Inlägg

Inlägg som stimy09 har skrivit i forumet
Av stimy09

Hur ser jag skillnad på Single mode och multi mode?

Hej!

Jag hjälper en kompis att komma igång med sitt lilla kontor i en ny lokal. Den tidigare ägaren har dragit ett CAT6.E spridningsnät vilket vi kommer utnyttja. Men, mellan serverrummet och de tre olika våningsplanens patchpaneler används fiber så man kan säga att det är tre st oberoende CAT6.E nät. Jag har kikat lite närmare på detta och det ser ut som om det är en blandning mellan gammal och ny fiberdragning. Jag misstänker att det också kan vara en blandning mellan single mode och multi mode.

Jag har kikat lite på de patchkablar dom lämnat kvar (alla switchar etc är borta, men dom har lämnat en del kablage som sitter strajpat i skåpen. På några står det SC, på några står det MMO och några är helt blanka.

Finns det några bra tips eller tumregler för att reda ut vad som är vad?

Av stimy09
Skrivet av _tekken_:

Commodore 64 har ju en hel del sköna låtar från spel jag inte ens hört talas om eller spelat.
http://commoflage.heltperfekt.com/

Commoflage är en fin guldgruva om man gillar C64-musik.

Min personliga favorit är: Delta - http://www.youtube.com/watch?v=LlwgAzgK7ws

Av stimy09

Har själv en 11" MB Air med SSD. Tycker den är helt värdelös för att titta på film i sängen. Blir varm (fläkten går på högvarv) om man har den på täcket. Blir varm om man har den på benen. Den är kanon till typ allt annat dock..

Av stimy09
Av stimy09
Skrivet av bosse_boss:

Det är väl snarare som att fota ett vykort med mobilen och sedan skicka det som ett mms.
Skulle du kalla det stöld?

Det sjuka är att det finns idag mjukvara riktad mot kundgruppen mobiloperatörer, mjukvaran möjliggör betalningar för precis det du beskriver. D.v.s programvaran tolkar och känner igen bilder som är skyddade av upphovsrätt och tar automatiskt betalt av mobilanvändaren när bilden skickas som MMS. Vad jag vet är det ingen av de fyra T:na i sverige som har infört det, men jag vet att flera har kikat på tekniken.

Av stimy09

Jord loop låter troligt. Men, så länge du kör på RCA så kan det absolut röra sig om störningar som plockas upp av ljudkabeln. Det kan alltså löna sig att skaffa en skärmad kabel. Jag har exempelvis haft problem med störningar från en LED-driver som följde med ett paket med LED-stripes som jag köpte från IKEA. Krävdes skärmad RCA-kabel för att slippa brummet.

Av stimy09

Satt och hovrade med musen ovanför köpknappen på Steam för detta spel igår, men ångrade mig i sista sekunden. Har kollat många recensioner och gampelay på youtube och fått lite känslan av att det är ihopstressat.

Av stimy09

Samma för mig, mycket olika strul med att den antingen börjar om eller eller hoppar till slutet.

Av stimy09

Jag kör D770 Pro 250 Ohm. Är mycket nöjd. Du behöver ha ett ljudkort som klarar driva dom eller en DAC eller så eftersom dom är svårdrivna. Själv kör jag denna: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=657804 Körde ett Asus Sonar Essence STX förut och det var också en bra kombination.

Är extremt nöjd med denna kombination med Fiion. Väldigt skönt att ha en volymkontroll som man snabbt kommer åt i alla situationer istället för att reglera i datorn.

Låååånga sessioner i D3 har funkat riktigt bra och då har jag väldigt känsliga öron och får lätt ont av lurar.

Av stimy09

Skillnad gör det. Men det finns rätt många olika "skillnader" om man säger. Ett dedikerat ljudkort orkar ofta driva lurarna bättre och ger ett generellt sett bättre ljud. Men det är många andra variabler som påverkar, exempelvis vad det är man lyssnar på för något. Har ingen aning om hur ett Siberia låter och har heller inte hört det där ljudkortet men ett par vettiga lurar och ett bra ljudkort kan göra underverk.

Körde själv ett Asus Sonar Essence STX förut och var nöjd med det. Nu kör jag en Fiio E10 DAC istället och är väldigt nöjd med den.

Av stimy09

Efter att ha jämfört en rad icke proffesionella mickar och mer eller mindre tyckt att dom presterat lika bra (eller dåligt beroende på vad man förväntar sig) så valde jag att köra på en enkel och mycket billig lösning. Det blev denna för 49 kr. http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/25539-zalman_mikrofon...

Jag är väldigt nöjd. Man bara klämmer fast den på hörlurssladden, den fångar ljud bra och är inte i vägen.

Det går naturligtvis inte att jämföra med en proffsmick för tal, men för spel duger det utmärkt. Det som är viktigt för kommunikation under spelande är ju att man uppfattar vad som sägs och då är det helt ointressant att fånga upp signaler under 300 Hz. Det som är intressant är typ 300-4000 Hz. Då hör man tydligt vad som sägs och man kan med lätthet särskilja olika röster och identifiera personer.

Av stimy09

Jag kör Beyerdynamic DT770 250 Ohm. Gillar dom skarpt. Enda nackdelen är att dom kan vara lite tuffa att driva på det inbyggda ljudkortet. Men jag skaffade en Fiio och är extremt nöjd med den kombon.

Av stimy09

För mig som hanterar avtalet kring telefoni för över 250 anknytningar i jobbet så är detta kanon. Vi har redan träffat vår operatör och börjat diskutera hur vi skall jobba med detta. Våra användare kommer antagligen få WyWallet i en lösning som gör att dom kan betala privata köp med sin jobbmobil utan att det kommer på mobilräkningen till jobbet. Rätt smidigt eftersom många användare enbart har sin jobbmobil med sig under dagarna.

Tyvärr kostar betalningslösningar, ibland för leverantör och ibland för kund. Förde själv över pengar via Paypal häromdagen och det kostade mig 6,5 % på summan.

Av stimy09

Solklar femma!

Minns det som igår när man moddade sin A500. Tyvärr var det väl 1991 eller något i den stilen.. Tack för en skön nostalgitripp

Av stimy09
Skrivet av 4everapple1:

Du kan ladda ur dig på datorn, du kan dock inte JORDA dig direkt på datorn. Två helt olika saker.

Ja, sorry. Lite slarvigt hanterat uttryck av mig. Men när det gäller den sakfrågan tycker jag fortfarande att det låter skumt att man skriver så i en manual. Risken, som jag ser det, är att man råkar ladda ur sig på fel ställe och eventuellt skadar någon komponent.

Av stimy09

Saxat ur den svenska manualen:
3 Ladda ur eventuell statisk elektricitet genom att röra vid en metallyta inuti datorn.

Saxat ur den engelska manualen:
3 Touch a metal surface inside the computer to discharge any static electricity from
your body

Antar att dom tänker att man jordar sig då. Men tycker det låter lite skumt att skriva såhär i en manual som sannolikt inte är riktad till yrkesfolk utan till vanliga icke-tekniker.

Sen vad det har med troll att göra, ja det vet jag inte alls.

Av stimy09
Skrivet av gnypp45:

Kanske är det dåligt av mig, men jag tror inte det är ovanligt. Jag har fyra-fem lösenord av varierande komplexitet som jag lyckats lära mig och som jag använder på olika sajter.

Jag blir nyfiken: Skulle du själv kunna ha unika lösenord för 20+ webbplatser?

Jag körde själv med typ 5 st olika förut. Ett för jobbkontot, ett för privat mailkonto, ett för paypal och ett för facebook. Sen hade jag ett standard som jag körde på de flesta forum etc + battlenet. Fick mitt D3 konto rensat på allt guld och gear. Lyckades till slut lista ut att att ett forum blivit hackat (utan att dom gått ut med info om det) och det måste varit så dom tog sig in.

Jag fixade direkt en liten anteckningsbok som jag skrev upp alla lösen i (skapade unika, toksvåra och långa lösen för alla olika sajter / tjänster etc) sen skaffade jag en gratis lösenordsapp och förde ner dom där också, så jag har dom krypterade i mobilen. Anteckningsboken har jag hemma väl dold, och skulle den stjälas är det för kryptiskt nedskrivet för att lista ut vad som är vad för en utomstående.

Så ja, jag har över 20 unika lösen och det funkar för mig.

Av stimy09
Skrivet av demon_speed:

Låter mer som att deras cacheserver blir överbelastad eller nåt åt de hållet

Detta skulle jag gärna få förklarat i detalj vad det innebär.

Av stimy09
Skrivet av DAoG:

Franskt är skit överlag.
En Peugeot 307 är mitt sämsta köp.

Peugeot 206RC är mitt sämsta. Växellådan rasade efter 500 mil. På verkstaden berättade dom då att det sitter samma låda i 180HK versionen som i 90HK versionen och det är inte 90HK versionen som har en överdimensionerad låda, om man säger.. Gick på garantin, sen såldes skiten på blocket..

Av stimy09

En kompis till mig var med om samma sak. Den datorn var iofs köpt hos Dustin, men det spelar ingen roll eftersom alla Acer skickas till ett reparationscenter i Tyskland (om dom inte ändrat nyligen). Efter 4 veckor ringde jag till Acers support som berättade att dom saknade delar. Efter 8 veckor lackade jag ur, ringde till nån chef på Acer och skrek tills polaren fick en ny och något vassare modell levererad som ersättare.