Inlägg

Inlägg som Ninoquir har skrivit i forumet
Av Ninoquir

Som andra skrivit så köp bra sand, själv köper jag Katty kattströ som klumpar bra och är dryg.
Köp ett bra basfoder, dvs torrfoder (bör vara helfoder,dvs komplett foder) och komplettera med lite burkmat som omväxling men ge inte mer än vad katten äter upp inom 15 min av burkmaten. Tex Friskies eller Katty har bra torrfoder och Mjau har bra burkmat.
Katter som har fri tillgång till torrfoder har sällan problem med tänderna som tex tandsten och katter mår bäst av att få äta när dom själva känner för det, se till att katten alltid har tillgång till vatten också.
Se till att införskaffa tex pingisbollar, påskvippor och leksaker med päls på för att främja jaktinstinkterna och kattens naturliga beteende samt en laserpekare. Ta bort strängarna på påskvipporna och bind fast ett rejält natursnöre (andra material kan skada katten) så har katten en leksak som är hyffsat nära ett naturligt byte.
Införskaffa en rejäl klösmöbel av större modell (behöver inte vara någon jättestor men den bör ha ca 3-4 platåer att hoppa upp på) samt någon mindre klöspelare och någon form av koja.
En kattlåda med tak är att rekomendera samt att en mindre matta (typ dörrmatta) placeras framför kattlådan för att slippa kattsand överallt men den behöver inte ha lucka och luftfilter om den rengörs 2-3 gånger per vecka.
En vanlig blommspruta för att visa katten vad som är rätt och fel är i princip ett måste och se även till att förse katten med ett bra katthalsband (måste finnas resår eller catsafe på det) samt en namntub där adress och telenr till dig står ifall katten skulle rymma.
Se till att katten har möjlighet att se ut genom ett fönster på ett eller annat sätt och träna den från andra veckan du har den att bli badad.

Ja det var några råd iaf:)

Av Ninoquir

Okej så bara för att jag aldrig har rökt mig hög på hasch så kan jag inte anse att alla som använder harsch elle annat knark är idioter, intressant att du framför något sådant som argument för att supa skallen av sig att man måste ha provat själv för att kunna ha en åsikt.

Jag har aldrig varit så full att jag inte har haft kontroll över vad jag har gjort men påverkad har jag absolut varit men till skillnad från många andra så har jag inget behov av att supa skallen av mig och jag vet med säkerhet vart gränsen går för min del.
Jag är inte nykterist, den som inbillar sig det är absolut en tvättäkta idiot och man behöver INTE vara nykterist för att anse att det inte finns något nöje i att supa sig redlös så att man inte minns vad man gjort dagen innan eller förlorar värdesaker.
Exakt VAD är det som gör att det är jävligt kul att supa ner sig? Att inte minnas vad som hände efter femte ölen eller att upptäcka att plånboken är borta dagen efter eller är det den sprängande bakfyllehuvudvärken som eftersträvas och därmed anses vara nöjet med det hela? Är det kanske utsikten att man under alkoholens inverkan gör bort sig fullkomligt inför allt och alla för att dagen efter få alla idiotiska detaljer berättade för sig som är nöjet?

Förklara gärna för mig som inte förstår vari nöjet ligger med att supa sig redlös och förklara gärna även hur min brist på fylla kan göra mig till nykterist.

Av Ninoquir

Du får väll bleka håret som dom flesta blonda fruntimmer gör tills håret är så sönderblekt att det rasar av i stora sjok:)

Av Ninoquir

Hmmm, verkar som att folk antingen har svårt att inse när dom har fått nog eller helt enkelt är för alkoholiserade för att kunna låta bli att supa skallen av sig.
Super man så mycket att man förlorar tex plånbok eller dylikt så får man skylla sig själv, särskillt om man super på samma sätt flera gånger.
Super man enbart för att bli full så är man i mina ögon en idiot tyvärr.
Om resonemanget som förs från den supandes sida är att jag måste ha råd med sprit i helgen så att jag kan bli full är vederbörande en alkoholist, när tankarna i samband med alkohol har nått till att man måste ha tag på alkohol ja då anser jag som sagt att man har blivit alkoholist.

När jag dricker alkohol (har aldrig fått i mig mer än jag klarar eftersom jag inte eftersträvar en fylla) så gör jag detta för att det är gott till tex mat eller en trivsam fest med vänner.

(Ja detta var några av mina åsikter gällande andras onödiga supande)

Av Ninoquir

Bara en undran, VARFÖR super man så att man förlorar prylar eller inte minns vad man gjort?
Vari ligger nöjet med det?

Av Ninoquir

Eldiablo: Med tanke på vilken låg nivå du sätter dina argument på så är det inte värt att diskutera med dig, sorgligt nog så vore vägarna säkrare utan folk med ditt resonemang och sätt.

Av Ninoquir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Krullibull
Du är medveten om att man inte ska ligga i 30 på 90väg. För det är farligt på riktigt

Om folk hade vett att hålla sådan hastighet att de kan hantera alla uppdykande situationer på ett trafiksäkert sätt så skulle det inte vara det misnta farligt att köra 30 på 90 väg, sedan hur idioten i fråga kunde avgöra att framförvarande höll så låg hastighet utan att själv ha lyckats sänka sin hastighet till 30-40 skulle vara intressant att veta.
Möjligtvis att det var en gissning men gissningar är oftast ganska långt från sanningen vilket innebär att den framförvarande bilen kunde ha hållit högre hastighet än 30 men pga den chock som kom av att bakomvarande höll för hög hastighet och plötsligt tvingades att sakta in (trafikfarligt beteende från personen i fråga) så kändes det kanske som att hastigheten var mycket låg.
Det är allmänt trafikvett att man sänker hastigheten en aning just innan man kommer över ett backkrön för man vet ALDRIG vad som finns bakom kan stå en älg där eller ren eller kanske till och med en människa som redan själv varit oförsiktig och hamnat i trångmål som är på väg att placera en varningstriangel på andra sidan krönet.

Av Ninoquir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MasteraCe
Måste gissa att du aldrig varit i en nödsituation?

Man hinner inte riktigt tänka så långt.. Sen är väl pumpbroms inget att använda heller, man ska ju justera trycket på pedalen så att däcken inte låser sig.. Inte pumpa pedalen. Det borde ju resultera i sladd.

--

Såg att någon nämnde folk som kör sakta på motorväg, det har även jag råkat ut för..

Körde på vintern på E4an 90km/h då jag kommer över ett krön. Där ligger en liten fiat eller liknande liten bil i gissningsvis under 30km/h..

Slänger mig på bromsen (detta var ett tag sen så dåvarande bil hade ej ABS) .. Däcken låser sig förstås .. Uppskattar att det inte finns en chans att jag hinner bromsa.

Släpper bromsen och väjer för bilen genom att köra mötande körfält.. (Som tur fick jag inte möte) Annars hade man väl kört i diket eller nåt.. mindre kul.

Bättre att folk kör 110 på 90väg än att "vara säkra" och köra 30 på 90väg..

Du är medveten om att man ska hålla sådan hastighet att man kan stanna/hantera alla plötsliga situationer på ett trafiksäkert sätt?
Med andra ord så borde du ha sänkt hastigheten en aning tills du vetat vad som dolde sig bakom krönet och således borde du inte ha haft så stora problem med att sakta in/stanna för hur hade det gått om du fått möte?

Av Ninoquir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElDiablo
Great uppenbarligen går det ju att hålla 70. Ser då inte vad allt detta tjafs är om grusvägar. Tråden handlade inte om dom, och om grusvägen går att hålla 70 på så gör det. Det skulle jag också ha gjort.

Uppenbarligen finns det många grusvägar, men han hade kört 50 på en 70-väg som var asfalterad. Och jag tror nog det avverkas betydligt fler mil på asfalt än grusvägar per dag. Jag kan utan problem erkänna att jag inte åker mycket på vägar i Norrlands inland men det gör nog inte de flesta heller. Notera att jag skrev de flesta inte stöter på sådana förhållanden, det har inte så mycket att göra med hur många grusvägar det finns som inte många åker på.

Har du den blekaste om hur mycket folk som bor i norrland?
De flesta som tillbringar x antal mil på Sveriges vägar per år kör en stor del av dessa på grusvägar och då speciellt dom som faktiskt bor från ca 50 mil och mer utanför Stockholm.
Förstår inte hur du som saknar erfarenhet av vägar utanför en 10 milsradie från Stockholm ens försöker argumentera om hur vanligt det är att färdas på grusvägar eller inte med tanke på att det inte verkar finnas särskillt många inom den radien där du påstår dig köra så många mil per år.
Att endast ha den inskränkta erfarenheten av att färdas på svenska vägar gör att dina åsikter gällande vilka som ska få ha körkort och inte saknar den erfarenhet du påstår att du bygger dom på i mina ögon.

Av Ninoquir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElDiablo
Men om det nu inte är någon trafik på era grusvägar är det väl bara att ladda på för allt vad bilen håller för så länge det inte är någon dold kurva där man inte kan få möte. Men jag diskuterade iaf inte 70 grusvägar, jag diskuterade normala förhållanden och hur mycket ni än gnäller så kommer inte 70 grusväg vara normala förhållanden som de flesta människor kör i. Ja det finns säkert någon av er som inte ser en människa på 14 dagar, har 28 mil till närmaste granne, får maten dumpad av flygplan för att ni bor på ett så avlägset ställe och grusvägar med 90 km/h. Men det är inte speciellt vanliga förhållanden.

Har du någon gång varit norrut någon gång eller inskränker sig din körkunskap endast till de vägar som finns där du bor?
I norrlands inland så är det faktiskt så att det är mer vanligt att det är grusvägar som utgör den huvudsakliga framkomligheten än asfalterade vägar men det är klart att du är ju seclockers egen vägexpert och dina åsikter är det enda som stämmer.
Jag är väldigt säker på att grusvägar är väldigt vanliga förhållanden att färdas på för en ganska stor del av Sveriges befolkning som bor utanför Stockholmstrakterna men som det verkar så är du en av de som saknar erfarenhet av körning med tanke på din okunskap vad gäller grusvägar.

Av Ninoquir

Klart att det inte känns värt att diskutera med någon som har åsikter som skiljer sig från dina ElDiablo men sorgligt nog så är det i slutänden mest troligt att jag eller någon annan som inte anser att det är viktigast att köra fort när man befinner sig i trafiken som kommer att tvingas ringa efter ambulans och räddningstjänst när sånna som du har kraschat pga olämpligt hög fart.
Själv kommer jag nog att kunna ha körkortet utan att några skador eller dylikt uppstår vare sig på mig själv, mina passagerare eller mitt fordon tack vare att jag kommer att klara av de flesta situationer som uppstår oavsett till skillnad från dig och dina gellikar i trafiken.

Av Ninoquir

Jag påpekade det mina instruktörer sagt om korsningar eftersom du uppenbarligen anser att allt som dessa sagt är helt åt helvete fel och att du är den enda som vet något om hur man ska bete sig i trafiken.

Om nu en uppkörningskontrollant anset att jag som håller lägre hastigheter på okända grusvägar eller partier där jag anser att min sikt gangnas av det med glans klarar min körning och att jag ska ha körkortet så förstår inte jag varför du ska vara den som bestämmer huruvida folk är lämpliga att inneha körkort eller inte.
Under hela min körutbildning så höll jag mycket sällan hastigheter över 90 eftersom jag kände och känner mig otrygg i högre hastigheter (en känsla som om man tvingas köra fortare än man vill kan leda till att man blir en onödig trafikfara) och detta med full tillåtelse från körlärarna eftersom jag förklarade varför jag höll lägre hastigheter och uppkörningskontrollanten tyckte att det visade på ett moget trafikbeteende att jag gjorde så.
Så eftersom jag har fått körkortet utan att behöva köra upp mer än en gång och trots att jag sällan höll över 90 så står det ganska klart iaf från vägverkets sida att jag är alldeles tillräckligt bra på att köra för att få inneha körkort vilket man knappast kan säga om de som anser att de utan problem kan framföra sitt fordon i 120-140 på en isig 90-väg och ett par km från där man blivit omkörd av dom trots att man bara legat 10 under tillåten hastighet tvingas ringa larmcentralen och tillkalla räddningstjänst ( då undrar man om dessa hittade sitt körkort i flingpaketet).

Av Ninoquir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElDiablo
Klarar man inte av att hålla 70 km/h på en 70-väg under normala förhållanden ska man inte ha körkort. Att eleven är osäker bla bla och därför borde hålla lägre hastighet är ju bara ett tydligt tecken på att personen i fråga inte ska ha körkort. Behöver man vara övermodig för att hålla den skyltade hastigheten är ju något fel.

Men ursäkta mig att jag inte var medveten om att du är den självutnämnda experten gällande bilkörning här på swec, noterade du inte att jag endast återgav vad jag fick höra av mina instruktörer?
Jag är ärligt talat så förbaskat dum att jag anser att körlärare och uppkörningskontrollanter med adekvat utbildning är betydligt vettigare att lyssna på än dina personliga åsikter och tack vare vad dessa sade till mig under min körutbildning så är jag både i mina och andras ögon en MYCKET säker förare som kan kontrollera de flesta oväntade situationer på ett säkert sätt.

Du skriver att kan man inte hålla 70 på 70-väg så ska man inte ha körkort, gäller det även för de som håller högre hastigheter och därigenom utgör en enorm säkerhetsrisk i trafiken eller gäller det enbart för dom som väljer att hålla en lägre hastighet?

En annan sak som mina instruktörer inpräntade i mig var att det är bättre att vänta för länge i en korsning än att kasta sig huvudstupa ut i trafiken och krocka.

Det är tur att det alltid är föraren som reglerar hastigheten och det är mig veterligt inte något lagbrott att hålla 30km/h under utsatt hastighet om man är osäker, inte alla överskattar sin körduglighet.

Av Ninoquir

Fick höra av både mina körlärare och den person jag körde upp för att det ALLTID är föraren som bestämmer hastigheten på fordonet. Personen jag körde upp för sa att han föredrog en elev som klarade av att tänka själv och reglera hastigheten på ett sådant sätt att föraren kände att denne kunde hantera fordonet även i oväntade situationer än övermodiga elever som strävade efter att hålla den skyltade hastigheten eller högre i försök att visa sin skicklighet.

Av Ninoquir

När jag tog körkortet för ett antal år sedan så fick jag lära mig att om vägen var fri så skulle man lugnt backa in på en sidoväg på höger sida och därefter ge tecken och svänga ut åt vänster.
Ett annat sätt som jag fick lära mig att använda mig av var att svänga in på en parkeringsficka, vänta tills vägen var fri och därefter svänga ut på ett sådant sätt att en vändning kunde genomföras utan att onödig blockering av vägen uppstod.

Av Ninoquir

Ett tips är att be veterinären om information gällande lämplig kost för katten och klarar inte veterinären av att ge sådan information så är det inte en seriös veterinär eftersom det ingår i veterinärers utbildning lära sig om lämplig kost för olika djur både utifrån ålder och även sjukdomar för att kunna ge djurägare råd om detta.

Av Ninoquir

Om staketet ska återfå sin väderbitna look så rekomenderar jag järnvitriol som kan köpas lite varstans på tex närmaste byggvaruhus eller järnahndel, är ett pulver som blandas med vatten och ger en känsla av slitet trä och det räcker länge en burk sådant då man inte behöver blanda så mycket i vatten för att få ett bra resultat vilket gör att du kan använda det på resten av staketet med för att ge det samma ton.

Av Ninoquir

Järnvitriol men kanske funkar dåligt på oljat trä.

Av Ninoquir

Ring och hör efter med dessa företag, min erfarenhet är att fotvårdare har mer ingående kunskaper gällande foten och dess problem än en vanlig allmänläkare. Tror inte att de kommer att rekomendera operation direkt men det är bättre att prata med en fotspecialist än någon som bara vet lite om fötter.
Fotvårdare studerar ju fötter och deras problem under en mycket lång tid under sin utbildning medan en allmänläkare sällan gör det.

Av Ninoquir

Vet inte om Falkenberg är rätt ort men den står under din avatar, letade på hitta.se och hittade iaf 3 fotvårdsföretag.

http://www.hitta.se/SearchMixed.aspx?SearchType=4&wflWhite=1a...