Inlägg

Inlägg som Gublo har skrivit i forumet
Av Gublo
Skrivet av linde:

Stackars den hemmapulare som moddade sitt grafikkort med detta som dom tagit patent på!)

Skyldig...

Av Gublo
Skrivet av Oneone:

Varför har det dröjt? tekniska begränsningar eller?

Större bandbredds krav antar jag. Brukar väl räknas Färger*bildpunkter*FPS om jag inte missminner mig. Om du byter ut *30 mot *60 blir det ganska mycket mer data som ska ut.

EDIT: Ah det härliga med att svara på en kommentar på första sidan. När du skrivit och skickat har 10 personer svarat och 2 sidor har tillkommit.

Av Gublo
Skrivet av Al3xswe:

Sa jag att en SSD hade effekt på FPS eller?

Antog att du menade det med tanke på att du svarade på "så blev min fps väldigt låg gick från 150-200 fps på LoL till 70-90" med att köpa en ny SSD.

Av Gublo
Skrivet av Waffleking:

Kollade på RealTemp är det är cpun

Yes RealTemp visar temperaturer för varje enskild kärna. Vad ligger det på när du spelar?

Av Gublo
Skrivet av Al3xswe:

Fniss Minne 465GB det är HDD.n Ram är minnet ^^

Ta å uppgradera CPU och minnet Minst 8-16Gb RAM, sen kan du ju alltid skaffa dig en SSD å installera spel på

När bilen börjar tjuta lite när man bromsar köper man inte en lamborghini. Man letar sig fram till bromsklossarna och byter dem.

SSD har absolut noll effekt på FPS vilket även gäller mängd RAM ifall man bara har tillräckligt (LoL och CS är inte krävande).

OT: Som ovan skrev låter det som att Processorn helt plötsligt börjat flaska. Kolla temperaturer och formatera datorn om du orkar.

Av Gublo
Skrivet av CaVeMaN83:

Själva datorn kommer ju att bara stå där för det mesta. Är typ 2-4 enheter som har tillgång till den med plex. Ibland kommer man att sitta på själva datorn och kolla lite Play kanaler eller direkt på plex, samtidigt som datorn transcodar till någon annan enhet. Samt att det kanske ligger något nerladdning/uppladdning igång i bakgrunden.

Linan är en 100/100 lina.

Har inte tänkt att blanda diskar i raid, utan det som ska raidas är ju kanske 2-3 st diskar t ex RED, och sedan är frågan om dessa orkar med att ta emot torrents samtidigt som de ska orka ge plex den information som den vill ha.

Eller blir man tvungen att ställa in att alla ner/uppladdning går till en egen 7200rpm disk, och att data sedan flyttas över till raiden för lagring när laddningen är klar ? Skulle helst slippa det och kanske köra då 7200 diskar i raid direkt, men alla skriver att just RED 5400 rpm ska vara så bra och driftsäkra. Datorn kommer ju ändå alltid att vara i drift så vill ju att det ska funka.

Anledningen till att jag inte köper ett NAS är att jag vill inte ha både en HTPC som ska transcoda samt ett NAS, för det finns inget vettigt NAS för rimliga pengar än som klarar av transcoding för plex.

Dold text

Tänk även på att 100 Mbit = 12,5 MegaByte/s. De flesta diskar klarar 12,5 (även USB2 externa).

Av Gublo
Skrivet av JimmieSan:

Försöker hitta några bra högtalare till skrivbordet.

Kör förstärkare och har center, sat,sub så vill inte ha 2 aktiva högtalare bara.

Men ljudet stativarna jag har på skrivbordet är ingen höjdare, typ 13 år gamla och stora som hus, inte direkt några dyrgripar redan för 13 år sedan. Under 1000lappen har jag för mig.

Om man kunde få ner storleken men ändå få fram bättre ljud hade det varit perfekt.

Budget helst max 1500:-

Kollat på ex http://www.ljudfokus.se/produkt/dynavoice-dynamite-s-61-black... men någon skrev "bör ej användas på skrivbord" Inte direkt mindre men dom verkar ju betydligt bättre.

Dessa fetklumparna har jag nu: http://www.jws.se/jws/jws_c26e.php

Kollat på golvare också men tycker ljudet blir så konstigt när jag sitter vid skrivbordet då, så ser helst bra mindre högtalare.

Dynavoice är riktigt fina för sitt pris. Tycker mycket om mina. I och med att de inte har några fötter så kan jag absolut tänka mig att de på en fast yta (så som skrivbord) skapar en del oönskade effekter som vibrationer och annat. Köp med ett par http://www.ljudfokus.se/produkt/noname-dampfotter-svarta-for-... så borde det väl inte vara något problem.

Av Gublo

Är positiv till konceptet då jag för närvarande använder mig av Core-temp, GPU-Z och resursövervakarn för samma funktion. Håller dock med om att det är lite svårt att bortse ifrån att den använder 0,4 - 1% CPU på en 3770k : /

Av Gublo

Hade H80 innan men tröttnade på att byta den när pumpen lät så förjävligt så jag köpte en I30. Kan säga att H80'n kylde mer och att det var väldigt praktiskt att den faktiskt blåse luften rakt ut. Om du har en fungerande H80 kör på den.

Av Gublo
Skrivet av Rasmusen:

okej tack, ska kanske istället dra till på Far cry 3 som kostar 49kr?

Far Cry 3 är ett av mina favoriter. För 50 kr är det ett måste enligt mig!

Av Gublo
Skrivet av Rasmusen:

Just nu så har cdon.com rea och AC4 kostar 129 kr. Jag vet inte så mycket om assasin creed serien men undrar bara om det är värt att köpa.
vad tycker ni?

Rent spontant känns det ju lite konstigt att hoppa in i fjärde spelet i en serie om man inte är så inne i den

Av Gublo
Skrivet av Lottalotta:

Den optiska sitter i tvåan, men den överför väl bara ljudet? Måste man inte ha både för att få ljud via optisk o bild via hdmi?
Jag har kollat menyer i både tv o förstärkare men får inte det att fungera, har du något tips om var jag kan hitta någon inställning, tror själv att det är förstärkaren som inte känner av tvn.

Tror du får skriva lite mer om hur allt ser ut. Har du endast en tv och en förstärkare och du behöver bara få ljudet till förstärkaren? Som ovan skrev så stödjer inte tvn ARC (Audio return Channel) så ljudet behöver gå över optiska kabeln beroende på hur det ser ut.

EDIT: Ett tips är också att trycka på "Citera" knappen under inläggen så att personen du frågar får veta att du frågat!

Av Gublo
Skrivet av Lottalotta:

Hej
Är det någon som vet vad jag ska göra för att få ut tv ljudet till förstärkaren?

Tvn är en samsung ps58c6505twxxe (plasma från 2010)
Förstärkaren är en onkyo txnr3010

Jag har kopplat en optisk kabel och en hdmi mellan dom, men dom får inte kontakt
med varandra. Är det en inställning i tvn eller förstärkaren?
Man kan bli galen för mindre....
Tacksam för all hjälp.

Kan vara både och. Se till att kolla inställningarna i Förstärkarn. Kolla inställningarna under Digital Audio så att Optiska utgången är mappad till rätt.

Samsung PS51D8005
Onkyo SR-TX508

Av Gublo
Skrivet av Merseyside:

Om inte detta kan vara en lösning? http://www.razerzone.com/surround

Då får det bli en mixamp, tack för svaren Homer och Gublo

Var ett sådant program jag tänkte på. Testa om det fungerar.

Av Gublo
Skrivet av Merseyside:

Tack för alla svar. Hittade detta och ändrade det från stereo till 7.1 på Realtek HD Audio Manager. När jag tycker play kan jag höra ljud på alla 7 om det betyder något?
Bör jag köpa mixampen eller ett annat externt ljudkort till Astron för att uppleva bästa möjliga ljud?

Edit: Såg att du Homer skrev att jag borde köpa mixampen. Får ta och göra det när pengarna rullar in antar jag

Dold text

http://gyazo.com/57abcf538c329338de926d05fe79a50c.png

Dold text

Om du inte tryckt i Dolby Headphone eller något i "Virtual surround"-stilen någonstans så spelar du fortfarande upp dessa 8 kanaler i stereo. För enkelhetens skull så är mixampen bästa alternativet, håller med Homer. Lycka till!

Av Gublo
Skrivet av Homer_S1:

Gublo: Om ljudkortet stödjer Dolby Headphone så är det inga problem att få till virtuellt 5.1 eller 7.1 ljud.

/Homer_S

Absolut, problemet i det här fallet är att han inte har ett Asus ljudkort. Han kör på integrerade Realtek lösningen. Jag har ingen möjlighet att kolla (då det är avstängt i bios) vad Realtek stödjer och googling ger bara resultat om Dolby Digital Live vilket får mig att tveka på att det är möjligt om det då inte finns något tredjeparts program.

Av Gublo
Skrivet av Merseyside:

Hej!

Köpte nyligen Astro A40 till PC, detta utan en Mixamp.

Vad jag har förstått så behöver man inte Mixampen till PC så länge datorns ljudkort klarar av det. Mitt moderkort är ASRock Z77 Extreme4
http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20Extreme4/

På hemsidan står det "7.1 CH HD Audio with Content Protection (Realtek ALC898 Audio Codec)".

Min fråga är vad jag behöver göra för att få surround eller om det fungerar automatiskt? Min device i settings är Speakers.

Tacksam för hjälp.

Detta är ett ganska typiskt fall där du borde gjort tråden innan köpet. Astro lurarna i sig är inte särskilt speciella och vissa tycker att dom är lite dyra för det dom faktiskt är. Astros mixamp är det som faktiskt är det användbara.

Du har ett ljudkort med separata 3.5 uttag för varje kanal vilket inte hjälper dig mycket eftersom dina Astro endast har stereo.
Du letar efter virtuell surround vilket var vad mixampen eller ett ljudkort är till för. Inte säker på om det finns något bra program som kan lösa detta åt dig men blev nyfiken och ska läsa lite. Kolla efter dessa inställningar:

http://blogs.technet.com/cfs-file.ashx/__key/telligent-evolution...

Av Gublo
Skrivet av Mrguy:

Testade memtest, hittade inga fel. Testade Prime95, körde i 15 min hittade inga fel. Körde med Coretemp(låg runt 60 grader) och CPU-z, allt såg bra ut.
Hmm.. Vad kan då felet vara?

Då kan vi lika gärna testa GPU'n när vi ändå håller på. Detta borde inte skapa lagg som du beskriver men däremot flimmret.

Antingen:
1) Kolla i "mjuk"varan så som BIOS eller, om du har den installerad, Lucidlogix kontrolpanelen (inte kollat den på länge men har för mig att det fanns något alternativ att välja vilken grafikkrets som ska användas).

2) Gör det på gamla hederliga viset. Koppla ur och ta ut grafikkortet. Sätt i sladden till skärmen i moderkortet istället.

Av Gublo
Skrivet av Mrguy:

Kan det vara så att kanske SSD är defekt? Windows är installerat på SSDn.

SSD hårddiskar brukar vara antingen allt eller inget. Brukar inte visa sig genom felen du beskriver. Testa att köra ett memtest (googla så finns det bra guider https://www.google.se/search?q=memtest+winfows+8&oq=memtest+winfows+8#q=memtest+windows+8&safe=off&spell=1) och se om ramminnet spottar ur sig dumheter. Testa även att ladda ner ett program som heter prime95 och köra det då det testar hur stabil din processor är(håll koll på temperaturerna när du gör det bara).

Av Gublo
Skrivet av Jycklo:

Inge gojja alls då win 8 har haft mer problem än win 7 t.ex med mjukvara och begriper du inte det så snackar du gojja!
Bara googla på det så ser man.

Vansinnigt onödig aggressiv ton.. Lugna dig.
Windows 8.1 fungerar finfint för mig, använder mig inte av metro och alla mina program/spel/programmeringsverktyg fungerar som på windows 7.