Inlägg

Inlägg som dannesthlm har skrivit i forumet
Av dannesthlm
Skrivet av FierceBrosnan:

Äsch nvidia med monopol i spel kan bli mer intressant än vad saker och ting är nu. Jag tänker att total stagnation kan bidra till en mer radikal förändring såsom det blev lite med Intel vs AMD inom CPU.

Det rådde ju totalt stagnation på CPU-marknaden då Intel hade ett informellt monopol, orsaken till allt positivt son hände sedan var ju att monopolet bröts?

Vet inte vad den typen av informellt monopol skulle ge för något positivt, visst blir det en stor kontrast just då det bryts, fast då efter 5-6 år av totalt stillastående.

Av dannesthlm
Skrivet av krEJZi:

Så fri prissättning för ett 5090? 35k?

Skulle inte se det som ett problem om de kostade 35 eller för den delen 40 k. Problemet har väl snarast varit att mellanklasskorten prissatts alldeles för högt i förhållande till t.ex. 4090, dvs toppsegmentet.

Av dannesthlm
Skrivet av källarinvånare:

Varför skulle man vilja utforska autogenererade platser? Kan väl omöjligt finnas något intressant där?

Folk utforskar väl i Minecraft också?

Av dannesthlm
Skrivet av mrqaffe:

Nån O2 version är billig, bra och kapabel tex den här.
https://www.amazon.com/Mayflower-Electronics-0007-Objective2-...

Funkar bara för 120 volt. Står i texten.

Av dannesthlm
Skrivet av Dunde:

Jag var inte säker på att jag faktiskt var på Swec efter att ha läst krönikan. Verkligen? Är detta dit Sveriges nördigaste community ska utvecklas?

Ja, utvecklingen är från Swec's sida att pressa de anställda att skriva olika mer / (fast ofta mindre) intressanta krönikor. Så ja en typisk del av utvecklingen...

Av dannesthlm
Skrivet av izzie:

Tappar en halv miljard [i försäljning]. Något otydligt, visst, men inte lika illa som en del nyhetspublikationer som anger detta som "förlust" rakt ut.

Nu är väl inte omsättning riktigt samma sak som försäljning heller om man ska vara petnoga!

Av dannesthlm

Tappar en halv miljard? Tolkar det som en halv miljard i förlust, fast inne i artikeln står det sedan att omsättningen faller med en halv miljard...

Viss skillnad.

Av dannesthlm
Skrivet av NodCommander:

Alla Li-jon batterier är inte skapade lika. Det är alltid avvägningar mellan C-värde, kapacitet, livslängd, vikt, volym, arbetstempersturer och så vidare.

För övrigt tillämpar väl kinserna en väldigt dålig "standard" av snabbladdning där dom vrider upp strömstyrkan istället för spänningen, vilket både orsakar mer värme och kräver tjockare kablar.

Dålig standard? Att vrida upp strömstyrkan vid laddning istället för spänning är fördelaktigt och ger MINDRE värme än att vrida upp spänningen.

Varför man började med att vrida upp spänning och inte ström i snabbladdning via usb A var förmodligen pga att få usb A sladdar officiellt klarar mer än 2.1A. Idag finns fler sladdar som klarar 3 ampere, men det finns eller fanns inget sätt för USB A laddaren att säkerställa detta.

Av dannesthlm
Skrivet av Joppis:

2,1A enligt specifikation så 5,2/2,1=2,48. Du laddar alltså upp den lilla powerbanken på ca 2h 30min om den är tom.

Om det nu är samma för den större banken så tycker jag att fem timmar är klart för mycket. För den prislappen kan man inte klaga iof, men den hade gärna då kunnat vara lite dyrare och 18w åtminstone.

Av dannesthlm

Minst lika intressant att se specen för laddningen av själva powerbanken, tycker att artikeln borde tagit upp den.

Tyvärr brukar den alltid vara låg på billiga powerbanks.

Av dannesthlm
Skrivet av phromo:

Håller med tidigare inlägg om att artikeln är lite väl sensationssökande/dramaqueen. Inte hade jag förväntat mig att gpun blir snabbare av mer minne.

Personligen tycker jag 16gb 4060 är välkommet tillägg för den som både vill spela lite och hålla på och hobbypula med deep learning där 8gb snabbt blir begränsande (till den som inte har budget till mer).

Artikelns tema var inte avsaknaden av hastighetsökning, utan att kortet tvärtom verkar LÅNGSAMMARE.

Av dannesthlm
Skrivet av Erik_T:

En jordfelsbrytare skall lösa ut om det börjar gå ström längs jordledningen, vilket oftast tyder på en kortslutning eller att strömmen på något annat sätt tar fel väg.

Att kablar skadas så att det blir för hög värmeutveckling i dem, så att de därefter brinner upp, behöver inte orsaka någon form av kortslutning och behöver därmed inte trigga en jordfelsbrytare.

Liknande skador på kablar kan uppstå efter en kortslutning, och i såfall borde jordfelsbrytaren slagit till, men troligen var det ingen kortslutning i det här fallet.

Jordledningen trodde jag åtminstone inte hade något att göra om det löser ut.

Min uppfattning var om all ström i ettan inte leds tillbaka genom nollan skulle det lösa ut.

Av dannesthlm
Skrivet av Kolsvart Katt:

Ser ut som sediment, det som kommer upp, massvis med mörkt material som inte luktar något, rätt så fint därav svårt att fiska upp.
Otori: Det är säkert inte så svårt om man har en slags intuition för dylika praktiska ting, något jag saknar ibland.
Walkir: botten, men det är inte bottenvåningen i huset för det är ett cykelförråd på markplan, om det gör någon skillnad för detta. Har inte sett något identifierbart främmande men vet inte riktigt vad sedimentet är eller har varit.
Ska prova avlopprensarmedlet. I värsta fall fastnar det och ledningarna blir fulla av propplösarmedel. Nej i värsta fall springer något läck och rinner över hela golvet och ner i cykelförrådet med sanering för en halv miljon, men det är ju verkligen inte vad som står i beskrivningen för medlet : )

k4: det är en sådan jag använt för att få fram sedimentet. Inte så mycket mer hände, höll kanske inte på tillräckligt många minuter?

matten: jag provade handdisk i hoarna och sedan kokande vatten, det bubblade lite men blev ingen skillnad i övrigt

tiger: ja, det verkar mer praktiskt med något användaren enkelt kan göra rent..

Har du provat kaustiksoda?

Av dannesthlm
Skrivet av SuperSverker:

<Uppladdad bildlänk>

Det är sött att du tror att Nvidia bryr sig ens lite om gaming nu för tiden.
Det är AI och datacenter som gör pengarna idag, och där går det som tåget..

Tydligen bryr sig Nvidia fortfarande om det, i annat fall hade dom väl avslutat det grafikområdet. Sannolikt bra att ha flera ben att stå på.

Av dannesthlm

Fotoappen ("Foton")

Hej!

Jag brukar använda denna app för lite enkel bildlagring (importera etc) samt att kolla på befintliga bilder. Problemet verkar vara att thumbnails inte verkar cachas vilket gör att varje gång man går in dyker bara tomma bildboxar upp, sedan tar det en evig tid innan de fylls. Varje gång, dessutom verkar programmet även kunna glömma bilder då man skrollar runt, vilka måste laddas igen...?

Någon med lösning?

Mvh
Daniel

Av dannesthlm

Limited edition? Är det prestandan som avses vara begränsad?

Av dannesthlm
Skrivet av Mizccc:

Helt värdelöst att inte kunna använda mitt eget netflixkonto oavsett vart jag är. Skiftar mellan att kolla på jobbet och hemma och detta kan jag alltså inte göra längre. Blir uppsägning.

Din arbetsgivare kanske är desto gladare över förändringen iallafall.

Av dannesthlm

Skulle rekommendera detta

https://www.kjell.com/se/produkter/dator/datortillbehor/usb-t...

Mångsidig laddare för lättare laddning samt 15 w trådlös laddning. Lagom stor med fack att ställa i.

Dock inte för den allra tyngsta laddningen.

Av dannesthlm

Om nu laddaren är det mest intressanta och häpnadsväckande med denna dator får väl datorn betraktas som en ganska ointressant nyhet. Den som vill uppleva denna kanske kan köpa den och koppla in till någon ur tidigare generationen dessutom...

Av dannesthlm
Skrivet av Lodisen:

Det är väl inte imponerande siffror för oss i Sverige med vår kassa valuta, men det skall man inte beskylla AMD för.

Men jämför man med MSRP på $269 så är det ju rätt bra valuta för pengarna.
Kortet är ju ändå snabbare än ett 5700 XT som hade MSRP på $400 vid release och 6650 XT hade väl MSRP på $439?

5700 XT var på sin tid ett åtminstone nära nog ett toppkort, det var ju åtminstone AMDs toppkort. Det är klart att man har visst extra påslag för toppmodellen, det är ju åtminstone brukligt. Dessutom var releasen för precis 4 år sedan vilket brukar ses som en halv evighet i denna industri.

Beträffande 6-serien sedan var ju den sedan drabbad av galet höga priser redan från start som jag kommer ihåg det. Ett MSRP på det du beskrev för 6650 XT var redan då galet högt.