Inlägg

Inlägg som RaBlack har skrivit i forumet
Av RaBlack

@eXpander_: Jag vet... men det finns inget annat bättre alternativ... "Windows och övriga OS"... så det fick bli "Linux och övriga OS"

Om det finns ett bättre alternativ som passar så har Moderatorerna fria händer att flytta tråden till ett mer lämpligt ställe.

MVH

Av RaBlack

EVGA är allmänt kända för bäst "PÅ ALLT".
Har börjat gå i tankarna om att avboka mitt ASUS STRIX kort ett tag efter recensionerna man sett.
Eftersom jag bara kommer köra med ett singel kort i datorn (2-3 gen framåt) så vill jag ha ett av de bästa korten på marknaden även för att kunna klocka upp det då jag har behovet. Avvaktar ett tag till för att se fler jämförelser mellan dessa korttillverkare. Även Zotac's AMP Extreme verkar lovande... https://www.zotac.com/se/product/graphics_card/GeForce-GTX-10...

Just nu låter jag min beställning ligga kvar ändå mest p.g.a. priset (7199:-, ord.pris 7999:- "ALINA") men visar det sig garanterat att de flesta Asus STRIX korten har problem, då lutar ("fan nu jävlar") det åt EVGA's CLASSIFIED (runt 8000:- sa han, "800:- mer är inte mycket")... sedan är det bara att vänta 2-3 generationer igen inför nya uppgraderingar.

MVH

Av RaBlack

http://i.imgur.com/5hokRcI.jpg

GIMP är ett fritt foto & bildbehandlingsprogram och finns för flera olika plattformar (MAC/ Linux).

GIMP's hemsida, ladda ner m.m.
https://www.gimp.org/

Information om GIMP:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Gimp

http://i.imgur.com/pBcqcos.jpg

Paint.NET är ett annat fritt foto & bildbehandlingsprogram, (Windows plattformar).

Paint.NET's hemsida, ladda ner m.m.
http://www.getpaint.net/index.html

Information om Paint.NET:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Paint.NET

Av RaBlack

@Yoshman: , @sesese:
Hitman (DX12) testas med Nvidia GTX 1070 FE och visar lite annorlunda resultat här?

Hur kommer det sig att på dessa tester hamnar 1070 på andra plats i alla upplösningar, före 390X och Fury. (obs: Varken Fury X eller Nano finns med i testet.)

http://www.overclockersclub.com/reviews/nvidia_geforcegtx_107...

Jämför gärna med sweclockers och andra sajters tester...

Verkar vara mycket som kan påverkas beroende på de olika komponenterna och kanske mjukvaror man har i datorn när spel testas med DX12, eller?

MVH

Av RaBlack

Trött på att läsa alla dessa inlägg om att det är dyrt m.m.
Förr (inte så länge sedan) kostade burkmat, t.ex Heinz bönor någon krona mer än Eldorados. Idag kostar det mer t.o.m. över det dubbla priset på (märkes burkarna)... tonfisk på burk ska vi inte ens prata om... budget märken har INTE höjts så mycket men märkes produkterna har gjort det med all rätt (de satsar massvis med pengar på marknadsföring och reklam o.s.v.). Nvidia har blivit en bättre "märkesvara" och vågar ta högre priser i dags läget. AMD "som i princip gett" Nvidia "monopol" att styra prissättningen gör det med "flit"... AMD kommer kunna släppa sitt och sälja mycket ändå med pris strax under Nvidias priser och tjäna på det.

Här har ni ett exempel på hur Nvidia slog ner priset på AMD's HD 7970 vid lansering. Då 680 "referens" släpptes så krossade den 7970 och AMD var tvungna att ändra sina priser. Nvidia släpper sitt för nutiden och hur verkligheten ser ut nu... AMD däremot släpper mer "framtidssäkra" kort som efter 3 år presterar "kanske" bättre "bang for the bucks" men då finns annat (nytt) att tillgå som presterar utifrån nutidens spel och komponenter och tillbehör som skärmar o.s.v.

GTX 680 som då var TOPPKORT kostade runt 4000:- till 4.500:-, att folk köpte kortet dyrare beror helt klart på vart de köper det. Samma sak råder nu. Tycker man att kortet är värt de pengarna man ger för en specifik produkt och BUTIK så utgår jag iallafall att personen i fråga har kollat runt innan. Dessa forum är bra på alla sätt och vis, exempel på ställen som säljer billigare dyker upp lite här och var... Tack till alla som lämnar sådana uppgifter och för den tiden ni lagt för att finna dessa billigare ställen, INTE många som gör så, tyvärr. Såg ett inlägg där det gick att beställa ett GTX 1080 för runt 6200:- säger en en gång TACK till denna person.

MSI Geforce GTX 680 Twin Frozr III OC
http://www.sweclockers.com/test/15461-msi-geforce-gtx-680-twi...

GTX 680/HD 7970 ("referens" 680 på den tiden krossade 7970 DCU II TOP)
http://tech.firstpost.com/reviews/zotac-geforce-gtx-680-revie...
Verdict

All we can say is Kepler was definitely worth the wait and if you've just bought a HD 7970, then you should shoot yourself in the head right now. The GTX 680 steals the performance crown from AMD and is currently the fastest single card on the block. ZOTAC has taken this beauty and added a ton of value to it with a superb bundle, which I doubt anyone will beat. The best part is the pricing, as the GTX 680 from ZOTAC can be yours for an MSRP of Rs.32,999, so depending on the retailer and from where you pick it up you can get it for a little less. This makes it a lot cheaper, than any HD 7970 that’s currently selling in the market. Don’t be surprised to see a sudden price cut from AMD and even if it does happen, the GTX 680 still offers better value, so it’s really a no-brainer. If you’re in the market for the best single GPU graphics card, then ZOTAC’s GTX 680 is the best bang-for-buck GTX 680 in the market.

The HD 7970 vs. the GTX 680 – revisited 3 years later
http://www.babeltechreviews.com/hd-7970-vs-gtx-680-2013-revis...

edit: swclockers test GTX 680 samt rikt priser m.m.
http://www.sweclockers.com/test/15196-geforce-gtx-680-kepler-...

http://i.imgur.com/nbEL9ha.jpg

obs: frakt och moms inbakat i priset. (Kortet kostade mindre än det jag betalade) ha även i åtanke att Nvidias "FE" kostade mer då jag köpte mitt (ingen $100 över eller MSRP snack på den tiden för tredjeparten)...

Om någon hittar bra priser i någon butik på GTX 1080 eller GTX 1070 så vore säkerligen många jättetacksamma över detta.
Istället för att klaga eller gnälla så är väl det bästa att dela med sig av BRA PRISER man själv är nöjd med vare sig det gäller NV eller AMD. Sedan är det alltid bra också att dela med sig av tråkigheter på vissa kort man haft.

Mitt 680 pajja några år senare (klockade ner sig automatiskt hela tiden) men jag fick det utbytt till ett 770 på en gång. Detta kort fick jag runt tiden 900 serien lanserades och då mitt kort pajja... prestandan på det kortet låg över referens GTX 780 direkt "out of the box"
http://hexus.net/tech/reviews/graphics/56541-zotac-geforce-gt...

Garantin låg på 5 år och bara för någon vecka sedan så gick den ut.

Kan rekommendera alla att Zotac är mycket bra att ha att göra med... ungefär samma stil med EVGA när det gäller RMA, garanti och support.

PS: Ber om ursäkt för att det blev så mycket... "en hel uppsats" .

MVH

Av RaBlack

Härligt bygge med TriStellar SW (StarWars) chassi från DeepCool och ett GTX 1080FE.

https://www.youtube.com/watch?v=XX0sbqwyw3g

MVH

Av RaBlack

@Justin91:
Det är alltid bra att få en liten vink på olika typer av tester om man INTE har korten och går i köptankar, sedan får man väl utgå från att köpa det man vill och har råd med. Behöver inte alls köpa 1080/1070... kanske tycker man det är mer prisvärt med X390, Nano, Fury eller 970... 2,3 och 4 i SLI/XF o.s.v... spelar egentligen ingen roll men det är bra ändå. Man får en vink om hur korten presterar ungefär i vissa spel (med deras komponenter, PC). Behöver inte alls prestera likadant på ens egna rigg... vi har alla olika komponenter i våra datorer.. så som SSD, RAM, CPU, kylning o.s.v.

MVH

Av RaBlack

Härligt underbart!

Nu vill vi höra och se ALLT.

PS: (Kamera på pannan var ju bästa idén, bara köra PiP)

MVH

Av RaBlack
Skrivet av MarkSix:

Troligtvis så lades priset på FE så högt bara att Nvidia skulle kunna göra en ordentlig prisjustering uppåt, även om Nvidia skickade ut ett annat budskap angående FE korten. Med tanke på att (nästan) alla tredjepartstillverkare använder PCB och komponenter som är bättre än vad som sitter på FE så är det förväntat att priset skulle ligga högre vad Nvidia sa.

Glöm inte att butikerna också har möjlighet att mjölka pengar från start.
Mycket pålägg kommer även från butikerna INTE bara moms, dollarkurs m.m.
(Folk som är anställda/jobbar ska ju ha lön... arbetsgivaravgifterna är dessutom skyhöga här).

MVH

Av RaBlack
Skrivet av Sushifrukt:

Hade verkligen hoppats på en prislapp runt 3.5k.

Men nu ryktas det även att AMD inte kommer släppa någon GPU på Computex, den som lever får se! Men ska AMD ska ha haft en stängd presskonferens där det ryktas att dom sagt att det inte kommer ett nytt grafikkort ännu!
Om detta stämmer lär ju även partnerkorten gå upp på samma pris som founder edition, tyvärr...

Skrivet av MrM3:

Hahaha Nvidia lovar och lovar men håller inte mkt. Jämför man priserna mellan Founders Edition och partner på 1080 på prisjakt är det ju nästan samma nivå där. Här handlar det om att kunna blåsa folk på så mkt pengar som möjligt så länge som möjligt inget annat. Nu hoppas jag på att AMD ska kunna leverera och lägga sig runt 4 000 kr. Då kommer man ju sälja som smör jämfört med tokigt dyra Nvidia.

Skrivet av xpanterx:

Lite dyrt och inte så imponerande i DX12, som gäller i framtiden.
Borde AMD kunna slå med lätthet.

GTX 1070 FE ser jättebra ut på alla vis. En "tredjedel" av priset som ett Titan/Radeon PRO DUO. (Undra hur den presterar i 3 SLI.)

AMD ger Nvidia Monopol. Varför? Jo... det är så konkurrens kan funka också... "trissa upp priserna". AMD kan lägga högre priser nu utifrån Nvidias val av prissättning. AMD kan och kommer säkerligen tjäna mer nu än tänkt (om folk köper deras kort). Varför? Jo.. deras kort får in mer i vinst än Nvidias och vi kunder ser bara WOW vilka priser AMD har (lite lägre än Nvidias). Men än så länge så lyser de med deras frånvaro. Det värsta eller sämsta som kan ske nu är R.I.P AMD om folk INTE handlar AMD. Nu bör de komma ut med sina kort innan det går för långt. Nvidia kommer kontra Polaris med 1060Ti/1060 så PLEASE AMD släpp ut korten för de som vill köpa billigt nu.

DX12 har INTE bara Async... finns ju massa annat som förbättrats för både AMD och Nvidia sen DX11.
Nvidia gör bra ifrån sig med DX12. Varför tycker de flesta att Nvidia suger i DX12? Det finns bara ett fåtal spel än... med tiden så kommer nya drivrutiner anpassas bättre för DX12 och (pascal) och vi vet garanterat att Nvidia kommer leverera superba drivrutiner som kommer utnyttja kraften i deras kort (bara kolla på Maxwell DX11). Sedan ska vi inte glömma Vulkan som mer och mer kommer köras i fler spel (förhoppningsvis)... där har Nvidia satsas mycket också... Nvidia har också kommit med mycket annat med Pascal... Ansel, Simultaneous Multi-Projection, VRWorks, VRWorks Audio...

Jag tycker det är bra och roligt att se hur tekniken utvecklats i rätt riktning... ju mer nytt desto bättre för oss.

MVH

Av RaBlack
Skrivet av Teicaus:

Hoppas ni har testat med att se om 1070 också throttlar efter 30 min av spelande. Ganska tråkigt att det inte blev någon kommentar om det på 1080 då de flesta reviewers noterade detta.

Does the GTX1080 have Thermal Throttling Issues?
https://www.youtube.com/watch?v=OXUo1S55ZUM

MVH

Av RaBlack

http://i.imgur.com/CiMV8ov.jpg

Källa: LinusTechTips

MVH

Av RaBlack
Skrivet av DST:

ruskigt kasst kort. ju mer jag ser destå mer besviken jag e.

för pengen som de vill att man ska pröjsa för det. som vanligt visar det att det suger i 4k.
å inte e tillräckligt ens för skärmar med hög uppdateringsfrekvens.

aja... vega å gp102 kanske e bättre på den punkten

Jag håller med... 110%. Nvidia bara ljög om allt (som vanligt i rätt ordning, varning för mjölkning). GTX 1080 är verkligen sämsta kortet på marknaden i alla upplösningar speciellt 4K som du kör dagligen i alla spel... kortet orkar inte ens driva saker i medium man får liksom dra ner allt till lägsta ULTRA LOW settings funkar väl sisådär i några spel. Sedan går det inte att överklocka det heller jo kanske 0.5%... när man väl gjort det då kan kortet driver DOOM från 90-talet i 4K, MAX 59,9 FPS, och har man tur så får man spela 5 min innan kortet throttlar.

Alla bör vänta på VEGA... det kommer fixa allt superbra i 8K... till ett mycket bra pris mellan $199-$219... AMAZING... men bara kanske .

Den som lever den får se...

OBS: RYKTEN från en sällsynt källa bekräftar detta, sedan bör man ta detta med ett litet korn nypa salt...

Tips från mig till dig är googla runt lite eller kolla SweClockers test på korten från Nvidia.

GTX 1070 FE: http://www.sweclockers.com/test/22153-nvidia-geforce-gtx-1070
GTX 1080 FE: http://www.sweclockers.com/test/22087-nvidia-geforce-gtx-1080

PS: (Testerna bör tas med en stor skopa salt enligt vissa källor och rykten)

MVH

Av RaBlack

Nvidia Geforce GTX 1070 FE (tester, omdömen....)

Hardware Unboxed
https://www.youtube.com/watch?v=-FWtJXmtITs

LinusTechTips
https://www.youtube.com/watch?v=rkiZdSBux9E

Gamers Nexus
https://www.youtube.com/watch?v=4yq7VVW76VY

MVH

Av RaBlack

NVIDIA GeForce GTX 1070 prestanda tester, spel m.m.
http://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx-1070-titan-x-killer/

MVH

Av RaBlack

edit: Äntligen mer spekulation om goda nyheter.. (Polaris TechDay)

Kortet "480/480X" skall kunna prestera mer FPS i 2K, WQHD, 2560x1440 än 380X i Full HD, 1920x1080. Och "kanske" få ett pris mellan $250-$300 vid lansering.

Källa: AMD Radeon RX 480: Doom at 1440p and 144 Hz
http://videocardz.com/60561/amd-shows-off-radeon-rx-480-runni...

MVH

Av RaBlack

Alla som oroar sig för Thermal Throttling bör ta en titt på denna länk.

Does the GTX1080 have Thermal Throttling Issues?
https://www.youtube.com/watch?v=OXUo1S55ZUM

Har någon ett bra ord för "Thermal Throttling" på svenska så vore det tacknämligt om ni slängde ur er det?

MVH

Av RaBlack

@sesese: Om man köper en produkt för ynka 10 :- så har man rätt att få tbx pengarna om man inte är nöjd eller vill byta ut den annars står det klart och tydligt denna vara har ingen ångerrätt... köper man en vara för 6500:-.... "???" ja du förstår vad man menar.

MVH

Av RaBlack

Får du ett kort som är ett måndagsex eller har barnsjukdomar får du garanterat byta ut det eller få pengarna tbx... att så många lyssnar på den där ÅdåreTV muppen är sjuuukt... han jagar tittare inget annat.

Har du behov av ett kraftfullt kort idag köp... har du inte det köp inte.

Lycka Till hur du än gör! Bara du vet om du blir nöjd ingen annan kan svara på det tyvärr...

MVH

Av RaBlack

Allt verkar ha bling bling numera... Inte bara GTX 1080 ROG Strix utan även X99 ROG STRIX (moderkort)... Kanske dags att skaffa ett glas chassi da... och följa "modet"...

X99 ROG STRIX...
http://www.asus.com/se/Motherboards/ROG-STRIX-X99-GAMING/

1080 ROG STRIX...
http://www.asus.com/se/Graphics-Cards/ROG-STRIX-GTX1080-O8G-G....

MVH