Inlägg

Inlägg som beejac har skrivit i forumet
Av beejac

Välj aldrig ComHem om du har alternativ. Nu när de slår ihop sig med Tele2 kommer man förmodligen kunna förvänta sig prishöjningar "för att förbättra utbudet av tjänster". Detta gjorde de redan för 3 år sedan med samma anledning och då blev det 100kr dyrare i månaden för samma tjänst du redan betalade för.

Av beejac

Inge fel på den prollen, kör samma hemma i 1440p.

Dock har jag lite nyare GPU och snabbare RAM (2666mhz)

Ska du köpa nytt kommer du garanterat landa på mer än 9000 ändå. Som alltid återgår det till vad din förväntan kommer vara och hur mycket du är villig att lägga på det i form av tid och pengar.

Av beejac

Kan bekräfta att redaktionen åker boskapsklass som alla andra dödliga. Satt inte långt ifrån er där på Heathrow men var alldeles för trött för att säga hej då jag redan hade rest i 30h.

Av beejac

Spela igenom backloggen av spel istället för att spendera pengar på nya grejjor.

Av beejac

Slideshare.net kanske kan vara något för dig?

Av beejac

Jag hade rekommenderat att spana in Wordpress som plattform för detta: https://wordpress.com/learn/

Låter som att det är mer värt för er att själva spendera tiden för att lära sig hur Wordpress fungerar än att betala för någon som antagligen kommer vilja ha mer betalt än vad ni är villiga att pynta.

Av beejac

Har tyvärr ofta att göra med försäkring, dvs skolan måste ha en försäkring som täcker personen på en plats utanför skolan. Sen tror jag även att det flesta spelbolagen har 18år pga det är åldersgränsen för självaste spelet.

Av beejac

Kolla inställningarna på soundbaren. Hade liknande problem med en Denon limpa men kunde då hålla ner on/off knappen för att få den att gå in i ett annat läge som gjorde att den inte startade om sig själv.

Av beejac

@twit: det spelar ju dock mindre roll när det är tjänsterna som blir hackade och läcker ens mejladress i pastebins som snappas upp av diverse spam tjänster. Majoriteten av de större sidor som ansetts säkra har ju råkat ut för detta någon gång så har man en 15+ år gammal emejl är det tyvärr inte så mycket man kan göra förutom att byta.

Av beejac

Du kanske helt enkelt ska starta eget och vara din egen chef?

Av beejac

Är Siri också "always on" då?

Av beejac

Kanske dags att uppdatera trådnamnet då det inte längre är Tibia i Unity.

Ser bra ut! Men tänker att ni kanske på sikt ska ta in en UI/UX student eller något. Börjar se lite tjockt ut. UI/UX är ofta det som läggs minst krut på i en produktion, men som egentligen bör läggas mest på just för att det är det som spelare först ser.

Av beejac

Kolla om inet kan tänka säg att felsöka den mot betalning.

Av beejac

Devil May Cry 5, xcom 1 & 2 eller varför inte Assassins Creed Odessey?

Av beejac

Själv kör jag Das Keyboard Ultimate 4. Tycker det är ett av de mest stilrena på marknaden. Annat jag spanat in är Phoenix Auture.

Ingen av de är vita (vita blir skitiga fort imho) eller bakgrundsbelysta, lite nyfiken till varför det senare är ett krav dock.

Av beejac

Är förmodligen inte com hem som ringer utan ett telemarketing bolag som ringer på uppdrag av dom. Så tyvärr kommer du nog bli uppringd även om du vill ta bort dig själv enligt GDPR då de köper in listor med nummer i olika områden.

Testa nix och om du har Android kan du blacklista alla nummer från säljare efter de ringt en gång. Till slut tröttnar de när det bara tutar upptaget.

Av beejac

Svarade och klappade mig själv sedan på axeln.

Av beejac
Skrivet av Söderbäck:

Oj. Här finns det en hel drös med svar!
Vi kan väl börja med ordet miljö som kan ha flertalet olika betydelser. Miljö kan betyda omgivning eller så kan det vara mer relaterat till djur/växtliv och ekosystem. Och en hel del däremellan ;).

Ett exempel på där skatt påverkat miljön är skattetillägget på olja (och oljebränare?) för uppvärmning kom. Den extra kostnaden gjorde att flera inte ville ha kvar oljebrännare och bytte till luft/vatten, vatten/vatten, eller luft/luft-uppvärmning. Det stimulerade en övergång från att bränna olja som gav sot å grejer i området (för ja, många brännare var inte direkt några moderniteter) vilket fick ner sotmängden i närliggande omgivning (alltså miljön) och även minskade koldioxidutsläppen.

I det här fallet med kemikalieskatten har man utgått från hur det gick till när norden fasade ut PCB (giftig plast) på 90talet. Sverige förbjöd medan norge och danmark istället beskattade PCB. Det har visat sig att utfasningen gick i samma takt i alla tre länderna. Tanken här är att förbättra vår närmiljö genom att minska mängden hormonstörande ämnen (vilket på riktigt är rätt då dåligt att vi har omrking oss) i form av flamskyddsmedel just genom att beskatta prylar med flamskydd i sig.

Med det sagt så finns det säkerligen kritik kring hur man valt att implementera den här skatten. Den delen hoppar jag i detta inlägg. ville mest svara på frågeställningen.

Tror att poängen ligger i att den skatt som tas för att minska utsläpp inte feedas tillbaka till att just bekämpa att miljöfarliga ämnen används i barnleksaker och textilier. Istället betalar du svindyra utlandsresor för politiker, vilket istället bidrar till miljöförstöringen...

Jag hade gillat skatten om de sa något i stil med "Intäkterna av denna skatt kommer gå till att förbättra miljöarbetet". Men nu vill/kan de inte öronmärka skattepengar...

Av beejac

Vänta till Juni då AMD förväntas släppa info om Navi korten (nästa serie GPU). Lär dröja till September innan de kan köpas, men har du stått ut så här länge kanske du kan stå ut i 5 månader till?

Av beejac

Själv är jag lite varsam kring detta då jag tycker att ambitionen är för nära vad factorio redan är - fast i 3d. Det ser inte tillräckligt eget ut i mina ögon än för att jag ska spendera pengar på det. Jag har ju redan alla dessa gameplay funktioner plus mer och mod stöd i factorio.