Inlägg

Inlägg som discodns har skrivit i forumet
Av discodns
Skrivet av 13ilbo:

Alltså diskarna var använda sedan tidigare och fungerade i andra datorer, så dom är inte helt oformaterade eller så. Men man kanske behöver göra det där ändå?

Du måste förmodligen gå in i Diskhanteraren och ge diskarna en enhetsbeteckning så som D: X: Z: Y: F: G: H: eller vad du nu vill ha för någon bokstav.

Av discodns
Skrivet av Ronner:

+1

Även jag undrar om ljud från fläktar & temperaturer. Någon som kan skriva några ord om den?

Skulle också vilja veta hur det är med ljud från framförallt cpu-fläkt. SSD-diskar är inte direkt kända för att väsnas och om man nu kör på den integrerade grafiken till annat än spel så bryr jag mig inte särskilt mycket!

Av discodns
Skrivet av Bonius:

Men om det fungerar så behöver man ju inte byta, det är det som är hela poängen.

Jag repeterar mig återigen: Alla dina pengar behandlas av programvara från 70-talet. Din pension, försäkring, lön, skatt, rubbet. Bara för att den är gammal är den inte per definition dålig. Fungerar den så fungerar den.

EDIT: Vill man hårdra det så är det till och med från 50-talet

Är med på hur du tänker här, men i detta fallet så är det nog dags att börja satsa på att komma iväg från XP. Det är trots vad folk tidigare skrivit i tråden en säkerhetsrisk, en risk man inte vill ta om man jobbar med försäkring, lön, skatt, journaler inom vården m.m. Speciellt inte nu när den är offentligt framlagd.

Oavsett vad man säger om surfvett och brandvägg så kommer det dyka upp hackers som har detta i åtanke. All lycka till dem som sitter kvar med XP, att få anti-virus med brandväggar att upptäcka hackerattacker som aldrig tidigare påträffats kommer att bli svårt.

Av discodns
Av discodns
Skrivet av Knuckles:

Europas mest sålda spel (FIFA 13) är inte lämpligt för Europa? Tycker även att det kan inte bli mer allsidigt än fotboll då alla åldrar kan tycka om spelet.

PS. XBox One är inget misslyckande bara för att de är släpper nyheter och uppdateringar om sina funktioner, PS4 däremot vägrar ju säga något alls vilket borde vara ett större misslyckande

Oh, FIFA 14 gratis... lockande. Hade det varit förra generationens konsoler så hade jag gått över till Xbox, nu har MS helt enkelt misslyckats alltför mycket på alla fronter för att jag ska lita på dem vad gäller någonting alls förutom Enterprise OS. Får bli ett PS4 och betala för mitt FIFA14

Edit: Kan också tycka att det är orättvist skrivet att Sony inte säger något alls, Sony och Microsoft har i runda slängar sagt precis lika mycket om sina konsoler. Den stora skillnaden är att Microsoft tagit tillbaka mer än hälften av vad de sagt och således har det snackats mycket om XbOne.

Av discodns

Heads up XP-användare

En liten heads up till folk som fortfarande sitter på XP

http://blogs.technet.com/b/security/archive/2013/08/15/the-ri...

Hur stort kaos kommer det att bli i Maj nästa år tro? Stackars de företag som tvingas använda XP p.g.a medicintekniska produkter m.m.

Edit: Lite mer kring detta http://www.idg.se/2.1085/1.517508

Av discodns

Testa att lösa The Secret Worlds investigation & hacker quests... utan att googla. Svår nöt att knäcka vill jag lova.

Av discodns

Mobiltelefonen är med, annars noll teknik!

Edit: Bluetooth-högtalare också så klart så att man kan lira Spotify på semestern!

Av discodns
Skrivet av Marwin88:

Häng ut fanskapets sweclockers namn så inga fler blir lurade

Kul om det visar sig att han faktiskt inte blivit lurad så att han får skämmas istället.

Av discodns
Skrivet av SolidReactor:

Större IT-miljöer? Vilka är användarna samt kan de handskas med text-konsoler eller är det GUI som gäller?

Om det är GUI (och/eller text-konsol) kan jag starkt rekommendera dig Macro Script https://www.mjtnet.com/
Har kört detta som ett verktyg för prototyp-program i flera år i IT-miljöer. Kan även kompileras till exe filer ifall användaren inte har macro scheduler installerat. Mycket lättanvänt, mycket snabb att utveckla i, bra dokumentation samt så kan jag hjälpa till ifall du önskar.
De har också ett eget forum för macro scheduler användare.

Om det är enbart konsol samt windows rekommenderar jag power SHELL, har inte använt det så jättemycket men den kan göra en hel del.
Jag skrev tidigare power script.... jag menade såklart power shell sorry

Ca 7500 datorer och användarna har noll datorvana, majoriteten av användarna har datorvana som pensionärer.

Jag är inte ute efter någon programvara eller så utan snarare "assistans" vid framtida problem, ett slags diskussionsforum där scriptkids alternativt folk som jobbar med applikationspaketering hänger. Macro Scheduler lät faktiskt bra när jag kikade på sidan dock, men skulle aldrig få dra in något nytt i vårt nät sådär

Powershell har jag testat i virtuell miljö då jag byggde ett eget AD, det är riktigt bra Ska lära mig mer utav det också en vacker dag!

Av discodns
Skrivet av SolidReactor:

Hej

Om du frågar efter script-*språk* så ska det gå bra med att skapa bat filer till cmd-script, eller använda dig utav power script i fall du vill ha mer funktionalitet.
Är det script-*logiken* du är ute efter? I så fall beskriv vad du vill ska hända utan att förklara hur att gå till väga programmeringsmässigt

ex:

*Förutsättning: samtliga filer ligger i en specifik mapp. *Lista upp samtliga filer och sorter bort filer som saknar ändelsen ".dll" och ".ocx" *registrera filerna *Felrapportera Önskad Syntax: "minRegistreringScript.bat [pathToFolder]" - Anropa scriptet med mappens adress därefter

Var ute efter att registrera ett större antal filer med ett bat-script utan att fylla i varenda rad för varenda fil så som jag skrev ovan, löste det hyfsat snyggt med nedan
FOR %%1 IN (*.DLL) DO REGSVR32 /S %%1
FOR %%1 IN (*.OCX) DO REGSVR32 /S %%1

Nu är jag ute efter en bra sida (eller ett forum) att kolla in vid ev. frågor eller när man får tid till övers för att kunna lära sig några bra kommandon som kan vara till hjälp vid distribution av applikationer i större IT-miljöer.

Av discodns

Steam krånglar för många just nu verkar det som

Av discodns

Registrera flera DLL/OCX-filer via CMD

Som titeln så snyggt beskriver vill jag alltså via CMD (med script) kunna registrera ca 10 dll/ocx-filer (blandat, antalet filer). Min lösning idag är ett enkelt script där jag rad för rad tar en dll/ocx åt taget enl. nedan.

regsvr32.exe /s filensnamn.dll
regsvr32.exe /s filensnamn.dll
regsvr32.exe /s filensnamn.ocx
... och så vidare.

Denna lösningen är tråkig och ful när man kommer upp i ett högre antal filer och därför vill jag exempelvis kunna fylla en .txt-fil med en radda filnamn och sedan från mitt script kalla på textfilen. Googlade lite och hittade en kille som fått hjälp här. Detta får jag dock inte att fungera med ett enkelt "regsvr32.exe /s < dllocx.txt" då den inte verkar komma in i listan för att titta på filnamnen, trådskaparen på den sidan har heller inte postat sitt resultat, tyvärr.

En annan snygg lösning vore Vi2:s svar här, "FOR %1 IN (*.DLL) DO REGSVR32 /S %1", men jag är lite osäker på hur jag skulle anpassa den för mitt script. Skulle det funka med nedan?

FOR %1 IN (*.DLL) DO REGSVR32 /S %1
FOR %1 IN (*.OCX) DO REGSVR32 /S %1

Om det skulle vara rätt, säg att jag fyller "mapp2" nedan med mina DLL/OCX-filer, funkar nedan?

cd c:\mapp\mapp2
FOR %1 IN (*.DLL) DO REGSVR32 /S %1
FOR %1 IN (*.OCX) DO REGSVR32 /S %1

Till sist en lite mer generell fråga, är det någon som kan rekommendera en sida med bra tips på snygga scriptlösningar för installation av programvara (msi, exe) eller bara script i sig som kan hjälpa en i jobbet? Jobbar bl.a. med applikationspaketering, annars googlar jag mig fram till diverse kring AD/Exchange.

Tack på förhand!

Edit: Jag som var lite handikappad efter en lång jobbdag och missade att det skulle vara dubbla %-tecken. Ge gärna förslag på någon bra sida för script och så dock!

Av discodns
Skrivet av Macke93:

Har ju en bärbar och ett usb minne, men är det bara lägga in det där och sen välja bland boot options eller?

http://forum.canardpc.com/threads/39168-Windows-HOWTO-Boot-Me... borde funka!

Av discodns

Är det så en bluescreen ser ut när man lirar Win 8 eller är detta en annan typ av blåskärm (icke "bsod")? :'D

Av discodns
Skrivet av Stefan93:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1428111 STÄMMER DETTA 1202 KR FÖR ET 7970 ROG UTAV ASUS!?!?!? PLATINUM EDITION

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1428112 REGULAR EDITION!?

1287 för regular och 1202 för platinum!?

Nej, förmodligen inte ._. Ser skumt ut.

Av discodns
Skrivet av Henkan76:

Hej
Fick fiber indraget av svensk infrastruktur för 2 veckor sedan.
Om jag kopplar dator via kabel till fiberboxen funkar det. Kopplar jag in min nya router (linksys ea6500) funkar den inte. Om jag kopplar in den hos min granne så fungerar den. Hans asus u66 funkar hos honom men inte hos mig.
Av 5 grannar funkar min router hos 2.
Tar jag en billig 300kr router så funkar mitt uttag som det ska.
Jag får ingen ip-adress.
Svensk infrastruktur vet inte vad som kan vara fel och bahnhof som är internetleverantör säger att det funkar om det går med en dator och de har ingen routersupport.

Vad kan vara fel????
Känns som att det är något i systemet som inte stämmer. 2 grannar har samma problem. Billig router funkar, dyr funkar inte. Men våra dyra funkar hos 2 andra grannar.

Har alla Bahnhof som internetleverantör?

Av discodns

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Av discodns
Skrivet av Starric:

Wooow, de har gjort startknappen i touch-utförande... Hur kan han få nåt sånt att låta som att de gjort nåt nytt och coolt?

"We've done something pretty cool here!!"

Av discodns
Skrivet av Olauss0n:

Har testat två olika skärmar, båda fungerar till den andra datorn. Har testat med VGA och DVI, finns ingen HDMI-ingång på skärmarna dock. Automatisk input är på.

Förtydligande: Ingen av skärmarna får signal till den "första" datorn.

Dubbelkollat minnena?