Inlägg

Inlägg som stimy09 har skrivit i forumet
Av stimy09
Skrivet av Chibariku:

Fast nu har ju skärmen vi diskuterar inte någon plats för fäste så man måste ju tejpa direkt på skärmen.

Ja, och vad skrev jag? "mellan fästet och skärmen" d.v.s tejpen sitter på skärmen.. Jag har gjort liknande montage förr.

Tejpen jag pratar om: http://www.youtube.com/watch?v=7OtrDvDvF5I
Kolla från 1:14 typ. Man kan tejpa upp det mesta med denna.

Av stimy09
Skrivet av Mogwaii:

Säkrare med mekanisk infästning som ett hyllplan på vägg fast finns ett tejp som är 3 mm tjock , märke Tesa den kan man tejpa speglar mm med. Mycket starkt Men det förutsätter att väggen yta klarar av tyngden samt är ren så tejpen får fäste

Ja, det fattar jag med. Den 3M tejpen jag hänvisar till är ungefär samma som Tesa (har provat båda), typ 3mm och lite fjädrande. Man sätter naturligtvis inte tejpen mot väggen. Man sätter tjepen mellan fästet och skärmen. Jag har själv monterat lite speciella prylar på detta vis.

Av stimy09

Japp, 3M har GALET starka dubbelhäftande tejper. Kan kanske gå att tejpa fast ett vesafäste på skärmen. Men då ska det vara rätt tejp för ändamålet.

Av stimy09

Problemet löst. Senaste firmwaren löste ett problem. Fans tydligen både i Yamaha BD-S473 och Yamaha BD-S673. Nu är det ju så snyggt att man ramlar av stolen!

Av stimy09
Skrivet av Ceogar:

Kan man växla left first eller liknande? Vet att jag har upplevt sånna problem tidigare.

Får erkänna att jag inte riktigt är med på vad det innebär. Letade igenom menyerna i prjojen utan att hitta något. Extremt få inställningar för 3D. Missar jag något kanske?

Av stimy09

Verkar vara fler som har problem i varje fall.

http://www.amazon.co.uk/The-Hobbit-3D-unwatchable/forum/Fx2LP...

Av stimy09

Fråga ang. 3D på projektor (dålig bild i Hobbit)

Kanske fel forum, men vet att det finns många kunniga människor här så jag provar:

Har en Sony VPL-HW30ES. Är mycket nöjda med bilden. Projicerar på en 106" ramspänd duk. Har en Marantz SR5007 som AVR och en Yamaha BD-S473 som Blurayspelare. Inga konstigheter direkt, ganska basic.

Tänkte jag skulle lyxa till det lite och köpte nu i jul 3D brillor, Sony TDG-PJ1 (aktiva) och en 3D-emitter Sony TMR-PJ2. Kopplade in och körde igång Avatar i 3D. Njöt verkligen av filmen och måste erkänna att jag var otroligt imponerad av 3D-känslan.
Så en dag senare skulle jag kolla på Hobbit, också 3D Bluray. Det var verkligen en KATASTROF, så fort bilden rörde sig snabbt i någon led, eller att det var mycket rörelse på duken var allt helt suddigt/skevt. Vet inte hur jag skall beskriva det, men det såg verkligen SKIT ut. Man mår illa av att titta en längre stund.

Jag har provat alla möjliga inställningar på projjen, AVR:en och BD-spelaren och HDMI. Ser lika dåligt ut vad jag än gör. Avatar ser kanon ut fortfarande. Har inga andra 3D-filmer så jag har inte haft möjlighet att testa mer.

Är det mina grejer som inte fixar Hobbit, eller är Hobbit helt åt h-vete gjord? (tänker på HFR etc) Tips och egna erfarenheter mottages tacksamt!

Av stimy09

Gjorde samma sak vid lunch idag fast med en 5s. Tog 5 minuter så var kortet igång och fungerade.

Av stimy09
Skrivet av The Mupp:

används W98 i industri sammanhang, why? :/

Skickades från m.sweclockers.com

Väldig vanligt att man stöter på äldre operativ ute i industrin. Även inom vården. Såg faktiskt en Compaq med win 3.11 på Danderyds Sjukhus så sent som för ett år sedan. Det kostar helt enkelt för mycket att uppgradera.

Av stimy09

Googla på "Volume Limiter / Compressor" - verkar finnas en hel del mjukvarulösningar som du installerar i windows. Finns även hårdvara man kopplar mellan ljud ut och hörlurarna. Jag har själv kört med hårdvara, men det är nog lite overkill i ditt fall.

Av stimy09

Shit happens.. Tycker Webhallen gör helt rätt att erbjuda två olika alternativ på 670. Varför ska dom ge dig rabatt på ett 770? Ibland blir det fel med lagersaldon, det är inte svårare än så. Är du känslig mot det får du väl gå in i en fysisk butik och göra dina affärer.

Av stimy09

Dämpade min 4.0a genom att sänka spänningen och därmed flödet. Enorm skillnad. Tror det sliter mer på pumpen, men den har fungerat klockrent i snart ett år med kraftigt sänkt flöde. Pajar den så köper jag helt enkelt en ny TYST pump.

Av stimy09

[QUOTE="jontanS;14150620en har sett på modellen med 8gb ram och 256gb flash som känns som mellan modellen och ser ut att duga alldeles ypperligt? [/QUOTE"]

Ja, gå INTE under det i varje fall.

Av stimy09

Jag sålde precis min 15" Retina (early 2013). Den var på tok för stor för mig som gillar att ha med datorn överallt. Visst, det var bra drag i FCX på den burken om man jämför med min 11" MB Air som jag hade innan. Nu blir det en ny 13" Air istället. Var jag tvungen att köra en Retina skulle det bli en 13" alla dagar i veckan.

Av stimy09

Installerade 13.11 beta. Såg till att frame pacing var på och nu rullar det på väldigt fint!

Av stimy09

Tack, ska kolla på alla dessa saker. Återkommer!

Av stimy09

CF 7970 Microstuttering eller?

Jag har aldrig (vad jag vet) varit med om microstuttering. Så jag vet ärligt talat inte hur det ser ut.

Har provat att köra bf4 i multiplayer (2560x1440 i high) och om jag kör CF med mina kort så blir det väldigt hackigt. Men det känns som att dom hack/laggspikar (eller vad man nu ska kalla det) som jag får är lite längre än hur jag tolkat microstuttering nu när jag läst på om det. I vilket fall som helst, kör jag enbart med ett kort flyter det på bra på lägre settings.

Någon som har samma upplevelser/problem? Finns det några lösningar eller kan någon tipsa om läsning vidare om just BF4 och detta fenomen?

Av stimy09

Brukar inte vara några problem via business store heller. Jag beställde en absolut fullmatad specialkonfigurerad 27" iMac för typ 40 tkr i augusti (åt ett företag) och det var inga problem att häva det köpet när vi lyckades få snabbare leverans från en svensk återförsäljare.

Edit: men ring dom direkt imorgon bitti!

Av stimy09
Skrivet av Lasse468:

Låter mycket konstigt, efter mina 25 år i IT branchen... Ska dom efter release börja testa av den nya koden på nytt, det man normalt gör i betan?

Den källan skulle jag vilja läsa.

//Lasse

Spelar nog mindre roll hur många år du har inom IT. DICE har säkerligen sina skäl till varför deras releasehantering ser ut som den gör. Sen kanske det inte är helt korrekt att kalla denna koden för beta, det är väl mer ett demo. Koden var ett par generationer gammal när dom körde igång med "betan", nu är den ju patchad ett antal ggr så osäkert vilket stadium det vi spelar egentligen befinner sig i.
Det blir nog även svårt med en källa, tror inte bolag i den konkurrenssituationen helt öppet delar med sig av detaljer kring det dom garanterat tycker är en optimal releasehantering. En googling kan nog ge rätt mycket länkar till hyffsade spekulationer dock.

Av stimy09
Skrivet av Syhndel:

Vad saker och ting är värda beror helt på vem man är och hur man har det ställt, går man på soc så är det klart att 9k är otroligt mycket pengar och det inte är värt det. Har man däremot en riktig lön så spelar det inte nån roll om man köper 2 titan i månaden.

Trevlig syn du verkar ha på pengar. Jag har en "riktig lön" och för mig vore det katastrof att behöva köpa 2 titan per månad.