Inlägg

Inlägg som dussin har skrivit i forumet
Av dussin
Skrivet av anon5930:

Fina med Apple TV vad jag hört är ju att man får allt mer samlat än vad någon konkurrent har. Men jag är ingen Apple användare, vill heller inte bli och kommer inte bli ett alternativ för mig.
[...]

Ja, man kan ställa in konton för andra innehållsleverantörer så att det blir tillgängligt i en och samma app. Är man en sådan där som håller sig med diverse abonnemang så är det riktigt smidigt att ha Siri till att leta fram det. Apple TV är i mitt tycke en överlägsen produkt.

Hur som helst, fint med en fri period ATV+ för PS5-ägare.

"Ted Lasso" är en festlig måbra-serie.

Av dussin

Före min laddstation sitter en smart plugg som aldrig är på om jag inte är hemma, och som endast startar när jag säger att den ska göra det.

Likt någon annan i tråden har även jag grejat lite så att vissa enheter säger till när det är dags för laddning.

Av dussin

Jag hoppas verkligen att Apple har skickligare lobbyister och lagtolkare som kan vinna alla dessa befängda dispyter som dragits igång.

Av dussin

12. Jag tycker att det är trevligt att man kan plugga in sitt moln och fortsätta pilla oavsett vad det är för OS på datamaskinen man för tillfället har att tillgå.

Av dussin

Jag har tänkt använda ATV som hubb för smarta hemmet, vilket har skjutits på framtiden med argumentet att det sker vid nästa modell. Så, eventuellt börjar det bli så dags om det nu lanseras ny ATV.

Av dussin

Det skall gudarna veta att officiella appar kan vara bedrövliga, men vad är det specifikt med denna skolapp som upplevs vara bättre eller på vilket sätt den utvidgar värdefull funktionalitet; har vi till äventyrs någon förälder i regionen som kan sätta en teori på pränt om varför folk frivilligt betalar en slant för det ”efterlängtade alternativet”..?

Av dussin
Skrivet av exroz:

Jag är nyfiken på er som använder någon slags röstassistent. Vad använder ni den till? Hur ofta?

Använder hela dagarna till ungefär allt.

”Öppna _app_”, ”Vad är det här för låt?”, ”Väck mig klockan 7”, ”Tag fram kvittot på _identifierare_”, ”vilken adress har _identifierare_”, ”tänd ficklampan”, ”påminn mig att göra grej klockan xx”, ”skicka sms till _ identifierare_ och berätta att jag är på väg”, ”spela The Orville på tv:n i _identifierare_”, ”navigera till _ identifierare_”, ”vad blir det för väder på lördag?”, ”visa senaste mail från _identifierare_”, ”sätt en timer på x minuter”, ”var ligger närmaste _identifierare_?”, ”när har _identifierare_ öppet imorgon?”, "vad är klockan i _identifierare_?", "hur gick det för _identifierare_ på börsen idag?", "vad är tal delat i tal", osv, hur mycket som helst. Vissa saker är förhållandevis simpla och andra mera avancerat – men samtliga snabbar upp saker och ting och tillvänjningen är extrem. Användarvänligheten upplever jag som otrolig jämfört att sitta och pula för hand.

Apple har förvärvat över 20 AI-företag senaste åren, vilket faktiskt är fler än andra jättar. Inte alla men många av dessa har haft att göra med expanderad funktionalitet av Siri.

Det skulle bli konstigt att inte ha Siri till hands, förmodligen någonting liknande som att sitta och peka på en ej pekskärm efter att man ofta använt sådan och vant sig vid att göra vissa moment med ett litet pek. Eller för all del musgester.

Ni bör alla köpa en Apple-produkt så att inte någon räknenisse på Apple föreslår att avveckla Siri <3.

Av dussin

Jag har en likadan handkontroll som LTT-Linus.........

Har en ASUS TV500BG. Den marknadsfördes som handkontroll till "Android Nexus Player", men har fungerat bra till PC. Minns inte varför jag köpte den istället för en ny XBOX-kontroll som är guldstandarden enligt mig; förmodligen något helt fantastiskt bra erbjudande. Har i och för sig ett vagt minne av raseri över att mottagaren till XBOX-kontrollen gav upp, och att ASUS TV500BG var mest lik en XBOX-kontroll men ansluts via vanlig blåtand.

Av dussin

Det var en man på besök från England för ett antal år sedan som blev involverad i en ruskig olycka med dödlig utgång. Problemet var att ingen på plats visste hans blodgrupp. Under hans sista minuter var han tapper och upprepade ”be positive” till de som stod runt honom. De försökte vara det, men det var svårt så klart.

Tss.

Vet min blodgrupp. Det stod bland annat på taggen jag bar runt halsen när staten utbildade mig till kanonmat.

Av dussin

Som jag förstod det så fixades detta direkt i nightly, men hela grejen nu verkar vara missförstånd/sensationssökande där man inte förstår hur implementeringen av Tor är ett pågående projekt tänkt att expandera ”privat fönster”.

I all dokumentation rekommenderar Brave att man istället bör använda Tor Browser om man har diverse angelägenheter angående anonymitet.

Av dussin

Digitaliserar, förr med dokumentskanner men nu för tiden med den smarta telefonen.

Tar en bild eller lägger in redan digitalt dokument, skriver/talar in några ”taggar”, och har det så att jag kan be Siri att svara samt plocka fram dokumentet. Man kan ordna fram en lönespecifikation från mars 2018, logga in på Inet och kolla när man köpte sin monitor, osv, eller så kan man på 1 sekund var som helst fråga Siri som både svarar och plockar fram dokumentet för vidare information eller behandling såsom utskrift etc.

Ja, jag går mot djupa änden i äppelträsk

Av dussin

Har tänkt köpa ny GPU sedan Vega, men marknaden har eskalerat till totalt vanvett varje gång så det har inte blivit av ännu. Lagom till man mentalt förberett sig att betala alldeles för många riksdaler för en GPU, så har det varit omöjligt för en vanlig dödlig att ens hitta butik med lagersaldo.

3060ti uppvisade bra ös i vissa mjukvaror jag pillar med, men 3060 förefaller vara stympat på ofördelaktigt vis så det återstår att se om det blir ett alternativ prestandamässigt.

Under tiden har man anpassat sig. När man inte kan kasta råkraft på ”problem”, har man blivit bättre på att köa uppgifter och gå på en promenad eller sitta ned med en kaffe.

I övrigt så är både AMD och NVIDIA sannolikt medvetna om risken att översköljas och förstöras av sin egen andrahandsmarknad om man skulle frångå diverse max per serie; sättningen skulle öka med flera år. Därför intresset för specifika serier som inte utan ansträngning kan gå från att tugga i någon industrilokal till att säljas till gamers via blocket, osv.

Av dussin

Har kört med Bitwarden i flera år och det fungerar mycket bra med app till iOS och tillägg i webbläsare på datamaskinerna. Använder inte deras TOTP med anledning av "alla ägg i samma korg" osv, men tänkte ta användning av exempelvis stödet för YubiKey framgent. Var tidigare användare av Lastpass men bytte på grund av mindre goda nyheter som företaget inte var öppna eller ärliga om. För den som bryr sig om vitpapper osv så publicerar Bitwarden bland annat sådant i sin blogg.

Skrivet av smd:

[...] Bitwarden fungerar bra. Klarar mig egentligen med free men när premium bara är 10$ per år så kan de gott få mina pengar för en bra fungerande tjänst

Bra, hoppas fler tänker på det viset så att inte Bitwarden klappar samman om det nu skall strömma till "väldigt många" användare från Lastpass.

Skrivet av Kyraal:

[...] När jag får tid ska jag leka lite med att installera bitwarden_rs med docker på min hemmaserver, även om jag kanske innerst inne känner att min BitWarden-databas förmodligen är säkrare hos dem.

Samma här gällande fetade

Av dussin

Det var ett bra pris för en Yeti inklusive proper mikrofonarm, hade inte tvekat.

Jag använder en Yeti och är mycket nöjd med den.

Av dussin

Samtliga streamingtjänster kommer förmodligen standardiseras till 149-299/mån styck och aktörer som erbjuder varierande kombinationer anses vara väldigt prisvärda.

Jag förstår hur det kan finnas en marknad för dessa tjänster men har personligen aldrig varit helt tillfreds med tillrättalagt innehåll som är känsligt för diverse påtryckningar och tillfälliga influenser.

Servar mig själv via Jellyfin.

Av dussin

Läste av någon anledning ett test av Smart Access Memory / Resizable BAR och det verkar som att vissa spel verkligen tycker om det där. Rejält i många fall.

Vet inte hur det är med Intel-plattformarna men stödet finns hos AMD 500-brädor, 5000-ryzen, Radeon RX 6000-serien, och från och med månad mars GeForce RTX 30-serien.

Så, det blir ju en eventuell go bonus för dig framgent beroende på vad du kämpar med för spel @Rusk.

Av dussin

Jag köpte två Laminor när det begav sig.

Min dog reparationsdöden efter slarv vid demontering, vilket innebar att skärmen sprack före det döende batteriet som orsakade problem kunde bytas ut.

Den andra köpte jag till mina äldre där den har fortsatt tjänstgöring än idag, med extern mus, tangentbord och monitor. Taktiken att vid diverse problem enkelt plocka med plattan och be mig titta på den har fungerat väl. Inga fler utdragna telefonsupportuppdrag, ty även om dessa är väldigt få och långt emellan ”minns man det som igår” varje gång - så det har varit paradis att svaret alltid är fikabokning och en närmare titt.

Hur som helst så blir det inga fler Laminor. Själv är jag i äppelträsk, och mina äldre har fått en nätt ryzentopp som framgent kopplas in med tillbehören; så snart uppgiften överstiger enklare kontorsarbete, mäktar Laminan helt enkelt inte längre med på ett acceptabelt vis och en användarupplevelse man kan tillåta sina äldre att ha vid sin datamaskin.

Eftersom jag tillhör kundsegmentet vars prylar skall spänna över flera användningsområden och göromål eller annars kan det kvitta, så har inte längre ”en enklare hybridplatta” någon plats.

Av dussin

"Nemesis" var gött B, men uppföljaren ”Nemesis 2: Nebula” från 1995 är en klassisk Ultra Super B-film i den genre som uppstod enligt kriterierna du beskrev.

Det finns en ”Nemesis: Sequel Trilogy” att köpa på blu-ray, men minns inte om 3&4 fortsätter med kvinnlig hjälte likt 2an gjorde.

Det går även att hyra eller köpa dessa filmer på YouTube, om man nu håller på med sådant. Jag köper alltid fysiskt exemplar ty orka DRM och dumheter i det finstilta.

Av dussin

Smart Access Memory verkar intressant. 16GB istället för 256MB finns det säkert många skickliga utvecklare som kan göra allt möjligt fantastiskt med framgent.

Av dussin

Läste LTT-Linus på twitter att någon återförsäljare nu säljer iväg Intel Core i9-9900K för $300 och i7-9700K för $200, med ytterligare $20 avdrag om man samtidigt köper en bräda.

Aldrig har jag sett sådana REA-priser på Intel-prylar.

Jag hypar mig själv genom tanken att det är ARM i Apple-sfären som kommer skaka om saker å ting.