Inlägg

Inlägg som dussin har skrivit i forumet
Av dussin

Skyddet i Apple-produkter är väldigt bra och säkerheten talar för sig själv i och med klagosången från återkrängare. Dessutom gör det enheterna betydligt mindre stöldbegärliga, det blir inget med att lossa ett antal skruv och byta ut någonting. Det är nedlåst. Kringgås säkerheten på något vis är det fortsatt besvärligt att kränga, för ingen vill ha sitt liv på en enhet med suspekt mjukvara osv.

När det går rätt till är det dock inga problem.

Enhet som byter ägare tar man bort från sitt Apple-konto så är låset borta, redo att användas för den som köpt, fått, eller om den medvetet lämnats till någon slags verksamhet för vidare liv, etc.

Det verkar vara någon slags kommunikationsmiss med inlämning på återvinningscentral som är specialiserade på återbruk. Visste inte ens att det fanns. Det är inte tillåtet att tjuva prylar på återvinningscentralerna här omkring. Faktum är att blotta tanken stör många, vilket exempelvis tar sig i uttryck även här på forumet ibland med trådar som frågar om hur man totalförstör diverse lagring. Klåfingrig personal eller tjuvar i skydd av natten, mobiltelefoner och diverse annan elektronik blir kvar i lådorna hos folk för att man inte känner sig trygg i att materialåtervinning är vad som garanterat sker.

Av dussin

En form av planerbar elproduktion, med bonus att Friskvårdsbidrag osv kan slopas.

Av dussin

Kom osökt att tänka på Uber appen vs Apple's Privacy Policies, som bland annat dramatiserats i serien Super Pumped.

Man kan bara hoppas att pengarna som byter händer där nere i Bryssel inte tvingar in en massa, förmodat, bedrövliga app-butiker med allt vad det riskerar att innebära.

Av dussin

Kör Intel/NVIDIA och har inte märkt någonting, inte ens när det först rapporterades för någon månad sedan vilket drev fram en uppdatering av NVIDA-drivare. Om nu inte detta är någonting annat, vilket jag inte heller noterat precis likt förra gången.

Däremot har jag redan vant mig vid flikar i Utforskaren och Kommandotolken. Fantastiskt användbart.

Av dussin

Fractal Design Define R4 är favoriten som nyttjats i ~10 år, om datumet för länkade sweclock-recensionen är korrekt. Gedigen kvalité, rymligt, enkelt att modernisera om behovet skulle finnas, tidlös å proper design, osv.

Jag kör lite vise versa mot vad många andra gör som köper allting helt nytt. När datamaskinen upprustats så har istället skräpchassi köpts hem för att stoppa det gamla i - så att jag kan fortsätta använda mitt R4.

Av dussin

Det är ju som hemma, fast annorlunda /Roland

Av dussin

Har du testat router.asus.com , det fungerar för min Asus-variant.

Av dussin

LTT-Linus & LTT-Alex testade materialet för två år sedan, innan det likt nu hade börjat saluföras som CPU-kylning. Eventuellt har justeringar gjorts vilket förbättrat saker å ting sedan dess. Återkom med resultaten vettja.

Av dussin
Skrivet av varget:

[...]
Annars så går det via iscsi för steam och epic, har du rätt hårdvara så funkar det säker okej.
[...]

Jag hamnade på en "Craft Computing" youtubevideo från förra året där han testade iSCSI och steambibliotek, och karln lyckades få upp plattdiskarna i 1000/1000 genom att ta använding av diverse zfs-funktioner och allt vad det var.

Så nu går även jag, som för tusan inte ens är någon direkt gamer, runt och funderar på att eventuellt göra likadant bara för att... det är roligt att greja? :S

Av dussin

LTT-Linus har någon slags ordning där Steam-biblioteket ligger någonstans på nätverket, och att det då installeras därifrån istället för via webben - vilket givetvis går exempelvis betydligt snabbare.

Hur? Ingen aning.
Men lite om saken i följande video, och vidare information refereras i den:
We’re running out of internet - Steam Game Caching Server

edit: Läste för snabbt, trådskaparen undrar om installerade vilket är litet annat. Men men, med bra tryck i hemmaprylarna så installeras hutlöst stora spel på nolltid jämfört hastigheten Steams servrar trycker på med - så eventuellt intressant ändå.

Av dussin

Elon Musk är en fascinerande man och det är en ynnest att få dela tidslinje med honom.

Läste en diskussion någonstans om att man ville se Kim Dotcom i rollen som VD, och det hade förmodligen varit både underhållande och givande för vad plattformen skulle kunna vara.

För övrigt har Twitter under en lång tid haft verktyg med vilka användarna egenrådigt kan tysta specifika ord, fraser, användarnamn, emojis, hashtags osv för att skapa sig en tillrättalagd upplevelse på plattformen, och istället för olika påverkanskampanjer mot verifierade ”kontroversiella användare” så finns redan ansvarsutkrävande via reellt lagrum – re: ”Hot” och ”Hat”.

Av dussin

Läste någonstans en hänvisning till inflationen. Jag trodde faktiskt att Apple skulle ta ur kistorna för att prisa ut konkurrenterna och ta kliv framåt med eminenta Apple One. Det är fortfarande prisvärt, men mindre så och tvektröskeln blir istället något högre.

Av dussin

Bränner ett antal BD-R per månad, oftast 25GB- men emellanåt 50GB-skivor.

Brukar spara undan vissa projekt och liknande på detta vis, men även ta en extra periodisk säkerhetskopia av sådant där som skulle orsaka otröstlig bedrövelse om det gick förlorat.

Det har aldrig hänt mig att en BD-R med lyckad validering efter bränning, vid ett senare tillfälle inte har fungerat.

Av dussin

För den som är nyfiken på prestanda i produktivitet så hade LTT med ett par minuter tabeller i sin första bänkning av 4090. Redigt tryck är det, bland annat dubblas det upp i Blender i jämförelse med föregående generations värstingar 3090 & 3090Ti.

[Tidkodad länk, LTT YouTube].

Av dussin

Skulle rekommendera typen linjär platformer såsom BADLAND, men kolla PEGI-klassificering och se upp med att vissa av dessa spel inte är förlåtande (utan taggade med ”svårt”) och att det är gränsfall att misslyckanden leder till frustration istället för skratt och nya försök.

Steambutiken tillhandahåller ganska bra filter där man kan kombinera en radda taggar såsom ”roligt”, ”familjevänligt”, ”robotar”, osv där man presenteras en lista spel vilka taggats med samtliga valda. Är det cowboys, ninjor, pirater, fotboll, äventyr, jordbruk, pussel, rymden, drakar etc som gäller där hemma så kan man få bra hjälp av dessa filter att hitta lämpliga spel som ligger i intressespannet.

Ofta är det så enkelt att spel med snarlikt gameplay och fysik som man märker att avfällingen tycks gilla, även finns med en kontext som ligger i intressespannet. En liten hint har givits i att "Chicken Invaders" tycks ha varit fängslande; men var det gameplay eller temat..?

Av dussin

Som en del i veckans uppmaning att mera teknikkunniga följare av Linus Tech Tips seriöst bör överväga att bli tidig anammare av Intel ARC, skall LTT strax gå Live (på twitch etc) och testa ARC i spel enligt förfrågningar från chatten - för att visa hur favoritspelen, som av varierande anledningar inte kommer med i diverse listor, för tillfället fungerar på ARC.

Av dussin

Det var på tiden. Tycker att det blev mycket tjusigt.

Även tacksamt att era kodknappare inte tycks ha slarvat och att default toggle är såsom användaren har det inställt i webbläsaren/OS. Detta är användarvänligt för exempelvis mobiltelefoner som är tidsinställda att tona ned sig om kvällarna och gör det hela automagiskt. Bra bra.

I CSS med "prefers-color-scheme" är det så enkelt att det nästan är ofattbart att inte typ allt och alla redan grejat med detta.

Av dussin

Kör vidare med min Alder Lake (12 kärnor, 20 trådar) under överskådlig framtid.

Det var nära att det stövlades ut i äppelträsk redan vid senaste förnyelseturnén, så nästa gång blir det förmodligen Apple silicon.

Bra att AMD smäller in integrerad grafik, till synes över hela produktlinjen.

Av dussin

Använder Siri varje dag. Har bland annat blivit en sådan där som navigerar i telefonen med rösten istället för att peka/leta runt för att öppna appar eller rappt få information om när närmaste Biltema stänger osv. Använder även funktionen ”skanna dokument” i Anteckningar för att spara kvitton och dylikt, vilket gör att man exempelvis kan be Siri plocka fram kvittot för någon produkt man köpt och snabbt kolla vilket pris man betalade, vars man handlade, samt om garantitid råder etc.

Vill minnas att jag jämförde detta med musgester och pekskärmar i någon annan liknande tråd. Tillvänjningen är enorm, och på samma vis som en van musgestikulerare vevar även när funktionen saknas eller att det pekas på en icke pekskärm - så ska gudarna veta att jag förmodligen kommer försöka tala med Siri i en telefon utan henne.

I övrigt var det något eller några saker i videon som var fel angående Siri, exempelvis fungerar ju ”ta en selfie”. I alla fall öppnar sig Kamera-appen med kameran fram aktiverad när jag testade.

Av dussin

Är det helt uteslutet med det som brukar kallas fotogenvärmare..? Nu för tiden i princip doftfritt, värmer utan större bekymmer runt 30 m², fungerar vid elavbrott osv. Vissa varianter med design som tillåter att värma kärl vilket både är en eventuell mysfaktor för vissa kvällar men även en värdefull funktion.