Inlägg

Inlägg som stimy09 har skrivit i forumet
Av stimy09
Skrivet av brittaspjut:

Får jag fråga vad dem hade för fast pris att flytta det? Så jag vet om det är snarlikt när jag kontaktar.

Jag minns inte, men det var nog runt 2000 kr ändå.

Av stimy09

Bor du i hyresrätt eller bostadsrätt? Bor du i hyresrätt bör du kontakta din hyresvärd innan du gör något. Jag hade ett liknande behov för ett Comhem-utag i en bostadsrätt och snackade då med Bäck installation AB som fixade det till ett fast pris.

Här har du en lista på installatörer som jobbar med Comhem:
https://www.comhem.se/om-com-hem/hur-far-vi-in-com-hem-uttag-...

Av stimy09
Skrivet av Zax31415926:

Jag har fått lamporna att lysa nu iaf, men jag fattar fortfarande inte hur man använder sån där kabelklämma....kabeln fastnar liksom inte utan går att dra ut jättelätt, som att den bara ligger emot. Vad kan problemet vara?

Och du har nog rätt i att jag behöver köpa en kabelsko till jorden mrqaffe

Jag har använt en sådan kabelklämma som det finns bild på högre upp i tråden till exakt en sådan drivare. För mig satt det stenhårt.

Av stimy09

Har bytt 6 st ST3000DM001 diskar av 8 totalt på ett år i en QNAP NAS som står välventilerad och inte speciellt hårt belastad. Tur att jag kör RAID 6 eftersom en gång gick två diskar sönder i princip samtidigt.

Av stimy09

Den där micken har ju också dämpning. Det är inte så att du har ställt in den på -10db dämpning? Det verkar ju stämma med tanke på att du hör dig själv väldigt lågt.

Av stimy09

Mm.. En och annan yrkestuffing säger även "glas".

Av stimy09

Om du bara har råd med ett objektiv till att börja med hade jag tagit ett 24-70mm. Har själv en 5D mk3 och kör väldigt mycket med mitt 24-70. Själv valde jag ett Canon EF 24-70/2,8 L II USM. Det är helt sinnessjukt bra enligt mig.

Något som också är bra vid bröllop är en porträttglugg. Typ 100mm kanske. Jag har både ett 100mm samt ett Canon EF 70-200/2,8 L USM och där föredrar jag nog 70-200mm. Extremt trevligt på bröllop.

Du har köpt en bra kamera. Se nu till att köpa väl valda (bra) objektiv!

Mycket bra förslag här ovan också. Att hyra ska man inte glömma. Perfekt vid bröllop och andra "jobb".

Av stimy09

Någon som sett GoPro Hero4 black till bra pris? (med bra lagerstatus dessutom)

Av stimy09
Skrivet av Corniz:

Det är statlig verksamhet (surprise surprise)....det går nog inte att göra en analys.....
Det har lite chargången (felstavning) att det gör inte så mycket om saker inte funkar som det ska, eller folk fikar ofta, eller vi inte backar upp eller eller.....tyvärr så funkar det såhär på ej vinstintresserade verksamheter (statligt, kommuner etc etc). Men allt ska helst vara så billigt som möjligt.

Jodå det går. Jag arbetar för närvarande (bl.a) som CIO på ett medelstort (d.v.s omsättning över en miljard) kommunalägt bolag. Jag ÄR med på vad du skriver. Men, tror mig, genom att trycka på rätt knappar = skriva/säga rätta saker till de personer som sitter på ansvarsposter så får man oftast bra svar. Det är en konst, men bara man lär sig hur man ska göra så är det inga problem oavsett verksamhet.

Måste fråga. Har någon bett dig kika på detta, kanske göra ett beslutsunderlag? eller är det på eget initiativ?

Sen tänker jag att det med den nya infon du ger så blir det ännu viktigare att räkna på värdet av datat för att ha med det som en del av ditt förslag. Om någon av mina tekniker skulle komma med ett förslag på en lösning som var såpass mycket billigare som du beskriver så vill jag ju veta vilka nackdelar den föreslagna lösningen har. Sen vill jag veta om nackdelarna spelar någon roll eller inte.

Man vill ju då att beslutsunderlaget skall innehålla saker som: "Vi kommer med den förslagna lösningen inte kunna återställa versioner av data äldre än X och vi kommer också förlora de senaste 24 timmarnas data vid en diskkrasch, men som min analys visar så kan vi förlora upp till 48 timmar utan att det leder till extra kostnad eller störningar i verksamheten" Etc etc.

Att göra en seriös analys av datat ger dig också andra svar. Typ krav på tillgänglighet, pålitlighet, säkerhet. Även ansvar behöver redas ut. Vem förvaltar lösningen? Dessutom kanske dom 30TB:na som du skall lagra egentligen bara är 10TB efter en seriös analys.

Av stimy09
Skrivet av elnisse:

Avancerad matematik det där, så om man gör som Oculus så kan man få ett år hur långt som helst då?

Seriöst, om en representant för företaget ena dagen säger att "senaste prototypen är i princip en färdig produkt" och "det är månader till lansering" så är inte det första man tänker på ytterligare 11 månader och 29 dagar utan snarare "det lanseras till jul".

Men de är duktiga på spinn.

Alltså, Brendans citat är ju faktiskt “months, not years away” och "many months". Hur man kan få det till "lanseras till jul" hajar jag inte. Känns snarare att media sätter klickvänliga rubriker. Sen får man läsa artiklarna och bilda sin egen uppfattning av citaten.

Av stimy09
Skrivet av elnisse:

Men, ytterligare ETT ÅR nu ? Förr ett par dagar sedan var det "månader" till CV1.

Man börjar bli lite trött....

11 månader är mindre än ett år. 10 månader är mindre än ett år. 9 månader är mindre än ett år. Ja, jag tror du hajar.

Av stimy09

Har du gjort en analys av vad era 30 TB är värda? Det handlar ju lika mycket om "asset management" som om det tekniska.

Av stimy09

Jag är extremt nöjd. Jag använder den till 99% spel och surf. Till det fungerar den utmärkt. Inga problem att rapportera om.

Av stimy09
Skrivet av Nima2001:

Vad upplever du för problem när du kollar film då? Kör du andra settings/preset när du sätter på film jämfört med spel?

Färgerna är inte alls lika mycket "punch" i. Konstrasten är svår att hitta ett bra läge för. Tycker det blir ganska urvattnad bild. Jag har testat lite olika lägen, men inte hittat något jag är riktigt nöjd med. Så nu kör jag rakt av på ett läge som är optimerat för spel och struntar i att byta när jag kollar på film.

Jag har inte lagt jättemycket tid på det eftersom det hänger en Sony-VPL-HW30ES i samma rum. Det är den jag använder till långfilm och serier och så. Men, ibland vill man bara kolla något lite snabbt och inte starta upp projje och reciever etc. Då kan det vara lite irriterande med de urvattnade färgerna på skärmen.

Av stimy09

Jag har gått från en U2711 till en Swift. Det ÄR stor skillnad på bildkvalitén tycker jag. Men eftersom jag använder min PC mest till att spela så är jag nöjd med bytet eftersom jag upplever swiften mer lättspelad i dom FPS-spel jag kör. Däremot är den ingen höjdare att kolla film på.

Av stimy09

Hej,

Har gjort ett antal av denna typ av installationer och kan ge lite tips:

1. Ska du köra trådlöst se till att det sätts upp ett bra nätverk (oavsett om det är Sonos eller AirPlay eller något liknande). Man kan få ett riktigt helvete med att få alla rum att fungera helt perfekt om inte nätet är stabilt.

2. Använd inte flera stärkare som sitter på olika säkringsgrupper i de olika rummen med signalkabel fram från en enhet. Det KAN (behöver inte bli) problem med störningar/brum p.g.a dålig jord och andra el-problem.

3. Du nämner inget om vilka källor som skall användas? Är det enbart Spotify, Itunes? Eller snackar vi line-in också, eller radio eller ytterligare källor?

4. Eftersom rummen är olika stora kan det blir svårt att ställa in så att det blir "samma" volym i varje rum. Det är bra att kunna justera volymen centralt, men att det sker "relativt" mot resp. rum. Risken är annars att det blir markant skillnad i volym i de olika rummen.

5. Det kostar pengar att göra detta bra. Har inte hotellet pengar så kanske dom ska hoppa detta tills dom har råd att installera något vettigt system.

Av stimy09
Skrivet av AplAy:

Hm, möjligen kan de ha varit lite lata pre-, under och postproduktionen med ljuddelen. Bilden var helt okej, och man kan bara göra så mkt med antal kameror(operatörer) för att kunna göra mer intressanta klippningar i postproduktion. Jag undrar om de ens hade någon datorkunnig i klippstudion som kunde peka ut faktafel å eventuellt ha hjälpt till med att gräva fram å presentera intressant data för oss som är intresserade i speccs?

Jag tror inte dom varit lata. Bara stressade och oerfarna. En enda produktionsdag på 18h. Då blir det missar. Dom ljudmissar jag hörde känns rätt svåra att fixa i post, iaf på den budget jag gissar fanns.

Tror att dom skulle haft en datorkunnig inslagsproducent på plats som kunde följa upp fel, intressanta detaljer etc direkt i synkar med deltagarna. Exempelvis ville man ju gärna ha svaret på hur det gick med luftflödet / de sju fläktarna för det svarta laget. Samma sak med varför blåa laget (tror jag) valde två chassin, ja det såg man ju iofs på slutet, men dessa saker hade man kunnat följa upp lite snyggt sedan i redigeringen.

Av stimy09
Skrivet av Alling:

Vi är inte målgruppen, vilket märks alldeles för tydligt på reklamen, kommentatorn, upplägget, mängden teknisk information som (inte) nämns, nivån på förklaringarna osv.

Jodå. vi ÄR målgruppen. Varför skulle man annars använda Sweclockers som kanal för att få ut materialet? Jag förstår ju naturligtvis hur analysen låtit hos produktionsbolaget och varför resultatet ser ut som det gör - man vill pleasa en för bred målgrupp (som egentligen inte finns). Det här formatet skulle absolut inte flyga någon annanstans trots att dom "dummat ner" det och nu flyger det inte helt hundra här heller.

Av stimy09
Skrivet av AplAy:

* Bättre studioutrustning som myggor och ljudinspelningsenhet (kör på något som ger mer "varmare" röstnärvaro än detta stela, rena och "rumsiga" ljud)

Håller verkligen med om det mesta du skrev! Däremot inte denna. Det ser ut som dom kört på med bra grejer och seriös studioteknik etc. Sen har dom slarvat sig igenom själva inspelningen på en lång dag och kanske inte heller tagit in dom mest rutinerade (och därmed dyrare) medarbetarna för att göra jobbet. Det funkar ok för det mesta, men alltid är det något tekniskt som brukar missas när man gör så. Skit bakom spakarna, var det väl någon i juryn som sa?

Av stimy09

Hmm..

1. Lågt produktionsvärde

Jag inser att produktionen inte kan ha haft en monsterbudget men det borde gå att kräma ur mer kvalité ur produktionen ändå. Nästa gång, snacka med Mag5 eller Hard Hat, dom vet hur man "kokar soppa på en spik".

2. Fel programledare

Om man nu måste ha med en kändis, se då till att denne agerar sidekick till en kunnig och påläst expert. Två (iofs roliga) okunniga programledare gör att det hela känns lite löjligt. Tänk om Masterchef hade haft två okunniga programledare? Inte så kul va?

3. Fokus på rätt saker

Vi som är målgrupp för detta vill ha mer siffror och detaljer.

4. Övertydlig exponering

Vi som är är målgrupp för detta vet exakt vad den där D-linken är för något. Det räcker med att den syns. Ska man göra redaktionell reklam så gör det snyggt. Inte f*n sitter Martin Timell och säger: "ja, här sitter jag och skruvar lite skruv med den här BOSCH-skruvdragaren"?

Edit: Men KUDOS som fan för att någon gör detta!