Inlägg

Inlägg som Dannema har skrivit i forumet
Av Dannema

4000 + frakt 3070

Av Dannema

3800 + frakt 3070

Av Dannema

3500 + frakt 3070

Av Dannema

4600 hämtar

Av Dannema

4300 hämtar

Av Dannema

Om du klarar av att sätta ihop själv så är denna mer prisvärd.
https://komponentkoll.se/bygg/CTXlo

Känner att ovanstående är lite lite dator för pengarna, men det går ju så klart att byta ut grafikkortet till ett 6900XT för under 10k och förbättra det bygget skulle jag säga.

E: Har för mig att AMD ska ligga på AM5 fram till åtminstone 2025, så finns bra med uppgraderingsmöjligheter längre fram också.

Av Dannema

Annonsen är avslutad

Av Dannema

ASUS 24-tum 1080p - problem med ljusstyrkan

Har en 24-tum ASUS-skärm 1920x1080p@60hz som jag skänker bort. Skärmen verkar ha ett problem med ljusstyrkan som är väldigt låg samt att skärmen är blåtintad. Finns att hämta i östra Malmö.

Läs hela annonsen här

Av Dannema

Eventuellt intresserad av i7-3770S samt 1070, vad tänker du prismässigt för dessa?

Av Dannema
Av Dannema

Tja,

Vad är höjden på den och var i Lund finns den?

Av Dannema

Rimligt! Kollar man Reddittrådar på Lenovon får de dock också mer än vad Elgiganten beskriver, runt 11 000. Ex:
https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/comments/m5obqt/legion...

Av Dannema

Värt att tänka på är att laptopsen inte presterar lika bra med hänsyn till power limits. Enligt elgiganten själva får Leonovon 9500 i Timespy medan HP:n endast får 8200.

E: Lenovon finns också som fyndvara för 12 400 om det är av intresse!

Av Dannema
Nytt bud: 4 800 kr hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Dannema
Nytt bud: 4 500 kr Kan hämta
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Dannema

Du får tänka på att en hel del har hänt på processorfronten, en i5 12400 för 2000kr presterar en del bättre än din gamla 9900k, att den köptes för 5000kr då spelar ingen roll nu

Eller det kanske är en 11900k du har? Känns mer rimligt. Oavsett så får du en ny dator som presterar lika bra för runt 15-16k som tidigare nämnts, så det känns lite orimligt att betala lika mycket för äldre delar.

Av Dannema

2000kr hämtar

Av Dannema

Finns sällan grafikkort att köpa som kan anses vara prisvärda nu. Ibland dyker det upp 3060ti för runt 5000, det är väl det isf. För dina krav är det nog just 3060ti och uppåt, eller 6700xt och uppåt för AMD.

Av Dannema

Jäklar vilka flashbacks jag fick när jag läste din post!

Satt i exakt samma sits, hoppade på indek direkt efter gymnasiet, kuggade alla tentor första året förutom programmeringskurserna. Lyckades dock greja några omtentor i augusti så jag hade precis 38hp för att få csn. Jag körde på (även fast jag nu i efterhand känner att jag borde hoppat av) tills det inte gick längre – fick hoppa av i trean.

Det jag gjorde då var att bara ta det lugnt ett tag, hänga med kompisar, börja med lite olika intressen igen (spel, läsning, etc.) och sen började jag söka jobb som jag kände var givande och meningsfulla, vilket jag var väldigt petig med. Det lönade sig iaf, och jag började få lite mer motivation. Hoppade på plugget igen efter några år, och är inne på fjärde året nu, vilket rullat på bra och snittbetygen jag får nu är bra mycket högre än tidigare. En skillnad här jämfört med dig är väl kanske att jag känner starkare för programmet än vad du kanske gör, eller känner iaf att det inte finns något annat program som är lika intressant.

Var lite galet att vi hade så lik story, men det är kanske inte så ovanligt med de lite svårare linjerna på universitet. Mina tips är rätt lika de som folk skrivit tidigare:
- Väldigt viktigt med något socialt liv, även om det bara är över Discord eller liknande, men fysiska interaktioner brukar ge mer tycker jag. Sjukt viktigt det här med att plugga tillsammans med andra som man gillar att umgås med också, jag brukar iaf ha mer motivation och lära mig mer om jag kan diskutera med någon kompis.
- Om du inte känner att det är rätt – tro mig, jag vet den känslan av att man bara känner att man måste gå färdigt och den ångestkänslan som medföljer – prata med någon, en mentor, en förälder, studievägledare, någon som kan hjälpa dig att förstå vad du vill. Ibland är det värt att bara hoppa av, även fast det innebär ett "förlorat" år. Du har ändå lärt dig hur det är att plugga på universitet och vad du inte gillar att plugga.
- Ha inte ångest över att några år försvinner hit och dit, något som jag fortfarande arbetar med faktiskt. Men egentligen, finns ju hur många som helst som börjar plugga när de är 25+, 30+. Det viktiga är väl att man har kul och hamnar nånstans där man trivs.

Vet inte, blev kanske lite osammanhängande nu, är trött. Men fan, ta hand om dig och lycka till!

Av Dannema
Skrivet av Don_Tool:

1440P, allt på ultra med RT och pendlar mellan 80-100fps så jag skulle säga att det funkar alldeles utmärkt med RT. jag tycker faktiskt detta är första spelet som en spelutvecklare har lyckats utföra något med RT som faktiskt tillför något till spelet och inte bara är ögongodis och som fungerar rent tekniskt sett.

Haha, trodde först du hade ett 6700 XT också och blev hype...

Samma inställningar med mitt grafikkort lär väl resultera i 30 fps eller nåt