Inlägg

Inlägg som dannesthlm har skrivit i forumet
Av dannesthlm

Tänk att det dröjt till minst 2023 innan detta händer...

Av dannesthlm
Skrivet av walkir:

Största problemet med Netflix för mig är fortfarande att de inte erbjuder 4k och HDR till ett vettigt pris jfm Disney+, Amazon Prime, HBO etc.

Har HBO, ska väl sägas att även om HDR stöds i TV verkar mycket av materialet på tjänsten inte stödja det.

För det andra verkar Apple ha ensamrätt på HDR till mobila plattformar, min HDR utrustade OLED-datorplatta stödjer det alltså inte eftersom den har Android. Tycker att det är på gränsen till skandal att lägga den typen av funktion som ensamrätt till i detta fall Apple.

Så gällande HDR på HBO har åtminstone jag inte mycket beröm att ge. Netflix har däremot genomgående haft ett mycket bra stöd enligt egna erfarenheter.

Av dannesthlm
Skrivet av Dockland:

Sant. Så snart David Fincher ger sig på "Mindhunter" 3:e säsong så skaffat jag Netflix en månad, Wednesday kommer jag se. Så det blir en månad, antingen 2023 eller 2024.

Den serien förstördes ju helt redan säsong 2...

Av dannesthlm

Jag hade nog ändå rekommenderat ett cykelhjul från en barncykel som ratt. När gummit nötts ut nästa gång är det bara att byta däcket.

Av dannesthlm
Skrivet av källarinvånare:

Förstår inte riktigt var denna rädsla för CPU-flaskhals kommer ifrån, min burk är kraftigt flaskhalsad av CPUn och det är inget jag lider av. I värsta fall är det ju bara att cappa fpsen. Däremot så börjar 7600 vara i klenaste laget för dagens spel, flera nya spel som har kommit de senaste månaderna är ju galet CPU-tunga.

Jag hade gjort så här istället, snabbare CPU och minnen för drygt en tusing mer. Om direct storage blir en grej i framtiden är det bara att köpa till en gen 4 SSD då.
https://komponentkoll.se/bild/DBpuN.png
Kylare:
https://www.amazon.se/-/en/Thermalright-Peerless-Assassin-Alu...

Om du promt vill köra på AMD är det bara att byta ut 7600 mot 7800X3D. 7700 och 7900 befinner sig lite i ett oprisvärt ingenmansland. Här är ett bra AM5-kort om du vill spara lite pengar.
https://compu-mail.se/sv/p/asrock-b650m-hdv-m-2-matx-am5-1001...

Vad menar du för spel som är så galet CPU-tunga? Vilka menar du, menar du att de lyckas dra nytta av mer än 6C/12T och hur låg fps blir det isåfall med 7600?

Av dannesthlm
Skrivet av Läkarn:

Vem är målgruppen här?
Diktafoner är redan ganska dyra och denna kostar 5x så mycket som de flesta andra rimliga valen.

Fem gånger mer? Kostar väl runt 30 gånger mer?

https://www.kjell.com/se/produkter/ljud-bild/diktafoner/olymp...

Av dannesthlm

Mycket klokt av dom.

Bilduppdateringsfrekvenser norr om 30 FPS beräknas kunna skapa stora problem hos nintendopubliken med problem som håravfall, sömnsvårigheter, huvudvärk och svimmningskänslor. Bättre då att köra denna konsol in i nästa millennium.

Av dannesthlm
Skrivet av Mullvaden83:

Har samma problem men då med en DXRacer stol. Så det är inte bara IKEA Markus som gör det.
Har DP sladd till skärmen.
Händer inte jätte ofta. Lite då o då när jag ställer mig upp.

EDIT: nu när jag läser andras inlägg. Skulle kunna vara plastskyddet jag har på golvet som gör det.

Inga problem med min DXRacer. Dock ingen plastmatta.

Av dannesthlm

Bra. Om kostnaderna är för höga bör man byta strategi eller vänta, resultatet av motsatsen ser vi ute i butikerna idag.

Av dannesthlm

Mäktiga Intel... så fort dom fick lite konkurrens samtidigt som Apple sade upp avtalet pös all luft ur ballongen.

Av dannesthlm
Skrivet av ehsnils:

Undvik metanol eftersom det är giftigt.

Det låter som att du har som tradition att vid systemets gravsättning ta en sista skål?

Av dannesthlm
Skrivet av Niolator:

Håller med, 20000-25000 kr för top of the line-kort är helt uppåt väggarna. 12000 kr skulle jag kunna ge, kanske upp till 14000 kr om det var vätskekylt.

Jag tycker absolut inte att dessa summor är något problem (åtminstone inte för toppkort) , snarare är problemet det motsatta.

Korten som ger mest FPS för pengarna skulle jag önska kunde kosta 4 till 6 tusen, sedan undan för undan som priset ökar borde priset per fps öka.

Toppsegmentet borde däremot kunna vara något nischat för dom som kan lägga mycket pengar. Problemet är snarast att prismodellen de senaste generationerna hos Nvidia iallafall gått ut på att mellanklasskorten (som borde ge mest för pengarna) varit (alldeles) för dyra i förhållande till toppkorten.

Av dannesthlm

Frätande handdiskmedel ny grej?

Vem använder skyddsglasögon när man handdiskar? Vissa kanske använder handskar, men inte jag. Är det någon ny märkning på produkten för att dom ska friskriva sig om någon får skada? Ett handdiskmedel borde kunna hanteras av händer.

Av dannesthlm
Skrivet av Maximo:

Det är ju precis det du beskriver som händer... Samsung och Intel vill dock inte göra en global foundries och bli irrelevant.

Det behövs ju något mellansteg i tekniken som helt enkelt håller intressanta prisnivåer. Vet inte om det är just detta som är på väg?

Sedan skulle jag gärna se för egen del att t.ex AMD och Nvidia kunde designa större delen av sina grafikkortsserier (eller hela) på den tekniken istället för att använda en dubbelt så dyr teknik som presterar 25 procent bättre...

Av dannesthlm

Just nu verkar det delvis vara lite teknologisk baksmälla. Fantastisk teknik finns, möjligheterna är stora, framtiden borde se ljus ut... fast problemet är att den är för dyr för att kunna förverkliga sin potential på kort sikt åtminstone.

Det som behövs generellt för att öka efterfrågan på tekniken är något som kanske släpar lite marginellt efter senaste spjutspetstekniken fast då till rimliga priser. Sedan kanske det riktiga toppsegmentet kan finnas kvar, fast då i något nischat segment för special ändamål.

Tänker lite på gamla Rambus. Bra minnen men alldeles för dyra, man gick då ifrån tekniken vilket var ett bra beslut.

Av dannesthlm

I mina ögon verkar det vara ganska speciella arbetsuppgifter i kombination med människor som i väldigt hög grad letar kreativa lösningar på arbetsmässiga uppgifter/problem. I mina ögon skulle jag beskriva den personligheten som både väldigt fokuserad och väldigt talangfull.

Sådana människor finns ju alltid, men de kommer aldrig att representera speciellt stor del av befolkningen. Däremot kommer säkert AI-utvecklingen att på sikt börja ersätta jobb, med början för personal på t.ex. helpdesk osv... Själva artikeln verkar vara lite clickbait-karaktär eftersom den handlar om en liten grupp nischade människor snarare än samhället i stort. Redan innan AI har man säkert kunna hitta folk som gör flera heltidsarbeten samtidigt.

Av dannesthlm

Jaha. Efter Zen 5 kommer Zen 6... vilket avslöjande!

Av dannesthlm
Skrivet av dblade:

Själv tycker oftast det är i forumdelen man hittar det intressanta. Sveper snabbt förbi all "mall-text" för att ta mig till slutsats och kommentarer.

Visst har man alltid kunnat hitta intressanta diskussioner i forumdelen? Där är vi isåfall eniga åtminstone då...

Av dannesthlm
Skrivet av mlampa:

Kan ha varit det mest tråkiga och innehållsfattiga test jag läst på Sweclockers någonsin.

Ja, verkligen. Eller kanske rent av en recension som följer en lite negativ trend?

En sak jag stör mig på med dessa nya Sweclockers recensioner kontra gamla är att det inte finns någon riktig läsupplevelse i dem.

Förr var recensionerna långa eftersom diagram låg i någon form av läsordning på sidan, alla låg framme samtidigt. Då fanns det även möjlighet gör artikelförfattaren att kommentera goda, avvikande eller dåliga resultat under respektive bild samtidigt som det fanns en läsupplevelse (lite som en papperstidning).

Nuvarande recensioner gillar jag alltså inte där man måste swipa runt bilder i olika bildkaruseller. Jag ser idag egentligen inte någon anledning att läsa recensioner på Sweclockers, man kan lika gärna använda någon annan recensionskälla. Trots det brukar fortfarande i alla fall bli att jag klickar in, fast då tittar jag bara lite snabbt på bilderna och läser sedan bara sammanfattningen lika snabbt...

Av dannesthlm
Skrivet av olle2154:

Japp- med samma resultat.

Då är det troligtvis fel på läsaren eller det isittande minneskortet?