Inlägg

Inlägg som Soitora har skrivit i forumet
Av Soitora

Xiaomi är rätt bra förutom deras hemska MIUI, ett helvete för app developers

Av Soitora
Skrivet av Teddis:

Denna ska fungera på asus 20-1 och ge 1.2-stöd vilket ändå är hard floor. Då det inte var några pengar så har jag beställt en och ska utvärdera.
https://www.ebay.co.uk/itm/161687737377

Får gärna återkomma om du minns, så ser vi om man själv ska slå till

Av Soitora
Skrivet av Teddis:

Mitt Maximus VII Gene (z97) har inte ett spår av Intel PTT-options i UEFI. TPM-headern är 20-pin vilket verkar vara svårare att få tag på. RIP.

Har också en 20-1 (19) pin TPM Header på mitt Maximus VII Hero (Z97). Verkar ju helt omöjligt att få tag i för en rimlig peng. Som tur var kan min polare ev skapa en själv med verktygen på universitetet. Eller de ska iallafall göra ett projekt med det om tre månader när IC (Infineon SLB9665) kan levereras till oss.

Vill dock inte satsa allt på detta, hade vart gött om man kunde hitta en TPM-L R2.0 (TPM-M R2.0 är för 14-1 (13) pin) igen. Kontaktade Inet och Webhallen ifall de har någon möjlighet att köpa in det igen.

Av Soitora

Rätt simpelt typ, tog bara Artorias (the Abysswalker) baklänges vilket blev Sairotra, sen "städade" jag namnet och testade olika varianter tills att det godkändes på PSN.

Av Soitora
Skrivet av Lagers:

Japp, och det är inte det längre med LemonIllusions wide. Tror de har spökat om lite i css och artiklarna sista tiden, så säkert något med det.

Testa uppdatera till version 21.120.2023.

Av Soitora
Skrivet av m4gnify:

Något som ändrats idag med tanke på bilderna på framsidan medan man använder "wide"? Bilderna ser ut att vara den vanliga bredden, men resten är "som det ska" med wide.

https://puu.sh/HCNAU/950cc88eac.png

Hej, har personligen själv aldrig använt LemonIllusions inställningar, men är det ungefär så här det är tänkt att det ska se ut? Alltså fullbredd på bilden också:

https://i.imgur.com/YBxNCfW.png

Av Soitora
Skrivet av Mieriola:

Bara för mig som det helt plötsligt ser ut såhär?
(bild)

Skrivet av breakman:

Samma här...

Skrivet av Baxtex:

Det är Swec som pushat en ny ändring. Vissa grejer är vita för mig nu.

Skrivet av ClintBeastwood:

Har samma problem.

Har pushat en hotfix, kolla så ni sitter på version ≥ 20.357.1647!

Jag har inte dubbelkollat på alla ställen om det ser rätt ut, bara de vanligaste sidorna. Vänligen skriv i tråden, i DM eller på GitHub som en Issue om det finns fler ställen att åtgärda

Av Soitora
Skrivet av BrutalSwede:

@Alling @Soitora

Knappen för "Citera signatur" ligger ovanför knappen för "Rapportera", samt att knappen blir ljusgrå när användaren inte har någon signatur

Jag kan kolla på detta när @Alling har fixat det från sin sida då det mesta om inte allt är BSC relaterat, finns även en till problem som jag kommer posta på GitHub.

Av Soitora

Byte till CI/CD

Har nu bytt till CI/CD efter förslag ifrån @Alling, så den senaste versionen är inte längre 4.1.0.

Ni kan alltid se min senaste version här.
Formatet som följs är YY.DDD.kmm, vilket i princip är året, dagen på året samt klockan när jag senast uppdaterade temat.

Det ska räcka att uppdatera era teman två gånger (sker oftast automatiskt), den första uppdateringen är 4.2.0 som ändrar updateURL till att hitta de nya filen, sen en uppdatering som uppdaterar resten. (Har fixat färgen "gilla" knapparna)

Av Soitora
Skrivet av Alling:

Det finns två sätt att göra det på som jag redan implementerat: antingen som ett tillägg till det mörka temat (onice att behöva hålla sådana detaljer i synk med det mörka temat) eller som ett alternativt tema (skulle kräva att @Soitora tillhandahåller två versioner av sitt tema).

Vilket sätt man än gör det på så blir det inte lätt för någon av oss

Av Soitora
Skrivet av Joakim Ågren:

Dock så är det en detalj kvar som inte aktiveras och det är scrollbaren som fortfarande bara är grå och inte orange som det ska vara.

Angående detta så ändrades det efter respons av Alling, så detta är inte resultatet av ett fel.

Största anledningen det inte går med full implementation på detta i BSC är pga de olika standarderna webbläsare följer vilket gör att hemsidan kan hoppa till för några vid temabyte.

Har vi tur så accepteras CSS Scrollbars Module Level 1 så snart som möjligt! (Dock varit i Draft sedan 2018...)

Av Soitora

v4.0.0

Nu har jag släppt SweClockers Dark v4 från att vara beta till att vara en riktig release. Känner inte helt 100% att den är färdig än så den kommer självklart fortsätta jobbas på!

Senaste release och dess changelog kommer ni alltid kunna se på GitHub.

EDIT: En stor ändring som inte påverkar er så mycket är att jag kör helt automatiskt på vilken version som presenteras, så inga mer patches hela tiden för har fortfarande inte bemästrat dess config fil.

Det är även därför jag redan är på v4.1.0 fast jag satte två ändringar som no-release...

EDIT 2: Har nu bytt till CI/CD, så har sitter inte på "4" längre som huvud version. Ni kan alltid se min senaste version här.

Av Soitora
Skrivet av Lagers:

Jag kunde återskapa det genom att köra din Sweclockers Dark genom BSC. Stänga av och på dark mode med måne-knappen, öppna en ny Sweclockers.com med "mittenknappen" (ny filk), då blir det vitt, om man sedan laddar om den nya sidan blir det mörkt igen.

Typ såhär? Om du menar att man öppnar en ny SweClockers.com med att mittenklicka logon?

EDIT: Testade med att mittenklicka ett bokmärke i bokmärkesmenyn också men kan fortfarande ej återskapas.

EDIT 2: Lyckades återskapa på något konstigt vis (inte lätt), kan någon återskapa med Stylus eller är det bara via BSC? Ifall det bara är BSC så tror jag det är för att BSC hinner ladda in innan SweClockers egna tema (eller laddar för segt?). Minns jag rätt om hierarkin så visar det att om två objekt har !important på sig så är det den som laddar in först (eller var det sist?) som blir prioriterad.

Hur det ser ut i listan när temat beter sig konstigt:

https://i.imgur.com/go7OWNc.png

Hur det ser ut i listan när temat beter sig som vanligt:

https://i.imgur.com/udIxrHr.png

Kortvarig lösning: Vad jag kan göra för att förmodligen förhindra det jobbigaste (vit bakgrund) är att sätta !important på bakgrundsklasserna också, men jag tror detta är en BSC Firefox issue, kom gärna med mer info

EDIT 3: Jag har publicerat 4.0.0-beta.5, det är inte lösningen på problemet men kanske löser den vita flashen man får? (Och några andra små godsaker)

Av Soitora
Skrivet av Alling:

Skulle du kunna förklara hur du återskapar mer exakt? Försökte lite olika saker i Firefox 82.0.2 men hittade inte något av problemen.

Av Soitora
Skrivet av Alling:

Ja, det är inte snyggt! Hade inte haft något emot om du ändrade färgen, så länge dimensionerna etc ej påverkas.

Tyvärr så går det dumt nog ej att färglägga skrollen om man ej specifierar bredden i pixlar :S

EDIT: Såg nu dock att det finns en CSS Scrollbar modul standard som håller på gå igenom, den hade låtit oss sätta färg på scrollen utan att påverka storleken från vad jag kan se. https://drafts.csswg.org/css-scrollbars-1/

Av Soitora
Skrivet av Alling:

Kan säkert variera med OS, upplösning etc. Scrollbaren i Chrome är mycket smalare för mig än för dig. Jag kör Ubuntu och 4K. Bland annat därför jag föredrar att låta webbläsaren sköta den.

Mycket möjligt, det som är synd är att fast de flesta webbläsare stödjer mörkt läge/tema nu så är scrollbaren fortfarande skinande ljus :/

Av Soitora
Skrivet av Joakim Ågren:

Dessutom när jag bara använder temat via BSC och inte via Stylus så blir var annat fält mörkt och var annat fält ljust.

Ta gärna exempel på detta och skicka i forumtråden SweClockers Dark - Ett modernt mörkt tema så kan jag utreda detta.

Av Soitora
Skrivet av Alling:

@Soitora: Det verkar som att SweClockers Dark sedan 4.0.0-alpha.2 lägger in speciella stilregler för scrollbaren, så att den blir orange och fet (i Chrome).

Testar inte min CSS variant som BSC använder vid varje ändring, trodde att den (BSC/CSS varianten) redan var inställd på att körda browser default.

Skrivet av Alling:

Hela sidan hoppar fram och tillbaka när man ändrar tema, vilket bara är alltför dålig UX och alldeles för oproffsigt.

Jag upprepar min uppfattning att ett mörkt tema inte bör flytta eller ändra storlek på någonting per default.

Det ska det inte göra heller, har testat flera webbläsare och i alla dem så ändras mitt tema inte något med ens en pixel någonstans, scrollbaren ska följa standard Chromium dimensioner, men det är gammal återanvänd kod så kan ha ändrats men i test så är det fortfarande normalt.

Du kan se demo här.

Skrivet av Alling:

Jag önskar bara att den slutar vara standardvalet, så att jag kan fortsätta inkludera SweClockers Dark i BSC utan svårigheter.

Ingen fara jag förstår, jag löser't med 4.0.0-beta.2 och släpper den inom timmen.

EDIT: Släppt en fix nu.

Av Soitora
Skrivet av m4gnify:

Varför blir det så? Jag kan inte direkt läsa kod, så du kanske kan förklara vad som händer

Skulle gissa på i exemplaret ovan att bakgrunden bakom bilden är vit, och eftersom jag kör "mörkhet" genom genomskinlighet så blir bilden väldigt vit istället. Kan fixas genom att jag sätter en brightness filter på istället, kan kolla när jag har tid

EDIT: Fixade med 4.0.0-alpha.8 så bakgrundsfärgen är svart istället för vit på pop-ups, fixar så det inte ser så uttvättat ut. Säg gärna till om felet finns på andra ställen

Av Soitora
Skrivet av m4gnify:

Händer det här med bilder för er? Specifikt bilder som går att förstora i t.ex artiklar.
Förstorade bilder blir vita istället för genomskinliga av "image opacity"-inställningen.

https://puu.sh/GB0IU/49f377bd89.mp4

Får nog ändra mig approach på bilderna till något annat som inte gör det där