Artiklar

Artiklar skrivna av Kr^PacMan
4

BFG och Abit på Dreamhack

BFG och Abit ställer ut här på Dreamhack Summer 2006. Vi har besökt dem och kollat in vad de visar upp och pratat med representanterna. BFG visade bland annat upp sitt Geforce 7950 GX2-baserade grafikkort medan Abit hade ett sockel AM2-moderkort i sin monter med namn K9N SLI.

57

Professionell spelliga på Dreamhack

Som bekant är sommarversionen av Dreamhack den som är mest spelinriktad. Det finns mängder med turneringar som spelas av världskända lag. På morgonen var vi och tittade på Swedish E-Sport Associations bås. De är ett företag som främjar e-sport i Sverige.

30

SweClockers på Dreamhack Summer 2006

Idag anlände vi till världens största LAN-party, Dreamhack. Vi kommer rapportera härifrån konternueligt tills evenemanget stänger på tisdag. Detta är den första rapporten från Dreamhack Summer 2006.

8

AMD senarelägger lanseringen av sockel F Opteron

AMD har enligt källor senarelagt lanseringen av sockel F och de nya Opteron-processorerna, rapporterar DigiTimes. Opteron med sockel F (1207 pinnar med LGA) skulle först lanseras elfte juli, men tydligen har det skjutits upp till första augusti.

17

VIA-processor C7 för Centrino-plattformen

Tillverkaren VIA har i tysthet börjat visa upp C7-processsorer som passar i 479m-socklar vilket sitter i de flesta bärbara datorer som inte har Core-stöd. En processor på 1,5 gigahertz har visats upp i en butik i Tokyo, Japan, det är en så kallad Ultra Low Voltage (ULV)-version och har ett mycket lågt Thermal Design Power-värde.

46

Intel Core 2 Duo E6400 och E6700 testade

Idag har sajten Digit-Life publicerat ett intressant test av Core 2 Duo E6400 och E6700. De jämförs mot Athlon64 FX-60, FX-62 samt Pentium XE 965. En mycket bra artikel som avslöjar intressanta detaljer om de nya Conroe-baserade processorerna.

10

Intel och integrerad minneskontroller

På en konferens i New York kommenterade Dileep Bhandarkar som är processorarkitekt hos Intel varför Intel inte valt att implementera minneskontrollern direkt i processorn än. Han sa också att den första processorn i serversegmentet med fyra kärnor kommer i början av nästa år.

22

Dator i chopper-stil

Intresset för datorer med annorlunda form och stil har snabbt börjat växa. Det är numera standard för tillverkare att visa upp konceptdatorer på mässor och liknande och moddnings-scenen växer som aldrig förr. Detta har den USA-baserade tillverkaren Chopper Computer tagit till sig och skapat en mycket annorlunda dator.

36

Microsoft Windows Vista prestandatestat

Idag har det publicerats ett test där Windows XP jämförs med Windows Vista som för närvarande är i version beta 2. Många är förväntansfulla medan andra inte är speciellt intresserade - dock kommer Windows Vista förändra våra datorvanor precis som Windows XP gjorde när det släpptes.

17

Dell lanserar 802.11n-datorer i tredje kvartalet?

Det har varit mycket diskussion kring den kommande trådlösa standarden 802.11n vilket ersätter den nuvarande snabbaste trådlösa standarden för datorer: 802.11g. Standardliseringsorganet IEEE förväntas lansera standarden officiellt någon gång i första hälften av nästa år vilket är för sent enligt många tillverkare som redan har mängder av produkter ute med inofficiellt stöd för 802.11n.

9

LCD-TV med inbyggd dator?

Den Japan-baserade tillverkaren Quixun kommer inom kort att lansera tre stycken LCD-TV-modeller där det finns plats för en dator. De har ett speciellt fack för en dator som bland annat har en egen webläsare kallad Lipii.

2

AMD säljer Alchemy-processorn och blir investerare

AMD har idag tillkännagivit att de kommer att sälja sin processorserie Alchemy till företaget Raza Microelectronics och blir samtidigt en investerare i detta bolag. Alchemy-processorerna är för media, nätverk, tunna klienter och i datorer som kräver stor säkerhet.

5

SLI på nForce 550?

Idag har en hårdvarusajt presenterat ett sätt att använda sig av SLI på Nvidia nForce 550 och 570-baserade moderkort. Det hela började med att den relativt okända moderkortstillverkaren Magic-Pro släppte ett nForce 550-baserat moderkort som heter A2N5 vilket tillät SLI - något Nvidia förmodligen inte tänkt när de lanserade denna budgetstyrkrets.

9

Att förstå RAM-latenser och frekvenser

Minnesmarknaden är tämligen förvirrande för de som inte läser tester eller forum varje dag. Vad står egentligen PC5300 för? Och vad är skillnaden mellan T1 och T2 teoretiskt?

29

Ageia och falska rykten kring CellFactor

Tillverkaren Ageia, som tillverkar fysikgrafikkortet PhysX, har idag gått ut i ett pressmeddelande som tillbakavisar rykten kring spelet CellFactor där vissa hårdvarusajter skrev att PhysX-kortet knappt hade någon inverkan på prestandan alls.

1

SiS roadmap för 06/07

Idag har det dykt upp en roadmap som täcker SiS styrkretsar för resten av detta år samt 2007. Vi ser många integrerade varianter för OEM/SI-marknaden och relativt få nya styrkretsar för Intel Core 2 Duo och AMD sockel AM2.

13

Intel Bearlake - nästa generation styrkretsar

På Computex Taipei 2006 har det kommit fram lite information kring Intels nästa generation styrkretsar som kommer ersätta Intel 965 i andra hälften av nästa år. Som med 965 kommer Bearlake i tre varianter: P, Q samt G.

10

Intel tidigarelägger lanseringen av Tulsa

Det har idag dykt upp information som pekar på att Intel kommer att lansera sin Xeon MP-processor som går under arbetsnamnet Tulsa tidigare än förväntat. Massiv 16 megabyte nivå 3-cache och optimerad NetBurst-arkitektur skall göra denna processor rejält mycket snabbare mot tidigare modeller.

12

10 terabyte med 2,5-tumshårddiskar

På Computex Taipei 2006 har tillverkaren Fujitsu visat upp en minst sagt intressant lagringslösning för företag som inte har plats för stora 19-tumsrack och vill hålla strömkostnaderna nere. Det är ett väldigt litet torn med inte mindre än femtio stycken 2,5-tumshårddiskar på 200 gigabyte var.

0

Söndagsläsning på forumet

Vår medlem MBY har återigen publicerat en intressant tråd i vårt forum som handlar om historien kring datorer. Mycket trevlig söndagsläsning!

MBY kåserar: 2006 – ett jubileumsår?