Inlägg

Inlägg som dussin har skrivit i forumet
Av dussin

Detta verkar vara någonting liknande ”Privat reläservice” och ”Dölj min e-postadress” som äppelanvändare har tillgång till.

Förmodligen bra att fler tillhandahåller dessa tjänster och att användningen breder ut sig; värdet i att hamstra gibberish-data torde vara i närmaste obefintligt.

Av dussin

Jag tycker att Intel ska ha en eloge för att i alla fall ha försökt vara öppna och tydliga med nuvarande förutsättningar, hur lanserings- samt den vidare utvecklingsplanen ser ut. Det finns inte mycket man kan göra åt tondöva och/eller usel omvärldsbevakning hos recensenter, eller hur man kunde benämna det.

Av dussin

Jag använder den så kallade kontext-menyn väldigt ofta, vilken i Windows11 enerverande nog har lagts bakom det extra momentet ”Visa fler alternativ” (alternativt shift+f10). Kontext-menyn är förmodligen tänkt att framgent bli smart och med stegrad sannolikhet veta vad användaren vill genom att titta på filassociationer osv, men just nu är det oangenämt. Har sett att många är inne i registret å återtar kontext-menyn som huserar snabblänkar till funktioner, men jag sätter hoppet till klagosång via feedbackhubben.

Annars tänker jag inte så mycket på utformningen av menyer och annat; är en sådan där som trycker Windows-knappen och skriver första bokstäverna i det jag vill åt, följt av enter.

Min arbetshäst har P- och E-kärnor och tydligen görs en hel del hokus pokus angående sådant i Windows 11, så det är ju... bättre.

Av dussin

Har ni uttömt klassiska uppgraderingar såsom SSD, 2x8 RAM och en nyinstallation av OS..?

Annars är ju det mesta du kan handla idag betydligt rappare än 6-7år gamla laptops. Scrollade litet snabbt på dina länkade förslag och det är ju 11th gen Intel och NVMe-diskar osv, inga dåliga grejor.

Av dussin

Har du prövat att installera Intels drivare från brädans hemsida? Min bräda tyckte inte om att jag efter W11-installation tog mig för att skifta controller i BIOS; antar att drivarna inte automagiskt hade installerats eftersom den controllern helt enkelt inte var aktiverad under installation.

Tänker att det kanske kunde vara någonting sådant som hänt dig, i och med att du hade "avinstallerat" diskarna och eventuellt även proper drivare..?

Av dussin

När det finns tid blir det franskpress; och då menas att hålla på med tredjedelar, veva runt, låta kaffet blomma och dra, osv. Tycker att det på ett annat vis blir fylligt och välsmakande kaffe.

Av dussin

Det ser även ut som att du drar in luft från botten, fram samt bak; eller ser jag fel på fläktriktningarna..?

Av dussin
Skrivet av Donnerstal:

Verkar prestera dubbelt så bra som Iris Xe i Forza Horizon 5:
https://youtu.be/wNSFKfUTGR8

Såg just den videon.

Jag är en sådan där som lägger stor vikt vid Ös per Watt.

Intressant testning av LTT-Alex.

Det är nog lyckligt för Intel att det har börjat experimenteras med slö-kärnor för det skulle sannolikt vara inte bara lite utan betydligt värre annars med dessa wattslafsare. Hoppas att det förbättras med mindre tillverkningsprocess osv.

Av dussin

Precis som många Bahnhof-kunder har kommit att uppskatta och förvänta sig, så tar Bahnhof strid. Bahnhof är en viktig aktör. Om ingen ifrågasatte slentrian såsom ”ge oss långa listor personuppgifter och deras förehavanden annars straffbot på 5 miljoner” eller om alla utgick från att samtliga konstaplar alltid är 100 % hyvens och aldrig kunde hänge sig åt fuffens så skulle ingenting någonsin prövas till sin spets.

Av dussin
Skrivet av Toks:

Kan inte tekniken bakom utan har bara läst att det inte blir bra. Jag läste det tekniska svaret med men kan tyvärr inte komma ihåg detaljerna så jag kan svara dig.
Sen svarar du själv nog i princip på frågan. Blir avkastningen för dålig minskar intresset och syftet som motiverade investeringen.
Bara en sån sak att det är ytterst ovanligt att man använder vatten för att framställa vätgas idag pga kostnaden gör det knappast mer intressant om man minskar utnyttjandegraden på investeringen.

Att få ordning på lagringen är en mycket vital del i hybrit-projektet för att ”stabilisera energisystemet”, av anledningar som flera gånger tagits upp i tråden. Lagra när det finns prisvärd el, ta från lagren när prisvärd el inte finns. Det återstår att se hur pilotprojektet i Svartöberget (Luleå) faller ut, men teorierna verkar hur som helst vara i sin ordning.

https://player.vimeo.com/video/509225697

Av dussin
Skrivet av Irre:

[...] Övergången från kol och koks till vätgas i stålindustrin blir en hård nöt att knäcka.

Via beskattade EU-medborgare och EU-företag backas 7 projekt med 1,1 miljarder euro. SSAB, tillsammans med LKAB och Vattenfall, är 1 av dessa 7 med HYBRIT-projektet. Vätgas genom elektrolys och vindkraft(?) till elektriska ljusbågsugnar. År 2026 vill jag minnas mig att siktet var inställt på för tillverkning i kommersiell skala medelst den nya tekniken. Förutsatt att det kommer att finnas förutsägbar och stabil tillgång på fossilfri el när det blir så dags, vill säga.

Hur de övriga projekten fortskrider har jag ingen aning om, har bara noterat notiserna om HYBRIT då jag har finansiella intressen i SSAB.

Av dussin

Det skulle inte förvåna mig om det är Linus Sebastian som är med å budar uppåt USD5000 på denna franken-iphone, även fast säljaren hoppas att köparen inte kommer öppna den

Laddar trådlöst på skrivbordet och i bilen.

Det borde av varierande anledningar vara standarden.

Jag tror likt @Elakekocken att Apple snarare arbetar för att få väck ytterligare en hålighet i sina telefoner, men även att man kommer få gehör för detta bland exempelvis miljökämparna samt eftersom att det är framtiden.

Av dussin

HBO har faktiskt en hel del bra grejor.

Sopranos, The Wire, Entourage och The Walking Dead för att nämna några.

Jag är en sådan där som servrar sig själv men nappade ändå. Well played HBO.

Av dussin

Verkar vara rejält tryck i dessa maskiner och fantastiskt nog tycks inte heller energieffektiviteten ha rasat.

Trist att det inte blev någon uppdaterad Mac Mini, men någon gång skall ju toppsegmentet bli nya instegssegmentet sett till prestanda.

Avsnittet i presentationen där diverse skapare av mjukvara beskrev prestandan och nya möjligheter var väldigt intressant.

Intressant var även vidareutvecklingen av Homepod med intercom å grejor. Siri <3

Av dussin

Mac Mini M1 hämtar 39 watt från väggen vid fullt ös, och jag hoppas att en eventuell uppföljare med M1X/M2 - eller hur namnet nu blir - får än mera tryck men inte på alltför stor bekostnad av energieffektivitet (prestanda/watt).

Edit: Har funderat på att helt gå över till dockad macbook. Får se hur det blir med den saken. Något nyköp av någon slags Windows-maskin blir det av varierande anledningar med högsta sannolikhet inte, exempelvis dyrt och slafsar watt.

Av dussin

Använde googles sökmotor häromdagen och fick information om att sökresultatet hade korrigerats eftersom jag inte var inloggad med en verifierad ålder. Jag sökte efter diverse information rörande CSS och JavaScript.

Har tidigare likt flera skriver i tråden blivit nekad innehåll på google youtube.

Av dussin

Enligt manualen för brädan vill den gärna ha RAM-stickorna i B2 och A2 vid 2 moduler, vilket för denna bräda upprätt från CPU sett är ”Inget, RAM-sticka, Inget, RAM-sticka”. Kan det vara någonting sådant?

Av dussin

Köpte senast ”HyperX Cloud Flight S”. Det som avgjorde mellan kandidaterna var nog faktiskt den trådlösa laddningen, vilket verkade smidigt och har så visat sig vara. Det var även halva priset i en av nätbutikerna så det var bara att klicka hem å gå vidare med livet.

Om HyperX’s lösning med 7.1 osv är något bra vet jag ej, använder förnöjt ”Dolby Atmos for headphones”. I dolby-panelen finns lite olika EQ-alternativ man rappt kan byta mellan beroende på vad man önskar betona. Kan inte heller uttala mig om mikrofonen; köper endast lurar med helt avtagbar mikrofon eller att det inte finns någon alls. Byggkvalité inklusive elementen skulle jag bedöma som god.

Av dussin

Vad många ni var som har eller funderar på att skaffa ”premium” Google YouTube, enligt denna omröstning. Hade ingen aning om att det var så vanligt.

Av dussin

När Jobs för snart 15 år sedan introducerade iPhone så var ”mjukvaruknappar” någonting som fick säljas in tillsammans med multipekskärm. ~”Så att man i efterhand kan lägga till eller ändra” var nytt tänkande bland dåvarande utbud som hade fysiska knappar för det ena å andra.

https://youtu.be/VQKMoT-6XSg?t=317

Roligt att titta på i efterhand.