Inlägg

Inlägg som dussin har skrivit i forumet
Av dussin
Skrivet av Gurrrra:

Jamen klart dom gör, o klart dom visade Pro-versionen först som en halo-produkt som alla ska sukta efter men inte ha råd, så sen allting som kommer efter som kommer vara näästan lika bra o kännas väldigt billigt i jämförelse trots att den antagligen kommer kosta "bara" minst 20kkr o därmed lär sälja som smör i solsken till alla frälsta Apple-dyrkare.

’Early adopters’ tenderar att betala premium utan större betänkligheter.

Men det är även en standard produktsegmentering du beskriver.

Av dussin

Vad får du för meddelande om varför din e-postadress inte går att återaktivera?

Testade nämligen nu med en gammal slask-mail jag har på Yahoo.

Välkomnades tillbaka. Det står att den föregående inboxen har raderats på grund av inaktivitet men nu, eftersom jag har loggat in igen, har inboxen återaktiverats. E-postadressen fungerar alltså, men alla e-brev är raderade.

Av dussin

BIOS version är F..?

Av dussin

Tycker det ser ut att vara hårt och kalkrikt vatten. Vad är det för filter i maskinen och hur ser dessa ut?

Av dussin

Förstår fortfarande inte hur det kommer sig att kablage med sådant ös saknar dö-stift.

Av dussin

På min ASUS-bräda så finns det av/på för Armoury Crate i BIOS.

Av dussin

Vilken drivare används enligt Enhetshanteraren, och vilken version är den (eventuellt) generiska varianten..?

Samt,
om du vevar igång Ubuntu via USB-sticka (och klickar Live istället för Installera), fungerar då wifi?

Av dussin

Undra vad det var för regeringskritiker som man ville ha mera information om.

Även om ingenting togs med, hoppas jag att Mullvad säkerställt att ingenting lämnats kvar.

Av dussin

Jag har HBO Max med anledning av det omtalade ”50%-erbjudandet”, men skulle det bli 3-4-5-6 gånger så dyrt samt eventuellt även innehålla reklam så behöver inte nämnas vad som sker.

Av dussin

Det där kunde kultiveras till en ny kategori/genre där man endast får spela med hjälp av sina robotmanicker. Lägga mänsklig hand på kontrollerna? Fusk!

Facepunch Studios började började svartlista enheter 2019 via Easy Anti-Cheat (EAC), bland annat gällde det möss av fabrikatet ”Bloody”.

Av dussin

Världens maktbefogenheter klarar uppenbarligen inte ens av att smälla till diverse dekadentsajter som helt öppet publicerar våldtäkt mot barn, sexuella övergrepp och människohandel. En av de större dekadentsajterna, ”hubben”, har över 100+ bekräftade Kategori A-klassade fall.

Det uttalade syftet kring förslaget är fullständigt befängt i sammanhanget.

Av dussin

Vad sägs om att öppna Kommandotolken (som admin) och starta en enkel "sfc /scannow" ..?

Av dussin

Från toppen av huvudet, några saker som framkom under senaste WAN Show för er som av olika anledningar inte lyssnat eller tittat på det men kanske ändå är intresserade:

- Det bekräftades att attacken initierades via RTLO-metodik vilket gör att en vanlig kanslist och den granskning av filer som sker i dagliga göromålen inte är fullgott. Fientlig executable vevas här igång.

- Denna enhet får all data från sina chromiumbaserade webbläsare slangad, bland annat sessionskaka till YouTube.

- Funktion som existerar i administrationsgränssnitt för att slänga ut alla enheter/sessioner fungerade inte och hade noll effekt.

- Förvirringen är stor när attacken till synes är avvärjd men plötsligt har tagit över kontrollen och går LIVE ånyo.

- Google visste ganska tidigt exakt vilken enhet och konto det gällde, men tiden mellan att denna information förmedlades från Google till LMG blev fördröjd och en anledning som nämns för detta är att det inte är den mänskliga Google-representanten som det samarbetas med som informerar – informationen är istället under en tidsperiod flaggad och liggande i det automatiserade kommunikationssystemet.

- Först när enheten i fråga väl sätts offline fysiskt kan kontrollen börja återtas.

- Inga lösenord eller 2fa var någonsin i orätta händer.

- Loggar visar att attack bland annat kom via VPN placerad i samma stad, varför det vanliga ”plötslig access från andra sidan jordklotet” aldrig triggas.

- Google har inga moment som triggar ”ange lösenord” för kontokritiska ting såsom namnbyte, radering av massivt antal videos, etc.

- Linus personliga diagnos ska ha inverkat negativt under det pågående arbetet att återfå kontroll.

- Linus och Luke var båda nakna vid sina datamaskiner under arbetets inledande timmar

- Eftersom det länge var oklart vilken enhet och vilket konto som var drabbat, var det mycket svettigt att försöka skapa sig en bild över hur illa situationen var såsom att inte veta om mera verksamhetskritiska delar än YouTube var drabbat.

- Dedikerade fans använde sina pengar för att skicka in ”superchats”, dvs donationsmeddelanden som visas på skärmen i LIVE-sändningen, i vilka tittare varnas att inte skanna bedrägliga QR-koder osv.

- Luke var väldigt nöjd med sitt team som tog initiativ och började arbeta direkt utan att behöva särskilda order.

Av dussin

Jag var faktiskt under intrycket att attacker via RTLO-metodik var ett utagerat kapitel. Tydligen är det inte över ännu, även fast OS egentligen vet att maskerad pågår.

Som många nämnt i tråden så borde det givetvis finnas flera saker implementerat mellan en stulen sessionskaka och total blackout på Google YouTube, och det finns säkerligen flera saker att arbeta med från båda håll beträffande hur stöld går till och varför det är stöldbegärligt samt allt däremellan.

LMG som använder företagslösning med Google ("Workspace") har förmodligen inofficiellt haft det litet svettigare än att själva YouTube-delen blankades, men delar med domäner och mail osv kanske har haft bättre säkerhet.

Det skall bli intressant att få höra en mera utförlig redogörelse kring det inträffade i kommande WAN Show.

Av dussin
Skrivet av Massy:

[...] Idag justerar man 99% av gångerna volymen på sina hörlurar, med eller utan sladd, funkar även på gamla trådade. Eller på ex SmartWatch, eller i ex Spotify på datorn där volymreglaget är kopplat till Spotify på telefonen osv...

"Siri, volym 60 %" eller liknande kommando fungerar också, flikar jag in som oftast navigerar å styr via rösten.

Använder dock den fysiska mute-knappen varje dag, vilken som bekant är en uppskattad position switch på iPhones. Att den skulle bli kapacitiv kunde kanske vara bra. Den som lever får se.

Av dussin

Givetvis bättre än ”allt” SATA, men tycker mig ha noterat att det främst är diskarna med halvgött tryck, någorlunda TBW, och/eller diskarna som tenderar att storkna (saknar cache) som glider neråt i pris.

Nedgången får gärna hålla i sig och komma att innefatta diskarna med samtliga gött tryck, bra TBW, och som inte mister andan vid större filtransporter.

Eller så har också det redan börjat ske, och man blir väldigt glad nästa helg när man sitter och klickar runt på handelsplatserna i jakt på prylar till projekten man funderar på att bygga ihop.

Bra priser på Mekaniska Big Boys vore fint.

Av dussin

Mitt heter OC i produktnamnet och har inte skrämt upp det ytterligare.

Lirar för tillfället 1080p men är likt @Patriksan i färd att hitta en lämplig 1440p-skärm. CPU är en intel 12700, 2x16GB RAM, alla diskar m2. Har alla spelinställningar på max och det flyter på fint, förhoppningsvis tillräckligt fint även med den något högre upplösningen framgent.

Det är givetvis bättre tryck i nyaste serien men inte bara är prissättningen usel, typ allt är också wattslafsare vilket väger ungefär lika tungt i mitt sätt att välja prylar.

Pris, tryck, watt blev 3060 Ti. Fin balans produktivitet och gaming.

Av dussin
Skrivet av DennisOlof:

Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk !
[...]

Exakt. Allteftersom fler detaljer framkommer i Lastpass-härvan desto tydligare framgår att nivån verkligen är novis hobby, om inte värre. Man förväntar sig inte sådant här från en verksamhet som bygger denna typ av infrastruktur. Det är direkt anstötligt.

Av dussin
Skrivet av merdique:

Du måste följa 20-80%-regeln, ladda INTE över natten. Undvik att hamna under 20% innan laddning, sluta ladda vid 80. Jag har gått ett steg extra och gjort shortcuts-automationer så ett larm går när batteriet går under 20 eller över 80.

Har gjort samma, men har övre signal på 96 %.

Denna iphone har enbart laddats trådlöst, via vad jag kallar duttladdning, och det har pågått i ungefär 3 år. Batteriet meddelar hälsostatus 86. Min erfarenhet är således att trådlös icke-optimal laddning inte fördärvar batteriet mera än icke-optimal kabelladdning. Det uppstår heller aldrig en situation där man tittar på enheten och inser att den med nödvändighet måste laddas. Duttandet håller över dygnet. Återstår att se hur låg hälsostatus batteriet kan meddela och ändå mäkta med dygnet.

”Optimal laddning” är en bra utveckling men det är för beroende på vanor man kanske inte har. Att OS kan slå av laddmodulen i enheten vid viss % samt trycka på den en tid före användaren vanligtvis tar enheten från laddaren, tyder på att potential för vidareutveckling finns i närtid för att dessa instruktioner likväl kunde komma från användarens automatiseringar = Att hålla på med min-max laddning och glömma enheten på laddaren - inga problem. (Så som man kan göra med automatiseringar som styr Smart Uttag vilket slår av/på strömmen till laddaren, fast internt i enheten direkt på laddmodulen såsom OS redan idag kan.)

För topic så styrs nyköp förmodligen mycket beroende på hur enheten har inkorporeras som verktyg i livet. Mera eller mindre innovativa saker kan därför locka olika användare. Mäta, kompass, gps, nfc, trådlös laddning, ar, ai, steg, tålighet för varierande vätskor, lagring, scanning, osv osv osv. Allting är ju faktiskt inte så-kallat villhöver när det gäller premiumsegmentet. Absolut lägsta gemensamma är sannolikt (säkerhets)uppdateringar, där Apple slår allt och det är inte ens nära.

Av dussin

Tycker det kunde göras tydligare att räddningstjänsten som citeras i den ursprungliga artikeln inte rekommenderar att funktionen stängs av, även om det blivit en och annan utryckning till en situation vilken inte varit lika allvarlig som larmet har gjort gällande. Så mycket är funktionen tydligen värd när det faktiskt fungerar såsom det är tänkt.

Om man märker att enheten har felaktigt larmat skulle man exempelvis följa upp det eller besvara kontaktförsöken som räddningstjänsten gör som larmsvar under en pågående utryckning. Vilket ju är förståeligt. Det är förmodligen värdefullt om utryckningen i stort kan avbrytas samt istället ställa sig redo för nästa larm och att endast vanliga ledbilen (eller hur den kallas) åker ut för att samla uppgifterna som behövs för rapporteringen osv.

Hur utvecklingen för att minimera felaktiga larm kan se ut om det ska anpassas till användare som inte har någon koll på vad enheten på olika vis meddelar att den är i färd att göra vet jag ej. Det vore, givet succéexempel runt om i världen, bra om inte kombination med Watch krävs. (Den vibrerar och lever holabaloo på handleden, råkar jag veta).