Inlägg

Inlägg som PsychoSaurus har skrivit i forumet
Av PsychoSaurus

Jag och min nuvarande arbetsgivare har några föredetta DICE-utvecklare. Killbom är rätt spot on kring lönespannet där, som helt färsk kanske något under.

Av PsychoSaurus

200Hz/400Hz/800Hz/1000Hz osv..

Vad är syftet med dessa bildbehandlingsimplementationer? Jag köpte i förra veckan en 55" Philips 8000-serie-TV. Att valet föll på just den var kombinationen design, hue-styrning och upplevd färgåtergivning på elgiganten. Förutom frustrationerna kring det begränsade Android-systemet så är en av huvudfinesserna på denna TV "Perfect Motion Rate" som med digital behandling mjukar upp signalkällan. I mina ögon så fungerar dock PMR skräp, utöver "Off" så finns det 3 olika grader man kan ställa det i 200/400/800 och alla lägen gör dels så att panoreringar i filmer ser ut som något från "Days of our lives" men även lägger till en rejäl fördröjning som tycks vara lite variabel beroende hur mycket rörelse det är i bilden, det blir även nån form av slangbell-effekt vid kamerabyten. Jag har efter jag köpt min tv gjort en turné i helgen på kungsgatan och provat dels samma TV som jag har hemma för att att utesluta ett måndagsex. men även andra modeller och jag kan inte förstå vad man ska ha funktionaliteten till.

Nu är jag kanske lite bakåtsträvare och van vid att bilden "ska" se ut på ett visst sätt, men använder entusiaster dessa funktioner? Jag kan tänk mig att om man tittar på en video som är av dålig bitrate och/eller är ryckig att det kan vara en trevlig funktion, men om man som mig bara tittar på bra HD-material så gör det inget mer än förvränger bilden.

Av PsychoSaurus

Jag är kanske känslig, men PS4an är långt ifrån tyst oavsett skiva i eller inte. Den är i alla fall tystare än min gamla PS3.

Av PsychoSaurus

Kan jag inflika med en reflektion.
Om det är en släkting du köpt prylarna av, borde du inte höra av dig och säga att du upptäckt att spelen var lite mer värda än du trodde och erbjuda att sticka till en 2000kr extra? Då är det fortfarande en RIKTIGT BRA affär för dig, men du har bokstavligen inte bedragit din släkting.

Av PsychoSaurus
Skrivet av toxicwaste2014:

Hej och hallå i Xbox tråden , köpte för ett tag sedan en Xbox one för att enkelt kunna streama netflix och använda som mediabox , till min förvåning har jag upptäckt att flera tv-serier och filmer saknas eller verkar vara bortplockade , det känns lite som om XB one:s version av netflix är någon slags "netflix lite" , har jämfört med andra plattformar , och t.e.x kan jag utan problem kolla på en viss serie på android-surfplattan men de saknas sedan på Xboxen?. Jag har även testat att ändra DNS och regionsinställningar för att få det amerikanska utbudet ,dock utan framgång , någon som lyckats med att kolla på amerikanskt netflix utbud på denna maskin?
Exempel på serier som verkar saknas
Dirty Jobs
Deadliest Catch och en hel del andra Discoveryproducerade ting.

Youtube appen fungerar dock klockrent ,man kan ju dock undra varför "smartglass keyboard" funktionen togs bort..
Som tur är kan man ju koppla in ett USB-tangentbord och skriva med vilket gör handhavandet lite mer smidigare

Någon som vet när Xboxen får stöd för Windows 10 appar t.e.x Spotify osv?

/toxicwaste2014

Varken Dirty Jobs eller Deadliest Catch finns på svenska netflix oavsett vilken enhet, så det är ingen light netflix i xbox one. Varför det inte går att komma åt det amerikanska netflix genom dns-inställningar som jag tolkar dig fungerar med andra enheter kan jag inte svara på då.

Av PsychoSaurus
Skrivet av TheDaemon:

Har du testat den ännu? Jag har kört min lite grann nu ikväll och tyckte faktiskt den var helt ok, ordentligt prisvärd med erbjudandet som var.
Har provat film och lite Resistance 3 men ska testa lite musik och se hur det låter även om det självklart inte är det jag tänkt använda det till.

Hämtade ut den i fredags men hade besök så blev att jag faktiskt stuvade ned systemet i förrådet
Kul att du är nöjd, jag var rädd (och fortfarande är rädd) för att det verkligen bara skulle vara skräp.

Låter systemet dåligt så får det monteras i hemkontoret

Av PsychoSaurus

Jag drogs också med och gjorde ett impulsköp. Jag kommer dock inte hämta ut min anläggning förens på fredag. Jag förväntar mig inga underverk, jag hade tänkt ha anläggningen i mitt kontorsrum/gästrum.

Den lär ju inte hålla samma klass som tex ett av de bättre dedikerade 5.1 ljudsystemet (tex logitech 5500).

Av PsychoSaurus

Imacen är riktigt bra för foto, bra skärmar i båda variatnerna. Annars om du vill kunna vara portabel så är en Macbook Pro + extern skärm ett bra alternativ.

Mac Pro är bara overkill.

Av PsychoSaurus

Jag vill ha något att koppla min TV till för att få lite bättre ljud men vill hålla antalet högtalare och kabeldragning minimal, detta kan kanske vara något. Undra om högtalarna går att väggmontera, det kan bli lite av en deal breaker.

Av PsychoSaurus

Koppla in din gamla telefon datorn, högerklicka på din iphone i itunes och välj överför inköp. Då kopieras appar och allt du köpt till datorn. Sedan kan du synca över dem till din nya telefon.

Av PsychoSaurus

Finns ett gammalt freeware-verktyg som du kan använda: Winclone

Av PsychoSaurus

Man ska inte bara se på inköpskostnaden utan totala ägandekostnaden. Begagnade mac'ar är nämligen eftertraktade och har bra andrahandsvärde. Jag sålde rätt nyligen min nästan 3 år gamla macbook för 4000kr (inköpspris '06 var 10 000). I slutändan är macen kanske lite dyrare ändå, men marginalerna sjunker helt klart om man räknar så.

Jag ska inte lägga mig och diskutera prisvärdhet då det är väldigt subjektivt och uppenbarligen finns det olika uppfattningar här om vad som anses vara värt att betala för. Värdesätter man inte ett påkostat skal och tycker inte att ett operativsystem är värt att betala för så förstår jag att mac inte tilltalar.

Denna avvägning gör vi alla i stort sett alla inköpssituationer; mat, bilar, kläder, mobiltelefoner, etc...

Av PsychoSaurus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Denniz PoP
Samma för mig också. Dock skulle jag inte bry mig ett dugg om den iaf laddar utan problem. Man kan inte vara hur kräsen som helst.

Själv har jag något tangent (typ 2-3 st) som lutar lite, men orka skicka in den bara för det. Skall kanske försöka göra som på en youtube-film (om det var i denna tråd jag såg den kanske?) så det kanske fixar sig.

http://www.youtube.com/watch?v=3IQJH6Dvv0o

Av PsychoSaurus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av killer_ante
Nu har det som inte får hända en ny dator, hända. Två dagar efter att jag fått tillbaka min dator från servicen så börjar laddningskontakten att glappa. Magneten sitter som vanligt, men den går att rucka ganska många millimeter både upp/ner samt åt vänster/höger. Hela kontakten skramlar liksom.
Så nu får jag lämna in min nya mac igen.
Jag har försökt att inte vara allt för negativ mot apple nu trots mitt krånglande tangentbord som jag beskrev tidigare i tråden, men nu får det fan vara nog.
Jag hoppas att felet uppstod pga att de var dåliga på att sätta ihop allt på inlife service, men jag vet inte.
Det är fan helt otroligt vad jag har otur med elektronik. Och vilken jävla skitkvalitet mac har, har tappat allt förtroende för datorn nu.

Kontakten ska "glappa lite" för att den ska vara lätt att få dit. Det hör till hela magnetkonstruktionen. Så länge inte laddfunktionen inte glappar så är det helt normalt.

Av PsychoSaurus

Tackar för era reflektioner. Då jag inte hade tangentbordsbelysning på min gamla macbook så kommer jag inte ha några problem att klara mig utan den. Processorskillnaden tror jag är obetydlig. Jag kanske sparar 10 sekunder när jag kompilerar de värsta projekten har i eclipse.

Av macbook-modellerna så känns billigaste varianten mest prisvärd för mig. Tittar man på den dyrare modellen som kostar 3000 kr mer så börjar man närma sig Pro. Tittar man då på Pro och sen jämför med billigaste macbooken så skiljer det 6500kr. Så för pengarna vad en Macbook Pro kostar kan jag köpa mig en vanlig macbook + en begagnad Gibson Les Paul Studio...
Det senare lockar då mer

Av PsychoSaurus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Perc
Jag är på min tredje mac nu. En powerbook, en macbook pro och nu en två dagar gammal macbook unibody.

Macbook pro:n hade problem med döende batterier och krånglande dvd-station men jag hade aldrig några problem med supporten. Inte ens batteriet var nåt problem trots att datorn var över två år gammal. Servicen funkar bra förutom då att det inte finns så gott om serviceverkstäder här i Finland. Jag har använt en firma i Helsingfors och det har alltid gått utmärkt. Telefonsupporten är oklanderlig. Man får alltid service på svenska fast man ringer det finska supportnumret.

Den nya funkar perfekt hittils, förutom att plastflärpen på batteriet lossnade när jag skulle ta ut batteriet. Mekanismen hade råkat slå igen och jag begrep inte att den både låser luckan OCH batteriet så jag tog i lite hårt.

Inga sneda tangenter, inga stabilitetsproblem, ingenting. Det enda jag saknar är det bakgrundsbelysta tangentbordet från min gamla pro

Hur upplever du macbooken jämfört med din gamla macbook pro? Jag tolkar det som om du har köpt 2,0-version och är det någon märkbar prestandaskillnad mellan din gamla macbook pro?
Sedan undrar jag lite över hur du upplever skärmen på macbooken jämfört med din macbook pro då du har ju bytt ned dig i upplösning.

Jag är går i köptankar då jag sålde min gamla macbook 1,83ghz för ett par veckor sedan och behöver en ersättare. Det lutar åt att jag köper billigaste unibody macbooken då den verkar mest prisvärd. Är du av samma åsikt?

Tack på förhand.

Av PsychoSaurus

Vill förtydliga ett par saker. Det gör ingen som helst skillnad med jordat uttag till Z-5500 då man ansluter den med en tvåpolig strömkabel.

Det är faktiskt lite irriterande. Det "poffar" till och med i högtalarna när grannarna tänder och släcker sina lampor (varje lägenhet har eget proppskåp). Jag har experimenterat med olika överspänningsskydd utan resultat.

Detta är för övrigt inget logitech-specificikt problem. Jag har ett par JBL-datorhögtalare som har precis samma problem.

Av PsychoSaurus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kimmeh
Jag tycker det är sorgligt att ett företag så stort som apple inte kan inse att minst 80% av de som köper iPhonen på releasen kommer vilja aktivera den på dirren. Precis som när blizzard ska släppa en expansion, dom vet att 7-8 miljoner personer vill aktivera spelet direkt. Fan ska det vara så svårt att göra ett kö system eller ha lite server kraft? Sen fattar jag inte häller varför man inte kan ha aktiveringen via mobilnätet...

Aja, när ni nu gått in på hur "bra" iPhone är så måste jag säga att jag håller med flera personer på vissa saker. iPhones gränssnitt och användarvänlighet är underbar men jag fattar inte varför alla mobiltilverkare begränsar sig!!!! iPhone kräver? itunes för att synca om jag förstått rätt, kan bara spela upp mp4 video. När ska apple/alla lära sig att folket vill ha stöd för "flyttbar disk" och möjlighet att spela upp vanliga filmformat, avi, mpg osv.

Ni får ursäkta om jag har fel angående syncen, har faktiskt aldrig provat det men tror mig ha läst det nån stans.

Sen att Apple väljer att ha en operatör i varje land tycker jag e ok, förenklar lanseringen men tycker den borde gå att köpa kontant på releasen för att byta abonemang är inte så smidigt.

Absolut, olyckligt och inte helt smidigt av apple att inte klara av aktiveringsrushen men det är nog så enkelt att apple underskattade lasten alternativt att det fanns någon lastbugg i systemet. Angående aktivering i mobilnätet så finns det flera anledningar till detta. Lättare att stoppa stulna telefoner från att aktiveras. Sedan att man ska acceptera apple's användaravtal, inte bara operatörens. Men den största anledningen är nog att Apple inte vill riskera att hack-scenen så gå helt amok. Skulle de möjliggöra att man kan låsa upp och kopiera köpta mjukvaror mellan telefoner så kommer nog garanterat apple börja bli hårdare.
Notis med aktiveringen är att mig veterligen så fick alla som ville hjälp med att aktivera telefonen i butik.

"flyttbar disk" är faktiskt en funktion som funnits i ipod-serien länge och som de nu valt att plocka bort för att de har andra lösningar som de vill att man ska använda: mobile me. Handen på hjärtat så är det ingen funktion jag saknar. Jag har så gott som aldrig använt mina ipodar som lagringsenheter för annat än itunes material.

Att man inte kan spela upp "piratformat" vet jag inte om jag egentligen behöver förklara? iPod/iPhone använder iTunes. Där säljs musik, film, mm. och framförallt filmbranschen är väldigt svårflirtad när det gäller sälja material över nätet. Så att apples produkter är väldigt låsta har mycket med dessa att göra men även för användarvänlighetensskull Det är en hel djungel med öppna filmformat...

Ja, du måste använda iTunes. Återigen har det med deras affärsmodell att göra.

Oj, blev ett långt inlägg. Får hoppas jag formulerat mig begripligt. Sammanfattningsvis kan jag säga att Apple's produkter inte tiltalar alla. Jag först att ni som förespråkar öppna format inte anser att iPhone är den mirakelmaskin som många andra. Men de som inte är blyga att betala lite för musiktjänster, m.m. samt är villiga att godta att köpa material som bara går att spela upp genom apple's produkter så är det en suverän mobiltelefonplattform.

Av PsychoSaurus

Jag undrar också lite närmare hur ni mätt throughputen. Testet är riktigt bra i övrigt men jag känner som flera här att vi jag vill veta var siffrorna kommer ifrån så jag kan ta ställning till om de är relevanta eller inte.

För övrigt vore det även intressant med WAN-LAN och även WAN-WLAN. För många routrar är skillnaderna mellan dessa två väldigt stora.

Strömförbrukning som ni diskuterat ovan är faktiskt en intressant aspekt nu i dessa tider när elektricitet kostar mer och mer samt att man vill göra sitt bästa för naturen.

Av PsychoSaurus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Finkelzvin
Personligen tycker jag att UMS är det bästa tänkbara gränssnittet. Men smaken är väl som baken, antar jag.

Ang. köpt musik så går väl DRM-fria filer att spela på vilken spelare som helst? Annars finns ju alltid CD-skivor fortfarande.

Jag tänkte mer på gränssnittet mellan människan och spelaren, där fortfarande ipodarna ledande.

Angående DRM-fri musik så är jag helt för det, tyvärr så är utbudet inte helt bra på den fronten. Det är i stort sett bara itunes som håller måttet när det kommer till utbud. CD är inget alternativ, av flera anledning. Miljöaspekten är en, hålla på och frakta skivor över hela världen när det är onödigt. Sedan är det lite jobb med att konvertera. Sen har vi det största problemet och det är att vänta på att skivorna ska skickas från USA...
CD-skivor har helt spelat ut sin roll i mitt liv, enda undantet är bootlegs och vissa rariteter som jag köper i samlingssyfte.