Inlägg

Inlägg som haijen har skrivit i forumet
Av haijen

Med tanke på nyregistrering, enmansföretag och svaren från "kundtjänst" så är det väl ganska tydligt att det är medvetet bedrägeri med hoppet att få in så mycket pengar under en kort tid att det har lönat sig i slutändan. Har du redan betalat så skulle jag med den information du har försöka dra tillbaka betalningen om den t.ex. gjorts med kortbetalning eller liknande. Polisanmälan förstås, men försök stoppa/få tillbaka dina pengar. ARN känns helt meningslöst i ett sådant här fall.

(Nu gick du ju mer eller mindre medvetet på den här bluffen för att se vad som hände, så vi får väl hoppas att du är beredd att bli av med pengarna det kostade)

Av haijen
Skrivet av Felixark:

Jo jag vet men om plockar i hop samma system med ett 6700XT så kostar det 13707kr på komplett rea så kostar samma system med ett sämre grafikkort 14990kr.

Du måste fylla i rabattkoden för att få den för 10k.

Av haijen
Skrivet av Belmazzar:

Verkar som koden till logitech musen inte funkar @komplett

Jodå, den funkar... Stavat rätt på mitt nick? :D. Fick lov att köpa en själv också, men det är inte lika bra erbjudande som det det ut att vara. De höjde nyss priset med 400... Men ändå 100 kr under billigaste på prisjakt.

Av haijen

Så, nu har ni stackare som inte börjat med trådlös mus chansen på Kompletts rea (https://www.komplett.se/kampanj/161357/komplett-swec-bonanza)

Logitech G pro - inte lika bra deal som det ser ut att vara, nedsatt från drygt en tusenlapp till 599, men iaf 100 kr under billigaste på prisjakt.

Av haijen

Med tanke på att det är oroväckande många som inte förstått magin med en trådlös mus (https://www.sweclockers.com/artikel/36243-snabbkoll-anvander-...) så slår jag ett slag för någon bra trådlös mus, exempelvis Logitech g Pro Wireless, g305 som mer budget, eller något annat bra :).

Av haijen
Skrivet av SuperDuperKillen:

"Latensen" är i paritet med med trådade möss sen flera år tillbaka.

Ja precis. Nu är jag ingen e-sportare, men spelar mycket, inklusive en hel del fps. Har en Logitech G305 lightspeed som är inköpt 2018. Jag har aldrig märkt någon skillnad över huvud taget mot den trådade gaming-musen jag hade innan när det kommer till latency. Men så_jäkla_skönt utan sladd. Batterier byter jag så sällan att jag inte minns när jag bytte senast och då snittar musen kanske på 6h användning per dag.

(många klick blir det när man ska 6-länka i Path of Exile, och ingen tillstymmelse till problem med brytarna än i alla fall efter 5 års användning)

Av haijen
Skrivet av MoNkeY-05:

Jag har viktigt möte mellan 10:00 - 12:00.
Det jag önskar mest är att Bonanzan börjar 09:55

Men herregud, du får väl prioritera? Meddela att du kommer till mötet 10:10 ;P

Av haijen
Skrivet av Tullen:

Med tanke på all hype kring AI just nu så tänkte jag att det kanske skulle gå att få hjälp med att gå igenom massa småsaker jag har i ett par lådor. Skulle vilja identifiera alla sakerna och sedan kategorisera dem så jag kan lägga dem i separata lådor och veta vart allt är. Försökte först med chatgpt via Bing, men den sa bara att den inte kunde läsa av bilder. Sedan testade jag google Cloud Vision API men kan inte säga att jag var imponerad.

Kanske gör jag något fel?
Tror ni att AI skulle kunna klara av denna uppgift i dagsläget?
Ni kanske kan komma på en bättre metod?
Kan ni själva identifiera alla grejerna?

Här är bilden jag testade
<Uppladdad bildlänk>

Jag tror detta per definition är saker som hamnar i lådan "random skräp"

Av haijen
Skrivet av Libra-75:

Ja, fast nu så har det ju mer med storyn att göra än nåt annat. Hur skulle man annars undvika att folk blev spoilade för att dom började spela DLC grejerna innan dom var klara med storyn i grundspelet? Jag tror det hade blivit en hel del gnäll om folk hade blivit spoilade också.
Det hade varit en rimlig lösning faktiskt. Kanske med ett litet varningsmeddelande innan man startar upp det om att det är rekommenderat att ha spelat igenom grundspelet först (om man inte redan har gjort det) för att hänga med i storyn och slippa spoilers. Men samtidigt, om man får en generisk build att starta med för att man inte har en sparfil så kanske inte det är optimalt heller, men vissa kanske skulle tycka att det var okej.

Ja, det med en "standardsparfil" hade ju kunnat vara en idé.

Frozen Wilds-expansionen till originalspelet var ju ett område med level-req, men det var inte heller en fortsättning på storyn utan mer ett sidospår. I Forbidden West så får man ju även ett "kritiskt transportmedel" sent i storyn som krävs för expansionen, så oavsett måste man ha klarat långt i storyn för att göra det.

Av haijen
Skrivet av haijen:

Men frågan är hur man skulle integrera det i spelet annars, för att undvika att folk som inte spelat det förut råkar starta DLC-delen för tidigt? Visserligen skulle man väl kunna ha någon supertydlig varning att "hörrdu, du har inte klarat main story, är du säker på att du vill fortsätta och bli fetspoilad om du inte klarat den tidigare?". Ett annat alternativ är ju att ha en helt separat DLC som man börjar på från scratch, men det har ju andra nackdelar (det man gjort tidigare med sin karaktär spelar ingen roll).

Det är ett bra spel, så de som slarvat med sina saves kan väl spela det igen ;).

TIllägg: du skrev om ditt inlägg lite, men Guerilla har själva gjort ett inlägg på Reddit som är postat innan IGN-filmen i alla fall, där det tydligt står angivet:

https://www.reddit.com/r/horizon/comments/12qm388/horizon_for...

*oj, detta skulle varit en redigering, men råkade bli ett citat till mig själv...

Av haijen
Skrivet av Bozzeta:

Logiskt kanske, men gissa om många blir glada när de inte har kvar savefile eller inte kan migrera ps4-save.
Att någon tredjepart måste gå ut med infon är ett bottenbetyg dessutom. Hur svårt är det att skriva ut infon på köpsidan.

Men frågan är hur man skulle integrera det i spelet annars, för att undvika att folk som inte spelat det förut råkar starta DLC-delen för tidigt? Visserligen skulle man väl kunna ha någon supertydlig varning att "hörrdu, du har inte klarat main story, är du säker på att du vill fortsätta och bli fetspoilad om du inte klarat den tidigare?". Ett annat alternativ är ju att ha en helt separat DLC som man börjar på från scratch, men det har ju andra nackdelar (det man gjort tidigare med sin karaktär spelar ingen roll).

Det är ett bra spel, så de som slarvat med sina saves kan väl spela det igen ;).

Av haijen
Skrivet av Bozzeta:

<Uppladdad bildlänk>
Hela grejen verkar idiotisk... man måste ha någon savefile.

Det låter helt logiskt för min del. Du kan fortsätta på din sparfil (eller starta en ny) och ha vissa delar av DLC:t tillgängligt direkt (nya skills t.ex.), men du kan inte göra själva DLC-storyn utan att klara main story, eftersom det är en direkt fortsättning?

Av haijen

Om NAS-enheterna är igång hela tiden tänker jag att fukten i lådan inte bör vara ett så stort problem. Angående temperaturen så tänker jag att NAS-arna troligen har fläktar? Det gör i alla fall att luften inuti lådan cirkulerar runt. Man skulle ju eventuellt kunna laborera med att sätta kylflänsar utanpå lådan och beroende på storlek, även inuti lådan (alltså i princip "koppla ihop" kylflänsar över lådväggen), så man får en bättre värmeavledning från luften. Låter kul att prova i alla fall och man kan ju börja utan att krångla för mycket, sedan se om det krävs mer åtgärder och om det i sådana fall hjälper med kylflänsar.

Om däremot enheterna ofta går ner i viloläge så det tidvis blir kallt inne i lådan kan det nog bli värre problem med fukt tänker jag...

Av haijen
Skrivet av Bankai:

Skulle gärna vilja återvända till skolbänken men känner att jag aldrig hade kunnat ha råd att leva på CSN bidrag(vill inte ta lån igen). Så det blir att plugga på sin fritid och försöka ta sig vidare den vägen.

Det är i alla fall lite bättre förutsättningar nu - 80 % av lön som bidrag vid omställningsstudiestöd (upp till ett tak). Kanske värt att kolla in?

https://www.csn.se/bidrag-och-lan/studiestod/omstallningsstud...

Av haijen

Det kanske är en totalt överflödig kommentar, men hör en extra gång om du köper begagnat så du får SO-DIMM och inte standard DDR4-RAM :). Det borde som sagt gå att köra snabbare minnen i lägre hastighet, men var också uppmärksam på så att de inte har högre spänningskrav, exempelvis 1.35 V.

Av haijen
Skrivet av Dem8n:

Det går både snabbare och blir godare i en kastrull, man kan reglera värmen perfekt i en kastrull.

Du behöver inte köpa en riskokare

Av haijen
Skrivet av Swedishchef_90:

Prime Gaming April 2023

Wolfenstein: The New Order - April 6
Ninja Commando - April 6
Art of Fighting 3 - April 6
The Beast Inside - April 13
Icewind Dale: Enhanced Edition - April 13
Crossed Swords - April 13
Ghosts Pilots - April 13
Beholder 2 - April 20
Terraformers - April 20
Metal Slug 4- April 20
Ninja Masters - April 20
Looking for Aliens - April 27
GRIME - April 27
Sengoku - April 27
Magician Lord - April 27

För den som undrar 😊

Icewind Dale är ju riktigt trevligt om man gillar Baldur's Gate :). Om nu någon råkat missa det!

Av haijen

Förra datorn (8700k, 1080 Ti) överklockade jag både CPU, RAM och grafikkort. På datorn i sign har jag inte överklockat något och undervoltar grafikkortet...

Av haijen
Skrivet av Bunk:

Alla versioner laggar/fps går upp och ner. Det är ett dåligt optimerat spel.
Såg igenom den flera gånger. Hörde de inte nämna cartridge en enda gång. Det enda jag hörde var "now before everyone go cancel their physical preorder". Jag måste vara döv, blind eller båda. 😅 Har du någon timestamp?

Från 5:20 säger han att det inte går att garantera "performance" oavsett internal memory, cart eller sd-kort. Sedan 6:05 så är slutsatsen att man absolut ska skaffa den digitala versionen och installera till internminnet (underförstått att både kassett och digital på SD-kort är sämre).

Jag har spelat det från kassett och det är avsevärt värre än det jag sett från internminne så kassetten skulle jag säga beter sig precis som digital version på SD-kort för detta spel.

Av haijen
Skrivet av Bunk:

Videon du länkade nämner ingenting om prestanda från cartridge. De pratar bara om prestandaskillnader mellan internt minne och sd-kort. Alla versioner har problem med frametime stutters med tanke på att spelet inte ligger låst på 60fps konstant utan dippar ofta.

Jo de pratar om det mot mitten av videon, men det verkar vara samma problem från kassett och SD-kort så de pratar mest bara om SD vs internminne, men i SD ingår både kassett och SD. Men det verkar ju i grund och botten ha mest att göra med hur de implementerar inladdning av data i spelet, så även från internminnet är det liknande problem, men i mycket mindre omfattning.

Så kontentan är väl att man kan köpa ett lämpligt SD-kort för jag tror inte att hastigheten spelar roll utom i extrema undantagsfall.