Inlägg

Inlägg som Tinardirith har skrivit i forumet
Av Tinardirith
Skrivet av DerbiTobbe:

Hittat en guide om hur man gör, där står det inget om drivrutiner och han använder den ratten jag har, då borde det väl fungera?

http://www.ehow.com/how_7725924_convert-pc-wheel-xbox-360.htm...

What?! Det här har jag inte sett nåt om förut, skulle ju vara guld om min gamla microsoftratt fick lite mer användning Det är väl bara att skicka efter och testa? Inga stora pengar precis om det inte skulle fungera, till skillnad mot att köpa nån fanatec för flera tusen.

Av Tinardirith
Skrivet av ApexViper:

Har precis bytt chassi för mina komponenten, men som titeln lyder, så lyser min MemOK! ständigt rött, samt så får jag ingen bild på min skärm.

Det funkar inte att hålla inne knappen heller. Har prövat med att byta platser på alla minnen samt pröva en åt gången.

Hjälp snälla, är i behov av datorn.

Tack!
mvh Sebbe

Har du bara flyttat över grejerna till ett nytt chassi utan att byta nåt? Låter mysko isf :s Känns som att minnen eller moderkort skulle blivit skadat på nåt sätt under flytten isf, varför skulle det annars uppstå nåt sånt här av att bara byta chassi? Tråkigt iaf, hade samma problem nyss själv men det var förmodligen pga av okompatibla minnen.

Av Tinardirith
Skrivet av Curemylife:

Sitter wi-fi kortet ens i moderkortet?

Ja, det har inbyggt wifi.

Av Tinardirith
Skrivet av dyrvik:

står bara Intel(r) 82579v gigabit network connection... betyr det att jag inte har det installerat, om inte hur installerar jag det och var får jag tag på det? har ingen windows skiva :/

Som jag skrev tidigare:

Ladda ner från asus hemsida. Sök på moderkortet där och leta på fliken Downloads/Ladda ner.

http://www.asus.se/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z77I_DELU...

Välj ditt OS -> Wireless -> Tanka alla tre som finns där och testa, kommer inte ihåg vilken som fungerade för mig men någon gjorde det iaf och det fungerar hur bra som helst nu.

Av Tinardirith
Skrivet av dyrvik:

och var hittar jag drivruntinerna, finns det med på cd skivan eller måste jag ladda ner dom ?

Ladda ner från asus hemsida. Sök på moderkortet där och leta på fliken Downloads/Ladda ner. Ska finnas nåt i stil med wireless -> Wifi Engine

Edit: http://www.asus.se/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z77I_DELU...
Välj ditt OS -> Wireless -> Tanka alla tre som finns där och testa, kommer inte ihåg vilken som fungerade för mig.

Av Tinardirith
Skrivet av AndyB91:

Okey jag vill bara höra vad ni tycker om min Ide.
För jag kommer göra de XD
Ska klippa av de Sladdar som är i väggen på mitt XFX agg och sedan Försegla resten av vad som finns kvar av de sladdar med krympslang och lite eltejp.
Sedan Sleva resten av sladdarna jag ska ha.

Orkar ej gå och smälla mera chas på nytt agg bara för att ha de modulärt.

Varför inte? Klart det är snyggare gjort att löda bort men det kan vara bra mycket svårare. Jag öppnade rätt nyligen mitt Fractal Design Tesla 650, icke modulärt, för att ta bort ett par kablar. Tänkte löda men såg direkt när jag öppnade agget att det skulle bli riktigt pain in the ass så tätt som kablarna satt där inne, dessutom flera st i samma lödpunkter. Det blev att klippa istället och skiljde ändarna med krympslang och säkrade med buntband. Det blev hur bra som helst och jag fick precis så många kablar jag behöver + en extra sata ifall jag vill ha en till hårddisk sen.

Skulle jag haft ett finare nätagg så hade jag nog försökt byta med nån men det kostade ju bara ~650:- för över ett år sen. Har man bara lite vett och är försiktig så varför inte, go for it. Blev hur bra som helst för mig iaf och jag ser ingen eld än.

Av Tinardirith
Skrivet av Mr.Murdoc:

Lät ju skumt att dina minnen inte fungerar, Så om du bara kör med 1st minnesmodul så erhåller du boot med båda?

https://www.inet.se/produkt/5315300/corsair-8gb-2x4096mb-cl9-...

Har inte testat båda, blev så jävla glad att jag fick igång burken bara efter att jag hade svurit och jävlats bra länge med att försöka uppdatera bios och allt jag kunde komma på. Så jag lät det bara vara x) Med ett minne i sloten som är längst ifrån processorn så går det iaf. Trodde den närmast processorn var slot nr.1 så det hade jag ju provat innan att ta ur den andra (yttre som är lättast att komma åt) men det hände inget så jag höll på deppa ihop. Provade den andra sloten ensam som en chansning till slut och flög nästan baklänges när jag plötsligt fick bild. Med båda minnena i så lyser DRAM_LED rött och det bara startar om och om igen utan bild.

Får väl prova att köpa ett par Vengeance LP och testa, har ingen jag kan låna av i närheten tyvärr.

Av Tinardirith

Bra tråd! Är också intresserad av tips på minnen som garanterat fungerar till det här moderkortet. Satte precis ihop burken i signaturen och tog minnena från min gamla men får ingen boot om jag har båda minnena i, med en sticka i går det. De som inte fungerar riktigt är då Corsair 8gb 2x4096mb CL9 1333mhz XMS3 och vad jag kan se så finns inte just dom med i asus lista på kompatibla minnen heller, något jag borde ha kollat upp innan.

Kraven jag har på nya minnena är:

  • Kit (2st) på totalt 8 eller 16gb

  • Lågprofil! Kör med luftkylare som går precis över ena minnet.

  • Garanterat kompatibla med P8Z77-I Deluxe

Får gärna vara blå för att matcha resten men det är inte alls nåt krav. Har sett flera som kör med höga Vengeance 1600mhz, är även Vengeance LP ok?

Av Tinardirith
Skrivet av astrob0y:

Hej.
Någon som kan tipsa om en app där klocka syns på skärmen när jag har mobilen på viloläge (dvs att telefonlåset är på)? Sitter på en nexus galaxy
Bra tips i tråden fö Remote System Monitor är fantastisk app.

Mitt bidrag är launcher 8, ett fantastiskt rappt ui
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lx.launcher...

Är inte säker men har för mig att man kan göra så med den inbyggda klockan? Har för mig jag såg det i inställningarna på min N7 förut iaf. Kallas "night mode" eller nåt sånt. (Android 4.2.1)

Av Tinardirith
Skrivet av Zneeze:

Hej.
Jag fick just hem min nya FX processor (8 core, 3.5 GHz) och mina nya RAM minnen (Vengeance 1866 MHz).
När jag bytt ut processorn och minnena fick jag ingen bild eller ljus i tangentbordet, jag har prövat att byta tillbaka till de gamla komponenterna men det hjälpte inte, jag är även 100% säker att jag kopplat in alla kablar rätt.
Det som händer i burken är att grafikkortet (Gtx 570), börjar låta typ var femte sekund, det låter typ som när man startar det fast om och om igen.
Jag tror att det är nätaggregatet som spökar över det hela, det är ett 650 watts Chieftec.
Otroligt drygt när man köpt nya grejer men inte får prova dom. :/

Som du beskriver det att det är som att den startar om och om igen med korta intervall och att du inte får någon bild, det blev nyligen så när jag satte ihop min burk, problemet var att minnena inte var helt kompatibla med moderkortet. Testade att starta med bara ett minne i och med bara ett i just ena av slotsen så startade datorn och jag fick bild. Bara spekulerar men du kan ju prova det?

Edit: Jag testade först att uppdatera BIOS för moderkortet innan men det gjorde ingen skillnad. Sen när jag testade det med minnena så gick det.

Av Tinardirith

Gött att se ett kort med Windforce-kylaren i Prodigy, ska precis till att bygga i ett själv. Får bli med Gigabyte 6870 så länge. Go'a bilder

Av Tinardirith

(Någon) 233MHz
Pentium 4(?) 3,4GHz
(Laptop) Okänd 2x 1,9GHz
(Laptop) M320 2x 2,1GHz
PhenomII x4 965BE 3,4GHz
i5 3570K väntar på posten strax.

Av Tinardirith
Skrivet av Bakgrund:

Hej Sweclockers!

Ska beställa en SSD imorgon och har lite beslutsångest. Ska jag välja intels 330 serie på 180GB eller Samsungs 120GB basic i 840 serien? Fördelarna jag ser i intel-disken är att den är större såklart, i Samsung disken att den har en marvell styrkrets som sägs vara stabil som attan. Vilken tycker ni jag bör välja, och varför?

Intel 330: http://www.dustinhome.se/product/5010627963/intel-330-series-... Samsung 840: http://cdon.se/hemelektronik/samsung_840_series_basic_120gb_s...

Har också ett par korta frågor om intel 330 disken:

  • Blir de segare när disken är nästan helt fylld, isåfall hur mycket?

  • Är intel disken stabil eller behöver jag krångla med massa firmwares (som jag inte förstår mig på)?

Jag stod för precis samma val för ett par dagar sen och valde den Intel:n pga priset per GB Har ingen erfarenhet av den än men, slå till f-fan.

Av Tinardirith

Kul med hemmapul Jag och en polare gjorde en "fuzz-pedal" för elgitarr som projektarbete på gymnasiet. Vi fick den aldrig att fungera men det var kul att prova och vi fick ändå mvg för rapport och genomförande ^^

Av Tinardirith
Skrivet av janee:

Om du har möjlighet att spara alla filer och program från WD Black 1TB disken som du vill behålla till en annan enhet innan du installerar Windows på SSD så kan du formatera WD Black 1TB efter installationen på SSD, fördelen med denna metod är att du får en 100% ren lagringshårddisk och dessutom slipper du manuellt rensa bort alla gamla Windows filer.

Edit: Om du vill formatera WD Black 1TB disken så rekommenderar jag att du använder diskhanteraren för att ta bort alla partitioner (även den lilla reserverade 100MB), du behöver bara högerklicka på partitionerna och välja Ta bort volym och när hela utrymmet på hårddisken är Inte allokerat (svart) så kan du skapa och formatera en ny enkel volym på hårddisken, läs mer om detta i denna guide http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/1109814-tutorial-k...

Men du kan även skapa en ny mapp på WD Black 1TB disken och lägga alla program och filer som du vill behålla och då kan du sedan radera allt manuellt förutom den nya mappen efter installationen på SSD, det kan vara svårt att få full behörighet till alla filer som ligger i gamla windows mappar (Bibliotek och Hämtade filer) så det är nog bäst att lägga dessa filer i en annan mapp.

Jättejättetack! Tydligt beskrivet, tack som fan nu klarar jag mig nog.

Av Tinardirith
Skrivet av Rydisen:

Stäng av, dra ut HDD, starta upp från windows-skivan, installera windows, sätt SSD som första disk i boot-ordningen i BIOS/UEFI.

Skrivet av janee:

Tränger mig in och lånar tråden lite här, har också planer på ssd inom kort och har inte ägt någon tidigare så jag är noob på vissa detaljer.

Har i dagsläget en WD Black 1TB till både OS och lagring. När jag har följt instruktionerna ovan och i videon, vilka jag är helt med på, vad måste jag göra med min gamla disk som jag kommer vilja använda för medialagring? Vad gör jag med windows som är installerat på den? Måste jag back-up:a och rensa hela disken för att ta borta windows från den eller kan jag behålla filer som är lagrade där? Program måste väl installeras om osv för att fungera antar jag men vad händer med OSet på min WD Black?

Av Tinardirith
Skrivet av tompa86:

Har funderat på att införskaffa mig ett headset så man kan kolla film o lyssna på musik nattetid men vad ska man välja då man använder glasögon och 12mm Töjningar ?
Har kollat på Steelseries Siberia V2 en del men andra förslag mottages tacksamt !

Maxpris ca 7-800 kr

Stör mig också på att ena örsnibben kommer i kläm pga töjning, blir störande efter längre sittningar x) Ett alternativ är ju att köra på några lyxigare in-ear?

Av Tinardirith
Skrivet av bagg3:

Hehe, det kommer bli en ghettomod.. Hittade vad jag tror blir perfekta bitar för att använda.
Om detta blir bra så lägger jag upp lite bilder på det hela

Ja tack, lägg gärna upp bilder av din lösning! Hade tänkt köra samma kombo i ett projekt senare och hade inte sett nåt om just det här problemet tidigare, tur att jag snubblade över den här tråden. Det enda jag funderat på är om Noctua NH-U9B SE2 går att montera åt båda hållen på P8Z77-I när det är annan sockel, på mitt mobo i signaturen gick den bara att montera med blås "uppåt" om du förstår vad jag menar, i vertikalt läge, vilket skulle bli rakt in i väggen i ett Bitfenix Prodigy som jag tänkt köra på. :/ Bekräfta gärna om det går bättre med 1155-sockel!

Av Tinardirith

Någon annans N7 som batterikurvan går uppåt på ibland utan att den varit ansluten till laddare? Den har inte heller ändrat temperatur eller något annat, bara legat på samma ställe orörd utan något igång. Tog upp den nu och då hade kurvan gått upp flera procent, dafuq x)

Screenshot:

Av Tinardirith
Skrivet av Poontus95:

Hur gjorde du då? Alltså, det enda jag vill göra är att extenda skärmen så jag har tre skärmar. Har två nu men kan inte hitta den tredje. Hur göra?

Bara pluggade in alla och tryckte på extend to på alla skärmarna i windows skärminställningar :S Provat knapparna "Hitta" och "Indentifiera" där? Eller motsvarande på engelska om du inte har svenskt operativsystem.