Inlägg

Inlägg som Arnie84 har skrivit i forumet
Av Arnie84
Skrivet av Jagheter:

Jag trollar inte. Jag hävdar att du använder forumet för att sälja din skärm, inte nog att du inte stannar i marknadsdelen där det hör hemma, du smutskastar även andra märken och påstår att TS gör rätt om han köper din skärm. Jag har själv inte Asusen men en vän har, fina färger, bra ljusstyrka och inget BLB. Sen är det väl mer än en gång så att säga som man har sett "Asus vs BenQ" och många har kastat ris på färgerna i BenQen.

Din annons är också väldigt oseriös med flera bud, du verkar desperat att sälja din skärm, är något fel på den kanske?
Du säger att du har bud på 4000kr, var det för bara skärmen eller skärmen+3D glasögon.
Sedan säger du 3000kr till TS ("special price for you, my friend") och i tråden 3500kr för "hela kittet."

Allvarligt talat lägg av moralkärring. Min skärm har inget fel på den. Det är inte lätt att hitta marknadspriset för den, jag fick kreditering från en annan pryl för den så den kostade inte mycket. Det är klart att man passar på att erbjuda en skärm till en som behöver den. Dessutom är jag väldigt insatt i skärmar och ägt 4 olika märken. Kan en del om BLB, IPS glow, svärta, kalibrering osv. Jag jobbar med redigering av film och bilder så jag antar att TS kan dra nytta av mina råd.

Sluta hacka nu okej?

Av Arnie84

TS.

Vill du ha bra svärta kan jag tipsa om denna, har sett att den ska va bäst i det området och billig är den också! Har själv tänkt köpa

Med blank skärm 24tum:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1424688

Matt skärm 27tum:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?rec=1769069

Av Arnie84
Skrivet av Jagheter:

Ganska sorgligt hur du använder extremfall och säger att så kommer din skärm se ut om du köper en Asus. Du gör desperata försök att kränga din skärm. *Suck*

Du är sorglig som trollar i forumtrådar. Använd din tid för att argumentera istället? (använd den gråa substansen som du har inuti skallen, typ)
Jag försökte hitta bilden som jag skickade till inet. Den var väldigt likt den jag postade. Så så extrem är den inte, då många får samma fel. Kanske hade tur med BenQn. Asus skärm är lite ljusstarkare till bekostnad av BLB. Man får väl testa o se själv =).

BTW. Jag köper alltid det dyraste som finns att köpa i konsumentmarknaden, därför valde jag Asus och blev besviken. Men testa o se för dig själv, hittade också exempel på BLB på BenQn när jag googlade. Så ja, TS får avgöra själv. Har en Dell u3011 att jämföra med. BenQn har väldigt bra betraktningsvinklar också.

Här finns en tråd du kan läsa på: http://www.sweclockers.com/forum/101-skarmar-och-tv-apparater...

Båda är felkalibrerade från fabrik men med lite inställningar som jag skrev överst så kan man få riktigt bra svärta och bild.

Av Arnie84
Skrivet av peckapecan:

Behöver köpa mig en 24" gamingskärm med max 3000 budget, men har ingen aning alls vilken jag ska välja.

Har nu läst lite om BenQ 24" 3D LED XL2420T som jag är jäkligt sugen på men
kollar man på recensionerna så är det blandad kompott av ris & ros mest ang färgåtergivningen, och bra färger vill man väl ha.

Den ska ju primärt användas till FPS, men kommer naturligtvis användas till annat också, så finns det någon inställningsguide så man kan
optimera färgerna om det nu går ?

Dem här 3D skärmarna är inställda för att användas tillsammans med 3D glasögonen. Dem har en högre gamma än vanliga skärmar då glasögonen gör att bilden ser aningen mörkare ut. Men om du inte ska använda 3D glasögonen och vill få perfekta färger då ska du:

1.- Ställ in skärmen på RGBs läge

2.- Gå till nVidias/ATIS bildinställningar och sänk gamman med 50-65%. Du kommer få jättefina färger och djup svärta. Svärtan är till och med djupare än på min Dell 3011 skärm.

Av Arnie84
Skrivet av JimmieSan:

Arnie försöker bara kränga hans skärm med hjälp av forumet, kul att se försök till övertala hur bra just benqen är vs asusen.

"Nej =).

Skulle egentligen höja priset, har en köpare som vill betala 4000kr"

Ok.

Japp, köparen hörde inte av sig mer. Har du mer kött på benen för att avgöra vilken skärm är bäst eller? Jag har ägt båda. Hur många har du ägt?? Googla bara ASUS 27" VG278HE backlight bleed så kommer du få massor med fall där skärmen har fungerat bra ett par dagar men sedan blir BLB bara värre med tiden. Inet sa att det var priset man betalade för LED belysta skärmar, bullshit, BenQn har inte samma problem.

TS behöver inte köpa min skärm. Jag vill ge honom bra råd, från mig som ägt båda skärmarna. Varför inte va schysst o passa på o erbjuda nåt under 3k nu när han letar efter en sådan???

Edit/ Så här kommer din Asus skärm se ut efter två tre dagar, du får inte bara BLB på kanterna utan mitt på också:

http://i.imgur.com/yjMYG.jpg

Av Arnie84
Skrivet av WoG:

Vad baserar du ditt uttalande på? BLB kan finnas på alla märken, men av de recensioner jag sett så har risken mycket större med billigare märken som BenQ osv. Har dock två stycken BenQ själv jag är nöjd med.

Skoja du? benQ är den bästa i marknaden för spel, 1ms, 120 hz med lightboost, extrem bra konstruktionsmaterial i nivå med Dells skärmar. Metallhandtag, tiltbar osv. Asus är plastiga. Jag returnerade två st såna här http://www.inet.se/produkt/2204929/asus-27-vg278he-144hz

Köp en ny om du vill, men jag avråder från att köpa Asus.

Som sagt, säljer min nu för 2500kr, jag tror att det är priset man får ta i dagens marknad. Exklusive nVidia kittet såklart. Med kit kostar det 3500kr.

http://cdon.se/hemelektronik/benq-xl2720t-120hz-tn-27-p235893...

Av Arnie84
Skrivet av Xay0r:

Känns ju kanske inte så värt när han får en helt ny Asus VG248QE för 2690kr inkl. frakt.

Ja men min BenQ är 27 tummare, liten skillnad där ;). Höj o sänkbar, ingen BLB, vridbar, metallhandtag mm. Jag returnerade två st Asus 27 från inet 144hz pg a BLB

Av Arnie84
Skrivet av WoG:

Köpte denna för någon månad sen eller två.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1520860

Fick min för 2300kr med rabattkod.

Helt okej skärm, 144hz, väldigt bra ljusstyrka etc. Färgerna helt okej, blir dock sämre i 120hz, och sämre ändå i 144hz. (Detta är fullt logiskt)

Jag kör min i 120hz, fungerar bra. Enda problemet är att du behöver så bra dator för att orka hålla 120+fps konstant

Ta helst BenQn 27" 120hz som jag länkade om du inte vill ha backlight bleed. Asusen har alldeles för mycket BLB! Jag returnerade min o bytte ut den för BenQn av samma anledning.

Av Arnie84

Tror ni min Titan kommer klara av 40-60 fps på 2560x1600 eller ska man köra sli? Har dock inte råd för sli :/

Av Arnie84
Skrivet av Heskeytime:

Du fick en fin gratis uppgradering!

Är det så?? Glad jag blir

Av Arnie84

Uppdatering!

Jag fick följande ersättningskort från Inet:

http://www.inet.se/produkt/5405143/asus-geforce-gtx-660ti-204...

Nu hoppas jag att den presterar bra i Premiere (har inte testat än)

Av Arnie84

Jag beställde den här http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/178463-asus_zenbook_u...

Skulle ha beställt från Inet men jag hade 3500kr tillgodo från webhallen som skötte garantin exemplariskt bra!
Jag hörde med kundtjänsten och det finns en order som kommer fram vid månadskiftet. De lovade att jag skulle få den i början av nästa månad.

Skärmen lär va läcker =D::::::::

Av Arnie84

Bärbar med IPS skärm? Filmredigering 15K (ej MAC!)

Hej!

Jag behöver akut tips för att införskaffa en bärbar dator som klarar av filmredigering. Den måste ha IPS skärm, då jag hatar TN paneler.

Krav:

Budget: Max 17k

Processor: i5 eller i7

Grafikkort: nvidia då jag kör CUDA rendering i Premiere.

Och så lagom med lagringsutrymmer, vill gärna ha 200GB+ över för redigering.

Tack på förhand!

Av Arnie84
Skrivet av LeoCarlsson:

Tror det var på overclockers.co.uk jag hittade en tråd där de berättade att 320.18 hade dödat folks kort, så det är mycket möjligt att så är fallet! Gå tillbaks till en tidigare drivrutin.

Ja men det har jag redan gjort kör på 314.xx (nåt). Har 9800gt och 580gtx i samma burk, det är bara 9800gt som fungerar som den ska.

Av Arnie84
Skrivet av trickysaer:

320.18 har ju bränt massor av kort, de flesta är de som ha 5-serien men även läst om 680's som gett upp. Tveksamt om Inet kommer att kompensera eftersom det är nvidia's fel. Men du kan ju alltid hoppas!

Jag har bara haft bra erfarenhet med Inet, men det kanske bara är för att jag lagt ner 70k+ på dom, man får en VIP servicekänsla då

Vi får se hur dom sköter detta, jag återkommet med en uppföljning på ärendet.

Av Arnie84

Uppdatering:

Jag har en laptop som la av efter 1 år, jag som trodde att det var 1 års garantin som gällde gjorde ingenting och antog att pengarna var kastade i sjön. Detta hände ett år sedan. idag ringde jag webhallen och berättade att laptopen hade gått sönder, då sa killen som jag pratade med att laptopens garanti hade gått ut. Då hänvisade jag till den 3 åriga reklamationsrätten, killen började stamma och sa att han skulle kolla.... 5 min senare säger han nervöst: jaa, allltså, det-det stämmer, det är-är-är tre år som gäller... Paus.... Och vi..... Paus.... Kommer skicka en fraktsedel till dig så-så att du kan skicka tillbaka laptopen på service...

Jippie! Glad att graffen pajade, gav mig iden att laga min laptop!!

Nu väntar jag bara på Inets svar på ärendet... (Gtx580)

Av Arnie84
Skrivet av deilwynna:

tror jag får vara glad att jag fortfarande kör med 314.21 på mina gtx560 då då 320.xx dödat många 500-serie kort

Har du källa på detta?
Min nördinstinkt säger att det är drivisarna som dödat min fina Fermi

Av Arnie84
Skrivet av xedoz1:

det är möjligt att 320.18 drivern hade en del i att ditt kort gick sönder, och då är det såfall om nvidia känner för o va snälla nog att ersätta dig, vilket jag inte tror de kommer göra.
320.18 drivern verkar ha varit strulig för många och många säger sig ha fått lägre temps sen de installerat 320.49 istället.
märkte du inte av några av de andra problemen? artefakter, hängningar, TDR, bsod, höga temps?

här finns en viktig punkt va gäller reklamationsrätt också:
När det har gått mer än sex månader efter köpet är det i stället du som köpare som måste bevisa att felet är ursprungligt.

Jag skiter nog i nVidia, ska vända mig till Inet istället, deras suppport är sjukt bra. Därför har de lyckats tömma mig så länge på så mycket pengar

Av Arnie84
Skrivet av LeVvE:

Om det var något vecka sedan behöver det inte vara drivrutinerna som pajjade grafikkortet.

Ja men jag har aldrig haft problem med ett grafikkort förr, mitt 9800GT funkar fortfarande, och det är konstig sammanträffande att min betydligt dyrarare GTX580 bara lägger av sådär när jag aldrig haft erfarenhet av det tidigare, dessutom är jag väldigt noga med installationen och så att datorn får ren ström. Jag använder alltid ESD band, stänger av nätagget o väntar ett tag, jag har kvalitetsagg och APCS åskskydd.

Av Arnie84
Skrivet av Sim0nT:

Har du provat att köra på prollens grafikkrets för att utesluta fel på skärmen osv?

Vad menar du?

Jo jag har testat med min 9800GT och den funkar fortfarande prima.

Kommer dock inte byta från nVidia då den erbjuder CUDA som jag använder till videoredigering