålitlig källa än.

Det enda som dykt upp är en kinesisk site som testat den Här och kommit fram till en del intressanta resultat. Till exempel verkar dom, trots låst multipel, lyckas klämma upp den från 2.6 till 4.4ghz på luft och utan att öka spänningen. Detta med "Lab Burst Mode", något som jag också måste erkänna är nytt för mig.

Så kort och gott, någon som har lite mer kött på benen ang denna cpu?

Av omghax

Är lite intresserad av uttalandet:

"Moderkortstillverkare försöker övertala AMD att sänka priserna till "samma nivå som Phenom II" och är samtidigt oroliga över försäljningen. Modeller med sockel AM3+ började tillverkas redan i somras och lagren är välfyllda."

Har ni någon källa på det? Har kollat runt lite men inte sett någon annan rapportera om det. Vore intressant att följa den utvecklingen.

Av omghax

Undrar hur strömförbrukningen skalar med storlek på panelen.

Hade utan tvekan varit trevligt att kunna ha en strömsnål tv i segelbåten eller förlänga batteritiden på en laptop med nån timme.

Av omghax
Skrivet av Nyhet:

...ovanligt höga 14 ms responstid...

Läs artikeln

http://2.bp.blogspot.com/_RnAhrSWTRp8/TC1huycDBXI/AAAAAAAAACA/18...

Av omghax
Skrivet av Gender Bender:

Folk svälter men varför ge dom mat när man kan spara in hela 6 millisekunder på att dra en ny fiberkabel för 2 miljarder kronor. Sånt här gör mig ärligt talat rent ut sagt förbannad, vad tänker dom ens på när dom fattar ett sånt här beslut i en sån knaper tid som det är idag?

*kollar på signaturen*

Undrar hur mycket malariaprofylax du kunde ha donerat till tredje världen om du köpt en gammal P4a istället för din sandy bridge.

hypokrati på hög nivå...

Av omghax

Ser fram emot att se den i händerna på en "superhackare" i nästa Hollywoodfilm då..

Av omghax
Av omghax

Svårt att förstå varför dom inte lägger avgiften på filmerna och musiken. Som många redan påpekat i tråden så är ju syftet att komma åt privatkopieringen och inte piratkopieringen.

Om jag då släpper, säg en film, på marknaden och förväntar mig att den kommer att kopieras 2-3ggr(på laglig väg). Och jag anser att det ger mig förlorad försäljning. Varför inte lägga på 20kr på skivans originalpris?

Av omghax
Skrivet av Nico.v:

fan hela SweC borde skapa en liknande grej "CopyWorld"
ta 50kr extra för ALLT man kan lagra det minsta i, tom. USB Donglar/Möss (med intern 32kb minne) etc.

Du fan inne på nått där, folket här på SweC lär väl bygga en stor del av alla kompletta "icke OEM" datorer som finns där ute i landet. Så det är väl bara rätt att en liten avgift läggs på alla separata datorkomponenter.

Så kan vi alla skicka in en liten ansökning till SweC när vi byggt en dator till moster, faster och gud vet vem.

Av omghax

Om det löste sig så är det ju bra.

Annars kommer du åt portarna i: Inställningar -> Inställningsguide (längst ner).

Och VPN-tjänster kostar i regel lite, även om det finns ett antal kostnadsfria, men då är det istället varierande kvalitet på hastighet/kvalitet på uppkopplingen du får.

Av omghax

Som någon var inne på tidigare i tråden så begränsar vissa leverantörer hastigheten vid torrent/p2p överföringar. Har själv telenor och haft det problemet.

Andra leverantörer verkar inte ha samma begränsningar, men då har dom någon tråkig "max 5/10/X-GB per månad" innan dom stänger av/stryper hastigheten.

Om du söker lite så finns det lite guider och ideer kring hur du kommer runt det. Några rapporterar att dom kommit runt det genom att trixa med portarna, andra genom att tvinga krypterad överföring. Att ansluta genom en VPN-tjänst ska tydligen också hjälpa.

Personligen lyckades jag aldrig komma runt spärren, och jag tror tillverkarna själva sitter och motarbetar lösningarna för att kontrollera/strypa mängden trafik som går i deras nät.

Men så; efter mycket om och men så löste jag det genom att skaffa en seedbox. Själv köpte jag en tjänst på ett webhotell. Men jag förmodrar att det går att sätta upp på en fast lina om du har en sådan, alternativt ställa en liten burk i mormors garderob. I vilket fall så använder du en remote klient för själva torrents och ansluter till servern/seedboxen via en FTP-anslutning och maxar ut linan utan problem.

Av omghax
Skrivet av DataNusse:

...Men ack så fjantig film, vilken kundgrupp är det riktad till? 12p anime gamers?...

Skrivet av SimondeVos:

fet reklam!

får mig att vilja köpa en ny dator!

OnT: Får hålla med om att det är en kass reklamfilm. Börjar dock bli dags att leverera, teasers i all ära men det börjar dra ut lite väl nu.

Av omghax
Skrivet av Atlas Tasume:

Har aldrig förstått mig på vad som är så speciellt med "spelmöss". Har aldrig märkt skilldnad på en sådan mot en "vanlig" mus.

Neon

Av omghax
Skrivet av Nietszche:

Om du vill se lite resultat innan SweC eventuellt testar så finns det här:
http://www.anandtech.com/show/4448/amd-llano-desktop-performa...

Tack för länken, ska bli intressant läsning.

btw, såg att även A6 dykt upp på prisjakt:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=919639