Artiklar

Artiklar skrivna av Kr^PacMan
15

Apple Mac Pro med Intel Kentsfield

Det har idag dykt upp information som säger att Apple skall använda sig av Intels kommande processor som går under arbetsnamnet Kentsfield i kommande Mac Pro-modeller. Kentsfield är en processor med fyra kärnor och förväntas lanseras samtidigt som AMD K8L-arkitekturen i början av nästa år.

3

ATi vill erbjuda konkurrent till Intel 965

I en intervju med ATis VD Dave Orton kom det fram idag att ATi planerar att släppa flera konkurrenter till Intels nylanserade P965 Express-styrkrets för Intel Core 2 Duo-processorer (Conroe).

10

Epox släpper två moderkort på Computex

Epox har idag släppt två nya moderkort för entusiaster baserade dels på Nvidias nya nForce 590 SLI samt ATis Radeon Xpress 3200. De heter EP-MF590 SLI2 respektive MD580 XR och är Epox första moderkort med dessa styrkretsar.

7

Shuttle släpper nya XPC-modeller

Shuttle har idag på Computex Taipei 2006 släppt inte mindre än fyra stycken nya modeller i XPC-serien barebones. Modellerna heter SN27P2, SS31T, X100 samt Media Center M2000 och skall enligt Shuttle finnas på butikshyllan inom kort.

11

Sapphire lanserar Radeon X1600 Ultimate

Tillverkaren Sapphire har idag lanserat två stycken nya Radeon X1600-baserade grafikkort i Ultimate-serien på Computex Taipei 2006 vilket har så nära passiv kylning man kan komma.

19

Hiper lanserar HPU-4x730 på 730 Watt

Nätaggregatstillverkaren Hiper har idag lanserat ett nytt flaggskepp i Type-R-serien nätaggregat. Det heter HPU-4x730 och har som namnet antyder en effekt på 730 Watt.

11

Intel lanserar P965 Express

Intel har idag lanserat styrkretsen som gått under arbetsnamnet Broadwater. Information om kretsen har funnits ett par dagar nu på Intels sajt, men idag skedde den officiella lanseringen på Computex Taipei 2006.

4

Nvidia nForce Professional 3600

Trots att Nvidia inte har lanserat sin professionella version av nForce 590 SLI har diverse tillverkare visat upp moderkort som bygger på nForce Pro 3600. Moderkort från SuperMicro, Tyan samt Gigabyte har siktats på Computex Taipei 2006.

7

Intel Graphics Media Accelerator X3000

Det har idag dykt upp information kring Intels integrerade grafikkort som kommer med styrkretsen G965. Bland annat kommer den vara det första integrerade grafikkortet som har stöd för Microsofts WGF 2.0-specifikation, vilket bland annat innefattar stöd för DirectX 10 och Shader Model 4.0.

2

AMD lanserar konkurrent till Intel vPro

I slutet av förra veckan hade AMD en snabb genomgång av sina planer för ett par utvalda journalister i sitt huvudkontor i Sunnyvale, USA. Plattformar inom datorindustrin har blivit väldigt viktiga den senaste tiden då Intel har utökat antalet plattformar för datorer, och AMD har presenterat sin plattform för stationära datorer vilket är rätt olik Intels vPro.

6

Aopen lanserar MoDT-moderkortet s661FXm-FSN

Aopen har idag lanserat ett nytt moderkort i Mobile On Desktop (MoDT)-segmentet. Det heter s661FXm-FSN och stödjer Pentium M-processorer och baserar sig på SiS nordbrygga 661FX samt sydbryggan 964.

27

BenQ FP241W med HDMI-stöd

Tillverkaren BenQ har nyligen lanserat 24-tumsmodellen FP241W vilket är den första datormonitorn i världen att stödja HDMI-gränssnittet. Det gör även att den stödjer HD-formatet 1080p fullt ut.

3

Fujitsu Siemens-datorer med AMD EE-processorer

Datortillverkaren Fujitsu Siemens har idag lanserat två nya modeller i ESPRIMO-serien datorer som använder sig av nya Energy Efficient-processorer från AMD på den nya sockel AM2.

1

SiS ger sig in på servermarknaden

Tillverkaren SiS, som mest är känt för sina styrkretsar, har nyligen tillkännagivit styrkretsar för Opteron-baserade servrar med stöd för DDR2. De heter SiS756 (nordbrygga), SiS966 (sydbrygga) samt SiS761SX (nordbryga).

28

Gigabyte i-RAM GC-RAMDISK

Gigabyte har idag visat upp en ny version av sin unika lagringslösning i-RAM. Den kallas GC-RAMDISK och har en del förbättringar som vi har rapporterat om tidigare.

37

ATi hårdvarufysik på Computex Taipei 2006

Mässan Computex Taipei 2006 startade som bekant idag. ATi var självfallet på plats och visade upp sina framsteg när det gäller hårdvarufysik. De har visat upp demos på avancerad fysik med sin Havoc-baserade fysikmotor. Fysik-grafikkortet är ett Radeon X1600-baserat sådant och passar i en PCIe x1-port.

6

Exklusivt samarbete mellan AMD och Transmeta

AMD tillkännagav igår att de har påbörjat ett exklusivt samarbete med processortillverkaren Transmeta. AMD kommer att sälja och marknadsföra Transmetas Efficeon-processor för Microsofts teknologi som kallas FlexGo.

11

Toshiba lanserar 200 GB 2,5-tumshårddisk

Toshiba Storage Device Devision lanserade igår världens största 2,5-tumshårddisk. Lagringskapaciteten ligger på hela 200 gigabyte (cirka 189 gibibyte). Den använder sig av perpendikulär lagringsteknik och har två stycken lagringsplattor samt fyra stycken läshuvuden.

7

OCZ lanserar DDR2-minnen med stöd för EPP

Minnestillverkaren OCZ lanserade igår sina första minnesmoduler med stöd för Nvidias minnesteknik kallad Enhanced Performance Profiles (EPP) för förenklad optimering av minnen. De finns som enskilda 1-gigabytesmoduler eller i kit om två.

49

AMD visar upp 4x4-plattformen

AMD har idag visat upp en plattform för entusiaster som de kallar en "ultimate enthusiast platform". Den visades upp på AMD Analyst Day i Austin, Texas i USA där en roadmap och bilder visades upp på denna nya entusiastplattform.