Inlägg

Inlägg som Gublo har skrivit i forumet
Av Gublo
Skrivet av Mrguy:

Tjena!

Köpte en ny dator för ca 1 månad sen.

Specs:
1TB WD Blue 7200rpm 64MB
Samsung SSD EVO Basic 840-Series 120GB
Intel Core i5 4670K 3.4 GHz (Haswell)
Corsair 8GB (2x4GB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP
Cooler Master Hyper 212 EVO
MSI Radeon R9 280X 3GB GAMING (Tahiti XTL)
Fractal Design Define R4 Svart
Corsair CX 600M 80+ Bronze Modulär
Windows 8

Har dock fått ett problem. Det har börjar lagga i windows när jag surfar osv.
Vad kan felet vara?

Riktigt tacksam för hjälp!

Du måste beskriva problemet väldigt mycket mer ingående än så om du önskar att få hjälp.

När?
Hur?
Hur länge?
Alltid?

Av Gublo

Det du tänker på är att Ram är aktivt när du sätter datorn i vänteläge. Anledningen till varför du inte kan använda något liknande är att du behöver ha CPU, NIC, RAM, SATA kontrollers osv online. Du kan med andra ord bara stänga av grafikkorten om du vill få önskat resultat.

Av Gublo

Detta försvann för några månader sedan för mig, vilket var skönt, men idag fungerar Youtube verkligen kasst. Kan inte kolla 1080p med 100 Mbit utan lika mycket buffring som tittande. Någon annan som har problem?

Av Gublo
Skrivet av HurMycket:

Har du verkligen provat 1600 Hz?

Ah, Ursäkta! Rättade det automatiskt i huvudet båda gångerna ^^

Av Gublo
Skrivet av HurMycket:

Det är minnet som flaskar!

.

Det skulle jag vilja ha en källa på något enormt...

1600 Flaskar nämligen inte i min setup. Har testat 1866 och 2133.

Av Gublo
Skrivet av Wildcattin:

Hej!

Ger det någon märkbar effekt i spel som Battlefield 4 (multiplayer) att gå från 3.5 Ghz till 4.5 Ghz?
Just nu har jag 4.1 Ghz och märker ingen större skillnad.

För övrig så består systemet bland annat av:
R9 290
16 GB @ 1600 hz
M5A97

Tacksam för svar.

Med tanke på att det är din bottleneck borde det göra enorm skillnad! Vad kör du för inställningar egentligen?

Av Gublo
Skrivet av xjkimman:

okej ja datorn är ju nog 4 år skulle jag tro men jag måste ju får bort alla filerna nu så de hade ju vatt bra om jag lycats formatera om datorn men den vägrar ju som sagt boota cdn :/

Har du kollat inställningarna för boot i BIOS?

Av Gublo
Skrivet av xjkimman:

jo jag formaterade disken så som jag gjorde på min mammas dator och den blev i prima skick

och nu vägrar den boota rån cd ....

Det du har gjort är installera ett nytt Windows ovanpå utan att formatera hårddisken. Hur gammal är datorn egentligen? Det är inte säkert att den kommer bli så mycket snabbare.

Av Gublo
Skrivet av kevve1:

Det var däremot en bra fråga! Pga studier köpte jag inte spelet förns i december så jag tittade faktiskt inte på så tidiga videos. Ska nog gå in på youtube och kolla nu. Väldigt intressant att se!

Av Gublo

Alla Youtubers jag sett klagar enormt på spelet... Matimio, levelcap, Frankie, Anderz... Dom nämner alltid hur trasigt spelet är och vilka buggar som fortfarande finns..

Av Gublo
Skrivet av Malte_G24:

CitroFruktenMin 4770k, Drog en jävla massa extravolt i Prime95 när moderkortet var på auto, Även i stock klock.
Var tvungen att testa Intel Extreme Tuning Utility, Då tog den inte mer volt än den behövde och jag kunde uppnå 4.5 core och cache...[/

i realtemp stod det att den ändvände 4.1 MHz vad står det för?

Skrivet av Malte_G24:

så jag ska ladda ner intel Extreme Tuning Utility och låsa den på 12 v och dubbelkolla så jag har monterat rätt?

Min uppfattning efter att ha läst tråden är att du inte borde försöka dig på överklockning än. Du riskerar att förstöra din dator med några enkla inställningar. Se istället till att lära dig vad siffrorna står för och hur hastigheterna påverkar datorn. Väl mött!

Av Gublo
Skrivet av KeanoManu:

Okej. Nu har jag tagit bort filerna utan att gå genom Malwarebytes. Även fast jag tror att Malwarebytes möjligtvis oskadliggjorde viruset innan. Filen som låg i C:/ProgramData var på 0kb och hette .odd som sagt.

Filerna har inte återkommit än så länge heller. Jag har kikat tillbaka i mapparna. Det är även avaktiverat i autostart. Eller brukar den återaktivera sig där också?

Jag har däremot inte startat om datorn någon gång sen meddelandet kom upp. Det blir imorgon.

EDIT:
Vad bör jag göra innan jag startar om datorn imorgon?

Jag har:
* Sökt igenom med Malwarebyte (tog inte bort de filer som tillhör applikationer jag känner igen)
* Sökt igenom med ESET (Hittade ingenting, men det var efter att Malwarebyte hade sökt igenom snabbt)
* Raderat filer jag hittat som jag tror är kopplade (En av filerna var en fil för registret. Finns det någonstans i registret också då eller kan man ha sån tur att man raderar den från registret genom att radera den filen?)
* Avmarkerat filen/viruset från autostart.
* Säkerhetskopierat det viktigaste från min disk. Min C: är en partion på samma fysiska disk som min primära disk som jag använder för att spara vardagliga filer. Vid en eventuell ominstallation, bör man radera båda partitionerna?

Något jag glömt som man kan göra för att maximera möjligheterna att slippa få upp meddelandet igen när man startar om? Tror ni att det kommer att fungera att "fejka" en omstart igen eller var det något som bara fungerar första gången? Den här gången räddades jag av att jag hade ett textdokument (notepad) uppe som inte var sparat.

Blir lite orolig när du nämner filer i "registret" och så. Om du inte har riktig koll på vad du gör i Regedit så kan du skada din dator ordentligt. Var försiktig.

Du borde se till att ha allt uppdaterat. Windows update, Java, Flash, Microsoft Redist, you name it. Minskar dina säkerhetshål allmänt. Annars borde det nog funka fint. Citera om du lyckas dra på dig det ändå så kan jag länka hur du löser det.

Av Gublo
Skrivet av KeanoManu:

Tack för att du erbjuder hjälp. Jag håller just nu på med en fullständig genomsökning av C: och kommer inte åt loggfilerna. Det kommer ta hela natten då jag har cirka 800.000 små bildfiler till ett spel som den måste gå igenom varenda en. Jag återkommer med det.

Jag har tagit bort filerna jag hittade manuelt. Filen i C:/ProgramData samt tre filer, med samma namn med med olika ändelser, från Users/Appdata/temp. Sorterade på datum och hittade de tre filerna.

Eftersom att jag kunde komma runt viruset genom att bara "fejka" en omstart så bör jag väl ha en av de mildare versionerna av viruset? Då kanske det räcker att plocka bort filerna samt avaktivera det i autostart. Mitt i natten är inte rätt tidpunkt att råka ut för sånt här. Vill helst undvika att tvingas till en total ominstallation. Tänkte testa starta om datorn imorgon.

Något jag såg nu är att filen som Malwarebyte hittade och filerna som jag själv hittat inte har samma namn men... Det är samma namn fast bakvänt.

Brukar det vara ett sånt där jobbigt virus som känner av när det blir borttaget och lägger tillbaka sig själv eller har folk tidigare lyckats ta bort det genom att lokalisera vart det är och bara plocka bort det? Jag har läst flera sidor på olika forum om det, men folk säger så olika överallt och rörigt. Samt att det verkar ha muterat flera gånger.

Dom flesta som fått det innan har inte haft den turen att dom kan ta bort det där viruset känner av att det blir borttaget (i vanlig windows boot).
En regel när man tar bort skadliga program brukar ju dock vara att ta bort det i felsäkert läge utan internet så att viruset inte kan känna av eller kontakta "någon" och säga att det blivit borttaget.

Om du skannar med malwarebytes och tar bort det du får upp behöver du inte oroa dig efter det, det svåra är att få upp malwarebytes. Tänk dock på att förhindra källan till viruset.

Av Gublo
Skrivet av snigelnmjau:

Hejsan!

För ungefär 1 månad sen köpte jag battlefield 4 till datorn, som jag byggt själv och bara är en dryg månad gammal. När jag började spela spelet fungerade allting galant, kunde spela på vilka inställningar som helst. Dock så började problem komma för bara några dagar sedan. Spelet har börjat ¨hacka¨, jag menar då frysa i korta perioder, och det går inte att spela, jag vet inte om det är battlefield det är fel på eller min dator. När jag stänger ned spelet beter sig Windows (8) likadant ett tag, ibland måste jag starta om den! Någon som har några tips på hur jag kan lösa detta?

Mina specs är:
Msi z87-g45 mainboard
intel core i7 4770k (Ej överklockad)
Asus gtx 780 3gb (Ej överklockad)
Crucial ballistix sport 8gb ram
Seagate barracuda 1tb
Corsair CS650m Psu

Jag skulle verkligen uppskatta hjälp, det är tråkigt att inte kunna köra. Alla drivers är helt uppdaterade.

Hade samma problem mellan förra och senaste (13e Januari) partchen. Det är alltså okej för mig igen.
Jag löste det genom att stänga av core parking när jag spelade, något jag blev tipsad om på BF4 forumet. Det du gör är i princip att stänga av strömsparningsfunktionen, något som inte påverkar datorn särskillt då du ändå använder processorn till fullt när du spelar. Använder hur som helst detta program: http://www.coderbag.com/Programming-C/Disable-CPU-Core-Parking-Utility Testa och citera

EDIT: Såg när jag postat att du skrev Windows (8). Ifall det är 8 du har så ska inte detta hjälpa då Windows 8 sköter parking bättre. Kan ju alltid testa men tror inte det hjälper dig.

Av Gublo
Skrivet av ruf0ns:

Hej!

Har råkat ha sönder en spärr till minnessloten på mitt moderkort och funderar på att köpa ett nytt moderkort... Kan jag köpa ett moderkort med Z77 chipset istället för ett Z68 som jag har idag utan att det är till någon nackdel?

Ja det ska du kunna. För säkerhetsskull kan du ju googla på namnet på moderkortet du tänker dig och skriva ".... with 2700k" bara så att det inte är något problem eller speciellt bios som behövs.

Värt att notera att även om du inte får någon direkt nackdel så får du ju inte heller någon direkt fördel då PCI express 3.0 bara funkar med Ivy bridge och senare.

Av Gublo
Skrivet av frajdus:

Ja frågan är enkel, vad har hänt och vad ska jag göra åt saken? Det här håller på i all oändlighet som ni ser i klippet.

http://www.youtube.com/watch?v=x_LVY8V02-8

Dold text

Tänk på att när du gör trådar kan du få snabbare och bättre hjälp om du:

-Skapar tråden med bättre titel "Färdigbyggd stationär ACER startar om sig" eller dylikt.

-Skriver hur problemet uppstod "Har haft datorn i 4 år, problem började igår med att.....".

-Skriver komponenter eller om du inte vet dessa, vilken modell det är på datorn "Datorn är en färdigbyggd ACER ... som innehåller...".

-Lägger till en liten rad om din datavana "Jag är inte/väldigt van vid datorer" (hjälper då folk kan anpassa sina förklaringar "hard resetta ditt BIOS och Boota i UEFI för att sedan kontrollera din AHCI setting i Admin CMD")

Väl mött!

Av Gublo

Måste säga att jag har lite principer mot detta jag också. Att köpa en Alpha som "inte ens är nära retail" som någon skrev ovan, när man dessutom redan äger ArmA2 och ArmA3, för 200 spänn känns lite sådär..

Av Gublo
Skrivet av kinny07:

Hej!

Jag bytte mitt H70 för några veckor sedan till ett H60 för att pumpen lät förjävligt och jag hade garanti kvar. Jag och en kompis köpte våra H70 samtidigt, och hans har med börjat låta. Men det låter inte ifrån pumpen utan radiatorn, har hört att man bara får byta om man har missljud i pumpen.

Vi trodde från början att det var en fläkt som var sne eller som låg emot någonstans för att det låter som det, men vi satte dit helt nya fläktar och det låter precis likadant efter.

Vad kan det vara för något som låter? Är det ändå pumpen som låter och det är vi som lyssnar helt fel?

Hur det låter:

https://soundcloud.com/user829562875/h70-noise

https://soundcloud.com/user829562875/h70-noise2

Det där är ljudet av luft i systemet mycket riktigt. Nr1 anledning varför dessa skickas tillbaka. Kör den (om det inte redan är gjort) i någon vecka och om det inte blir bättre gör som ovanstående skrev och lägg på sidan och kör. Corsair är ganska givmilda med RMA på sin H-Serie men det finns ingen som helst garanti att ditt utbyte kommer vara bättre.

Av Gublo

Jag har spelat ganska hårt för att låsa upp och testa alla vapen (ej snipers då jag inte är förtjust i att bosätta mig på tak).
Kör vanligtvis infantri och har lite olika setups beroende på vilka jag spelar med och hur bra det går. Dör jag innan min ammo är slut och det ofta är tanks så byter jag ju självklart till engineer osv.

Favoriten i vanliga games är dock:

¤Support (mer ammo = längre killstreaks)

MG4
-Kobra sight: Bra sikte där det är lätt att hålla reda på fienden även om solen skiner
-Green Laser: Syns mindre än rött men ger fortfarande lite blind (hipfire är no-no)
-Silencer: Folk verkar ha gått full COD i BF4 och stirrar sig totalt blinda på minimapen. Syns du inte får du mer kills.
-Angled Grip: På många vapen är Compensator/Muzzle Brake tillsammans med ett stubby grip bäst men om du burstar
så får du inte ut mycket av dessa. Bättre då att kapa så mycket rekyl i början av varje burst som möjligt.

Detta kombineras med C4 så att alla tanks hatar dig efter halva gamet.

Dold text

Lite alternativ:
¤Assault (Squad Play)

M416 eller ACE23
Tycker verkligen att det är sak samma mellan dessa vapen. M416 känns smidigare men ACE23 känns som mer lättkompenserad.

Använder dock samma attachments oavsett:
-HD-33: Mer än en liten prick som försvinner i solen men inte lika stor och ivägen som ett Holo
-Green Lazer: Se ovan! Syns mindre osv.
-Muzzle Brake
-Stubby grip: Dessa två tillsammans tar bort så gott som all rekyl på bekostnad av lite accuracy[/B]

Dold text

¤Engineer (Mot tanks/Närstrid där man dör ofta)

CZ-3A1
Vansinnigt kompetent vapen som ger dig väldigt stort övertag i närstrid så länge du inte möter någon med en full choke shotgun som vet vad dom sysslar med.
-Coyote: Bra synfällt
-Green Lazer
-Compensator: Då sidorekylen är mycket svårare att kompensera för än uppåt i närstrid
-Stubby Grip

Alternativet om det är längre distans är för mig AK5C som är ett väldigt bra vapen med hög firerate och låg rekyl.
Kombinera sedan detta med en RPG för att bli av med dom jobbiga helikoptrarna och väggar som är ivägen.

Dold text

Länk till battlelog (kanske inte funkar) - http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/Gublos/stats/364...

Av Gublo
Skrivet av Dassh:

Skummade igenom tråden en del. Ok visst om vi struntar i valutan. Men vad behövs TOR till för att kunna hjälpa dessa människor? Förstår inte riktigt hur du menar isånnafall.

Ska försöka och menar inte att låta nedlåtande men för att vara i en tråd om TOR så kan du ganska lite om det..
Från https://www.torproject.org/

What is Tor?
Tor is free software and an open network that helps you defend against traffic analysis, a form of network surveillance that threatens personal freedom and privacy, confidential business activities and relationships, and state security.

Med andra ord är Pedofili/Silk Road/Nedladdning saker om absolut inte borde ske över TOR men självklart en bieffekt av att erbjuda folk anonymitet.

EDIT: Kom på att du kanske fortfarande inte förstod vad detta innebär för de människor i utsatta situationer jag nämnt, så jag ger ett exempel.

Ifall du är i ett land där regeringen har utbredd avlyssning och du får reda på känslig information, (tänk Edward Snowden), som din regering inte vill ska bli offentligt vill du inte gärna skicka detta med Gmail. Ifall detta skickas till en journalist vill troligtvis journalisten inte heller vifta med informationen innan han fått ut den till allmänheten. Här kan TOR (som även har kopplingar till Wikileaks) användas. http://en.wikipedia.org/wiki/Whistleblower

Ett annat exempel skulle kunna vara en person som befinner sig i ett främmande land och känner sig förföljd av polisiära/kriminella makter. Ett rop på hjälp till till exempel UD skulle kunna avlyssnas med rätt teknologi om det inte finns anonymitetshjälpmedel så som TOR.

Det är därför VÄLDIGT dåligt när en sådan tjänsts bandbredd tas upp av naiva ungdomar som vill ladda ner Pacific Rim med någon promille mindre risk / Köpa droger från internet / Visa upp det för vänner för att visa att han är El1Te H4x0rZ på datorer.