Inlägg

Inlägg som Regnbågsponny har skrivit i forumet
Av Regnbågsponny

Nu har ju inte jag kört analogt ljud ut från datorn på många år, men när jag 2005 satt med ett halvdant Cambridge Audio 2.1 datorhögtalarset så köpte jag det då nylanserade Creative Sound Blaster X-Fi Platinum ljudkortet och pluggade in istället för att köra på datorns integrerade. Det gjorde stor skillnad på ljudet. Men sen beror ju ljud mycket på tycke och smak.

Av Regnbågsponny
Skrivet av LS_07:

http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=282366

den får en ganska variabel granskning av konsumenterna. Tycker du jag ska köpa den från Hifiklubben eller från kjell och company?

Fördelen med Hifis DAC är att den producerar säkerligen bra ljud, däremot klarar den inte av analog RCA input vilket kjell och companys DAC har.
Däremot är jag lite rädd för att ljudet istället försämras pga billiga komponenter i kjell och companys DAC.

Ingen av dem har analog RCA input vad jag kan se, båda har dock analog RCA output. En DAC omvandlar ju digitala signaler till analoga och brukar således endast ha digitala inputs och analoga outputs. Vilken som låter bäst av dom vågar jag inte riktigt uttala mig om då jag inte hört någon av dom själv. Googla lite omdömen på dom och se vad folk tycker, men sen är ju ljud lite av en smaksak och kan skilja mycket hur det låter beroende på vilka olika komponenter som matchas med varandra... En viss DAC kan låta jättebra i ett system, men kanske inte passar riktigt i ett annat. Allt beror ju på tycke, smak, matchning osv, en ren vetenskap det där Sen finns det ju iofs alltid någon produkt som är kass i alla avseenden, men sådant brukar märkas i tester osv ganska omgående.

Av Regnbågsponny
Skrivet av LS_07:

Jo men endast en Inpit kan köras åt gången? Hade för mig att jag läste det på specifikationerna någonstans.

Dessutom har den bara en coaxial Input vad ska det föreställa en 3.5mm input eller en monokanal RCA?

Skickades från m.sweclockers.com

Coaxial brukar bara vara en kontakt då det är digital RCA som skickar all information på en och samma kabel, till skillnad från Analog RCA som skickar signalerna för vänster kanal på en kabel och för höger kanal på en annan kabel. Hade varit mono om det varit analog RCA, men det är det inte i detta fallet.

Av Regnbågsponny

Det är en DAC och den får ström ifrån en egen nätadapter, fungerar därför utan att du kopplat in USB. Du har en vippa på framsidan där du växlan mellan input-källorna och kan endast köra en åt gången och så brukar det vara med alla DACar. Antingen kör du input Coaxial (Digital RCA) eller Optisk eller USB, som konverteras ut till Analog RCA till din reciever/förstärkare...

Av Regnbågsponny

Har kört med tops i alla år och det har aldrig varit några problem, brukar inte ens bli någon synligt ludd eller liknande kvar på prollen när man är klar. Brukar väl gå åt ~3 tops(dvs 6 "toppar") till en CPU. Brukar ändå torka av en extra gång med putsduk innan jag anser mig klar.

Av Regnbågsponny

Hade ganska höga förväntningar på dessa, men blir nog till att låta mitt gamla G15 kriga vidare ett tag till. Tycker dock fortfarande att K90 ser riktigt snyggt ut, men är väl tyvärr en sminkad gris som Jonas sa.

Av Regnbågsponny
Skrivet av Bachman:

Så detta betyder att Ubuntu kommer fungera till Raspberry Pi också, eftersom Pi också har ARM-processor?

Dom har ju gått ut och sagt att det inte finns officiellt stöd för Ubuntu på Raspberry Pi då denna använder en äldre variant av ARM-processor som inte längre stöds. Vissa äldre Ubuntu-versioner kan dock ha stöd för den. Men bara för att en inte har officiellt stöd behöver det inte innebära att den inte fungerar, återstår att se.

Av Regnbågsponny
Skrivet av Jalle64:

Ja där har du fel då ljud visst stöds genom DVI och har gjort sedan AMD (ATi) släppte sin HD2000 serie.

Indeed, blir dumstrut på mig nu... via medföljande HDMI-adapter bör det gå, hade väl antagligen gått att köra via DVI all the way om man nu hittat någon produkt som har stöd för att ta emot ljud via DVI. Längre tillbaka brukade dock DVI endast ha stöd för bild.

Av Regnbågsponny
Skrivet av XpreS:

Okej! Tack så mycket, det hade jag inte aning om, trodde och tycker att det borde finnas en standard för det där

Skickades från m.sweclockers.com

Kan hålla med om att det är väldigt märkligt att det inte blivit standardiserat. Min Seasonic har 6pins till SATA/molex, vilket mitt Fractal Design också har, fast det är inte likadana 6-pin. Fractalet har alla kvadratiska pins i rad om tre och alla u-formade pins i rad om tre, och Seasonic har en u-formad och två kvadratiska pins i ena raden och tvärtom i andra raden. Sen finns det även dom som kör 6-pins som är två u-formade, en kvadratisk i både övre och undre raden. Sen har be quiet! kör 5-pins i en rad. Men vi får hoppas att det blir standardiserat framöver...

Av Regnbågsponny

På alla bilder jag har sett på det kortet så finns det bara DVI-outputs samt S-video, och HDMI-kopplas via medföljande adapter till en av DVI-portarna, således kommer det ej fungera att få ljud via HDMI på det kortet då det initialt går via DVI som inte stödjer ljud och bild i samma, utan endast bild.

Av Regnbågsponny

Utav mina 4 nuvarande modulära nätagg så går det ej att använda kablar från annan tillverkare då samtliga har olika kontakter i PSU-änden, så de andra tillverkarnas kablar passar helt enkelt inte. Men finns säkert någon tillverkare som har likadana kontakter.

Av Regnbågsponny

Äger själv en VelociRaptor sedan dom släpptes på marknaden och säger som dom andra, satsa på en SSD istället. Raptordiskarna var kung fram tills SSD kom och sopade banan. SSD är snabbare och sedan låter Raptordiskarna väldigt mycket. Skulle dock inte säga att en Raptor är dålig, snabbare än en vanligt 7200prm eller 5400rpm, men iom SSDns intåg på marknaden så känns Raptordiskar lite onödiga.

Av Regnbågsponny

Alla verkade väldigt insnöade på att någonting som saknar rörliga delar inte kan låta, men det krävs inte alltid rörliga delar för att missljud ska uppstå. Så länge det går ström i SSDn så är det faktiskt möjligt att missljud kan uppstå, dock bör det vara ovanligt att problemet uppstår. Men tror inte att blomqvist ljuger när han säger att den låter, för det är teoretiskt möjligt och googlar man lite så verkar det finnas flera kända fall av just detta runt om i världen. Fast det vore konstigt om den låter som en mekanisk disk utan bör mer låta som tjut eller brum...
Men det verkar vara ganska vanligt att folk fått coil whine på PSU efter inkoppling av SSD, så skulle ju kunna vara det också...

Av Regnbågsponny

Håller med Rydisen. Så som du beskriver vad du vill göra borde det enklaste vara att installera operativsystemet på den nya HDDn och sedan koppla in den gamla som sekundär HDD efter det. Kopiera sedan de filer som du ville föra över från den gamla till den nya och sedan kan du formatera den gamla sekundära HDDn inne i Windows så som tidigare beskrivits.

Av Regnbågsponny

Går ganska fort att göra rent CPUn från kylpasta, det är faktiskt inte så jobbigt Brukar använda bomullstops för att få bort den gamla pastan och CPU samt kylfläns brukar vara skinande ren efter en minuts arbete

Av Regnbågsponny

Mmm, känns onekligen som att det är PSUn som är boven i dramat. Läge att uppgradera

Av Regnbågsponny

Den generationen brukar inte vara så kräsen när det gäller prestanda, bara det fungerar så är dom nöjda Min farsa har haft samma dator i ett decennium nu och han skulle inte märka skillnad på sin nuvarande och en ny, då han själv är så långsam som användare att den låga prestandan ändå inte blir någon flaskhals Datorn du länkade duger gott till att bara surfa på och 320gb HDD lär ju räcka lagringsmässigt för jag betvivlar att din mormor och morfar sitter och toktankar xD

Av Regnbågsponny

Brukar oftast vara moderkortet som ryker vid sådana händelser tycker jag. Brukar då oftast synas var kortet bränt också, skruva ur hela kortet och kolla båda under och översida. Finns det inga synliga skador är det bara att testa moderkortet i en annan rigg för att kunna konstatera om det funkar eller ej. Verkar ju som att du redan kunnat utesluta att PSU, HDD, SSD och graffet defekta, vilket iaf är positivt

Av Regnbågsponny

Read- och write-hastigheterna i den bifogade bilden är ju tvärtemot mot det som står i artikeln, lite konfunderande....

Edit: Ser att det blivit åtgärdat i artikeln nu, så felet finns inte kvar längre

Av Regnbågsponny

PS3an har inbyggt trådlöst nätverkskort från början, bara att gå in och fixa i inställningarna på PS3an så är man igång trådlöst med den på nolltid. Så där behöver du inte köpa till någonting