Inlägg

Inlägg som Zoubiey har skrivit i forumet
Av Zoubiey

Det lutar mot ett 670 FTW i grafikkorts väg då vattenblocket för 680 passar just den med (osäker på backplate men den borde ju passa eller hur?)
Och sen ett 3570k processor då det är samma pris
Den enda frågan jag egentligen har kvar är om moderkortet jag har i kundvagnen är bra för det priset elr om man ska lägga till lite mer pengar för något bättre, om inte så kommer det se ut såhär.

Intel v2

Av Zoubiey

Min största fundering var ju om man skulle ta ett z77 kort elr inte då det finns andra kort så som z68 och liknande. På grafikkortet ska det på en vattenkylning och samma sak med CPU:n. Men som min kundvagn ser ut just nu, förutom att CPU:n byts till 3570k, är det dugligt?

Av Zoubiey

Aa det är ju sant men hörde att z77 var bättre för just grafikkortet med PCI 3.0.
Är inte så jätte brydd om massa funktioner men så länge det är blått/svart/vitt och kan överklocka processorn lite lätt så är jag mest nöjd, den får bara inte kosta över 2000 så.

Av Zoubiey

Vilket moderkort ska jag välja?

Tjenna! Osäker om denna fråga ska in här eller på hela datorpaket men då det handlar mest om moderkortet så får det blir här.
Nu då lönen snart rullar in så har jag bestämt att uppgradera min dator som så står i min signatur till en intel och har ungefär ingen aning vad jag ska köra med för moderkort. Det jag har bestämt hittills är att det ska in en i5:a (lite osäker på om man ska ta 2500k elr 3570k) och ett GTX 670/680.

Fick som tips på dayviews att jag skulle köra med ett Z77 moderkort för grafikkortets skull, vad säger ni här om det?

Mitt ihop plock på Inet ser i alla fall ut så här just nu: Inet - Intel

Mvh

Av Zoubiey

Inte lättare att bara köpa moderkorts plåten?

Av Zoubiey
Skrivet av JohanGashi:

Blir det mycket damm ifall jag använder min lilla "uphöjningsplatta" som är runt 15 cm ifrån golvet?

Inte samma mängd iaf, är inte så haj på detta med fläktar men det är ju lätt att räkna ut att det blir bättre iaf

Av Zoubiey

Det med en låda under så har du det riktigt lätt för att få mkt damm annars är det en bra idé

Av Zoubiey

Kommer att följas, sitter själv och funderar ut ett skrivbord att bygga till sommaren med tanke på att det jag har hos morsan kan man inte ens kalla skrivbord så får se om man får några idéer av detta!

Av Zoubiey

Kommer att följas, du beskriver det riktigt bra!

Av Zoubiey

Gillar materialet, riktigt snyggt!
Ingen skiss på bygget eller är det hemligt?

Av Zoubiey
Skrivet av shauni:

Har i princip samma specs som du. Jag köpte en Alpenföhn Peter med två chassifläktar för att kyla gtx 460n. Men att den ska krasha vid 78 grader låter väldigt konstigt. Mig veterligen så ska den inte krasha förrän ca 105C.

Ingen aning vad värmen var då den krascha men 78 ligger den på då jag spelar och hade glömt stänga av ett spel innan jag la mig

EDIT: Kom precis till morsan med datorn, kollade temps och ligger idle 62 grader nu med två skärmar, ska kolla in allt ni har sagt/länkat nu och se om jag lyckas få ner lite

Av Zoubiey
Skrivet av Teddis:

Idle-tempen låter ju lite knasig men det råkar inte vara så att du kör med dubbla skärmar kopplade till kortet? För i så fall klockar den aldrig ner sig till P12-state utan håller sig på P8 (405MHz, minnet klockas inte ned alls).

Det finns i nvidia inspector, senare versioner, ett litet verktyg som heter Multi GPU power saver, som "fixar" det problemet. Kan behöva lite pillande i inställningarna tills man hittar rätt procentsats för när den ska köra i vilket power-läge.

Det är av mig ett sjukt uppskattat verktyg som sänkte mina idle temps med 20 grader och jag fick även tystare kort som följd.

Mobilen ville inte vara med så blir dubbelpost.
Jo, jag sitter med två skärmar, kan kolla in det där programmet, ska också kolla temps med en skärm

Av Zoubiey
Skrivet av Rydisen:

Ta samma som till CPU
Vad går fläktarna på i idle och load?

Sitter på mobilen just nu för att jag flyttar lite i datorn men minns att max låg på 2000rpm men oftast mellan 1800-1900rpm

Skrivet av Superlight:

Flasha ditt kort. Jag löste det iaf på mitt Zotac GTX 460 1GB.

http://www.sweclockers.com/forum/125-geforce/1092037-guide-ho...

Ska kolla in det senare, tack!

Av Zoubiey
Skrivet av Rydisen:

Vill/vågar du bryta garantin kanske det kan vara värt ett försök att byta kylpasta.
Idle-tempsen låter speciellt högt, 78 grader under load är inte så mycket. Går kortet ner i sina idle-klocks när det inte belastas?

Kan nog bryta den, ingen aning hur länge det är kvar på den så ska kolöa det först.
Någon speciell kylpasta elr kan man ta samma som till cpu?
Den åker ner till 68 igen efter 5-10min spelet har varit avstängt.

Skrivet av Jalle64:

Blev inte tempen bättre med urblåsningen?

Blåste bara med munnen så tror inte det, ska ta tryck luft nu iallafall.

Av Zoubiey

Varmt GTX 460, tips på nerkylning?

Tjennare!
Använder ett Zotac GTX 460 som går riktigt varm och har ingen idé hur jag ska kyla ner det bäst med luftkylning då, allt sitter i ett 650D och resten av mina specs (om det behövs) är skriven i min signatur.

I idle ligger den på 68 grader och i spel går den upp till 78 grader ungefär. Hade igång datorn över natten och då jag vakna ville skärmarna inte ge någon bild alls så startade om datorn men fortfarande samma fel så kopplade ner allt, tog ur grafikkortet för att blåsa bort det mesta av all damm i fläkten, pluggade in och den funkade igen. Vill helst förhindra detta att hända fler gånger tills jag har köpt nytt grafikkort som blir i slutet av sommaren skulle jag tro.

Några idéer?

Mvh
Zoubiey

Av Zoubiey
Skrivet av Extremaz:

http://www.l3p.nl/l3p-d3sk/all-pictures/

Antar att du fått inspiration från detta bygge?

Men jag själv tycker att du borde utgå från bild 3 (http://www.sweclockers.com/image/gallery/2012/03/03/Asdd.png?...)

Det som jag tycker är att du ska ha en glasskiva på toppen som är lika stor runt alla kanter, dock för att förenkla kabeldragningen så tycker jag det blir bra som det är nu (bild 3) men centrera moderkortet i lådan samt ha vattenpumpen och 2 HDD i översta lådan sedan ha radiatorn och fläktar samt nätagg på hyllan under, dvdläsare tycker jag knappt du behöver tänka på att ha inbyggt då det blir bättre att bara ha en extern (500:-) så på översta hyllan moderkortet i mitten sedan två stycken fläktar på varsin sida av moderkortet, framför moderkortet i mitten sitter radiatorn sedan en HDD till höger och en till vänster och så under bordskivan en fläkt som suger in luft från vänster samt en fläkt på höger sida som blåser in luft (då blåser båda fläktarna mot HDD:arna och de två bakre är utsug sedan på "våningen" under har du då nätagg och radiator med insug från under bordskivan (annars samlas all varmluft där när du sitter) sedan någon sorts trälist runt om glasfönstret där uppe som levererar något sorts dämpat ljus som lyser upp hela moderkortet och HDD plus pumpen Fråga: Ska du vattenkyla CPU och Grafikkort eller bara CPU?

Fick mkt inspiration från den men faktiskt ännu mer från två andra, den ena håller fortfarande på att byggas och den andra är klar (hittar dock bara två bilder på den)

Tacksam för ditt svar. Är lite trött just nu och detta var mkt att ta in, rita gärna en enkel bild i paint så jag har lättare att se det framför mig. Eftersom detta är mest en idé som inte är helt säkert att jag full följer, blir det att jag inte full följer den så blir det hur som helst ett skrivbordsbygge och kanske ett trä chassi. Det är som dom idéerna jag sitter och ruvar på just nu och skulle nu detta full följas så är det tänkt på GPU och CPU men iaf till att börja med så CPU.

Av Zoubiey
Skrivet av Trance_Nation:

Du kommer tyvärr få in sjukt mycket damm i radiatorerna om du har dom på golvet som i sista bilden.

Vet, detta har redan en kommenterat så funderar om man ska lägga dom högst upp elr något, har du någon idé?

Av Zoubiey
Skrivet av Spille:

Ser riktigt nice ut! är ju smidigt o ha allt stående sådär! synd bara att man inte kan se allt när man sitter vid skrivbordet :/ btw vart hittar du alla modeller på mb,psu och allt sånt?

3D Warehouse i Google Sketchup, sök bara på det du vill ha. Det mesta finns!

Av Zoubiey
Skrivet av Mattiiss:

ett tips är ju att inte ha fläktarna ut från sidan in under bordet. Tänk hur varmt detta kommer att bli. Bättre att få kall-luften från under bordet och sedan ut runt i rummen istället. Tänker bara på om man är varm som jag så skulle man ju börjat svettas efter ett tag med varmluft mot bena. Bättre åt andra håller istället.

Det är ju sant, men har inte placera dom åt något speciellt håll just nu men självklart har man hellre så, det håller jag med dig om!

Av Zoubiey
Skrivet av Sideburns:

Tycker det ser jätteintressant ut. Hoppas du får till det! En liten tanke jag fick var bara att du kanske skulle försöka få upp radiatorerna från golvet lite. Minskar du insuget av dam. Oavsett om du är städfreak så blir det alltid dammigt på golvet och då åker det rakt in i dina radiatorer och sätter igen dem. Även med damfilter, kommer bara ta lite längre tid

Lycka till med bygget!! Ska följas

Jo det är ju sant men har ingen aning vars jag ska rymmas dom om jag nu inte flyttar ner allt lite och lägger radiatorerna högst upp istället! Skulle kunna pröva det och se hur det funkar

Tack iaf!