Inlägg

Inlägg som hobs0n har skrivit i forumet
Av hobs0n

Ok låter som det blir sickande strålan!

Tackar för infon

Skrivet av kyre:

Optimistiskt sagt så är de bra delarna från WoW där. Själva spelet är fortfarande Diablokänsla, men det är välpolerat som WoW. Långsamma moment plockas bort, allt är snyggt, menyerna genomtänkta och sådana saker är ju från WoW, "användafriktionen" är låg, om du förstår uttrycket.
Däremot är ju spelet väldigt linjärt och jag hoppas att världen kommer kännas lika stor som WoW när vi får se alla akterna. D2 hade ju 4-5 akter men jag hoppas att tilläggen sen blir fler än bara en extra (Lord of Destruction +1 akt).

Av hobs0n

Ok, låter bra då! Hur mkt av WoW känslan är det då?

Skrivet av kyre:

Körde igår, jag är inte missnöjd över stämningen alls.

Många fina minnen från datorålderns början!

Av hobs0n

Tack för en trevlig tråden, gamla minnen kommer tillbaks

Själv så spelade jag både d1 å d2, älskar som sagt det mörka i dom. Dock så har ju Diablo 1 mkt mer känsla tycker jag. Jag har knappt läst lr sett nånting av d3 för att få en härlig känsla när jag köper det Blir dock lite orolig när ni säger att det är mkt ljusare år Wow likt.. Hoppas att dom har behållit Diablo känslan

Av hobs0n

En newb fråga, är det ngn större mening för mig med en laptop med ett mobilt 5800 att ladda ner nya drivisar? På tal om annat så är jag riktigt glatt överraskad av hur bra Skyrim ser ut å flyter på min lappie <3

Av hobs0n

Är vi inte? Jag tror dom flesta av oss skulle acceptera högre priser för mänskliga rättigheter

Skrivet av Ozzed:

"Bästa pris på Apple iPad 2"....

Blir verkligen jättesugen på att köpa en iPad efter att ha sett dethär

Fan så hemskt... Grejen är ju att ingen skulle acceptera högre priser i utbyte mot att de anställda får bättre löner och bättre villkor. DET är roten till hela problemet.

Av hobs0n

Haha ja precis sickande förvirring det skulle skapa hos mina föräldrar med röst å gest styrning..

Skrivet av Buio:

Kan se det framför mig, Sverige gör mål i OS-finalen, man skriker och armarna åker upp i luften och TV:n byter till debattprogrammet på SVT2.

Av hobs0n

Jag kom på att förstärkarn var omöglish att få att passa in bra.. så den och dom gamla högtalarna sålde jag till mossan billigt, skaffade ett par Argon 7460A istället och dom passar som smäck in i bokhyllan Skaffade en Qed Uplay till åsså så det blir enkelt att låta felletånen spela upp åsså Nackdelen är ju att det blir sämre kvalla via Blåtand men fördelarna är att det blir riktigt mobilt samt att det är enkelt att minska basen med en equilizer app. Ngn som vet om det finns något bra equilizer program till Windows? Letat som fan men det enda jag hittat är i enskilda program vilket blir knepigt eftersom jag kör nästan enbart Spotify, Sveriges radio via Chrome och Youtube/liknande via Chrome :/

Nu vill jag bara få råd å skaffa en liten tyst server!

Av hobs0n

Alltså, vilken meningslös upplösning. 1920x1200 på en 24tummar är fan på gränsen. Detta är ju bara meningslöst... 1680x1050 på en 17tummare är alldeles lagom. Fixa dessa feta upplösningar på 30+ tummare istället, som TVs å grejs.

Av hobs0n

Tack tack En bra tips där angående kabeldragning, ska leta efter en ställning som förstärkaren passar in i så osynligt som möjligt. Kommer lixom flytta till en etta på 28kvm

Skrivet av zeem:

Lycka till med bilen och lägenheten. Passa på att förbereda för kabeldragningarna innan du flyttar in för mycket i lägenheten. Sparar mycket stök att planera det redan innan.

Av hobs0n
Skrivet av zeem:

http://usingwindowshomeserver.com/2011/09/20/installing-whs-2...

Vet inte om det här fungerar men senaste ryktet från en kompis var att han lyckades med en 120gb ssd. Så är du sugen på whs så kanske det kan vara något?

Ah tack för tipset

Jag har för tilllfället lagt ner en server.. Det blir så mkt andra kostnader närmaste månaderna med bilen och en ny lägenhet :/

Av hobs0n

Tjosan! En enkel snabb fråga för att slippa gå genom alltför mkt info Använder du din server som jag kommer använda min? Dvs koppla den direkt till en tv/stereo? Funkar Fedora med det? Funkar nån Linux distribution med Fusion serien och hårdvaru acc bra? Har inte fått nått svar på Fedora forumet..

Av hobs0n

Vill meddela om att WHS11 kräver minst 160GB så en SSD är inte att räkna med. Fått tips om detta nätagg åsså: http://www.silentpcreview.com/Winmate_DD-24AX Oerhört intressant! Nu skulle jag vilja veta hur zeem använder sin burk, om det är samma användsområden som min

Av hobs0n

OK, ugh ännu mer nätaggs tänkande Menmen därför jag frågar på flera ställen Räcker verkligen ett picopsu på 100w för att driva en maxad Fusion E450 och några HDDs?

Mjo jag har lagt upp frågan på Fedora forumen om detta, annars får det bli WHS11 istället Vill undvika Intel å Nvidia grejer så långt jag kan..

Tack för tipset btw

Skrivet av lideri:

Du borde ju klara dig med ett picoPSU (max 100W på dem) "billigt" för att vara passivt, enda nackdelen är ju att transformatorn sitter på sladden, typ väggbula. Annars lär ju ett vettigt nätagg inte behöva dra på fläkten nämnvärt för att driva så pass klen hårdvara.

AMD har ju saknat stöd för hårdvaruacceleration av film under linux länge, lär behövas för 1080p, skulle överväga nått med Nvidia grafik i, eller åteminstione trippel kolla att det fungerar innan beställning, plan B är väll att satsa på windows där fungerar det i alla fall.

Av hobs0n

Uhm ok du menar Seasonic agget? Mjo det är heltklart intressant.. Och det lär ju räcka gott å väl till att driva Fusion mammabordet även om båda propparna går i fullt å ett antal HDDs?

EDIT: för ett nätagg som kostar 3ggr mer måste jag få verkligen veta att det är värt det.. och hur mkt det andra nätagget låter och hur mkt datorn kommer låta..

Så hur mkt tror ni burken kommer låta med minst 2 EcoLogic 5400rpm Samsung diskar i? Behöver jag ngn fläkt i chassit för att hålla ner temperaturen???

Av hobs0n

Det är heltklart intressant med amahi, ska bara kolla fedora forumen så det stöder AMD Fusion E-450 fullt ut med hdmi å ljud till tv och stereo åså Linux har ju en förmåga att vara jävligt buggigt där av min erfarenhet.. :/

Ingen fara att betala litegrann för att gå igång grejer Jag är beredd att köpa Windows Home Server för några hundra så

Skrivet av zeem:

Hej!

Angående ditt OS så tycker jag du skall titta på Amahi, bygger på Feodora14. Ett enkelt och smidigt sätt att komma igång med. I min signatur är det en länk till där jag håller på med min server. Det jag helst vill ha är att allt bygger på Ubuntu men amahi fungerar riktigt bra så jag har inte orkat bry mig med att byta.

En nackdel är att det kostar lite pengar för att få igång några funktioner. Tex torrent. Men för 10 dollar så har du ett komplett system som fungerar riktigt smidigt. Vill man kan man skapa sina egna program men varför när det är så billigt. Vad det gäller ftp så funkar det genom ssh.

Ta det lugnt så kommer allt gå bra!

Vad har du för nätagg att rekomendera då? så slipper jag göra ytterligare en tråd om det på diverse forum Nej servern kommer vara väldigt lite belastad, lite torrents som går på ibland å när jag kommer använda den till att surfa samt kolla på fillm med då

WHS11 känns ju rätt tryggt iochmed att jag kan windows rätt bra men få igång en Linux distribution är ju lite mer utmaning

Skrivet av malcolmgranberg:

Japp, det enda billigare som finns ( som jag har hittat, och jag har letat) är de som inte sätter igång fläkten förrän efter x % belastning.

Tror nog att det räcker med de medföljande till Fusion, det är ju inte så att den kommer gå i load 24/7.

Angående Amahi så testade jag det på min server i början, gillade grejen med linux, Add-ins osv. Men jag tröttnade ganska fort eftersom det var flera "omogna" delar av mjukvaran. Detta har enkelt sin förklaring i att den fortfarande känns att vara i beta. Dessutom var de allra flesta add-ins som hade en vettig funktion iaf för några få månader sen också i beta och gick inte och ladda ner.

Men det kan ha hänt mycket så kolla in det iaf.

Jag gick över till WHS 11 som tyvärr är Microsoft, men det har fungerar över förväntan faktiskt, enkelt att dela ut, skapa backup.
Det är en hel del snack om begränsningar i mjukvaran i den nya versionen och diskpool osv. Men jag tycker det fungerar bra.
Köpte en licens för en 400 kr, och det fungerar bra.

Malcolm

Av hobs0n

Hm ok, att det är helt passivt är ju heltklart intressant Kan vara värt att lägga dom extra hundralapparna då men tycker ju att det borde finnas billigare nätagg som är passiva lr ha fläktar som knappt låter.

Ok då lär det ju som du säger, följa med gummiringar. Mjo tror jag har lite koll på kablar å luftflöde, det var dock i ett mkt större chassi jag gjorde det sist men det borde la funka Hoppas att dom fläktar som följer med chassit inte låter mkt lr att det räcker med passiva kylningen på mammabordet

Av hobs0n
Skrivet av malcolmgranberg:

Använder själv det mobot/prollen i min fil/torrent-server. Fast i ett lite mindre chassi, FD Array. Funkar utmärkt, det klarar 1080p enkelt och är passivt kylt vilket fungerar utmärkt.

Men ta och kolla på uppföjlaren E45 nåt. Har för mig att det ska vara samma kort i övrigt.

Angående ljudnivån så stör jag mig allra mest på vinet från nätaggets fläkt. Har kollat efter ett passivt kylt agg men är svårt och hitta ett i storleken jag behöver. Men för din del skulle jag rekomendera t.ex denna eller storebror med 460 W men det verkar onödigt för en hemma-server.

Om HDD så gäller det bara att sätta fast dem i gummi-bussningar så minskar du ljudet så mycket som det går.

Tack för tipsen

Läste lite om Asus E450, samma sak som E350 fast lite snabbare och ska tydligen ha bättre passiv kylning
Angående nätagget du tipsade dom, jag har läst att det är Seasonic som gör nätaggen åt Corsair och dom är samma sak i princip. Jag läste lite reviews om Corsair VX V2 och det verkar väldigt tyst och stabilt. Någon som har lite mer vetskap om tysta nätagg? Angående ditt tips om gummiringar, antar att jag måste köpa sådana, verkar inte som dom följer med chassit?

Av hobs0n

Hjälp och Tips angående media/fil server :)

Hejsan kära SweClockers folk!

Jag behöver lite hjälp här, jag har sökt runt massa men inte hittat några direkta guider om just den servern jag tänkte bygga Jag har inte byggt en dator på länge och aldrig byggt en dator av denna typ så jag har ingen koll alls lixom

Jag tänkte bygga en server som ska hantera lite torrents då och då, ftp server när jag behöver det. Lagra och spela upp film och musik.

Kravet på prestandan är då att den klarar av 1080p, den behöver inte klara det samtidigt som den kör torrents och ftp. Jag hade tänkt testa linux på den men jag har inte vidare mkt erfarenhet av det. Jag antar att man måste vara rätt kinkig med hårdvaran när man väljer hårdvaran så det finns fungerande drivrutiner så att ljudet funkar bra samt att bilden funkar bra via HDMI? Vad för Linux distribution rekomenderar ni isf? Jag tänkte placera den i vardagsrummet och styra den med ett Bluetooth tangentbord och mus och min Android nalle Kommer denna hårdvara låta tillräckligt lite för att man ska stå ut med det i ett vardagsrum?

Har gjort en liten Komplett Köp Lista här, kolla in den och kom gärna med förslag på ändringar Räcker kraften? Är det onödigt med en SSD HDD på en dator jag inte kräver nå vidare prestanda på?

Av hobs0n
Skrivet av Yoshman:

Inte direkt, lite för gammal för det, var ung under Spectrum 48/C=64/Atari ST/Amiga tiden (har haft alla)

Men har studerat bl.a. datorvetenskap och jobbar med att optimera programvara för multicore system, så har hyfsat koll på hur pass svårt det är att effektivt utnyttja många CPU-kärnor för att accelerera ett och samma problem (vilket är den typ av problem jag arbetar med). På servers är det mycket enklare att utnyttja många CPU-kärnor då olika förfrågningar är relativt oberoende och kan därför effektivt hanteras på olika CPU kärnor.

Därför gillar jag att Intel fortfarande jobbar väldigt hårt på att maximera prestanda per tråd. De säger själv att de först och främst tillverkar ett desktop-chip. Att gå väldigt brett är interessant, men idag är en sådan design bara vettig på servers. Desktop-programvara är notoriskt dåligt på att utnyttja flera CPU kärnor och programvara på mobilia enheter är om möjligt ännu sämre.

Men alla vet att det inte går att skala upp klockfrekvensen speciellt mycket mer än vad vi har idag, så alla kommer vara tvungen att skala antalet kärnor. Det jag vänder mig mot i nVidia fallet är att 8 kärnor känns rätt meningslöst om tidsplanen för detta chip är att finns på marknaden om 2-3 år. Finns inte en chans att programvaran på mobiler hinner förändras så fort.

Ska man säga något positivt så är det väl kul att någon går i bräschen för mobila chip! Men det finns ju andra symmetriska chip redan idag med 32 CPU-kärnor (från t.ex. Cavium Networks) och ända upp till 100 CPU-kärnor om man kan leva med ett asymmetriskt chip (Tilera) eller 40 kärnor/80-trådar (4 st Intel Westmere EX, 10 kärnor per CPU). Så de som forskar och utvecklar programvara för parallela system står och faller inte precis med ett 8-kärnors chip från nVidia...

Mycket intressant information av dina trådar Så lite kort newbie sammanfattning av mig: Vi kännar inget vidare på att öka frekvensen på dagens CPUer, oavsett om det är X86 lr ARM. Bästa sättet att öka prestandan är använda flera kärnor men det är få program som använder det. Antar att det är en kombination av att det är svårt att programmera flertrådade program med att folk är dåliga på det?

Av hobs0n

Men... Apple e fan dax å avlägsna från planeten nu.