Inlägg

Inlägg som discodns har skrivit i forumet
Av discodns
Skrivet av Aloysius:

Jag vet inte hur ni tänker, men själv har jag alltid varit lite orolig över att mina komponenter ska synas på fiendens radar, så det här blir en välkommen innovation.

Gjorde min arbetsdag

Av discodns
Skrivet av Operatören:

Hoppas även att dom går på konceptet som Spotify har..
Dvs en gratisversion och 2 betalversioner i olika utföranden..
Ska det vara strikt betalning från dag 1 så ska dom även se till att en film med världspremiär på bio kommer ut samma dag, annars ä inte detta alls intressant.
Lika med de serier som går i USA, ska kunna tillgås inom 1 timma efter "air" där borta..

Man dör ju av skratt när man läser kommentarerar av detta slag. Om det inte kommer en gratisversion så testa tjänsten hos en kompis som knegar lite bättre än dig då? Vad gäller releasedates så ska Netflix knappast kunna konkurrera ut varken TV eller bio (speciellt inte med tanke på hur billig tjänsten är). Handlar det om 55 SEK (eller vad det nu är i USA) eller ens 100, så är det lätt värt att betala lite latent på autogiro för mig som sporadiskt film/serie-nördar. Fullt med extremt giriga gubbar och småbarn i den här tråden, tittar man på 1-2 filmer i månaden har man tjänat ihop sin slant.

Av discodns
Skrivet av anders190:

Jag förstår inte riktigt intresset för detta då liknande lösningar som kommit tidigare floppat. Någon gång lär det väl säkert lyckas men jag tvivlar på att det är denna gång.

Det kanske inte blir guld & gröna skogar vid release av det första Rift, men tekniken finns ju redan där och har använts i icke gaming-sammanhang så varför skulle det inte kunna lyckas?

Skrivet av Yxan:

Den här tekniken har mer potential nu i och med att det kommit små LCDskärmar med hög upplösning för smartphones. Sådana fanns inte tidigare. Fast det blir knepigt att spela med ett tangentbord, man kan ju inte kolla ner och se var man har fingrarna.

Titta på tangentbordet för att se vart man har fingrarna har man väl inte gjort på 10 år?

Av discodns

Hade samma fel när jag byggde ihop min rigg, bytte plats på RAM-stickorna så fungerade det.

Av discodns
Skrivet av Bakgrund:

Kul är hur varenda ajfån jag ser har en sprucken skärm/baksida.

Har bara tappat min iPhone i marken 6-7 gånger utan att få en spricka någonstans, duktiga idioter du måste känna! Kan tillägga att jag inte heller äger någon form av skydd utan kör helt originale för att det är mycket snyggare.

OnT: Stör mig precis som andra på att de ser till att användaren själv inte kan sätta i mer minne eller bättre ssd, vidrigt gjort och de förtjänar att få en knäpp på näsan för det också. Hoppas att någon ser till att de inser hur dålig stil detta är emot de som faktiskt vet hur de kan tjäna en hacka på att ha lärt sig någonting om datorer.

Av discodns

WoW för all tid man lagt ner på det... Måste säga Mass Effect 3 också för att jag blir så ledsen när storyn tar slut, kan den inte bara vara i all evighet?

Av discodns
Skrivet av Wully:

Klämde någon på en mac fanbois tå?
Du inser att förutom skärmen (som jag måste medge är sjukt nice) är det inget specielt, eftersom jag också kan trycka in en 800GBs ssd, en quadcore ivy bridge och 16GB ram

Du har rätt i att det går att trycka i det där i en PC. Det du inte verkar förstå är att det kostar pengar, även om du sätter ihop det själv. Att få det levererat komplett är dyrare, men så dyrt som ni fattiglappar på sweclockers gnäller om är det inte. Har aldrig ägt en Mac själv och planerar än idag inte att köpa en, men säger som de andra; Haters gonna hate.

Av discodns
Skrivet av Cormentia:

Först och främst; snygga möss. Dock inte tillräckligt snygga för att få mig att vilja ersätta min Cyborg.

Sen; det enda jag känner efter att ha läst alla dessa kommentarer är "Wow". Missta nu inte detta för ett exalterat, positivt "wow". Det är snarare ett "jag-som-förutsatte-att-alla-datornördar-var-intelligenta-kommatecken-måste-ha-misstagit-mig"-wow.

Först ska vi etablera några grundläggande parametrar som kommande uttalanden kommer att baseras på:

1. Människor som hänger på Sweclockers och faktiskt bryr sig om att kommentera på olika inlägg kan klassificeras som "datornördar".
2. Jag har uppenbarligen kunnat öppna en dörr iom att jag har tagit mig in i min lägenhet. Därmed har jag ett IQ-värde på minst 70 (det som krävs för att lista ut hur ett handtag fungerar och därmed kunna öppna en dörr). Kommentarer om att jag skulle vara "IQ-befriad" undanbedes därmed, iom att dessa redan har motbevisats.
3. Jag är tjej och bör därmed besitta rätten att uttala mig ur en tjejs perspektiv. (Vilket jag gissar att majoriteten av er inte kan säga. Woohoo, fördomarna flödar.)

Nu, ämnet "boothbabes".. Ärligt talat, vem bryr sig? Har ni inte viktigare saker att lägga energi på än att störa er på vad andra människor jobbar med? Stör ni er på kvinnliga porrstjärnor också?
Sedan tillkommer det faktum att snygga tjejer säljer. Personligen skulle jag aldrig köpa en produkt från ett företag som anställer fula modeller eller uttalat undviker att använda boothbabes. De personer som används inom reklam är sådana som man som konsument ska kunna identifiera sig med. Vi kan ta vårens reklamkampanjer som exempel; jag har inga problem att identifiera mig med H&Ms smala, snygga, solbruna modeller. Därmed konsumerar jag gärna deras produkter. Kappahl å andra sidan använder sig av lönnfeta kvinnor som är runt 30. Vill jag bli fet? Nej. Vill jag bli 30? Nja, det är dock oundvikligt. Iom att jag inte kan finna någonting hos deras modeller som jag kan identifiera mig med vägrar jag att konsumera deras produkter. (Det ska btw bli intressant att se om deras försäljning ökade eller minskade efter den där kampanjen.)
Och att män inte skulle exponeras på samma sätt är rent av löjligt. Har ingen av er sett H&Ms senaste Beckham-reklam? Eller sett reklamer för bilar, träningsprodukter, Dressmann, etc.? Alla innehåller modeller som har någon egenskap som vi/ni som konsumenter ska kunna identifiera oss/er med. (Detta koncept går även att applicera på reklam runt gamingprodukter, men jag hoppas att jag har fått igenom min poäng.)

Och att det inte finns fler tjejer som arbetar inom IT-sektorn kan kanske bero på att det inte finns fler tjejer som är tillräckligt intresserade av IT för att vilja utbilda sig inom det? Personligen anser jag att det är minst lika "kränkande" och "förtryckande" att påstå att tjejers/kvinnors karriärval är influerat av eller rent av beror på "ett samhälles könsroller", då detta indikerar att tjejer/kvinnor inte skulle ha förmågan att dra egna slutsatser gällande vad de vill arbeta med. Bry er inte ens om att besvara detta. Googla istället fram "Hjernevask"-avsnitten, kolla igenom dem, fundera länge på vad man försöker förmedla och ändra sedan inställning. Alternativt sitt kvar under en sten med en laptop, en 3G-sticka och fortsätt vara IQ-befriade (stenar har inga dörrar).

Ytterligare en sak, till er (framför allt män) som tror att ni gör någonting bra när ni "försvarar tjejer/kvinnor". Lägg ner. Vi är inte offer som behöver er hjälp! (Eller en del kanske är. Men de är svaga. Och som naturvetare måste jag då yrka på att vi låter "survival of the fittest" ha sin gång... You know what I mean.)

Slutligen har jag bara en sak att säga; lär er när man ska använda "de" och när man ska använda "dem". Inkorrekt användning av dessa ord stör mig.
Nu ska jag ta en smoothie innan det är dags för mig att få min skönhetssömn. Peace out.

Skickades från m.sweclockers.com

Wow. Ett exalterat, positivt wow. Nu kan jag ha en bra dag på jobbet efter att ha tagit mig igenom den här tråden.

OnT: Chassit *drools*

Av discodns
Skrivet av Mockasin:

Loggan ser ut som... ett fönster nu.

Det blir bojkott av Windows 8 nu för att jag inte gillar den nya logotypen. Jag tänker sitta kvar på Win7 tills de fixar en ordentlig logo. Jag som sett fram emot Metro och alla nya funktioner. Synd.

Troll? Du kan väl inte på fullaste allvar mena att du bojkottar ett OS p.g.a logotypen när du sett fram emot Metro i övrigt?

OnT: Less is more, enkelheten passar Metro perfekt.