Inlägg

Inlägg som L'ombra har skrivit i forumet
Av L'ombra
Skrivet av Cybrus:

Har testat att skriva samtidigt på papper men jag har svårt att få ner vad jag vill ha gjort eftersom jag inte vet i vilken ände jag ska börja. Här är min senaste uppgift som jag inte löste:

"Implement the function kcals for computing the amount of kilocalories in a receipe. The first argument of the function should be a dictionary which maps a product name to the number of kilocalories per unit. The second argument should be a list of tuples. The first element of each tuple is the quantity and the second element is the name of the product.

For example kcals({'ägg': 137}, [(2,'ägg')]) should return 137*2=274 kilocalories for a receipe which includes only two eggs."

Vad är det du har svårt med i det här exemplet? Förstår du den övergripande uppgiften? Har du problem med tekniska termer som dictionary, map och tuple? Eller är det implementationsdetaljerna du är osäker på? Dvs du förstår uppgiften precis, men inte hur du ska lösa den. Eller något annat?

Det är helt klart vanligt att man blir överväldigad, men utan att veta vad ni har fått lära er hittills är det svårt att säga huruvida uppgiften är rimlig.

Av L'ombra

För kännedom så innebär "whataboutism" att "någon annan gör samma sak/är ännu värre, så det jag gör är ok". T ex "Ubisoft har också ett liknande system, så varför klagar du på EA?".

Att jämföra med kameror och mördare är just det, en jämförelse, eller liknelse. Har inget med whataboutism att göra. Sedan kan man tycka att det är en dålig liknelse. Kanske pga att scenariot inte är jämförbart, eller att proportionerna är olika.

Ofta upplever jag att folk felaktigt tycker att liknelser är dåliga för att det inte är på samma nivå. Man kanske kan få kvarsittning i skolan om man sitter och spelar spel på lektionen, och man kan bli fängslad om man mördar, men då menar folk att man likställer spelande med mord!?

Av L'ombra
Skrivet av talonmas:

Gå och rösta blankt då. Bättre

Hur är det bättre? (ingen aggresiv ton menad) Jag har röstat blankt eller inte alls någon gång. Om man röstar blankt torde samtliga partier få lägre procentenheter, vilket kan leda till de kan uteslutas ur riksdagen, inte sant? Finns det fler skillnader?

Av L'ombra

Det är alltid lite ovisst när folk nämner att det ska spelas "Minecraft m m". Om det bara är Minecraft som gäller så krävs knappt någon beräkningskraft, men om det råkar vara så att "det blir lite GTA 5 ibland" (förstår att just GTA kanske inte är relevant i det här fallet) så får man skrota hela planen.

Andrahandsvärde skulle jag inte tänka på såvida du inte tänkt att sälja inom ett år. Dock så tycker jag det alltid finns ett minstavärde i att i princip alla datorer fungerar utmärkt som "kontorsdator".

Virtuella maskiner tror jag inte blir bra.

Begagnat ger ju onekligen mest värde för pengarna, så det är väl upp till dig. Personligen drar jag mig för begagnat i allmänhet.

Skulle egentligen aldrig rekommendera bärbart om man inte behöver det, men om alternativet innebär att man behöver skaffa diverse kringutrustning så lär man kunna komma billigt undan. Finns gott om bärbara runt 5 000 kr som med fördel kan användas till Minecraft.

Sista alternativet utan dedikerad grafik låter och som ett vettigt alternativ.

Av L'ombra

Just telefonen har jag inget dåligt samvete för. Den använder jag bara om jag inte kan använda datorn (vilken jag sitter vid dygnet runt ändå) till att göra samma sak. Utöver faktiskta behov så använder jag den nästan bara vid lunchen och på bussen, då jag ändå inte kan jag göra annat än att sitta och stirra in i väggen/skogen. Använder knappt några sociala medier. Spelar inget på telefonen. Föredrar fysiska betal/buss/etc-kort.

Däremot kan jag eventuellt vara beroende av att ständigt kolla efter nya meddelanden/inlägg/artiklar på diverse plattformar... (dock oberoende av hårdvara)

Bara kamera och GPS tycker jag räcker som anledningar för att man inte ska behöva ha dåligt samvete för att använda en smart telefon. Sedan är det naturligtvis många som använder mycket "onödigt" också.

Av L'ombra

Om det är någon form av standardkontakt i båda ändarna så slängs det definitivt inte. Kommer någon med sin C64 så ska jag kunna koppla in den i min OLED-TV. (räcker kanske inte med bara en kabel för det, men ok)

Ickestandardiserade diton känns onödiga, däremot. Finns för många för att spara. Behöver jag en så tar jag det då.

Av L'ombra

Kan du tänka dig frakta så har du 100 kr + kostnaden för det på pedalerna.

Av L'ombra

Ja, där ser man. Att jag kunde missa det. Verkar som de kanske har gått redan. Ska höra efter. Tack för tipset!

Edit: Den var såld.

Av L'ombra

Jag får fortsätta hålla utkik efter dessa, men det mesta som finns kvar verkar vara den vita varianten. Hade helst velat ha den svarta varianten.

Av L'ombra

Aktiva högtalare för TV(-spelande), 2 000 - 3 000 kr?

Hej,

Söker nu vettigt ljud till min färska TV/sekundära spelmiljö. Har redan ganska bra ljud på skrivbordet, med dedikerad förstärkare och bashögtalare, (blandad komplott, totalt nypris ca 5 000 kr, för att ge någon slags uppfattning) och förväntar mig kanske inte samma nivå, men hade varit roligt om det inte var ett uppenbart steg nedåt när jag sätter mig vid TVn.

Hade snöat in mig lite på Audio Pro T14, som verkar lovordats bl a för basaspekten, men de är lite halvsvåra att få tag på numera, och det verkar tveksamt huruvida de är värda ordinarie priset 4 000 kr. Finns just nu på Returhuset för 3 400 kr, men även det priset verkar lite gränsfall?

Jag öppnar mig därmed för alternativ. TOSLINK in är egentligen det enda hårda kravet jag har... och stativformat. Fjärrkontroll vore trevligt, antar jag. I övrigt gärna så enkelt som möjligt. Kan tänka mig att tänja på budgeten lite om det finns mycket att vinna.

Av L'ombra

Det blir ju lite godtyckligt med siffror, kan jag tycka. Om min dator drar 500 W eller 1 000 W säger mig ingenting i praktiken. Visst kan man börja räkna på elkostnader och så, men det ska till mycket innan jag säger ifrån av den anledning.

Främst tycker jag det *känns* tråkigt med den här utvecklingen, från att för några år sedan ofta ha läst om diverse tillverkares förbättringar inom energieffektivitet.

Av L'ombra

Efter 13 år med min 37" LG och en övertygan om att mina farhågor ang OLED-inbränningar varit en aning förlegade så väntar jag nu på en 55" B1 som kommer användas nästan uteslutande för spelande. (PC) Jag har ca 8 m kabelvägen från datorn och förstod att det är svindyra optiska kablar som gäller för 4K 120 Hz. Jag är dock lite inne på att ist köra 1440p, som jag redan kör på skrivbordsskärmen, så slipper jag bråka med olika upplösningar och fönster som flyttas omkring (torde iofs vara ett mindre problem när man går till högre upplösning), och inte minst bara behöva rita mindre än halva antalet pixlar. Ett par frågor ang detta.

Jag är starkt indoktrinerad med att man alltid ska använda panelens naturliga upplösning, men jag har förstått att TV-apparater nuförtiden har ganska kapabla uppskalningstekniker. Till vilken grad el i vilka sammanhang märker man skillnad på 4K och uppskalad 1440p? (och 1080p, för den delen)

Har jag förstått det rätt att jag i sådana fall kan komma undan med en betydligt billigare kabel, såsom denna?

Av L'ombra
Skrivet av SuperSverker:

https://www.watchuseek.com/attachments/940x450-ryan-reynold-reaction-gifs-jpg.16583936/

Edit*
Insåg nu att ju fler man kan pusha mot nyare operativsystem ju större andel telemetri kan man samla in.
Smart MS!

Varför skulle de behöva ett nytt operativsystem för det?

Av L'ombra

Fortfarande bitter över att i princip ha blivit tvungen att överge Windows 7, men det här tycker jag är rätt väg att gå. Förutsatt att de gör en mindre grej av versionerna. Om de kan bestämma sig för hur användargränssnittet ska se ut på ett ungefär snart så kan de komma undan med börja kalla det för större funktionsuppdateringar ist f ett nytt operativsystem.

Av L'ombra
Skrivet av Ureet:

Kan det vara så att det aldrig fanns något rymdteleskop utan att hela poängen var att få världen att titta på en videosekvens med subliminal mind control-musik i en timme? Ja, jag vet inte, jag är bara en vanlig medborgare som ställer naturliga frågor ingen annan vågar ställa.

Jag känner mig faktiskt lite mer NATO-vänlig än för en timme sedan.

Av L'ombra

Det hade dock varit hjälpsamt om det helt enkelt framgick från början att erbjudandet gäller de som har Amazon Prime. Ser ingen anledning att inte framhäva detta såvida man inte själv jobbar på Amazon.

Av L'ombra

Tror jag tyvärr har tappat förmågan att förbluffas av spel lite, men det första jag kommer och tänka på från senare år är upptäckandet av thargoids i Elite Dangerous.

För de som inte vet så är Elite Dangerous något av ett rymdskeppssimulator-MMO. Thargoids är en ras utomjordingar som är kända från föregående spel i serien (föregångaren är från 1995 och betyligt enklare), men i just Elite Dangerous hade de aldrig skymtats, och ingen visste hur de såg ut eller att de ens var implementerade i spelet. Ditintills förekom inte direkt några extraordinära fenomen. Man flög mellan solsystem för upptäcktresande, frakt eller för att slåss mot pirater. (människor)

Sedan en dag (detta är alltså ungefär två år efter release) medan en spelare genomförde ett sedvanligt hyperrymdshopp så inträffar detta:
https://www.youtube.com/watch?v=slbWLXIpCv8

Perfekt genomförande, tycker jag. Sprids snabbt på Reddit etc. Folk blir tokiga. En sån häftig gemenskapsupplevelse. Jag känner nästan att det kunde lika gärna handlat om att vi upptäckte utomjordingar i verkligheten.

Av L'ombra
Skrivet av Nasso:

Men det finns fortfarande ingen möjlighet att skaffa gratistjänsten idag, om man vill ha den men inte har sedan tidigare?

Nej, det har inte varit möjligt på tio år.

Av L'ombra

Förstår inte riktigt vilka symptom det är du upplever. Jag har också den filtypen under FileExts. Däremot har jag den inte i inställningar. Kolla om du har den i HKEY_CLASSES_ROOT.

Av L'ombra

Går inte riktigt att svara på sådana här frågor. Vill du spela mer än enklare spel i lite lägre upplösningar? Hur mycket kan du isf tänka dig att betala för det? Om inte så skulle jag vilja påstå att ett 970 duger gott till alla spel, om än på lite lägre inställningar.