Inlägg

Inlägg som stimy09 har skrivit i forumet
Av stimy09

Har en känsla av att den primära målgruppen för dessa diskar inte hänger på den här sajten.

Av stimy09

Som ägare till både Retina och Air samt admin (på jobb) av dryga 30-talet Air, säger jag lätt Air. En 15" Retina kan jag förstå om man vill spela. Men 13" mot 13" känns Airen som ätt bättre köp med modernare komponenter och mycket bra batteritid.

Dock tycker jag att Airen kan bli besvärligt varm i knät. Fläkten har också en tendens att låta mer upp i varv. Sen har Retinan fantastiskt bra ljud tycker jag (ja, så bra det nu kan bli i en bärbar..)

Av stimy09

I prestanda räknar iaf jag in energieffektivitet, särskilt i en bärbar.

Av stimy09

För att inte tala om alla företagstjänster som kostar pengar. Typ Google Apps (som är grymt).

Av stimy09
Skrivet av simon253:

Jag har läst dom men finner att du stöttar Mac för mycket. Jag gillar inte Mac finns så många saker att störa sej på i det . Och det är ännu ett av Apples låsta system.

Skickades från m.sweclockers.com

Två snabba frågor.

Med Mac, menar du datorerna eller OS:et, eller kanske båda? Jag tycker personligen att OS:et är helt fantastiskt, ett helt okej grafiskt gränssnitt kombinerat med kraftfullt UNIX bakom är verkligen kanon.

När du säger att det är ett låst system, hur menar du? (håller för övrigt med om att att Apple låser ner vissa av sina system, exempelvis iOS).

Av stimy09

Konstig "rant".. En stor fördel är väl att man faktakollar sina påståenden innan. Det som skrivs stämmer ju inte.

Har exempelvis kört med en gammal HP-mus på ett flertal av mina Macar och inte haft problem med högerklick en enda gång. Har du ens kollat inställningarna för musen och högerklick under systeminställningar? En klassiker är att hastigheten står ställd för högt och då kan man uppleva det som att det inte fungerar.

När det gäller muspekarens acceleration, vad är det som inte fungerar med inställningen "acceleration"? Här kan man välja hur snabbt musen skall accelerera med en enkel "slider", tycker det fungerar utmärkt.

När det gäller filsystemet, ja läsning är inget problem. Vill man ha full funktionalitet kan man exempelvis köpa Paragon för 182 SEK. Har man nu köpt en Mac för 15000 SEK borde man kunna lägga ut dom extra kronorna om skrivning är viktigt mellan Win/Mac partitioner.

Personligen har jag (efter många år) slutat med Bootcamp. Jag kör en virtuell WIN8 på min Retina istället så slipper man hålla på och boota om för att komma åt ett visst program. Det kan vara ett tips till dig. Det finns t.o.m GRATIS mjukvaror för detta om priset är en issue..

Edit: Läsning för dom som vill njuta av en bra rant (iofs om en restaurang): http://www.nytimes.com/2012/11/14/dining/reviews/restaurant-r...

Av stimy09

Tycker inte det låter som några konstigheter alls. Särskilt i semestertider kan det bli problem med hanteringen av löner när folk har semester etc.

Jag attesterar själv tidrapporter för 19 personer ordinarie samt 2 sommarjobbare. Om jag missar att attestera dom fast anställda händer egentligen inget, dom får ut sin lön ändå och ev. frånvaro/semester dras först nästa månad. Däremot hålls lönen inne för sommarjobbare ifall jag missar dessa. Tyvärr händer det ibland att man missar någon.

Bara att påpeka för chefen så SKA lönekontoret fixa en egen utbetalning till dig snarast. Gör nu inte detta till en konflikt i onödan. Det bästa brukar vara att bara påpeka att det verka skett ett misstag så brukar det lösa sig snabbt. Prata med chefen, inte lönefolket som kan ändå oftast inte göra något.

Edit: Ett tips, får du inte tag på chefen så be att få prata med hans ställföreträdare, finns ingen sådan så fråga efter din chefs chef. Så länga man arbetar sig upp mot toppen i organisationen och behåller lugn och trevlig telefonröst löser det sig i princip alltid. Förklarar du, på ett schysst och trevligt sätt, att du har lite planer som riskerar att krascha p.g.a av strulet med lönen så kan jag till 99% garantera att det löser sig.

Av stimy09

Min högst personliga åsikt, efter ganska lång tid med dubbla OC 7970 och tre st 27" och 7680x1440, är det är på tok för segt i BF3. Går man ner till 5760x1080 kommer det säkert vara "okej" med acceptabla inställningar.

Sen har jag faktiskt slutat köra 3 skärmar i BF3 ändå. Med 27" blir det på tok för stort ändå. Återigen, min högst personliga åsikt.

Av stimy09

Jag förstår hur du tänker, särskilt eftersom jag gjort samma sak själv. MEN, för TS, Mumble och även Skype så tycker jag verkligen inte att man behöver någon värsting till mikrofon. Äger själv en Røde och vet hur den låter. Men, när jag spelar kör jag en billig mic som man sätter på hörlurssladden. För 49:- är den ett superklipp http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/25539-zalman_mikrofon

Så länge du inte skall ägna dig åt professionell framställning av musik / podcast eller liknande med din hörlur/mic -lösning, vilket jag inte håller för troligt eftersom du nämner Skype, TS och Mumble så behöver du verkligen inte någon speciell mic.

Av stimy09

Ja, lite beroende på vilket paket du väljer. Dom högtalare som heter 93.21 har "nyckelhål" för att hängas på vägg, dessutom har dom basreflexporten framåt.

På väggen: http://www.minhembio.com/bilder/hq/?pic_id=420107.jpg

Lite matnyttigt om XTZ: http://www.xtz.se/se/om-xtz/om-xtz

Av stimy09

Jag skulle dock vilja slå ett slag för XTZ. Kolla in http://www.fyndborsen.se/varrea/93.22 - Några kronor dyrare per högtalare, men ruggigt bra till detta nedsatta pris. Center finns också i samma modell: http://www.fyndborsen.se/bild-ljud/xtz/centerhogtalare/xtz-93...

Finns även detta paket: http://www.fyndborsen.se/xtz/hogtalarpaket/5.0-3x93.22-2x93.2...

Har dom själv och är otroligt imponerad. Mest hifi för pengarna tycker jag.

Av stimy09

Du gjorde fel som gick till McDonalds och förväntade dig kvalitet. Det är lite av ett lotteri, ibland är det bra, ibland är det dåligt, det ingår tyvärr i totalupplevelsen. Man får tyvärr justera ner sina förväntningar om man nu vill fortsätta "njuta" av deras mat.

Sen, när det gäller märkning. Den kan man ofta inte lita på iaf eftersom dom regelmässigt märker om gammal mat på många restauranger. Källa: http://www.svt.se/nyheter/sverige/mcdonalds-marker-om-gammal-... (och nej, dom har inte slutat med det).

Av stimy09

Blev kanon med att sänka spänningen! Pumpen hörs knappt.

Av stimy09

Okej, skulle den paja så är det inte hela världen, då är det bara köpa ny pump.

Av stimy09

Blev en fläktkontroller som klarar 50W per kanal, borde räcka. Så blir det ny pump när jag byter cpu och moderkort i höst eller så när jag ändå kommer riva och bygga om.

Av stimy09

Är du helt 100 på det? Visst, slitaget på pumpen ökar, men inte så mycket väl? Alphacool har ju t.o.m släppt en pumpkontroller baserad på samma teknik som en fläktkontroller. Eller är det något specifikt med 4.0:an som gör att den går sönder av lägre spänning?

Av stimy09

Kontrollera EK 4.0 pump

Hej!

Har en EK 4.0 pump. Den låter något så infernaliskt och skulle gärna sänka hastigheten på den lite. Är det en kraftigare fläktkontroller jag ska prova med eller finns det några andra bra tips? Tänkte försöka svänga förbi webhallen och få problemet löst imorrn så man kan njuta av en tystare maskin i helgen.

Tack på förhand.

Av stimy09
Skrivet av kalle-anka:

Det går nog inte.

Själva inspelningen är busenkel. Du kopplar bara in ett USB minne eller en USB hårddisk till en USB port på tv:n och kan spela in hur mycket som helst, men själva grejen är att inspelningen är krypterad så att man bara kan spela upp den igen på samma mottagare som man spelade in den med. Du kan alltså inte ens spela upp inspelningen på en exakt lika dan TV med samma modellbeteckning.

Jag antar att det var ett villkor från filmindustrin mot TV tillverkarna för att tillåta USB inspelning över huvud taget.

Misstänkte något i den stilen. Tack för infon!

Av stimy09

Tv med inspelningsbar digitalbox + export

Hej!

Jag har funderat lite över en ny TV. Är sugen på en 50" med inbyggd digitalbox. Vad finns det för varianter där man kan spela in tv-program samt även exportera ut det man spelat in i fil.

Det kanske inte ens finns någon bra lösning?

Av stimy09
Skrivet av weavex:

Kan vara lite knivigt.

Men SC är kontakttypen. Den används både till single och multi.

Kolla vilka färger mellanstyckena (anslutningarna) har i panelerna. Om de är gråa så är det multimode. Om de är blåa så är det med största sannolikhet singlemode, dock kan det även vara multimode. Bästa är då att kolla på pigtailsen inne i panelen eller på patchkablarna.

Tänk även på om det är multimode så finns de i olika tjocklekar på fiberkärnan. Antingen 50µm eller 62.5µm. Singlemode finns också i två storlekar 9µm och 10µm. Men där spelar det ingen roll. Du kan se om du hittar någon av de nummerna på kablarna

Edit: Kolla här för lite bilder http://techworld.idg.se/2.2524/1.151729/darfor-drojer-fiber-p...

Tack så mycket för hjälpen! Det var mycket riktigt en blandning av single och multi.