Inlägg

Inlägg som haijen har skrivit i forumet
Av haijen
Skrivet av immutable:

Ja precis, kör du ranged build blir svärden statsticks och tvärtom om du kör melee, då blir bågen statstick

Haha va, är det sant? Jag tog för givet att bågens stats bara applicerades på skills där den används? Nu lär jag ju kolla efter stats på den också :). Har bara kastat på första bästa och bytt ut eftersom till bättre dps bara ifall den skulle komma till användning någon gång... xD

Av haijen
Skrivet av AxxT:

What.. Är lvl 45 och har inte ens påbörjat act 2..
Är ju så mycket annat att göra!

Level cap på storyn är 50, så bättre att spara det andra tills du är klar med storyn, annars kommer du göra halva storyn utan att få någon exp :(.

Edit: level cap på fienderna alltså

Av haijen
Skrivet av pistage:

2 gånger har jag haft buggen att man inte kan skippa cutscenes. Lugnt när man är på ett sidemission, men fan vad störigt när man är på ett längre main mission med flera spelare...fix it ffs, jag betalade 1100 jävla kronor för spelet.

Svårare än de andra diablospelen. Kämpat med en del bossar. Ett par bossar märker jag att jag inte har en chans till på side missions. En boss har ja testat 4, 3, 2, 1 spelare utan att knäcka på level 25 till level 45.

Också det som är det tråkiga med spelet, uppgraderingarna spelar absolut noll roll, bättre level? whatever. bättre vapen? whatever. bättre skills? whatever. Spelet är 100% streamlinat att alla fienden ska vara exakt anpassat till din gubbe. Smidigt när man spelar flera, man behöver inte bry sig om att levels, men gör också all annan spelmekanik som uppgradering helt meningslös. Kan likaväl köra genom hela spelet på level 1 om det varit möjligt, eller första leveln man har 6 skills i alla fall.

Ja, en del av tjusningen är ju att kunna utmana sig själv genom att tidigt gå till ställen med högre monsterlevel, eller förstås att äga på ställen och farma med lägre monsterlevel. De borde ha kunnat göra någon annan variant som gav detta :/. Som det är nu vill man ju inte levla upp om man inte lyckats hitta upgrades för då blir man ju bara svagare...

Av haijen

Jag fixade också in det på decken tidigare - gjorde det med Lutris. Funkar riktigt fint! Jag har också låst till 40 fps och skärmen på 40 Hz med FSR quality. Sedan satte jag även TDP på 9W efter någon rekommendation.

Av haijen
Skrivet av wootz91:

Jag har tusentals timmar i Path of Exile och är osäker om D4 är något för mig. Jag tröttnade väldigt fort på D3 för att det knappt fanns något endgame och saknade djup typ. Några här som aktivt spelar PoE som spelar D4 istället?

Nu har jag själv inte riktigt kommit till endgame i D4 ännu (precis klarat storyn), men har ett hyfsat antal timmar i PoE (alltid kört deras egen klient, så har inga timmar att bjuda på ). Jag tycker absolut D4 var kul att köra igenom kampanjen på och kommer säkert spela det en hel del till för att få en bra inblick i endgame. Men det är huvudsakligen två saker jag verkligen hoppas på för att spela det återkommande:

- Att säsongerna faktiskt är intressanta. Det var ju dötråkigt i D3 eftersom det inte var någonting speciellt utan bara en reset. Jämfört med PoE som faktiskt har intressant tillägg till varje säsong.
- Jag är rädd för att loot blir för tråkigt och att man bara letar efter "grön pil upp", vilket i princip var kampanjen. Vi får se, men det är min största oro för att man kommer tröttna på spelet

Av haijen
Skrivet av Jens-Ragnar:

Tänkte först att detta kunde vara något för mig så som du beskrev det. Vad fel jag hade. Första han säger i videon är att han inte fokuserat något på story och kan därför inte uttala sig... Storyn var det absolut sämsta med D3. Den är gjord för barn. Bli tauntad av bossarna hela tiden? Seriöst? B-filmsfasoner.

Jag är rädd att Diablo-serien dog för mig i och med D3 just på grund av storyn. Tyvärr har jag svårt att se hur Blizzard ska kunna reparera skadan med framtida spel i serien.

Vill man veta något om storyn kan man inte vända sig till MrLlamaSC :). Han har bara fokuserat på spelmekanik och har bara tryckt sig förbi storyn som du säger. Det har inte med att storyn är dålig att göra utan bara att han ville rusha genom spelet så fort som möjligt. Det är också ur det perspektivet han ger storyn spelmässigt lågt betyg, eftersom det är ganska mycket som man inte kan hoppa över.

Själv tyckte jag att storyn var helt ok och bättre än D3.

Av haijen
Skrivet av Varukorgen:

Är det fler än jag som upplever rubberbanding och att det försvinner när upplösningen sänks? Jag trodde det var ett latencyproblem men tydligen inte...?

Jag fick dessa problem igår, utan att ha haft dem tidigare. Det var i samband med att jag fick min mount så jag hade några egna teorier om att det antingen hade med den att göra (då man rör sig snabbare mellan områdena) eller att det hade att göra med fullständiga releasen och mer tryck på servrarna. Jag får prova ställa ner texturer eller något om det kommer tillbaka, få se om det hjälper (men konstigt om det inte är serverrelaterat då jag inte hade det tidigare i helgen...).

Av haijen
Skrivet av Chrisj:

Hur definerar vi en ärlig recension? Jag har spelat hela helgen och haft skitkul i spelet, väl värt pengarna. Mina enda klagomål är typ att öron+gems äter för mycket inventory och att det kändes som det fanns ett glapp i mid-game där mobsen outscalade karaktären rätt rejält vilket försvann efter några paragon levels.

Jag tycker MrLlamaSC gör rätt bra diablo-content. Förstås fokus på d2 och d2r då det är hans grej. Han gjorde en recension så här långt och tycker han har många bra poänger. Den (recensionen) kanske mest passar personer som tycker väldigt mycket om d2 och inte lika mycket om d3.

https://youtu.be/RY4vS3E05tc

Förtydligande: jag menar att recensionen kanske träffar bättre för folk som tycker mer om d2 än d3, vilket jag insåg var otydligt skrivet.

Av haijen
Skrivet av LeVvE:

EDIT: En till sak jag stör mig på, varför kan jag inte ha scrollwheel bindat till force move som i D3?

Jo det går, men tror du behöver kryssa i/ur någon ruta först. (Om det nu var kryssa ur att använda hjulet till zoom, eller liknande. Titta runt i inställningarna! Man kan även dela upp så man kan ha move/interact på en knapp utan attack).

Av haijen
Skrivet av Chrillthebill:

Fasen, lite beslutsångest. Level 31, kört Rouge med Twisting Blades som main damage. Funderar lite på att byta till Penetrating Shot och börja lira ranged. Tycker det är omständigt med all mobility med Twisting Blades-build.

Åsikter? Fördelar/Nackdelar? Spelar väl kanske mindre roll eftersom man är så pass låglevlad.

Jag kör också twisting blades, kombinerat med poison imbue och poison trap. Det fungerade bra innan, men blev 100 ggr bättre när jag fick legendary aspect som får "returning blades" att snurra runt en (tror den heter Blade dancer). Är lvl 45˜ish nu.

Av haijen

Har kört pihole i ett par år eller så och tycker det bara rullar på. Det är någon av fruns sidor som till och från trilskas lite, men hon sitter alltid på mobilen och surfar, så de få gånger det blir trassel hoppar hon över på mobilnätet...

Av haijen

Äsch, inte riktigt :).

Av haijen
Skrivet av Dhanjel:

Förstår inte. Om du inte har en telenor butik i närheten så är det ju inte på lika villkor. Du försöker jämföra med en butik du inte själv kan köpa den i pga geografisk begränsning vilket tydligt är det som de också anger. Sen spelar det ju nada roll on Kalle i Kiruna kan köpa den lokalt för ett pris medans du bor i ystad och går in på Elgiganten och vill ha samma pris.

De höll i i alla fall men om att reglerna inte var tydliga. De hade kunnat skrivit det betydligt tydligare och inte haft med exemplen som de hade, vilket bara förvirrar eftersom det inte är vad som gäller.

Det låter som att du tror att jag är upprörd men det är jag inte :). Jag hade ett bra samtal med personen i kassan och med kundtjänst och vi var alla överens om att texten på hemsidan i deras regler är oklar och inte stämmer med deras policy de tillämpar. Tänkte det var intressant info och jag hoppas de uppdaterar sina villkor för att spegla deras faktiska policy.

Av haijen
Skrivet av martinot:

Stämmer. Det är inte geografiskt begränsat. Erbjudandet gäller i alla Telenorbutiker i hela landet. Hur det är i Norge och andra länder vet jag inte, men det gäller i hela Sverige. Kanske möjligen om de hävdar att faktumet att det "bara" gäller i Sverige är en geografisk begränsing (vilket rent faktamässigt det nog kan betraktas vara).

Verkar alternativt som Elgiganten hittat på en ny (troligen oskriven?) regel att varan måste finnas att köpa även i nätbutiker. Fysiska butiker räknas isf. inte längre tydligen.

Men vem vet? Nästa gång kommer det säkert nya begränsningar varför prisgarantin inte gäller.

Mitt tips är att inte räkna med så kallade "prisgarantier" alls, utan bara se det som en fin extra bonus i de få fall som man kan lyckas få de tillämpade.

Ja det var enligt mig tydligt att det var en oskriven regel att det måste finnas i nätlager, eller i en annan butik lokalt. Jag tänkte att en switch lite för halva priset var intressant, så var tvungen att prova. Jag föreslog att de skulle uppdatera sina regler som de avspeglar hur de faktiskt gör, vilket de höll med om.

Av haijen
Skrivet av nu1mlock:

Turkiska Netflix som inte har krav på att ansluta hem en gång per månad kostar ca 70kr/mån för 4K Premium annars.

Det borde UHD för 1 skärm kosta här i Sverige.

Av haijen

Då var Netflix avslutat här med. Jag liksom känts ok att ha kvar, dels för att de var lite pionjärer och jag tycker att de förtjänat lite kärlek för det och sedan deras tidigare inställning att kunna dela konton som gjort att deras högre prisnivå varit ok. Men nu får man väl ta sig i kragen och inse att det helt enkelt inte är värt det... Tror de skulle vinna på ett konkurrenskraftigt pris på UHD med 1 el 2 skärmar valbart.

Av haijen
Skrivet av oflytbara:

”Köpet ska kunna göras på lika villkor. Det kan inte gälla ett geografiskt begränsat priserbjudande eller en pristabell exklusiv för en butik. Exempel på detta är öppningserbjudanden, lokala handelsdagar, lokal lagerrensning och liknande.” Så du menar att bara tillgängligt i Telenorsbutiker inte är geografiskt begränsning eller vad?

Exemplen de har tycker jag ger meningen en helt annan betydelse. Detta var inte geografiskt begränsat på det sättet utan var tillgängligt i alla butiker i landet. De höll med om att det var otydligt och skulle ta det vidare (om det nu det händer).

Av haijen

Har tyvärr ingen Telenor-butik i närheten men gjorde ett försök att prismatcha på Elgiganten. Enligt deras egna regler för prismatchning (https://www.elgiganten.se/kundtjanst/prismatch) så uppfyller detta alla villkor och borde alltså vara en självklar prismatch. De vägrade dock eftersom den inte finns tillgänglig i weblager. Även kundtjänst via telefon sa att den måste finnas i ett "huvudlager" eller att butiker kan göra en lokal prismatch.

Man kan alltså konstatera att Elgiganten inte följer sina egna villkor för prismatch :(.

Tillägg: Jag visade att den fanns i lokalt butikslager och alltså tillgänglig i butik för det aktuella priset, men det räckte inte.

Av haijen
Skrivet av GoosE__929:

Vem levererar Steam Decks i Sverige?

Beställde en 64GB förra veckan men paketet, enligt tracking-infon jag fick från GLS, har liksom stannat i Nederländerna. Misstänker att paketet lämnats över till en annan carrier annan men vet inte riktigt vart jag ska vända mig om jag ska va ärlig. GLS själva säger att det antingen är UPS eller DHL vilket inte riktigt hjälper mig.

Än är det inte riktigt så lång tid att jag skulle va orolig men gillar att va 'on top of things'. SSD'n jag beställde samtidigt har legat och stirrat argt på mig i flera dagar redan så det är nog mest jag som börjar bli otålig.

Det kom fram med Schenker för min del också. Lämnades över till GLS den 22/5, kom fram till Danmark 24/5 och kunde hämta ut den 26/5.

Tillägg: jag kunde följa paketets resa hela vägen på tracking-länken från Steam till GLS sida.

Av haijen
Skrivet av Snuffelbutt:

Jag älskar ändå att det är så många som håller tummarna för en schyst release med planerade nattsittningar och andra trevligheter, sådär som man gjort vid alla stora Blizzardsläpp för att sedan gråtandes mötas av texten "The servers are busy, try again later (Error 37)"

Jo, jag tror inte man ska försöka göra någon all-nighter, utan vill man maxa speltiden så är det nog smartare att lägga sig i tid och gå upp tidigt, som nämndes tidigare :). Själv lär man jobba så får snällt vänta till eftermiddagen :(.