Inlägg

Inlägg som haijen har skrivit i forumet
Av haijen
Skrivet av Öltorp:

Lägre pris? Aldrig sett en digital release där fysisk disk inte är billigare.

Det var precis vad personen skrev - att digitalt alltid är dyrare :).

Av haijen
Skrivet av Eduardo_S:

Intressant info 😉

Vart hittar jag denna mjukvaran?

Det heter Logitech G-hub och dyker nog upp omgående vid en sökning :).

Av haijen
Skrivet av Eduardo_S:

Tack, är supernöjd med den. Bra kvalite, och skön att använda samt härlig känsla i knapparna . Känns som en riktig kvalitetsprodukt rakt igenom. Den enda "nackdelen är väl att logon inte lyser, men man kan ju inte få allt 😉

Liten fundering gällande av/på funktionen:

Stänger den av sig automatiskt om man inte stänger av den på knappen under?

Nu gissar jag lite, men den går sannolikt in i något sömnläge. Men jag tänker att enda anledningen att stänga av på knappen är om man absolut inte vill att musen oavsiktligt ska väcka datorn från sömnläge eller liknande (eller när man tar med sig musen, så den inte går igång och använder batteri i onödan i väskan eller liknande).

Som sagt är batteritiden riktigt bra och det finns också i Logitechs mjukvara ett "endurance mode" man kan ställa in. Det kan säkert vara användbart om man bara använder musen för kontorsjobb - det ska öka batteritiden till 9 månader enligt Logitech (musens polling rate sänks markant).

Av haijen
Skrivet av Michaelscott:

Jag kan inte svara på hur många som sagt samma sak, men att dra med så bred pensel som du gör är slarvigt. Biotech bygger på att man gör sin läxa INNAN man investerar.

Innan cereno scientific var jag med om en fin utveckling i synact.

Har du gått på någon mina själv eller varför så negativ mot biotech?

Biotechbolag är ju lite som prospekteringsbolag - det finns ingen produkt eller något de tjänar pengar på, utan det är hoppet om att nå genombrott antingen i kliniska studier för att få patent, eller i att hitta stora fyndigheter av råvaror. I många fall leder det till åratal av en nedåtgående spiral där kapital förbrukas (inte sällan med nyemissioner), där ett fåtal lyckas och (förhoppnigsvis) ger storvinst till aktieägarna. Det är förstås alltid bra att vara påläst och göra sin läxa, men i mångt och mycket är denna typ av bolag lotterier på sätt och vis.

Det är i alla fall min åsikt och jag håller mig undan :).

Av haijen

Grattis till köpet av en superbra trådlös mus :). SJälv kör jag med Ikeas uppladdningsbara batterier och får väl byta någon gång kanske varannan månad eller ännu mer sällan (det är i alla fall så sällan att jag inte minns senast jag behövde byta...). Jag stänger aldrig av den på knappen och den används väl för spel typ 4h per dag i snitt.

Av haijen
Skrivet av snajk:

Kom igen. Tanken med lagen är att man ska kunna få ersättning för privatkopierat material, inte att kompensera för piratkopiering eller "streamsnyltande". Netflix får inga pengar från privatkopieringsersättningen och deras tjänst innefattas inte i det som är tillåtet att privatkopiera.
Vi får privatkopiera precis allt där tanken är att vi ska få göra det. Man kan ha åsikter om vad som innefattas, begränsningarna som gäller och på ersättningens utformning eller omfattning, men lagen är ju ganska tydlig.

Hmm jag skulle nog säga att lagen varken är tydlig, ändamålsenlig eller aktuell sett till de förändringar i teknik som skett sedan lagen kom till. Det är väl därför den är under utredning (det har väl inte kommit mer än förslag än så vitt jag vet). Däremot är väl åsikten från vissa att offlinesparning av t.ex TV-serier på Netflix och motsvarande är en del i privatkopieringen, som i dagsläget inte ersätts.

Av haijen

Det är ingen rea nu, även om de har kvar den där sidan (så ingen tror det), men förstås en bra lista på spel att undersöka :).

Av haijen
Skrivet av BiTTeR-:

Jag tror du bör läsa igenom vad "piratskatten" avser. Med din generösa tolkning och om denna hade applicerats överallt så hade nog samhället rasat rätt fort.

Eftersom vi inte har möjlighet att utnyttja privatkopiering där tanken är att vi ska få det (eftersom det mesta är kopieringsskyddat och man inte för kringgå kopieringsskydd), så får man väl applicera det lite friare i andra sammanhang :).

Av haijen
Skrivet av walkir:

@BiTTeR-:
Använder du Netflix själv? Av dina kommentarer att döma, så får jag känslan av att du aldrig hanterat ett Netflix-konto tillsammans med någon annan.

Vi kör exempelvis profiler på olika språk här som japanska, mandarin, engelska och svenska för att inte enbart bli erbjudna svenskt tal eller nordisk textning hos Netflix (med ett sämre utbud på köpet).

Amazon Prime, Apple TV+ och Disney+ är mycket bättre anpassat för en flerspråkig familj. Är nog enbart Viaplay som är sämre på den punkten.

Ska bli kul att se hur Netflix tänkt lösa kaoset de kommer skapa genim denna omläggning. Många glömmer bort att Netflix numera även har mobilspel som är kopplade till ett huvudabonnemang.

Det handlar alltså om långt mycket mer än om 98:-/mån för två extra användare.

Ser även fram emot släktträffen i sommar, då vi lär behöva ha tre inloggningar till Netflix på SmartTV:n i sommarhuset om vi ska följa reglerna till punkt och pricka.

Jag kan lägga till HBO som helt värdelöst för en flerspråkig familj :). Netflix har ju iaf sina egna serier med andra språk (även om profilen måste byta språk) men på HBO finns det ju bara nordiska språk. Riktigt bra med t.ex Prime video som du skriver.

Sedan tycker jag också att Netflix bör erbjuda 4k med en skärm till ett pris närmare konkurrenterna.

Av haijen
Skrivet av Napster91:

Att det inte är bekvämt innan man hittat sina ställen/metod ja. Men när det begav sig innan moralpanik var det ju faktiskt alla som tankade, minns morsan hämtade film och musik till sig på kazaa och sedan tpb, kompisars föräldrar gjorde det samma med andra klienter/tpb, undertexter fanns på undertexter. De känns som det dog ut ~2008 och 'bara' vi som var i 14-20 års ålder gjordet sen, kanske för dvdFilmerna blev rätt billiga, typ 25-60;- för något år gammal rulle, och ny musik är ju bara kass

Hmm, jag har ett minne av att det var jag som fick sköta allt det där till föräldrarna :).

Av haijen
Skrivet av xerez99:

Hur/var hittar ni 100:- rabatten på Amazon?
Ser inget på mitt Amazonkonto.

Det verkar vara något som ploppar upp antingen på hemsidan, i appen eller både och. För min del fick jag bara en 50 kr rabatt, både på hemsidan och i appen så det verkar skilja lite.

Av haijen
Skrivet av Beginner:

Vad är skillnaden mellan de olika köpversionerna av D4?

Som dyraste versionen. "Accelerated Seasonal Battle Pass Unlock**** (includes a Premium Seasonal Battle Pass Unlock plus 20 Tier Skips and cosmetic)"??

Fattar inte ens vad som menas med " Premium Seasonal Battle Pass".

Köpte D3 men klickade inte med liret så jag har i princip aldrig lirat det. Ändå sitter jag och är sugen på D4 nu.

Det är ett betalt "season pass" som i många andra spel - där du behöver spela och göra vissa prestationer för att låsa upp nya "tiers". Gratisversionen brukar man få några få saker och tydligt se vad man missar om man inte köper "premium". Där får man vanligtvis istället ganska många saker man låser upp. De har ju lovat att det enbart ska vara kosmetiska prylar, så kosmetiska armor sets, mounts, karaktärsporträtt och/eller vingar är väl saker som kan ligga med där tänker jag. Köper du dyraste låser du då automatiskt upp 20 tiers och får en massa kosmetiska saker på en gång.

Av haijen
Skrivet av Billy Joe Bob:

Enligt deras dev diaries om just season pass och de bitarna, så är det exakt de vill göra. Skapa unika identiteter för varje säsong, som präglar just den säsongen. Så att varje säsong känns unik.
Så jag tror det här kommer leverera på alla plan, då de verkar ha lyssnat på både tidigare kritik och feedback som kommit in nu under betorna och server slam.
Känner 0 ångest att jag förbokade dyraste editionen, kommer bli så jävla nice det här.

Låter lovande! Jag har inte velat titta på för mycket innan spelet så har inte följt några dev diaries eller liknande :). Nu har du fått upp mina förhoppningar lite i alla fall!

Av haijen
Skrivet av nu1mlock:

Första säsongen börjar för sent. Risken är rätt hög att jag har "spelat färdigt" och tröttnat på Diablo 4 när första säsongen börjar efter två veckor eller vad det var och att jag därför inte kommer vara intresserad av att köpa season pass.

Jag spelar inte spel månad efter månad, jag spelar nya spel och går vidare till nästa när något nytt jag är sugen på dyker upp.

För min del blir det nog bara standard edition men jag är fortfarande inte övertygad om att köpa det inför release. Dessutom är jag inte jätteglad i priset på nästan 1000kr för standard-versionen på konsol. Det är ju bara löjligt.

Jag hoppas verkligen de gör bra säsonger med tydlig identitet och nya funktioner. Men jag tror det är att hoppas på för mycket... Jag är fortfarande efter många år alltid intresserad att se vad de hittar på till nästa säsong i Path of Exile, och kör någon säsong då och då. Kul när de faktiskt gör nya saker så det håller sig fräscht.

Av haijen
Skrivet av Donhoz:

Men min fundering är ifall folk kommer att vara som min polare som när vi spelade WoW.
Han tyckte nämligen att hans 5 minuters theorycraft av paladin talent trädet var rätt och att Paragons main paladin har speccat fel.

Kollar man idag så lägger man väl inte egen tid på att hitta "rätt spec" när det finns där ute redan som t.ex. maxroll.gg som har spec för alla klasser och ändamål?

I diablo 3 så lät jag dessa människor lägga all deras fritid på att hitta "bästa" specen för alla klasser och spelstil så att jag kunde välja "rätt" direkt utan att behöva känna "Oj, nu måste jag respecca". (Nu är Diablo 3 ett dåligt exempel kring respec).

Det jag försöker säga är att om du är "casual" så kan det vara värt att bara följa det bästa där ute som t.ex. maxroll.gg och veta att du kör det bästa för den klass du spelar än att försöka uppfinna hjulet på nytt och helt fel dessutom.

Det håller jag helt med om. Men när man vill prova en ny build för samma karaktär man hittat online kan det nog tas död på gnistan för en "casual" om man behöver göra en helt ny karaktär för att prova. Jag tänker att det sannolikt kommer finnas många optimerade builds för samma klass, med olika main skills. Vissa mer eller mindre bra på olika saker, men ändå "viable". Så när man inser att man tröttnat på Hydra och vill köra Frozen orb så kan man specca om :).

Men ja, går det på några få timmar att få upp en ny karaktär så är väl det fine, men personligen ser jag hellre att det tar längre tid att få upp en gubbe och att det är lättare att respecca, än tvärt om.

Av haijen
Skrivet av Donhoz:

Ny gubbe = snabbt.

Sen får vi inte glömma att det är bara att flytta över gear till banken så kan din andra gubbe ta på sig det (ifall rätt level).
Så egentligen inte värsta grejen enligt mig. Visst lite extra tid för att levla ny gubbe, men ibland kanske det är mer tidsbesparande än att farma massa guld.

Jo, men man får ju tänka vilka som kommer spela D4. Till och med i Path of Exile så är det en fast kostnad för respec per poäng och man får ett antal poäng genom kampanjen och man kan göra hyfsat stora förändringar i sin build till en hanterbar kostnad. Men vill man göra en helt annan build så får man göra en ny gubbe och för en erfaren spelare tar det väl kanske cirkus 5-10h att ha en karaktär vid maps som börjar bli användbar. Men är man ny på spelet så tar det kanske 20-30h för samma sak. Detta är för ett spel för en helt annan målgrupp än D4.

Hur många som spelar D4 kommer strunta i att prova en ny build om man behöver göra en ny gubbe av samma klass för att prova? Förmodligen inte jag och inte du som det låter, men jag gissar på ganska många av den spelarbas som spelet inriktar sig till kommer bli ganska avtända på att vara hyfsat låsta till sin build. Visst, D2 hade mycket begränsad respec men där emellan finns D3 med gratis respec och en helt annan spelarbas.

Men vi får se vilken väg de tar helt enkelt! Jag hoppas i alla fall att de inte gör det orimligt att respeca, utan att det blir någon hanterbar kostnad som inte ökar beroende på antal respecs, utan i sådana fall på level.

Av haijen
Skrivet av Fulci:

Det beror väl helt på guld-ekonomin. I Diablo 3 hade man ofantligt mycket guld, de införde en del goldsinks långt i efterhand där. Att en respec kostar en del tycker jag är helt ok, det är en gold sink och de försöker göra spelets ekonomi mer relevant i Diablo 4. Så länge det är balanserat med hur mycket man måste farma guld för att göra en respec.

Jo, jag kan hålla med om det absolut. Som jag har förstått av infon nu, så vill de dock att man inte ska kunna göra respecs "oändligt", utan det ska bli dyrare och dyrare tills det är så dyrt att man inte ens kan farma till det längre inom en rimlig tid. Sade de inte någonstans att de då ville att man skulle göra en ny gubbe?

Jag skulle vara OK med en kostnad som ökar med level, men som då får något maxtak som fortfarande är hanterbart vid den leveln, vilket är precis det du säger!

Av haijen
Skrivet av anon132576:

Det där är ju fan skitkorkat om det stämmer. De gör ett spel med massor av valmöjligheter, sedan straffar de spelarna om de försöker utnyttja dem. Fan idiotiskt alltså. Jag är glad att WoW tagit bort i princip alla restriktioner av det slaget. D4 borde inte gå ned sig i samma träsk som fanns på den gamla onda tiden i WoW.

Jag håller vhelt med - det är ju ett spel som riktar sig mer till "den stora publiken" så att ha stora kostnader för respec känns heldumt. Någon mindre kostnad per respec-poäng (som inte ökar efter fler respecs) eller en lite större kostnad för en hel respec känns väl OK, även om jag helt skulle stå bakom gratis respecs i detta spel. Men de har ju pratat om kostnad som ökar ju mer man respecar, så att det till slut blir ohållbart och det låter verkligen kasst.

Av haijen

Beställde en igår, så den är på väg :). Får hoppas på samma upplevelse! Nu spelar jag visserligen en hel del på stationära, men att kunna vara lite mer närvarande när resten av familjen tittar eller spelar annat lockar en hel del.

Av haijen
Skrivet av Kakann:

Den här gillar jag verkligen, men det finns hur mycket god korv som helst…

Edit: verkar inte gå att lägga till en bild via mobilen, men ICA Selection Salsiccia.

Jag har två korvar jag ofta återkommer till och båda har redan dykt upp - dels Ica Selection Salsiccia som i citatet och sedan Slaktarkorv grov vitlök. Gött med lite pommes och Eriks Bearnaise Provencale :).