Inlägg

Inlägg som Micke har skrivit i forumet
Av Micke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dumbo
Detdär tillhör stenåldern. Jag är skeptisk att det finns på några nya stationer man kan köpa idag, men visst var det så på en del äldre stationer, men dessa hade heller ingen ratt.

Jodå, det finns nya sånna. Såg några sånna modeller på elfa när jag letade lödstationer här om dagen.

Är det någon här som kan tipsa om en någorlunda billig och bra lödstation. Det jag vill ha är 60w och ett skapligt utval av spetsar. Jag har en 48w nu men den räcker inte riktigt till när man löder på jordplan och sånt

Av Micke

Testa det här då... Byt ut uid till niclas user id.
Sen skriver du bara mount /mnt/camera för att montera den.

/dev/sda1 /mnt/camera vfat user,noauto,uid=1001

Av Micke

Tror opera kan fungera med fler knappar. Om inte annat så har opera mousegestures som är helt underbart (håll in högerknappen och dra musen till vänster för att gå tillbaka, höger för att gå frammåt, ner för att öppna ny sida osv).

Av Micke

Det gick fort, tackar!

Av Micke

Fluxbox frågor (mus och grupper)

Jag vill ändra mushastigheten, hur gör man det? Som topic säger så kör jag fluxbox om det spelar någon roll.

Också vill jag ha igång grupperingen av program. Dvs så att alla xterm's automatiskt grupperas ihop när jag startar dom. Om jag inte missförstår något på man-sidan för fluxbox så ska det bara vara att skapa en groups fil i ~/.fluxbox också kolla att groups raden i ~/.fluxbox/init hänvisar till groups filen. I groupsfilen ska det bara behöva stå xterm på en egen rad.
Men det fungerar inte alls

Av Micke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Martin_Gottfrids
Passar på att slänga in en fråga här
funderar på att köpa en bärbar med ett radeon kort, men då vill jag veta att det ska funka
Och efter att ha tittat lite på ati.com kunde jag bara hitta ati drivern i rpm!, är den bara tillgänglig i rpm?

alien är ett fint program som kan konvertera rpm'er till andra format. Fast jag vet iofs inte om den klarar av gentoo paket.

Av Micke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av roggles
Rimligen är det så. Jag kör aldrig dist-upgrade för jag vill ha iaf ha lite koll på vad som händer i mitt system.

Så var det inte alls (trial and error ). Den tar alltid den nyaste versionen den kan hitta, oavsett om den är stable eller inte. Men det gick att lösa upptäckte jag efter att ha läst en del man-sidor. Det finns en fil (eller det kanske det inte gör men man kan skapa en) i /etc/apt som heter preferences. I den kan man ange prioritet för olika paket och jag angav en hög prioritet (1001) för dom program som jag vill köra stable. Det gör att den enbart tar unstable om ingen stable finns när man försöker installera dom första gången.

kolla "man 5 apt_preferences" om någon vill veta mer.

Av Micke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av roggles
Rimligen är det så. Jag kör aldrig dist-upgrade för jag vill ha iaf ha lite koll på vad som händer i mitt system.

Ok, man ser ju iofs vad man får ner för paket när man kör dist-upgrade. Men jag kör den inte så ofta heller eftersom jag sitter på modem och det blir runt 20-25 mb dagligen om jag ska ha ett helt uppdaterat system.

Av Micke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av roggles
Ha med både stable och unstable sources i din sources.list. På så vis får du helt enkelt skriva "apt-get install program/unstable" eller "program/stable" beroende på vad du vill ha.

Det där låter ju bra. Vad händer när jag kör en dist-upgrade då? Kommer den att ladda hem stable för dom programmen som jag har installerat som stable och unstable för dom som jag installerade som unstable? Eller drar den bara hem den nyaste versionen av allt och därmed skriver över alla stable program?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av HCE
har kört debian unstable i snart två år och mycket sällan haft problem (och de jag haft har alltid gått att lösa relativt smärtfritt). däremot kan det uppstå allehanda konstigheter om man blandar för mycket...

För mig är det nästan så att varje gång jag kör en dist-upgrade så lägger något av och det tar en bra stund att få igång det igen.

Av Micke

Apt-systemet, stable vs unstable.

Jag har ett litet problem med debians apt-system. Det envisas med att förstöra vissa av programmen jag använder. Till exempel licq, wvdial och emellanåt också fluxbox dör var och varannan gång jag kör en dist-upgrade.
Jag har en kompis som brukar hjälpa mig när linux bråkar och han föreslog att jag skulle använda "stable" program istället. Men han säger också att vissa program nästan aldrig släpps som stable så man kan få väldigt gammla versioner.
Så det jag vill göra är att köra vissa program och libs som stable men dom flesta som unstable, går det att lösa på något lätt sätt? Eller är det helt fel att man får väldigt gammla versioner om man kör stable? Då kan jag ju köra allt som stable.

Av Micke

1280*1024@60hz i X?

Jag försöker få igång min skärm via DVI utgången på mitt grafikkort men när jag kör via den kabeln så får jag bara 1024*768 i upplösning. Jag tror att det beror på att DVI utgången bara klarar 60hz så jag undrar hur jag tvingar den att köra 60hz? Jag har redan prövat att sätta vsync till 60 i XF86Config-4 filen. Jag är iofs inte säker på att det är just det här felet, någon som har någon annan ide?

Av Micke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TommyToad
Tv3 finns inte där, men däremot tv4+ och 5an. När vi pratar marksända digital tv nätet. Så det ska nog gå bra
Och dom är inte gratis.

Men SVT24 är gratis va?
Om man ska ha digitaltv via en vanlig antenn så ska man ha ett DVB-T kort.

Av Micke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av filigran
Och är inte det fallet så finns det säkert nån global conf nånstans där det står.

Jag har ändrat i den också, men det hjälpte inte heller. Fast den confen för användaren borde ju ha högre prioritet än den globala.

Av Micke

Klockan i fluxbox

Jag ändrade formatet på klockan så den visade dag, datum, vecka och 24h klocka för ett par dagar sedan och allt fungerade jättefint. Men så körde jag en dist-upgrade (debian) igår och jag antar att den uppdaterade fluxbox för vissa saker ser rätt annorlunda ut. Och nu har klockan ändrats tillbaka till 12h och inget datum och sånt. Jag har kollat initfilen och mina ändringar är kvar. Någon som vet vart jag måste ändra för att få tillbaka 24h klocka och datum?
Jag har kollat manualen och på hemmsidan men där står det fortfarande att man ska ändra på raden "session.screen0.strftimeFormat" och det är ju det jag har gjort.

Av Micke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JB
Man kan zooma in genom att trycka på e-knappen.
Man kan zooma ut genom att trycka på w-knappen.

Ja, det kunde man! Tackar

Fast det fanns en rätt låg gräns för hur mycket man kunde zooma.

Av Micke

Re: Re: Terminaler i X

Citat:

Ursprungligen inskrivet av antva
Får jag fråga varför du inte gillar KDE? och i så fall varför tycker du fluxbox e bättre? Jag har märkt att fler tycker så,, jag undrar bara,, vill veta mer om olika fönsterhanterare.

KDE känns långsamt. Dessutom så följer det med en väldig massa program som jag aldrig kommer att använda, dom går säkert att ta bort iofs. Egentligen så skiljer det ju inte så jättemycket mellan olika fönsterhanterare, dom flesta går ju att ställa in rätt så mycket som man vill ha dom också. Jag vet inte om KDE klarar dockapps heller, men det gör den säkert. Dockapps är små program som visar information om datorn/snabbstartar program eller egentligen vad som helst. Fönstren brukar vara 64*64 pixlar och har ingen titlebar eller något sånt.

Av Micke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apeekaboo
Micke:
Det går alldelese utmärkt att enbart tabba sig (även bakåt) mellan grupperade fönster i Fluxbox.
Använd något liknande i ~/.fluxbox/keys:

Mod1 Shift Tab :NextTab Control Shift Mod1 Tab :PrevTab

Jag har testat det där nu. Det fungerade helt underbart! Precis som jag vill ha det! Tackar!

Nu blev fluxbox helt plötsligt mycket intressantare. Jag ska nog lägga ner lite energi på det och kolla om det går att konfigurera så att jag trivs med det.

Av Micke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zajko
Micke: Har du testat EvilWM också? Om inte annat gör gärna det, det är så basic det kan bli. Mao ligger det i dina händer och i din kontroll att göra det precis som du vill ha det. Så här ser mitt ut:
http://zajko.zajko.cc/screens/current.jpg

Snyggt! Men jag förstår inte hur du orkar titta på din skärm. Allt det där vita skulle göra att jag fick ont i ögonen nästan direkt.

Jag fick inte igång evilwm kom jag på nu. Min skärm bara blinkade lite också stängdes xservern ner igen.

Det jag gillar med afterstep är snabbknapparna man kan ha. Och att dom kan ha olika undermenyer. Och det jag ogillar just nu är att det krashar när jag försöker ta ett screenshot :(, det är svårt att förklara vad jag menar. Också tycker jag om pagern, det är den man klickar på för att byta mellan desktops och man ser miniatyrer av fönstren i den så man ser vad man har på varje desktop.

Av Micke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av filigran

Jag har ingen aning, har aldrig haft behov av att få bilden större än skärmen i fullscreen .. Brukar nöja mig med att se hela bilden ;P

Jag vill gärna klippa bort lite längst ut på kanterna, speciellt på filmer i cinemascope (tror det heter så, det VÄLDIGT avlånga formatet iaf) för annars blir det så väldigt litet.

Av Micke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av professorn
Kör Konsole i annat WM?

Kan man göra det? Trodde att den krävde KDE.