Inlägg

Inlägg som Kr^PacMan har skrivit i forumet
Av Kr^PacMan

Får du 70 Mbit/s överallt, har du testat flera enheter? Vad testar du med för enhet?

Av Kr^PacMan

Kikat på en färdig lösning för långa avstånd? Känns spontant som att med repeaters och dylikt kommer det bara bli strul.

Exempel: https://www.dustinhome.se/product/5011168766/wireless-wire-60...

Av Kr^PacMan
Skrivet av mrqaffe:

2999 kr och räcker 100m för det är den maxlängd man inte gör överstiga på kablarna
https://www.dustinhome.se/product/5010896355/unifi-security-g...

Varför rekommendera en väldigt gammal router som inte har WiFi? Låter väl snarare som att en Ubiquiti Dream Machine skulle funka bra här, om vi talar om bra räckvidd?

Av Kr^PacMan
Skrivet av Orici:

Jag skulle inte köpa denna då den endast har 2x2 Wi-Fi 6 och 1 Gbps ethernet.

Problemet är också att storebrodern till U6 Lite - LR, också bara har 1 Gbit Ethernet trots att den har 3 Gbit/s aggregerad bandbredd. Jag förstod på U6 Lites pris att den inte skulle ha 2.5 Gbit Ethernet, men LR borde nog ha det. Ubiquiti måste nästan ha det på den kommande modellen över LR tycker jag.

Av Kr^PacMan

Man kan tänka sig att USA-marknaden prioriteras i de första skeppningarna också. Den initiala kvantiteten kommer inte tillfalla nordiska distributörer i någon större mån misstänker jag. Den stora frågan är hur snabbt de kan få ut enheter på marknaden efter lanseringen. Både Lite och Extender ser ju ut att kunna bli ordentliga storsäljare.

Av Kr^PacMan

Det blir enklare att få svar om du skriver lite utförligare vad du testat exempelvis. Vart hittar du inte noden, i appen?

Av Kr^PacMan

Har funderat lite när tvåfaktorsauthensering skulle komma - intressant också med alla prestandaförbättringar.

Någon som är familjär med Open ZFS 2.0 och kan säga om det är några funktioner man som hemmaanvändare kommer att använda?

Av Kr^PacMan

Enklaste om du vill slippa pressa kontakter är ju att köpa en Keystonekontakt som du bara klämmer på med en LSA-terminal. Då får du en nätverkshona och kan koppla sista biten själv. Har själv gett upp på att pressa kablar, vilka grejer man köper blir det ändå aldrig riktigt bra. Keystonekontakter på kablar är dock mycket enklare och känns stabilare.

Av Kr^PacMan
Skrivet av calinou:

Ska det sättas utomhus riktade mot varandra - som det ser ut? Vad ska man köpa förutom detta? Ska man inte dra en kabel från routern som finns i befintlig hus?
Hur vet man vad det är för GHz band på ens router? på min står det 5 GHz.

Det där är fristående lösningar som kan användas med valfri router. Som du är inne på är det punkt-till-punkt paket som behöver vara riktade mot varandra. Normalt drar man nätverkskabel till lämplig plats där man sätter enheterna. 60 GHz-bandet som vissa kör är licensfritt och det är fristående från din vanliga router. Tänk dig mer som en trådlös kabel snarare än en accesspunkt.

Av Kr^PacMan
Skrivet av Zephe:

Konsensus verkar vara att dra en kabel är bäst. Hade jag bott där så hade jag också gjort det. Jag vill dock helst kunna presentera ett alternativ till min svärmor (som inte behöver så snabb uppkoppling egentligen) då det är en ganska krånglig mark att dra kabel över (skulle behöva borra igenom stenar eller göra en stor utgrävning). Det viktigaste då är att det går att få till samma nätverk i båda husen. Vet ni om det går att göra med mesh över nanobeam bryggan? Är det lättare med någon annan wifilösning? Har ni annars några tips på vem man kan fråga för att ta reda på detta?

Det finns ett par smidiga lösningar för riktade antenner som erbjuder riktigt bra prestanda, speciellt på 60 GHz-bandet. Kan spontant rekommendera att du kika närmare på följande lösningar:

  • Mikrotik Wireless Wire 60 GHz

  • Netgear AirBridge

  • Unifi Bridge

  • Cambium Bridge in a Box

Av Kr^PacMan

I understand you want the whole lot sold, but if you want to split it i'm interested in the HP UPS devices.

Av Kr^PacMan

Svenska OVPN har ju också en hemmarouter som heter Vilfo. Kostar en slant men om det är VPN du är ute efter är den mer eller mindre ultimat.

Av Kr^PacMan

Normalt så köper man en router och kopplar sedan till en switch. Det finns relativt få användningsområden för en router med många portar förutom om du vill skapa fysiskt separerade nät. EdgeRouter är rätt avancerad jämfört med din Asus och så länge du inte har behov av avancerade funktioner och CLI så skulle jag nästan säga att en Asus-router med en switch är en smidigare lösning. En annan lösning är ju att köpa en vettig konsumentrouter samt en UniFi-AP och sedan helt enkelt stänga av WiFi på routern.

Av Kr^PacMan

Jag kan tänka mig att betala 2500 kr + frakt för skärmen.

Av Kr^PacMan

Min första "SSD" var en rätt okonventionell variant som hette i-RAM och producerades i väldigt låg upplaga från Gigabyte. Det var ett PCI-kort som endast använde PCI-porten för ström, medan den hade fyra DDR SDRAM-minnesplatser och en SATA-anslutning (SerialATA-150 om jag inte minns fel). Fördelen med denna typ var att åtkomsttiden i pricip obefintlig då minnen har väldigt låg åtkomsttid, men den drogs med en hel del nackdelar som storleken; jag körde fyra stycken 1 GB-stickor för totalt 4 GB vilket räckte till Windows och favoritspelen men inte så värst mycket mer. Den hade en batteri-backup som användes när man stängde av datorn, men var datorn avstängd för länge så tappade minnena helt enkelt informationen och man var tvungen att installera om (som jag automatiserade efter ett tag med i-RAM) samt att eftersom den endast var SerialATA-150 så var bandbredden inte så värst stor, i princip 145 MB/s om jag inte minns fel.

En jäkligt rolig och annorlunda ennhet, men som inte fick så värst stort genomslag.

Edit: Min första "riktiga" SSD var en Intel X25-V 40GB.

https://pcper.com/wp-content/uploads/2005/09/07c4-gb-iram.jpg

Av Kr^PacMan

Har du labbat något med TCP-ramstorlek och liknande? Vissa inställningar kan göra otroligt mycket för hur snabbt maskinerna kan skicka och ta emot data.

Av Kr^PacMan

Hur menar du att hastigheten går från 300 Mbit/s till 50 Mbit/s? Hur snabb är din uppkoppling från början?

Av Kr^PacMan

Körde RUT950 i ett par veckor när jag flyttade och var nöjd med hastigheten - dock håller jag med om att gränssnittet är i segaste laget. Jag kan inte så värst mycket om Huawei B535 men gissar att den är snäppet snabbare medan Teltonika är snäppet stabilare.

Jag skulle inte köpt RUT240 då den är relativt gammal, satsa på RUT950 istället i så fall.

Av Kr^PacMan

QSFP har ju droppat rätt mycket i pris. Nätverkskort kan du köpa för nästan ingenting, men det är switch som ställer till det. Mikrotik lanserade ju precis en riktigt prisvärd switch men det är ju ett gäng tusenlappar (kolla in CRS354-48G-4S+2Q+RM). Infiniband är prisvärt om du specifikt ska ha det till lagring men användningsområdet är ju inte lika stort som Ethernet i min bok i alla fall. Jag har personligen kikat på Brocade ICX6610-48 eller Brocade ICX6610-48P som har fyra QSFP och ett gäng SFP+ och den kostar inte många korvören för det man får.

Av Kr^PacMan

Får din EdgeRouter ett IP via DHCP från din operatör? Det bör du typ se om du loggar in på din EdgeRouters webbgränssnitt.