Inlägg

Inlägg som haijen har skrivit i forumet
Av haijen
Skrivet av Entash:

Om man inte har benify och inte hinner vänta kan studenter med mecenat få där istället. För er som slutat studera men gjort det senaste 5 åren går det att få genom mecenat alumni.

Jag har inte pluggat på 15 år men kunde ändå skaffa Mecenat Alumni (i höstas) så verkar inte vara någon direkt gräns...

Av haijen
Skrivet av Eduardo_S:

Ok, vilket alternativ saknade du i pollen?
Låter ju som att alternativ 2 skulle passa in ju.

Ja iofs, men jag kan handla av Inet många gånger även om det är lite dyrare så tyckte inte det passade riktigt. Men jag klickade i det alternativet för det är väl rätt nära :).

Av haijen
Skrivet av Eduardo_S:

Sitter och fönstershoppar runt lite på jakt efter en ny mus till min nya laptop.
Har hittat denna hos Inet
Dock finns den såklart inte i alla färger, vilket den finns hos Komplett

Föredrar att handla på Inet med tanke på deras grymma kundtjänst och support.
Dock vill jag ju ha den i en annan färg, och det finns ju inte hos Inet tyvärr.

Så min tanke är hur ni brukar göra, om ni alltid är "trogna" Inet bara för att det är Inet?

Eller spelar pris och tillgänglighet större roll för er?

Vore intressant med pollen här, samt kommentarer.

Nej, inte bara Inet men försöker i så stor utsträckning som möjligt handla av företag med närvaro på forumet (främst Inet, Komplett och Webhallen). Pollen hade inget svar som passade mig tycker jag - Inet ligger lite högre på priolistan av dessa 3 men använder alla.

Av haijen
Skrivet av palusa:

Varför skulle man välja steam över epic nu igen alla?

Använder bara Epic. Bäst priser. Bra gratis spel. Utan tvekan bästa och smidigaste launchern som finns enligt mig.

Om kineserna vill kolla på min disk får dom väl göra det då 😁

En viktig anledning är bättre modcommunity och support på steam, vilket kan vara en dealbreaker för många spel.

Av haijen
Skrivet av medbor:

Jag har köpt hundratalet spel i Epic, och såklart inte betalat en krona för dem

Passa på: Death Stranding är gratis den här veckan

Har så många spel på min backlog nu att jag kanske aldrig mer köper ett spel

"Thank you for your purchase"

Av haijen
Skrivet av Sjoooberg:

Haha, ja såklart ser jag detta, men hur fick TS detta och varför? En form av Quiz, men vad för quiz typ

Jag kan ha fel, men har det inte varit ett par quizzes på hemsidan där man varit med i utlottning om man fick fler poäng än personen på Komplett som gjorde quizzet?

Själv har jag metallkort nr 60 efter en tävlingsvinst :).

Edit: med hemsidan menar jag här på forumet, vilket kanske var otydligt xD.

Av haijen
Skrivet av mlampa:

Jag hoppas ingen människa som läser denna tråd tar dina visdomar på allvar. Det är fullständig idioti och direkt farligt att göra vad denna självutnämnda däckexpert föreslår. Gör absolut INTE som han säger. Alltid bästa däck baktill. Alltid.

Detta stämmer helt och fullt om man har ett par dåliga däck och ett par bra däck. Men däremot så om man börjar med 4 nya däck, så är det lämpligaste att växla dessa mellan bak och fram (vid varje däckbyte sommar/vinter om man inte kör så mycket, eller oftare om man kör mycket), för att få jämt slitage på däcken så man slipper hamna i situationen att ha 2 kassa däck och 2 ok däck. Det tas även upp i en av filmerna som länkades ovanför. Så har man två däck som fortfarande är bra så är det lämpligt att rotera dessa och inte "alltid absolut bästa däcken bak". I filmen pratade representanten från Nokia om att man ska rotera däcken för att undvika mönsterdjupsskillnad på över 2 mm. Så man kan väl säga att om man kör så mycket att skillnaden i däckslitage är mer än så, bör man skifta däck under säsongen också.

Men om man t.ex. köper enbart 2 nya däck så absolut, släng på de bak!

Av haijen
Skrivet av Abdu:

Oops märkte nyss av datumet, shh vi snackar inte om det 😆

Haha din rackare. "Oj vad många som redan hunnit skriva" tänkte jag innan jag såg datumet...

@Webhallen - kanske dags för en repris?

Av haijen
Skrivet av Emil Moberg:

Hade tänkt att köpa en ny dator. Tänker köpa en färdigbyggd. De flesta sidorna med bra pris var utanför EU vilket är ett problem. Sedan hittade jag CDONs utbud av datorer. Jag hittade denna datorn, (se nedan).

https://cdon.se/hemelektronik/infinity-cdon-rt-5-rtx-3070-ryz...

Tyckte själv att priset såg rätt bra ut. Jag hade tänkt spela nya spel på högre grafik och runt 1440p. Sedan har jag sedan innan köpt ett Quest 2 vr headset som jag tänkte använda i kombination med datorn. Så frågan var om denna datorn är prisvärd, är lite osäker vad för variant av rtx 3070 som kommer med den.

Tackar i förväg!

CDON är en marknadsplats och denna säljs av ett annat företag. Eftersom CDON inte tar något som helst ansvar för vad säljare gör, kan jag inte rekommendera någon att handla där.

Av haijen
Skrivet av haijen:

Skillnaden är väl att CDON inte tar något som helst ansvar, mer eller mindre, för vad sina säljare hittar på och uppstår det problem så är det "lycka till". Amazon, i alla fall med den uppfattningen jag har, tar ansvar för att problem som uppstår inte ska drabba kunden, utan Amazon löser det och tar det sedan med säljaren.

Kan ju bara passa på att lägga till lite ny erfarenhet lite halvt OT. Fick idag hem en produkt idag från Amazon (3:e-partsförsäljare), trasig vid leverans. Startade en chat, fick kontakt efter 30 sekunder. Efter 2 minuter var vi klara - kundtjänst ursäktade sig att de inte kunde skicka en ersättningsvara då det var från 3:e part, men frågade om jag ville ha pengarna tillbaka på kortet eller som ett "gift card". Rätt smidigt...

Av haijen
Skrivet av medbor:

Länkat kontot som swec-medlem?

På deras vanliga dubbelklick krävs ingen Swec-länkning, men priset gällde bara till igår 23:59. Kanske skulle lagt till det, men det är standard på deras dubbelklick (23:59 eller tills antalet är slut).

Av haijen
Skrivet av Stormraider:

Jag vill inte försvara CDON på något sätt för jag håller med alla om att dom blev extremt mycket sämre när dom började låta andra butiker sälja via dom. Men CDON har väl fortfarande lager och säljer vissa produkter via sitt eget namn fortfarande precis som Amazon? När jag handlar via dom vilket enbart brukar vara filmer och ibland cd skivor (när bengans inte har dom) så står det oftast "Säljs och levereras av CDON".
Då brukar det inte vara något problem, och det är ju samma sak man behöver göra när man handlar på Amazon. Annars får man ju kolla upp tredjepartssäljarens omdömen innan man gör en beställning.

Skillnaden är väl att CDON inte tar något som helst ansvar, mer eller mindre, för vad sina säljare hittar på och uppstår det problem så är det "lycka till". Amazon, i alla fall med den uppfattningen jag har, tar ansvar för att problem som uppstår inte ska drabba kunden, utan Amazon löser det och tar det sedan med säljaren.

Av haijen
Skrivet av esoneson:

Jag fick förklaringen att även de blivit lurade av sin återförsäljare och skulle ta det vidare med denna. Jag har svårt att avgöra om detta är ren och skär bullshit eller om de nu helt plötsligt talar sanning.

Haha ja eller hur. "Jag hade ingen aning om riskerna med att köpa 8 TB SSD för 150 kr styck på Wish, så jag sålde de vidare utan att kontrollera produkterna själv" :p.

Av haijen
Skrivet av VassVass:

Fanns Xbox-versionen också?

Nej, bara den jag länkade tyvärr.

Av haijen
Skrivet av DasIch:

Ett bra tips är dock att inte betala pengar till en kriminell Tony, som driver företag från någon knarkarkvart i Malmö, om man vill se röken av pengarna igen.

Haha, nej precis, det var väl främst för det här fallet jag tidigare skrev "givetvis inte betala" eftersom det är ett uppenbart fel.

Sedan det här med att betala del av faktura är ju tillämpbart och vanligt vid exempelvis byggnationer och liknande, där man ska betala den del av fakturan som är skälig för utfört arbete (om exempelvis ett arbete utförts, men inte i den omfattning som fakturan avser, eller liknande).

Av haijen
Skrivet av Distordera:

Jag ser gärna en faktacheck på ditt uttalande. Att använda ordet givetvis talar ju för att du har fakta bakom vilket är bra och fler än jag görna tar del av.

Du menar alltså att det inte är någon risk att drabbas av inkasso om du inte betalar, inte vinner tvisten och fakturan förfallit?

Du kan läsa om processen på Hallå konsument: https://www.hallakonsument.se/konsumentratt-process/bestrida-...

Det du pratar om finns också och det kallas att betala under protest. Det är ett alternativ om man är osäker på sin sak, då betalar man men meddelar att man bestrider fakturan - det beskrivs också på den sidan.

Tillägg: Jag kan även lägga till ett litet citat:

"Företaget behöver inte besvara eller godkänna ditt bestridande för att det ska gälla. Om företaget trots ditt bestridande tycker att de har rätt till betalning är det upp till företaget att driva ärendet vidare. Efter att du har skickat ditt bestridande kan du alltså vänta för att se hur företaget agerar. Om företaget inte skickar fler krav behöver du inte göra något mer.

Så länge du kan visa att du har protesterat mot det den felaktiga fakturan riskerar du inte att få en betalningsanmärkning."

Av haijen
Skrivet av Distordera:

Tjena! Skulle du kunna vara go och definiera begreppet sunt förnuft? Jag fattar det inte alls. Ska vi rent av kunna avskaffa lagar framöver om vi kör på sunt förnuft istället?
Geniunt intresserad.

Till OP: kundtjänst hade en viss poäng när de påpekar att du inte har tillstånd att öppna prylen. Det var ju faktiskt inte din. Du har ju inte betalt än.

Plus! För att bestrida fakturor på ett bra sätt bör du betala den först. Sjukt nog. Det är ju inte kul om du förlorar tvisten och behöver betala ev juridiska kostnader i tvistemålet plus hamna hos kronkalle för att fakturan förfallit.

Nej, man ska givetvis inte betala en faktura man bestrider. Om man inte bestrider hela beloppet måste man dock betala den delen som inte bestrides.

Av haijen
Skrivet av FantomenMjolk:

Haha, ja satt på mobilen och var visst lite ouppmärksam... Tack

Av haijen

Inet dubbelklick, Arctis Nova Pro Wireless för 2999 (kom ihåg inlogg till Inet)

Länk: https://www.inet.se/produkt/6302911/steelseries-arctis-nova-p....

Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=6487101

Av haijen
Skrivet av NodCommander:

För dryga tio år sedan var ju CDON i samma liga som Komplett, Inet, med flera vad gällande utbud och intressanta produkter för en typisk SweClockers medlem. Jag kör t.ex samma Corsair AX750 än idag som jag köpte ifrån CDON på den tiden.

Precis, CDON låg bland företagen i toppen för min del vid beställningar förut. Varför någon handlar där idag är en gåta för mig...