Inlägg

Inlägg som Tinardirith har skrivit i forumet
Av Tinardirith
Skrivet av Spille:

Jag har använt Montana Gold sprayfärg till mitt bygge och är riktigt nöjd med de! Kostar typ 46kr per sprayburk från highlights, dock måste man beställa ett gänga burkar om man inte köper i butik.

Tack för tipset! Tar gärna emot fler tips på sprayfärg som fungerar bra på just plast också

Det blir inte aktuellt med nån sprayning förän om ett par veckor då jag inte har flyttat än men det kommer upp bilder här när det är klart. Kanske gör ett riktigt galleri om det blir något märkvärdigt att visa upp we'll see.

Av Tinardirith
Skrivet av anon99339:

Nice, det här har jag också funderat över.

Skickades från m.sweclockers.com

Kör på!

Av Tinardirith
Skrivet av mrqaffe:

Nä jag vet inte var man kan få det billigt, det är väl i så fall hos nån som har den på lösvikt, men då behöver du en färgspruta, eller om det går att få nån billackare att spruta din låda samtidigt som han gör ett större jobb och du betalar färgen och bjuder på fika. Kolla efter nån lokal "bilpimpare" som även gör lackjobb så kanske de kan fixa det.

Conrad verkar sälja det också, lite billigare och lägre frakt. Men inte på lager förän 07/03.. Synd att inte Jula och Clas Ohlson verkar sälja det längre, som ska ha gjort det förut. :/

Edit: Hittade en fet lista på återförsäljare. Vissa Mekonomen ser ut att ha det. Får se hur jag gör x) Kanske blir en billig 'vanlig' spray istället..

Av Tinardirith

Ja det var den jag länkade.

Av Tinardirith
Skrivet av mrqaffe:

Det är en ganska ny färgtyp, jag har en bilkompis som håller på och leker med ideer med den nu, han har en AMG C 43 som han vill bygga om till C 55 och han vill inte göra nått som inte går att återställa med utseendet på utsidan så han har siktat in sig på plasti dip, det dyker nog upp nått roligt åkbart till sommaren.

Ja det verkar ju vara rena mirakelsprayen/färgen ^^ Den som kom på det där kommer nog tjäna en slant.

Vet du nåt ställe mer än Britalian Racing och Dipit.se som säljer det? Blir ju ~300:- inkl. frakt för en burk på båda ställena. Tycker det är lite i överkant för det här

Av Tinardirith
Skrivet av mrqaffe:

Plasti dip är en färg som blir en folie som du kan ta bort när den torkat om, du skulle ångra dig, den är populär hos bilpimpare just nu.
http://www.dipit.se

Hah! Typ en minut innan du skrev det där satt jag och läste om det faktiskt. Hade inte hört talas om det innan. Det låter som ett starkt alternativ

Av Tinardirith

Lacka/Foliera på plast (Basen i Z-906)

Hej!

För det första visste jag inte riktigt om jag skulle lägga det här i Ljud-forumet eller här i modifieringar, kanske finns flera som har koll på detta i Ljud-forumet men valde här ändå.

Håller på att flytta ihop med tjejen och hon har just nu en vit period. Då menar jag i inredningen och inget annat x) Vi har hittat en go' tv-bänk som skulle passa jättebra, en vit. Till vänster om denna kommer jag ha mitt vita Prodigy stående. Höger sida om tv-bänken blir förmodligen enda vettiga stället att ha basen till mitt Z-906 på. Även för att porten på lådan är åt höger sett framifrån och skulle bli blockerad om den stod på andra sidan.

Den här basen är ju inte speciellt snygg av sig och skulle dessutom sticka ut bland allt vitt så tankarna nu är att antingen lacka eller foliera den i vitt. Jag tänker då i vägarna att låta bli gallret och den blanka ramen samt porten som också är blank och bara göra om den matta plasten som själva lådan är i. Ungefär så här, tror det skulle kunna bli rätt snyggt. Även metallplattan på baksidan får vara som den är.

Frågan är då vad man ska använda sig av. Det behöver inte alls vara någon blank finish eftersom inget annat omkring är det. Lådan är ju redan matt så det borde inte vara något större arbete att få till nåt som fungerar. Rengör, maskera och lacka bara? Tips på bra lack som fungerar men inte är allt för dyr?

En tanke annars är om det finns någon folie man kan klistra på som går att få bort ifall man skulle vilja sälja det eller ångrar sig någon gång. Tips?

Bilder:

Av Tinardirith
Skrivet av Ahlen:

Men kan du inte polisanmäla det så kan dom gå in och kolla vem som har kontot du satte in pengarna på?

Skrivet av Ferrat:

Polisanmäl, du har ju även hans bank uppgifter vilket gör det lätt för polisen att hitta honom, påvisa att annonsen varit aktiv även efter du betalat så som du gjort med din tjejs mail, när det är så solklara saker går det rätt snabbt för dem att lösa = bra för statistiken = troligt att de faktiskt tar tag i det.

Skrivet av kaya:

Du har hans kontonummer så polisanmäl det, känner du nån som jobbar på samma bank? då kan du hälsa på han

Skrivet av anon200213:

Allt är ju lugnt egentligen, du har hans kontonummer. Finns ingen bank i sverige idag där du kan öppna konto utan att legitimera dig.

Jo jag ska skicka in en polisanmälan också. Chansen är väl ganska liten att dom tar tag i det och att nåt blir löst men det finns ju iaf en chans då!

Skrivet av Torach:

Jag har mailat honom. Får se om man kan få fram lite info.

Härligt! Hoppas han svarar, posta här i sådant fall! Ser att antingen blocket eller säljaren har tagit ner annonsen nu, men ändå.

Jag fick detta svar från Blocket idag på anmälan:
" Hej,
Om du inte önskar gå vidare med en polisanmälan i dagsläget kan vi skicka dina kontaktuppgifter till annonsören tillsammans med en uppmaning till denne att kontakta dig så att ni kan reda ut saken.

Om du önskar att vi gör detta behöver vi veta vilka kontaktuppgifter du godkänner att vi vidarebefordrar. Exempelvis namn, telefonnummer och e-postadress.

Vi har tillsvidare registrerat och sparat undan de uppgifter vi har på denna annonsör för framtiden.

Hälsningar,
Stefan - Blocket Kundsäkerhetscenter "

Skrivet av Håkis:

Inte klokt att människor kan hålla på så här.
Jag är själv på jakt efter en Xbox 360. Tack TS för att du lägger upp detta!
Skulle nog ha snubblat över annonsen före eller senare.

Skönt att du såg detta då PMar dig.

Skrivet av anon4992:

Fortsätt att jaga på bara, till slut åker idioten dit.

Du har ju bankuppgifter och en förfalskad annons, samt att han svarar på andra mail. Har du gjort en polisanmälan än? Gör det annars omedelbart.

Det där med att bankerna inte lämnar ut uppgifter är ju en sak, inte till dig om du ringer, men säkerligen till polisen om det går så långt. Tycker verkligen inte att du ska "bita i det sura äpplet", det är en kriminell idiot som lurat dig och denne ska straffas.

Bara jag som tror att svenska banker bryter mot sin "sekretess" varje dag? Lär läcka som ett såll...

Jo vad jag läste någonstans så får ju även polisen bara ut uppgifter från bankerna om det finns väldigt "särskilda skäl". Eftersom det inte är nån större summa det gäller så får man väl inte hoppas på mycket men ska i alla fall göra en anmälan.

Tack för alla svar och tack till de som hört av sig på PM och erbjudit hjälp!

Av Tinardirith
Skrivet av Oliver91:

Gör en ny e-mail och maila han och kolla om du kan luska ut mer information, sen tar du det du har och går till polisen och anmäler han och hoppas att fler har gjort samma sedan tidigare, det är knappast hans första gång han lurar någon..

Det är precis det jag håller på med genom tjejens och den påhittade mailen. Försöker få namn genom den ena och luskar adress på den andra. Han verkar sluta svara så fort det kommer till några såna uppgifter men det är iofs sent och även bedragare kanske har jobb i morgon. Återstår att se om det kommer några svar i morgon, hoppas denne inte ser den här tråden bara x) men det är väl för sent redan ändå.

Av Tinardirith
Skrivet av El_Raspberry:

Skilj på trafikpoliser och övriga poliser.

Skrivet av OnlyCasanova:

Hurså? Ingen av de gör ju något vettigt.

Bra att ni bumpar upp tråden på förstasidan så lite fler ser den iaf... x)

Av Tinardirith

[VARNING!] Blåst på Blocket - Xbox 360

Jag drar svansen mellan benen och går ut med att jag (förmodligen) blivit blåst på Blocket genom ren klantighet/dumhet... Normalt är jag försiktig och kräver uppgifter av säljaren som man kan kolla upp genom facebook, eniro osv, trots att jag är så gott som 100% nöjd med alla begagnatannonser sen tidigare, har aldrig varit några problem och så klart blir man naiv...

Den här gången måste jag ha suttit och halvsovit medan jag bestämde mig för att lägga vantarna på ett Xbox 360. Mailade säljaren genom Blocket och fick snart svar. Säljaren "Simme" kunde tänka sig att skicka det i originalkartong och väl packat mot att jag betalade frakten. Här måste jag ha haft totalt hjärnsläpp och betalade glatt i förskott. Säljaren som har samma bank svarar att han mottagit betalningen och "drar iväg till posten med paketet." Detta var 23/01, efter detta har jag inte hört ett ord. Vet att det inte var så länge sen men jag började bli otålig samt märkte vad personens mail var, kollade upp vad det där hushmail var och det börjar ringa klockor. Inser vad jag faktiskt har gjort, FUCK. Har mailat säljaren flera gånger men inga svar. Snälla kom inte med en hel hög inlägg om hur korkat det här var, det tillför inte någonting, det vet jag redan och jag brukar inte göra så.

Idag (läs 27/01) fick jag nog av väntan utan ens ett mailsvar, annonsen låg dessutom kvar. Så jag lånade flickvännens mail och skicka in ett till svar genom annonsen och spelade intresserad. BINGO, får svar efter bara en liten stund och säljaren är än en gång villig att sälja varan mot fraktkostnad. Det var det det. Har även gjort en till mail där jag påstår mig vara en lokal köpare som kan hämta upp, inga svar där minsann.

Anledningen tiill att jag skapade den här tråden var inte att få hjälp, vet redan att det förmodligen är kört. Har skickat in en anmälan till Blocket men vill varna andra här så kanske Någon kan slippa undan att bli lurad av den här annonsen (den ligger fortfarande uppe).

Länk till annonsen:
http://www.blocket.se/eslov/Ang__Xbox_360_Slim___2_Handkontro...

Prinstscreen om annonsen tas bort:

Har sökt upp IP-numret genom den här guiden men det leder bara till Hushmail Communications USA i Storbritannien.

Det enda jag har egentligen är hans kontonummer. Clearingnumret verkar stämma med orten han angett iaf. Nu känner jag mig redan dum nog som det är så alla "Jag skulle aldrig"-kommentarer kan ni skippa xD Jag vill bara försöka varna någon annan stackare innan den också "gått på den lätta". Nu är man garanterat försiktigare nästa gång. Ber om ursäkt ifall tråden hamnat i fel del av forumet.

Av Tinardirith
Skrivet av filifjonkan94:

”Power supply surges detected during the pervious power on. Asus Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power supply unit!”.

Hade lite problem under installationen på mitt P8Z77-I, fick samma meddelande vid uppstart. Då hade jag ännu inte stoppat i grafikkortet, ville provstarta ändå först. När jag stoppade i det så försvann det där meddelandet och kom aldrig tillbaka. Nu tillför jag väl ingenting till tråden men x) Bara en delad erfarenhet, det kanske kan ge någon en ledtråd.

Av Tinardirith
Skrivet av Tinardirith:

Härligt!

Själv beställde jag dessa igår:
http://cdon.se/hemelektronik/corsair_vengeance_dual_c_ddr3_8g...

Återkommer med rapport om nån dag om de fungerade, ifall nån annan har funderingar kring det här och ser tråden senare.

Hepp... Samma problem fortfarande. Har monterat ovanstående helt nya stickor nu och får precis samma som innan när jag har två stickor i samtidigt, DRAM_led lyser rött och ingen bild... Trycker jag på MemOK-knappen så kör den sin grej, startar om ett par gånger snabbare och snabbare tills den bara står där och lyser rött igen. Fläktar och allt går.

Hjälp Är det moderkortet som är skadat på nåt vis? Varför fungerar datorn felfritt med bara ett minne i?

Edit: Nu har jag provat att sätta nya minnena på alla möjliga sätt som går. Det enda som får datorn att starta är om jag har ett minne (alla fungerar) i plats B1, till höger längst bort från processorn. A1 är närmast prrocessorn och har jag någonting i där så går det inte. Alltså måste A1 sloten var tjuven på något sätt. Vad kan ha hänt? Jag köpte moderkortet av en medlem på forumet och han hade kört med två stycken Vengeance i fullt fungerande. Hjälp!

Av Tinardirith

"Vem Ringde?" som tidigare länkats fungerar bra tycker jag, söker upp namn och adress på den som ringer. Fungerar ju inte i alla lägen/dolda/oregistrerade nummer osv, men oftast så.

Av Tinardirith
Skrivet av myrre01:

Okej, låter kul kanske ska pröva det! Hur är grafiken i det?:D

Nåt sånt här:

"1920x1080, all max, 2xAA, 16XAF, Vsync On"

Av Tinardirith
Skrivet av Doddel_98:

om du vill vara en riktig Ice Road Trucker testa Weels of Steels Extrem truck då är du i alaska, australien och syd amerika det är lite äldre spela men fortfarande roligt

Jo har sett om det förut men inte kommit för mig att testa det än : P Har knappt tid att spela ETS2 längre ens :/

Av Tinardirith
Skrivet av heddan:

Precis investerat i en ny anläggning. (Hade ett plastigt Sony 5.1 system innan)

Ville ha ett 2.0-system med digitala anslutningar för att koppla in TV/Blu-ray/HTPC så valet blev följande:
http://www.hifiklubben.se/produkter/stereo/forstarkare/nad_c3...

Kompletterade med detta kortet för HDMI:
http://www.hifiklubben.se/produkter/tillbehor/ovrigt/nad_dd-h...

Denna Blu-Ray-spelaren:
http://www.hifiklubben.se/produkter/hemmabio/blu-ray-spelare/...

Trådlöst från laptopen kör jag genom denna:
http://www.hifiklubben.se/produkter/stereo/da-omvandlare/nad_...
Då förstärkaren är digital används bara digital pass through och inte D/A-modulen.

Högtalarna blev dessa:
http://www.hifiklubben.se/produkter/hogtalare/stativsma/bw_pm...

Då förstärkaren har subbas-utgångar kan jag tänkas komplettera med två små subbar i framtiden.

Totalt inkl. kablar gick allt på 51000:- men jag fick 7000:- rabatt.

Kan lägga upp foton på systemet ikväll.

Ser gärna bilder på det uppdonat! Kul att nån har råd att njuta ordentligt

Av Tinardirith
Skrivet av myrre01:

Finns det vinter mod? Vore kul om man kunde köra på snövägar!

Tacksam för svar!:)

Vill också vara Ice Road Trucker Har för mig att jag har sett det, men det var en helt annan och omgjord ´värld´ då.

Av Tinardirith
Skrivet av Hagge:

Tjena SweC

Är trött på min Corsair 650D...

Eftersom det var dåligt med faktiska erfarenheter av Arc här så får jag väl slänga in nåt

Har kört med ett Arc i lite över ett år till rätt nyligen och jag är väldigt nöjd med det, inte haft några som helst problem. Fronten känns inte alls som nå skitplastkrafs utan väldigt stadig för att vara just plast, man håller väl ändå inte på och tar och rycker i den hela tiden? Precis som du är inne på så gillade jag också den lite rundare men cleana looken. I valet mellan dessa får du nog tänka på hur viktig ljudnivån är för dig. Arc är ju helt odämpad och väldigt öppen i hela toppen och hela fronten, dessutom stort hål för upp till 180mm fläkt i sidan och där är det inte heller fläktfilter om man inte fixar det själv. Jag ansträngde mig aldrig för att få det tyst på något sätt utan körde med medföljande fläktar rakt av + en 180 i sidan när jag gick upp i crossfire. Inte för att det behövdes utan bara mest för att x) Det är väldigt svalt. Jag tyckte att det kändes väldigt stadigt och kvalitativt. Som tidigare skrivit så tror jag att Arc har liite mer plats, och man kan ju faktiskt ljuddämpa själv. Gillar du utseendet bättre så slå till. Det är lättare att fixa ljuddämpning själv, och vad nu R4 annars skulle vara bättre på, än att göra om hela utseendet.

Av Tinardirith
Skrivet av JOOMPA12:

Kan bara säga att dessa minnen fungerade prima! Är mer än nöjd med dem.

Härligt!

Själv beställde jag dessa igår:
http://cdon.se/hemelektronik/corsair_vengeance_dual_c_ddr3_8g...

Återkommer med rapport om nån dag om de fungerade, ifall nån annan har funderingar kring det här och ser tråden senare.