Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som L'ombra har skrivit i forumet
Av L'ombra

Problemet kan vara att dina routrar endast har 100 Mb-portar. Vad är det för routrar?

Av L'ombra
Skrivet av Joppis:

Själv använder jag inga program som modifierar Windows då det kan hända märkliga saker efter exempelvis en Windows update. Föredrar en stabil miljö.

Jag har tråkiga nyheter.

Av L'ombra

Vågar inte säga hur framtiden kommer se ut, men jag tycker inte detta nödvändigtvis behöver vara ett särskilt kontroversiellt uttalande. Det är väl bara ytterligare ett steg mot att, som utvecklare, kunna fokusera på det kreativa ist f att hålla på och tänka på minneshantering. Någon i ledet behöver dock tänka på minneshantering (plattformsutvecklare), och motsvarande yrken lär bestå.

Av L'ombra
Skrivet av Fenrisulvfan:

Mitt resultat: 3/10.
Så styrkors är inte en(eller 4/8) knapp(ar)?

Nej.

Av L'ombra

Vet inte riktigt vad för alternativ som finns (förutsatt att du har tänkt dig kostnadsfritt), men ja, jag skulle säga att det är korkat. Hur många personer rör det sig om?

Av L'ombra

Har inte riktigt förstått vad det är Microsoft kommer göra. Kommer dessa headsets inte gå att använda med SteamVR el andra externa plattformar? Det kan ju inte vara lagligt?

Av L'ombra

Har inte följt. Är det befogat eller försöker de bara verka märkvärdiga?

Av L'ombra
Skrivet av Kasken:

Absolut.

Mjukvaruutvecklare kan nyttja dessa kanaler för att nå den breda massan som behöver detta skydd och inte klarar av att hantera en installation utan en stor grön knapp som det står "installera" på....

Men varför behöver det innebära att de inte också samtidigt kan göra mjukvaran tillgänglig på annat håll? T.ex genom att göra den tillgänglig för nerladdning på sin egen hemsida?

De kan naturligtvis göra sin app tillgänglig via sin hemsida också. Varför tror du att de inte skulle kunna göra det? Men då tillkommer också underhåll för detta, som en försvinnande liten mängd människor kommer använda sig av.

Jag vet inte varför du försöker få det att låta som något dåligt att det är enkelt att installera appar. Det finns andra nackdelar, som du har nämnt, men då får du hålla dig till det.

Av L'ombra
Skrivet av slipbit:

Internet har minskat avståndet för kontakt mellan människor.

Samtidigt har människor aldrig varit längre ifrån varandra...

Just kidding. (eller?)

Av L'ombra

Windows 10 kommer med tar, så du kan köra detta i "DOS".

FOR %F IN (*) DO @tar caf %~nF.zip %F

Av L'ombra

Då förstår jag. Tack!

Av L'ombra

Hej,

Varför länkar navigeringsfältet och bannern på framsidan till "arkivet" snarare än till denna artikel, där erbjudandena faktiskt finns? Har jag missat något? Det finns ju inget annat relevant i på arkivlänken? Tror alltid att jag har hamnat fel när jag klickar mig in på kalendern.

Av L'ombra
Skrivet av Homdax:

ja e kanske trög, men vad är den praktiska nyttan med så snabba diskar att de genererar en massa värme och kräver extra kylning och därmed extra strömförbrukning... alltså, hänger de andra komponenterna som minne, gpu och cpu med i dataflyttningsorgien...?

Har inte stenkoll, men tanken är väl att det ska göra nytta när vi får den mytomspunna tekniken att ladda in grafik direkt till grafikminnet. I övrigt vet jag inte när man har nytta av prestandan.

Av L'ombra

Lika bra att börja bygga kylflänsen på höjden och kombinera med 80 mm fläkt direkt!

Av L'ombra

Förstår inte varför konceptet pixeldensitet verkar vara så främmande för så många. Självklart är meningen att man ska skala upp gränssnittet i högre upplösningar (de flesta spel gör det), och inte att man ska sitta med förstoringsglas eller köpa en större skärm för att undvika det. Dock fungerar uppskalningen i Windows inte alltid optimalt.

Man bör sträva efter samma pixeldensitet som telefoner har. Mer än så behövs inte. (citera mig gärna om tio år)

Av L'ombra

Spännande. Vad innebär det att processorer görs Windows-kompatibla? Trodde det främst el bara det var åt andra hållet det fungerade. Och hur stort vore steget från ARM till, säg, RISC-V? (sett till mjukvarukompatibilitet) Har dålig koll på den här nivån. Hur svårt vore det att ta fram ett x86- kompatibilitetslager likt Rosetta, vilket så vitt jag förstått fungerar väldigt bra?

Av L'ombra

GTA Online är GTA V. Det är bara vad multiplayer-läget kallas. Har alltid varit så, så vitt jag vet.

Av L'ombra
Skrivet av Homdax:

Kan du möjligen skriva om det där så det blir begripligt ?

"Det är osannolikt att man blir tvingad att resa utomlands."

Av L'ombra

Billig osthyvel tunna skivor?

Hej,

Letar efter en osthyvel som hyvlar lite tunnare. Vågar inte riktigt säga något mått, men kanske 2 mm?

Sökning ger mig bara dyra lyxhyvlar. Tänkte mig snarare ICA el likn.

För referens använder jag denna från IKEA, men den hyvlar för tjockt:

https://www.ikea.com/se/sv/images/products/hjaelpreda-osthyvel-s...

Tack.

Av L'ombra

Jag tänker inte påstå att jag är 100% rationell, men jag kommer ha svårt för att svälja detta. När jag ska spara musik eller bilder vill jag alltid ha originalkvalitet, och inte något som någon annan (inofficiell källa) har komprimerat ner, trots att jag i många fall kanske har svårt för att märka någon skillnad.

Skrivet av serverfel:

Nu kommer säkerligen folk tycka jag är ute och cyklar igen, men i mina ögon är det inte mycket konstigare än vad antialiasing var när det kom. Nu är ju antialiasing något som man kan hävda föbättrar bildkvalitén, men tanken är ju att taggighet maskeras i linjer. Att göra så att en upplösning ser högre ut än vad den är lite samma sak i mina ögon.

Rent konceptuellt är det väl ganska exakt motsvarande teknik. Istället för att fylla i det som saknas "mellan" kanterna så fyller man i det som saknas mellan ena bildrutans pixlar och föregående bildrutas pixlar. Skillnaden är väl kanske att i det senare fallet så är det oftast mycket större avstånd mellan pixlarna i de olika lägena, där kantutjämning är begränsat till ca ett par pixlars avstånd.