Inlägg

Inlägg som Tinardirith har skrivit i forumet
Av Tinardirith
Skrivet av DanneManne88:

Sugen på nya lurarmed bra baså ljud, några tipps?

Om du tänker lägga lite pengar så rekommenderar jag dig att läsa lite i den här tråden. Finns en del bra tips på billigare grejer också om man inte vill lägga x000:-

Av Tinardirith

1 - Yeeeey AoE2 HD kan ju bli hur nice som helst! Fan va kul!
2 - *Tittar på trailer*
3 - Mjeee.. besviken..

Om dom ska göra om det i hd kan dom väl göra det ordentligt, det var ju ingen jättestor skillnad? :S Inte som jag man såg där iaf. Det gamla gick ju att spela i 1920x1080 ändå utan det där. Blir väl lite jämnare kanter kanske men, dafuq?

Av Tinardirith

Inte jag som tagit bilden, men jag på bilden x) Inte min skoter heller, fick låna den en heldag att leka med. En Polaris RMK Pro 800, vem lånar ut en sån till nån de knappt känner?! Fick inte höra något "Kör försiktigt nu" heller utan ett "Ut och lek vafan, gasa". Tydligen finns det sånt folk och glad är jag för det ^^ fan va kul jag hade den dagen.

Får väl reklama tjejen lite, foto av babbi.se

http://i.imgur.com/s404l9D.jpg

Edit: Får väl lägga till en egentagen bild också så det inte blir nåt gnäll. Får bli på samma tema Inte lika 'vacker' men fångade iaf ögonblicket x)

http://i.imgur.com/q4uGlWD.jpg

Av Tinardirith
Skrivet av Frosell:

Hej! Jag börjar bli trött på att min dator är seg och funderar på att uppgradera lite. Den ser nu ut som följade:

Gigabyte GA-785GMT moderkort
AMD Phenom II x4 965 3,4GHz processor
Crucial ballistix DDR3 1333MHz 2GBx2 minnen
AMD Radeon HD 5770 1GB grafikkort.

Det går rätt bra att spela spel när jag stänger ned andra processer men det jag blir mest trött på är att den kan sega som fan när jag har ett fler processer igång som browser, spotify, dropbox, Avast, iTunes. Jag har funderat om det kan vara att den är full med spyware men har formaterat HD och även installerat en SSD HD för operativssytemet nyligen, försökt rensa så gott det går utan att ha hittat några större problem.

Så min fundering är om den helt enkelt börjar bli utdaterad och i så fall vad man tjänar mest på att uppgradera? Är det värt att byta ut processor, i så fall osäker på vad jag kan stoppa i som är kompatibelt. Eller är det mer värt att köpa till mer minne? Tacksam för tips!

Tittat i Aktivitetshanteraren/Task Manager hur mycket ram som används när du har alla dina grejer igång? Det skulle ju vara skönt om du bara har lite klent med ram och kan byta upp dig där.

Av Tinardirith
Skrivet av DrDark:

xbox controllern som är trådlös för windows är ett nice alternativ för vissa lir, dock verkar det vara sjukt svårt att få tag på dem med den där sändaren som man behöver.

Som Blupparen skriver, och som jag länkade tidigare: Den här länken. Alla dom som finns i lager där får man usb-dongel med. Nån gång förr tror jag att den bara såldes löst men nu finns det med på de "kontroll-varianter" där det står för (Xbox 360/PC) och inte bara (Xbox 360).

Av Tinardirith
Skrivet av Zache_:

Detta skulle kanske vara en lösning? http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00120818/

Eller bygg något eget, gärna ihopfällbart så att det inte tar plats, det har jag gjort (fast för ratt till racingspel).

Jag köpte ett sånt till min förra lägenhet och hade stora förhoppningar om att det skulle bli hur skönt som helst. Men, nja. Även på lägsta läget är det ganska vingligt. Dessutom för smalt för både tangentbord och mus om man inte har ett riktigt kompakt tangentbord utan numpad. Jag fick ha musen "framför" istället för brevid och det blev jobbigt i längden. Det fungerade men skulle rekommendera nåt annat.

Av Tinardirith
Skrivet av DrDark:

Hej, tänkte starta denna tråd, för det är så att ja ska flytta snart och kommer förmodligen inte ha plats för ett skrivbord.

Därav funderar jag på hur jag ska göra med mitt PC-game:ande.. funderar löst på om det är värt att koppla datorn till TV:n och spela på den, dock vet jag att soffa + spelande brukar va sjukt obekvämt iaf om man håller till på soffbordet.

Finns det några bord eller setups som man med en fåtölj eller liknande kan få till till ett bra gaming experience? Det lär vara en del här som testat detta och har lite mer erfarenhet om vilka grejjer från ikea osv som kanske kan funka bra. ^^

Tips emottages gärna.. skulle vara ledsamt att behöva bli konsolspelare pga detta =P

Köp en Xbox-kontroller för pc (det ingår usb-dongel) Fungerar hur bra som helst till de flesta spelen och då kan man ju ligga/sitta hur som helst. Förstår om man inte vill ha en sån till alla spel om man är pc-gamer men till det mesta så går det hur bra som helst. Jag har samma "problem" som dig, flyttade och har inte längre plats för skrivbord så jag har datorn till tvn hela tiden.

Av Tinardirith
Skrivet av tcntad:

Stäng av "police" i nån konfig gil.

Japp, gjorde som Extror3 skrev lite längre upp. Det fungerade hur bra som helst

Av Tinardirith
Skrivet av Extror3:

Hej, det behövs inget mod för att ta bort böterna, bara gå in på mina dokument ->Euro Truck Simulator 2 -> profiles -> (din profil) -> config.cfg
Om du öppnar "config" så ser du snart (uset g_police "1") om du ändrar på 1 till 0 så försvinner böterna. MEN inte om du krockar med en annan person.
Hoppas att detta hjälpte lite.

Skickades från m.sweclockers.com

Aaah, tack! Ska prova det

Av Tinardirith
Skrivet av myrre01:

Japp, det tycker jag:)

Tack som fan! Det buggade ur lite först med 1.3.1, men efter lite pill med moddar och kontrollinställningar så fixade sig allt och blev 10 gånger bättre än innan

Kör nu med:

  • Realistic Physics Mod v1.7 without limiter

  • Scania V8 1.5 by szeryff123 & Goro

  • No_levels_for_lorry_parts

..och ett par skinpacks. Styrningen blev ju helt underbar! Körde med 270-graders ratt för ett par månader sen och det var väl ok men man fick vara försiktig som fan. Nu går det att köra mjukt och fint med xbox-kontroller till och med, hur lätt som helst. Scanians V8 (nån med ~750hp) mullrar så underbart i surroundsystemet ^^ smutt. Det enda jag saknar nu är en mod för att ta bort alla böter, man kan ju störa ihjäl sig ibland.. nån som har en bra för det?

Av Tinardirith
Skrivet av myrre01:

Du måste uppdatera spelet till 1.3.1 men det ska gå för dig ändå för du har pachten 1.2.5

Skrivet av jamiecroc:

Först tror jag att du måste uppdatera spelet till v1.3.1.
Då tror jag att knappen redigera kommer fram

Aha, tack! Får prova det

Av Tinardirith

Tjena!

Tänkte prova mig på ett par moddar och har lagt in dom där man ska osv. VAR hittar jag den där Redigera profil-knappen som folk skriver om? För att komma till mod-valen? Där jag väljer profil har jag bara tre knappar - Skapa ny, Radera, Fortsätt. Tycker jag har kollat varje vrå av menyerna men hittar inget sånt :S

Så här ser det ut för mig:

http://i.imgur.com/FoM3xMh.jpg?1

Sen då? :S

Edit: Har precis samma knappar när jag får välja profil när jag startar spelet (Skärmdumpen var tagen senare, efter första valet).

Av Tinardirith
Skrivet av Mordrana:

"akta h8ters" det enda du gjorde var att färga en baslåda. inte värt mycket poäng i min bok. Sen att du får 5 av 5 av alla är för att du har en nikon kamera som kostar 1500? och kan photoshoppa lite. inte värt 5 av 5 på en datorrelaterad hemsida där överklockning samt datorkomponenter är i fråga. "h8ters pile on... idc.."

Det här är ett galleri, ingen projekttråd. Även om jag visade vissa steg så är det resultatet och helheten som spelar roll här. Bara och bara, jo jo det vet jag, men jag la ju inte ut bilder på bara den. Galleriet heter inte "En vit baslåda och inget mer". Eftersom folk har röstat ganska bra så var det väl intressant för dom iaf. Vad jag sett så är det ganska vanligt att folk visar upp sina datorhörnor här och här visar jag min, eftersom jag inte har någon sunkhörna till det längre. Är väl bara att hålla dig till din hörna av forumet om du inte har några intressen här. På vilket sätt är inte datorhögtalare relevant på ett forum för datorer m.m.? Swec har t.o.m. en nyhet om dom.

OfT: Min flickväns kamera kostar varken 1500 eller 15000 om du nu skrev fel på en nolla. Och jag kunde lika gärna ha använt min D80 istället som inte är värd mer än nån tusenlapp, hade blivit liknande bilder ändå. Ät en kaka

Edit: Antar att det är mer uppskattat att någon tar kort på sitt Titan (som alla ändå redan vet hur de ser ut) med en brusig mobilkamera och lägger upp?

Av Tinardirith
Skrivet av Sewerin:

Hmm, jo det kanske jag har. Får kolla, det är inte ofta jag använder den som skärm längre just pga det. :/

Kolla alla bildinställningar under Tv-inställningar -> Bild -> PixelPlusHD . Till exempel att de som har nåt med dynamiskt att göra samt HD Natural Motion är avstängt. Under Tv-inställningar -> Bild -> Datorläge ska det stå Till också. Då tror jag att alla utjämningeffekter automatiskt är avstängda och input-lag ska minimeras. Se till att du har din bildingång/Source för datorn vald när du gör detta eftersom alla inställningar är egna för varje "Source".

Har du kopplat med hdmi eller annat sätt?

Av Tinardirith
Skrivet av Womp:

Tja!

Har inget speciellt ljud just nu men ska skaffa.

Tänkte köpa en REGA RP1 vinylspelare och har hört att rörförstärkare ger ett otroligt porrigt ljud.

Jag som är totalt grön på detta, vad behövs?

Tänkte försöka införskaffa en mindre hi-fi anläggning att koppla vinylen till högtalarna men vad behövs?

Vinylen har ju ingen RCA utgång eller liknande och eftersom det blir typ 4steg från själva plattan till högtalarna hur ser det ut...

Ge mig lite tips på vad jag behöver tänka på och kanske vad jag borde leta efter. Jag har sett att Project har en liten liten rörförstärkare men aldrig fått sett en i verkligheten... Samt Argon på Hifiklubben.

Högtalarna är redan bestämda, det blir ett par Scandyna smallpod!

Tips mottages!

Vet inte om jag är helt ute och cyklar men när jag googlar på de där högtalarna du ska ha så står det att de är aktiva Kanske finns som både aktiva och passiva, eller har du missat nåt själv?

Av Tinardirith
Skrivet av VivaLeFrance:

Tänkte fråga ifall fästena skulle passa till Z-5500 sateliterna? Tyckte lådan blev sjukt bra

Till satelliterna i Z-5500 behöver du väl inte ens några fästen? Har inte haft något sånt själv men har för mig att man kunde vända på "foten" de har och använda den som fäste

Google:

http://img386.imageshack.us/img386/6139/p1010313av6.jpg

Vet inte vad det är för gänga i hålet på de satelliterna om man tar bort fötterna, men det borde vara samma. Annars är det bara att leta på en skruv som passar hålet i dina satelliter. Principen på fästena fungerar garanterat iaf Ifall du vill kunna vinkla mer fritt än vad man verkar kunna göra med de medföljande fötterna.

Fästet som använts här ser ut att vara samma som jag har fast svart:

http://img.photobucket.com/albums/v490/bgrngod/Speaker%20Stand%2...

Av Tinardirith
Skrivet av Sewerin:

Jäkligt fräscht! En fråga bara , då jag har en likadan tv. Tycker inte du att musen släpar efter en hel del?

Fan va kul! Har inte sett mycket om den, finns inte så många reviews och så.. Jag är väldigt nöjd med den iaf, och nej jag märker inte av några konstigheter med musen. Är det mycket? Du har ingen bildförbättring påslagen som pajar?

Skrivet av Gunvald Larsson:

Upp med TVn på väggen! Annars snyggt

Najnaj! Föredrar att inte ha den fastskruvad Tack!

Av Tinardirith
Skrivet av zzcool:

måste du färga om den till svart igen när den svarta perioden kommer?

Haha, vi får se men tror den vita perioden stannar tillräckligt länge för att jag ska ha råd att köpa riktigt ljud när det blir färgskifte nästa gång ^^

Skrivet av sgtspiff:

Snyggt men enligt mig är det förbjudet att ha synliga sladdar.

Vilka sladdar syftar du på? De som hänger bakom tvn är åtgärdade nu även de till vänster om prodigyt.

Av Tinardirith

Nice! Knepigt perspektiv på sista bilden, eller vad man ska säga. Ser ut som att den står på golvet och är gigantisk xD

Av Tinardirith
Skrivet av Itchy Trojan:

Snyggt, men vart är maccen?

Aldrig att det kommer in en mac här! Tjejen har en ipod touch och det får fan räcka. Man kan ha vitt ändå