Inlägg

Inlägg som haijen har skrivit i forumet
Av haijen

Japp, kör med premium family sedan något år tillbaka. Vi använder även Music som ingår då vi inte använder Spotify så då är det väl lite mer värt :).

Av haijen
Skrivet av KorvMos:

Ska till Japan och Tokyo nästa vecka. Ska besöka Nintendo world, några andra Nintendo eller ja Sony relaterade tips att se eller köpa?

I samma hus som Nintendo store (Shibuya Parco) finns även Capcom store, Jump store (One Piece mm), Pokemon store och ibland lite andra tillfälliga affärer. Capcom store tyckte jag var lite av en besvikelse som Resident Evil fan dock (rätt liten affär och mer Monster Hunter etc.).

Av haijen
Skrivet av trudelutt:

Expansionsplatser förknippar iaf jag med PCI-E/PCI/ISA etc, dvs där man faktiskt stoppar in ett kort som kan ha anslutningar bak på datorn. Grafikkort, nätverkskort, ljudkort, I/O-kort (extra serie-portar etc) osv. Dvs en översättning av det engelska "expansion slot", https://en.wikipedia.org/wiki/Expansion_card ("expansion slot" nämns i texten där men har ingen egen Wikipedia-artikel). Dvs varken minnesplatser eller SATA-portar.

Vi kan nog vara överens om att det är en ganska dålig fråga Ska man välja kom då inte jag på något bättre än expansionsplatser - tänker man expanderar både lagringsutrymme och minne :).

Av haijen

Jag skulle ha använt ordet expansionsplatser. I/O-portar skulle jag säga är mer förknippade med baksidan (där man har en I/O-panel).

Av haijen
Av haijen
Skrivet av NeVroe:

Det har visat sig genom att Inets interna RMA-ansökan mot deras leverantör nekats den 4/5-23.

Ja, detta skulle vara enda förklaringen.
Serienummer står ej på kvittot från Inet.

Tråkigt - som sagts är väl den rimliga förklaringen att säljaren, medveten eller omedvetet, lämnat ut fel kvitto. Står inte serienumret på kvittot är det ju ett väldigt lätt misstag att göra. Jag var tvungen att titta på ett kvitto från Webhallen på senaste grafikkortet jag köpte och på det står faktiskt serienumret med.

Inet är ju väldigt bra att ha att göra med då de oftast försöker lösa saker snabbt, men speciellt när du informerade om att det var ett begagnat kort du köpt så kan man ju i efterhand tycka att de kunde kollat upp serienumret i förväg (men det är ju lätt att vara efterklok).

Av haijen

Märks att man är född på 80-talet xD

Av haijen
Skrivet av N_Micke:

Här blev det uppsagt under dagen, tycker inte det gett valuta för pengarna det sista och detta var droppen. Online spelar jag sällan och det borde vara inbakat i spelen, samma med molnsparning av saves. Har fram till årsskiftet typ.

Undrar hur många som sagt upp idag egentligen.

Jag sade upp redan för någon månad sedan. Insåg att jag aldrig hade tid att spela de spel som var gratis (essential) och att molnsparning inte var värt pengarna. De borde som du säger låta molnsparning ingå i konsolen/med spelen.

Av haijen

Det här påminner mig om en situation på en parkeringsplats för massor med år sedan när jag var ung och ute med min morfar. Jag uppfattade väl då inte riktigt exakt hur det blev så, men en annan förare var i alla fall av åsikten att morfar hade smitit in och tagit hans plats, så han skrek från sin bil att vi hade "tagit hans plats". Morfar tog det lugnt och sa bara "hade det varit din plats hade du stått där" och så gick vi vidare.

Men det var andra tider då, säger man det nu är väl risken att det är någon som på "gangsta-bilden" ovanför som sitter i den andra bilen och så är man rökt :P.

Med det sagt så kan det ju vara lite lurigt ibland på bensinmackar om det inte är tomt (som jag uppfattar att det var här, så den andra bilen kunde ha tagit vilken plats som helst). Men om man kommer in och behöver göra en U-sväng för att komma till en pump med tanke på vilken sida tanklocket sitter, och då smiter det in en bil efter med tanklocket på andra sidan som bara kan köra in. Men man får ju inse att det handlar om en minut innan nästa blir ledig och att det inte är något att irritera sig på :).

Av haijen

Det kanske kan vara värt att nämna No Man's Sky också. Det är ju inte alls samma typ av konversationstungt story-drivet spel som Skyrim/Fallout 4 men har du inte kollat upp det tidigare kan det vara värt att göra det tänker jag :). Det är ju inte ett nytt spel, men kanske nytt för dig är tillräckligt bra (om du nu inte redan testat det).

(söker du så kanske det mesta visas i tredje person, men det går även att spela first person)

Av haijen
Skrivet av bovinejoni:

Tjena!

Äntligen gjort slag i saken och köpt en nintendo switch oled för att spela metroid, zelda och mario. Aldrig spelat det tidigare och blev lite förvånad av hur "laggigt" spelen går när man kör idockad mot TV. Är det normalt att spelen går i vad som upplevs som 20-30fps, med ganska mycket input-lag?

Har en LG OLED TV där jag kör "gaming"-mode, men testat olika inställningar med samma resultat. Vet att konsollen är gammal och ganska klen, men är väldigt märkbar input-lag.

Alla tips välkomna!

Att spel "laggar" och inte kan hålla konstant framerate skulle jag säga är normalt. Däremot är inte input lag normalt om det är något sådant du upplever - jag har inte upplevt det men har inte någon liknande TV, så kanske någon där kan komma med insikt i eventuella ändringar (annars är standardförslag att stänga av bildförbättring på TV:n, använda "game mode" om det finns och liknande för att få bort input-lag Edit: men det hade du ju redan testat - kanske finns något mer att tänka på för denna TV).

Av haijen

Starfield lär väl passa som handen i handsken med de spelpreferenserna, släpps 6 september https://bethesda.net/en/game/starfield

Av haijen
Skrivet av underwatch:

Halloj, kan någon förklara hur man köper spel till steam deck? Är det enbart låst till steams bibliotek? Alltså all spelande är digitalt? Måste man vara uppkopplad via nätet för att spela?

Du kan se det som en liten bärbar dator. Den kör Steam OS som är baserat på Linux och det"lättaste" är ju att köpa och köra spel direkt i Steam. Det är enbart digitalt eftersom den inte har några fysiska spelkassetter eller liknande.

Det är dock inte alls svårt att få in spel från andra digitala plattformar t.ex. Epic eller GOG, även in i Steam eftersom man kan lägga in genvägar till icke-Steamspel.

Edit: lite tvåa på den bollen

Av haijen
Skrivet av bärplockaren:

Att kalla det gratis är en sak, men att tvinga användaren att skapa ett konto med fullständiga kontaktuppgifter kan jag tycka är en aning fult på ett sätt. Det en annan sak om man köper ett abonnemang.

https://i.imgur.com/FY5EvsS.jpeg

Det är bara att fylla i något random namn och information, har haft så i flera år för de enstaka gånger någon mirakulöst vill titta på något där...

Av haijen

Nu borde ju inte det vara problemet längre, men titta om det finns någon mjukvaruuppdatering till musen. Logitech har haft problem tidigare med detta som de löst med uppdatering. Men det var flera år sedan jag hade samma problem som löstes med mjukvara så de borde ju fixat det nu på nya möss kan man tycka...

(Tillägg: och på en annan modell av mus)

Av haijen
Skrivet av griid:

Någon mer som märkt att efter man klarat strongholds så kommer de tillbaka?
Är det något jag missat i patchnotes?

Är det inte så att du har gått med i party med någon som inte klarar dem? När man joinar någons party så får man deras "world state", t.ex. vilka strongholds som är avklarade.

Av haijen
Skrivet av griid:

Ok, det flög mig förbi helt enkelt då. Verkar inte var den enda heller.
En sådan detalj borde inte vara en handpåläggning.

Det kan jag absolut hålla med om! Jag lyckades i alla fall se det och loggade in på gamla gubben, men håller helt med om att det inte ska ha behövts.

Av haijen
Skrivet av griid:

Tack!
Hur i hela friden skulle man veta det liksom
Dock så verakr det som att man får göra om alla quests, strongholds, waypoints etc.
Altaren och kartan är dock klara. Alltid något!

Det stod ett tydligt meddelande mär man startade spelet att man skulle logga in på sin gamla gubbe en gång efter patchen, för att det inte skulle bli problem med detta :).

Av haijen
Skrivet av Söderbäck:

Alltid ett gissel. Mer backlogg - eller mer spel ;).

De vanliga spelen kollar jag inte så mycket på längre. De spel jag sneglat på under rean är:

Steam deck -anpassat
Slay the spire
Dead cells

VR- titlar
A fishermans tale
The Curious Tale of the Stolen Pets

Slog själv till på Slay the spire, sedan även Darkest Dungeon Ancestral edition. Har spelat det men har haft det på Epic gratis. Köpte till Steam för mods och även nyligen utkomna modden Black Reliquary som tydligen ska vara en stor rework av spelet med nytt innehåll.

Sneglar utöver det på Cult of the lambs och Rimworld :).

Av haijen
Skrivet av Afra:

Jag tänker tvärt om, för när jag väl når jag max level blir spelet lite tråkigare på en gång, Så jag vill inte hinna nå max level egentligen.

Jag håller med. Det de nu behöver jobba på är att få säsongerna intressanta med riktigt innehåll som utökar huvudspelet, så det finns intressanta saker att göra under hela tiden man levlar. Jag kommer inte orka hålla mig kvar om de inte lägger till unika säsonger.